Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו רוצים לקנות מכונית יד שניה ואיננו יודעים אם מותר וצריך או שאסור שיהיו כריות בטיחות כשנוסעים תינוקת ופעוט במושב האחורי ?

פורסם

קצת סדר:

יש 3 סוגים של כריות אויר:

קדמיות: לנהג ולנוסע, נמצאות ברכב של "2 כריות אויר" ומעלה

צדיות: לנהג ולנוסע, נמצאות ברכב של "4 כריות אויר" ומעלה

"וילון" לנוסעים מאחור, נמצאות רק ברכב של "6 כריות אויר" ומעלה

מכיון שכריות הוילון מתוכננות לכך שילדים יסעו מאחור, אין כל מניעה להשתמש בהן כאשר מסיעים ילדים, נהפוך הוא: לפי מחקרים שבוצעו ע"י הNCAP, דווקא כריות הוילון (שהן נדירות במכוניות הנמכרות בארץ יחסית לכריות הצד) תורמות יותר לבטיחות הפסיבית מאשר כריות הצד.

שונה הדבר בכרית האויר הקדמית של הנוסע ליד הנהג: היא אינה מיועדת לכך שיסיעו ילדים וחובה לנטרלה אם מסיעים סלקל מקדימה (אסור להסיע ילד בכסא בטיחות מקדימה, אבל סלקל מותר ומומלץ להסיע מקדימה אם אין מבוגר נוסף ברכב). בד"כ ברכבים אירופאים אין בעיה לנטרל את הכרית הקדמית, ביפנים לפעמים יש.

דבר נוסף: סלקל תמיד מסיעים עם הפנים אחורה, גם אחרי המעבר לכסא בטיחות עדיף להשאיר את הילד עם הפנים אחורה ככל שניתן, (עד שהוא גדול מספיק כדי להתלונן...), זאת מכיון ששרירי הצואר של ילדים אינם חזקים מספיק, וכן ראשם כבד יותר ביחס לגוף מאשר מבוגרים.

ניתן לראות טבלת דירוג של סלקלים וכסאות בטיחות לפי גיל, שנעשתה ע"י ADAC כאן:

http://www.aatrust.com/files/reports/01062003_seat_crash_tests.pdf

דבר אחרון: isofix זו "מלת קסם" שמשדרת בטיחות, אבל בפועל כדי ליהנות מהיתרונות, חייבים לרכוש את כסא הבטיחות מיבואן הרכב, שכן רק הוא יתאים במדויק למתקון.

פורסם

א. השאלה שלי היתה יותר כללית, אבל אני מבין מהתשובה שאתם מחפשים סופרמיני.

ב. הבחירה בסופרמיני מייתרת את השאלה המקורית שלך. באף סופרמיני שנמכרת בארץ אין כריות אויר מאחור ("כריות וילון"), אלא רק כריות קדמיות וכריות צד.

ג. אני לא מכיר את הרכב הזה ספציפית. עם זאת, לפי השאלות הקודמות, בתור אם ל2 ילדים, חשובה לך הבטיחות. אני מציע לך להסתכל על האתר הזה: http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/ratings.php?id1=1

ולראות את ציוני הבטיחות הפסיבית של הרכבים.

המבחן הספציפי של הסיריון נמצא כאן: http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=1&id2=67

תוכלי לראות שלסיריון 3 כוכבים במבחני ריסוק. זה נכון בהסתייגות, כי מדובר על סיריון 3 דלתות (אין דלתות מאחור, כך שהחלק האחורי חזק יותר) בעיה ספציפית עם הסעת ילדים היא ש(בדומה לכמה יפניות) לסיריון אין אפשרות לנטרל את כרית האויר של הנוסע מקדימה, ולכן אסור להושיב סלקל מקדימה. כאשר יש רק מבוגר אחד ברכב, ההמלצה היא כן לשים את הסלקל מקדימה, כיון שאז הנהגת לא נוטה להסיט את הראש לאחור להסתכל על התינוק. בסיריון לא תוכלי לעשות כך. קחי את זה בחשבון.

אני לא יודע מה התקציב שלך, אבל אם הבטיחות (בעיקר בטיחות הילדים) היא העקרון החשוב מבחינתך, אולי עדיף לך לחשוב על אופציות אחרות. אם התקציב מאפשר, עדיף מכוניות חדשות יותר (טויוטה יאריס, סיטרואן C3 או הונדה ג'אז) עם 4 כוכבים במבחני ריסוק (ה C3 תוכננה מראש כ"מכונית לאם לילדים", עם מראה מיוחדת שמאפשרת לנהגת לראות אותם בלי לסובב את הראש, ומגשים לילדים כמו במטוס), בתקציב מצומצם יותר, עדיף פונטו משנת 99 ואילך או 206 - היחידות משנתונים אלו עם 4 כוכבים במבחני ריסוק.

פורסם

כבר שאלת איזה רכב כדאי לקנות פה. התקציב שלך מאפשר לך לקנות רכב בהרבה רמות מעל הסיריון!

