Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בבוקר ביקרתי אצל צביקה עם ג'סאטי 1200 (GL-II), לשעבר ECVT, ששייכת לידידה שלי... הזדמנות טובה לטפל בקרבורטור שמצבו היה מזעזע - וכמובן הזדמנות טובה לראות סוף סוף מי זה צביקה.

קבענו להיפגש בבוקר וצביקה קיבל את פניי בדיוק בזמן, מוכן ומזומן לעבודה.

צביקה קצת התבאס שמדובר במנוע 1200 מאחר וסביבת העבודה שם והקרבורטור עצמו קשים יותר לטיפול מאשר הג'אסטי 1000 - אבל כמובן שזה היה קטן עליו...

תוך 15-20 דקות הקרבורטור היה בחוץ וצביקה כבר שם אותו על שולחן הניתוחים והחל בעבודה.

לפי מבט ראשוני של צביקה, הקרבורטור הזה לא נפתח מעולם !!!

כל הברגים והאטימה עצמה - מקוריים לחלוטין.

קצת דפיקות, קצת עקשנות והרבה כח - והברגים החלו אט אט להפתח...

לאחר הפירוק כל חלקיו השונים של הקרבורטור ישבו להם בחומצת הניקוי הייעודית לכך כמעט שעה שלמה, כשלאחר מכן עברו שטיפה וניקיון בלחץ אויר - ואז החלה ההרכבה של כל החלקים, כולל ניקוי המשטחים והכנתם לקראת החיבור לסעפת היניקה באוטו.

צביקה עשה בדיקה חוזרת לפני שהקרבורטור יושב על האוטו, שפך קצת דלק לקרבורטור בעודו על השולחן, בדק שמשאבת התאוצה תקינה (הרי בשביל מה להרכיב קרבורטור ואז שוב לפרקו מהאוטו ?) ושהכל תקין.

לאחר שהסתיימה ההרכבה חזרנו לאוטו לצורך הרכבת הקרבורטור לסעפת היניקה.

צביקה החל בהרכבת הקרקבורטור - ומייד גם שם לב שהוואקום קידום + וואקום איחור במפלג מנותקים לגמרי מצינורות הוואקום !

בג'אסטי אגב מדובר ב-2 יחידות וואקום (אחת מאחרת והשניה מקדימה) ולא 1 כפי שמקובל בשאר הדגמים.

הקרבורטור הורכב בלי החיווט של הצ'וק האוטומטי החשמלי ע"מ שצביקה יוכל לכוון את הצ'וק לסל"ד נורמלי (יש גם מד סלד ברכב).

מייד לאחר שהרכב הונע צביקה שם לב שההצתה לא מכוונת כראוי מאחר והמנוע הגיב בעצלנות מחרידה לנגיעות בגז.

צביקה החזיר את הכיוון של המפלג לכיוון המקורי (כנראה החאפר שניתק את הצינורות וואקום מ 2 הדיאפרגמות גם שיחק בכיוון הצתה) והתנענו שוב את הרכב.

מייד שמנו לב שהמנוע עובד "עגול" והרכב מגיב כמו פנתר לכל נגיעות בגז.

צביקה כייל את הצ'וק האוטומטי לשביעות רצוני (ורצונו), כיבה את המנוע, חיבר את החיווט לצ'וק החשמלי, התניע שוב את הרכב וחיכה כמובן שהצ'וק ייצא מפעולה ע"מ שיהיה ניתן לכוון CO בקרבורטור.

לאחר כמה דקות הצ'וק אכן יצא מפעולה וצביקה החל בכיוונים ותוך דקות בודדות הכל היה מוכן לגמרי.

יצאתי לדרכי לכיוון ת"א - ומה אני אגיד, כאילו מדובר ברכב אחר לגמרי.

זריז, נושם, המזגן לא מכביד יותר מידי... תענוג. פשוט אין מה להשוות, שווה כל שקל.

היום בבוקר הרכב הניע מצויין כמו שצריך.

בזכות הצ'וק החשמלי לא נדרשת עזרת הנהג, פשוט להכניס את המפתח ולסובב מייד... כמו כן האוטו כבר לא מקרטע בהתנעת הבוקר וניתן להניע ולהתחיל בנסיעה תוך שניות ספורות.

ללא ספק, נסיעה של 25 דקות שווה את השקט הנפשי כשאתה יודע שמי שמטפל לך באוטו יודע מה הוא עושה... וכמובן, איך חכם כבעל ניסיון.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מסכן צביקה, ביום ההולדת שלו צריך להתעסק עם אנשים כמו איציק.
רז שלום רב!

תרשה לי רק ביום ההולדת שלי, לצטט..!

שמר בבקשה אל תנעל.. בבקשה!!!!!!!!!!

רז לפגוש את איציק ואת האישיות החיובית הטמונה בו, ואת הידע והמקצועיות שיש לו, היתה חוויה והנאה

גם יחד, הבחור משכמו ומעלה, בתור בן אדם אישיות , ומקצועיות. בתור אדם שעובד עם קהל ועם לקוחות,

היתה לי הרגשה מהדקות הראשונות שפגשתי בו, שהוא לא רק לקוח מזדמן ,הוא גם חבר!

נהנתי לטפל ברכב של ידידותו, וכמו תמיד חשתי סיפוק רב שהוא נהנה מאיכות עבודתי, בעיקר מבחור

שיודע להעריך איכות מקצועיות, ושהמקצועיות שלו מתבטאת, גם בפרוייקטים המצולמים שלו בפורום, ובתגובות המקצועיות שלו בפורום, ועל זה מגיע לו כמובן תודה!

לסיום אני חייב לציין שכל הלקוחות שהגיעו אלי עד היום , דרך הפורום, היו לקוחות איכותיים במלוא מובן המילה, וסיפקו לי חוץ משכר עבודה, סיפוק מקצועי רב!!

לקבל את איציק אצלי בתור לקוח, הוא בשבילי מתנת יום הולדת נפלאה!

כולי תקווה שאוכל לשרתכם בעתיד עוד זמן רב, משום שאני לא יודע מה איתכם , אני נהנה מאד לשרתכם אצלי בעבודה, ולעזור כמיטב יכולתי בפורום הטכני!

בתודה מקרב לב לכל המברכים אותי ליום הולדתי שבמקרה ..או לא חל היום!

ואני מתנצל שאני לא מודה לכם אישית, ומנצל במה זו להודות לכולכם!

בברכה

אוהב אותכם

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...