Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סיוויק עם פילטר פתוח ולאחרונה יש לרכב רגעים שהוא מתקשה בסחיבה וזה מרגיש כאילו הרכב חנוק ולא נכנס מספיק אוויר מהפילטר או משהו.. עשיתי בדיקת מחשב והכל היה תקין והמכונאי שבדק לא ידע לזהות את התקלה שאני מדבר עליה .

לא תמיד יש בעייה בסחיבה ולכן היה לי בעייה להוכיח למכונאי הוא חשב שהיא בסדר אבל אני מכיר את הרכב שלי ....

מישהו מכיר או נתקל בבעיה דומה ? יש מצב שזה אוליי קשור למזרקים?

פורסם

זה בדיוק העניין שלא נדלקה מנורת תקלה...עשיתי בדיקת מחשב הכל תקין...עשיתי טיפול 10 אלף לפני חודש פלוס מינוס והוספתי אתמול K44 ... אני משתגע מהבעייה....יש לכם רעיונות?

פורסם

אני לא חושב שיש קשר למערכת הדלק,כי הוא לא טוען שהרכב מקרטע אלא פשוט לא סוחב,בעיות דלק גורמות לקירטוע (כלומר שהרכב "חותך").

יכול להיות שהגיר שלך לא מוריד הילוך מתי שהוא צריך ואז הרכב מתקשה להאיץ,תבדוק שמן גיר (שמן אדום),אם אתה לא יודע איך ,תבקש מהמוסכניק שלך שיבדוק בשבילך,יש לי תחושה שזאת הבעיה.

בהצלחה.

פורסם
כתוב בכותרת! אוטומט!
אם כך כדאי לבדוק את כל קישורי התת-לחץ, טעות קטנה ותיבת ההילוכים לא מעבירה בצורה תקינה.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

בהתחברות עם מחשב/סורק אבחון גם אם אין כל תקלה רשומה יש לבצע קריאת כל נתוני מע' נהול המנוע והשואתם למה שצריך להיות ולדוגמא, אם חיישן טמפ' מנוע יזייף אז מחשב נהול המנוע יתן זמני הזרקת דלק לא מתאימים כי מבחינתו אין תקלה והחיישן המזייף נמצא בתוך תחומי נתוניו.

בדיקה חשובה נוספת הנה של לחץ משאבת דלק ובדיקת ספיקתה (כמות דלק ביחידת זמן מדודה).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
בהתחברות עם מחשב/סורק אבחון גם אם אין כל תקלה רשומה יש לבצע קריאת כל נתוני מע' נהול המנוע והשואתם למה שצריך להיות ולדוגמא, אם חיישן טמפ' מנוע יזייף אז מחשב נהול המנוע יתן זמני הזרקת דלק לא מתאימים כי מבחינתו אין תקלה והחיישן המזייף נמצא בתוך תחומי נתוניו.

בדיקה חשובה נוספת הנה של לחץ משאבת דלק ובדיקת ספיקתה (כמות דלק ביחידת זמן מדודה).

בברכה - רפי לין :-)

סיפור אמיתי

לפני כחמש שנים פנה אלי חבר אשר מספר לי כי עמית שלו לעבודה הכניס את ה-XANTIA החדשה שלו למוסך סיטרואן מורשה, כאשר אין אפשרות להניע את הרכב למעט מעט תגובות מעלות עשן כבד. בשמונה ! שבועות בהן הרכב שעה שם החליפו בו כל דבר "הגיוני" : מחשב ראשי מספר פעמים. מנוע צעדים חיישן למבדה, פלואמטר וכהנה וכהנה וכל זאת מול מהנדסי החברה בצרפת ונאדה, כלום, אותו דבר.. לאחר תקופה זו אמרו לבעל הרכב כי יקח את העגלה ומצידם הוא יכול לתבוע מאחר והם לא מוצאים דבר.

במצב זה מגיע הסיפור אלי בבקשה לבדוק את הרכב, לא היה לי מה להפסיד..

הסקתי כי מאחר והם החליפו כל דבר אנסה רק שתי ניסיונות: 1: בדיקת סעפת היניקה=תקין.

2. קצת יותר מורכב, פתיחת צמת החיווט בין המחשב לכל החיישנים, מאד עדין , יש חוטים בעובי שערה, עברתי חוט חוט , בדקתי רציפות מליאה לכל אחד, לבסוף מצאתי את מבוקשי,(אחרי יומיים!) חוט חיישן חום מיים לא נתן רצף: פתחתי את הבדוד בעדינות וגילתי נתק בו שתי הקצוות מעט חרוכות וכמעט נוגעות, ברגע בו יצרתי את המגע מחדש , וורררום.. המנוע הניע מיד ובלי כל זיוף. אחרי הלחמה כיאות וסגירה יפה הרכב הוחזר אחרי כבוד לבעליו.

מסקנה: גם חיישן חום מסכן , מסכן את פעילות המחשב. מסקנה שנייה , בחברה יבואנית, גם אם החלפת כבר הכל היה אפשר לנסות להחליף צמה שלימה מבלי לנתח אותה .

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

שלום שוב.

מצטער על ההקפצה ועל התגובה המאוחרת שלי.

היות שבדקתי במוסך כמה דברים בנוגע לרכב הוחלט להחליף שמן גיר (שנית) פילטר ומחזירי שמן .

התוצאה מעולה! סוף סוף הרכב נוסע כמו שצריך מסתבר שהמכונאי הקודם שם שמן לא מתאים או משהו כזה ...ועכשיו פתרו את הבעייה סופית .

תודה לכל מי שעזר הלכתי לפי ההמלצות...

• תוכן חדש...