את יכולה לקנות יאריס שהיא סופר אמינה וסיריון בכלל לא מתקרבת לרמה שלה. לא מבין מה את מוצאת בסיריון. זאת תיהיה טעות לבזבז את התקציב שלך(90-110 אלף) על סיריון מסכנה שמהר מאוד תאבד את ערכה ותיהיה שווה לאחר כמה שנים בודדות לא יותר מ20 אלף לעומת היאריס שגם תשמור על ערכה פי כמה וכמובן הכי חשוב, תיהיה הרבה יותר טובה מהסיריון מכל בחינה

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
א. השאלה שלי היתה יותר כללית, אבל אני מבין מהתשובה שאתם מחפשים סופרמיני.

ב. הבחירה בסופרמיני מייתרת את השאלה המקורית שלך. באף סופרמיני שנמכרת בארץ אין כריות אויר מאחור ("כריות וילון"), אלא רק כריות קדמיות וכריות צד.

ג. אני לא מכיר את הרכב הזה ספציפית. עם זאת, לפי השאלות הקודמות, בתור אם ל2 ילדים, חשובה לך הבטיחות. אני מציע לך להסתכל על האתר הזה: http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/ratings.php?id1=1

ולראות את ציוני הבטיחות הפסיבית של הרכבים.

המבחן הספציפי של הסיריון נמצא כאן: http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=1&id2=67

תוכלי לראות שלסיריון 3 כוכבים במבחני ריסוק. זה נכון בהסתייגות, כי מדובר על סיריון 3 דלתות (אין דלתות מאחור, כך שהחלק האחורי חזק יותר) בעיה ספציפית עם הסעת ילדים היא ש(בדומה לכמה יפניות) לסיריון אין אפשרות לנטרל את כרית האויר של הנוסע מקדימה, ולכן אסור להושיב סלקל מקדימה. כאשר יש רק מבוגר אחד ברכב, ההמלצה היא כן לשים את הסלקל מקדימה, כיון שאז הנהגת לא נוטה להסיט את הראש לאחור להסתכל על התינוק. בסיריון לא תוכלי לעשות כך. קחי את זה בחשבון.

אני לא יודע מה התקציב שלך, אבל אם הבטיחות (בעיקר בטיחות הילדים) היא העקרון החשוב מבחינתך, אולי עדיף לך לחשוב על אופציות אחרות. אם התקציב מאפשר, עדיף מכוניות חדשות יותר (טויוטה יאריס, סיטרואן C3 או הונדה ג'אז) עם 4 כוכבים במבחני ריסוק (ה C3 תוכננה מראש כ"מכונית לאם לילדים", עם מראה מיוחדת שמאפשרת לנהגת לראות אותם בלי לסובב את הראש, ומגשים לילדים כמו במטוס), בתקציב מצומצם יותר, עדיף פונטו משנת 99 ואילך או 206 - היחידות משנתונים אלו עם 4 כוכבים במבחני ריסוק.

המידע שכתוב כאן לגבי הסיריון הוא לגבי הדגם הישן, ויש כעת דגם חדש שהוא עם מאפיינים ממש דומים ליאריס.

פורסם
כבר שאלת איזה רכב כדאי לקנות פה. התקציב שלך מאפשר לך לקנות רכב בהרבה רמות מעל הסיריון!

את יכולה לקנות יאריס שהיא סופר אמינה וסיריון בכלל לא מתקרבת לרמה שלה. לא מבין מה את מוצאת בסיריון. זאת תיהיה טעות לבזבז את התקציב שלך(90-110 אלף) על סיריון מסכנה שמהר מאוד תאבד את ערכה ותיהיה שווה לאחר כמה שנים בודדות לא יותר מ20 אלף לעומת היאריס שגם תשמור על ערכה פי כמה וכמובן הכי חשוב, תיהיה הרבה יותר טובה מהסיריון מכל בחינה

אל תפסול

הסיריון החדשה מבוססת על היאריס בהרבה דברים וצריך לקרוא קצת מבחנים ולנהוג/לנסוע קצת בשתיהן בשביל להחליט.

לך תדע, אולי הסיריון השתפרה ברמות שהיא אשכרה שווה קניה.... :roll:

וואלק אתתתתה

פורסם

ב"מגזין רכב" מאוגוסט 2005 יש מחקר השוואתי בין 4 מכוניות .

פיאט פונטו, יונדאי גטס, שברולט אוויאו ודיהטסו סיריון הדגם החדש .

סיריון החדשה יצאה הכי טובה !!!

נכתב שם גם שדייהטס היא זו שאחראית בקונצרן טויוטה על ייצור המכוניות הקטנות ושהם לקחו את כל הטוב שיש ביאריס, הוסיפו עיצוב ונוחות משופרים ויצאו עם מכונית מעולה.

פורסם

יש לי את המגזין ביד .

אולי יש אותו גם ממוחשב. אינני יודעת.

תנסה לבדוק כי המחקר ההשוואתי הזה - הביא אותי להחלטה לקנות את הסיריון החדשה כי היא אשכרה יאריס משופר.

התכוונו לקנות רכב שהוא בין 2003 ל- 2005. ואז החלטנו על הסיריון החדשה. ואין עדיין למכירה מכוניות יד שניה כאלה. אז אימי החליטה לקנות חדשה וזהו.

אז מגיע לנו מזל טוב.

ואפילו יש את הצבע שאימי רצתה.

• תוכן חדש...