Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעיון להצעת חוק אישית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתם יודעים מה ההבדל, ההבדל הוא בחינוך. בצבא מחנכים אותך כמו שצריך, כי לפני שנותנים לך את הנשק הרצחני הזה, מלמדים אותך לאהוב אותו, מלמדים אותך כמה הוא מסוכן ולמה הוא מסוגל. מלמדים אותך לאהוב אותו, מלמדים אותך להישתמש בו כמו שצריך, לתפעל מעצור בשנייה וחצי, לנקות אותו, לישמור אליו, אתה לא זז לשום מקום בלעדיו (חוץ מכאשר אתה מ"א, אבל זה כבר לא קשור :)).

אם היו מחנכים כאן לתרבות נהיגה, לחשיבות שבנהיגה נכונה וריכוז בנהיגה, אם היו מלמדים לנהוג, ולא רק להגיע, אז הכל היה נראה אחרת. ולא היו צריכים חוקים מטומטמים, כי אנשים היו מבינים לבד.

בכל מקרה, יש כאלה שלא צריכים חינוך צבאי, ויש כאלה שגם חינוך צבאי לא עזר ולא יעזור להם.

הנה אחד שמבין....

ככה צריך לחשוב....

ומי שחושב שאני לא הייתי בצבא או משו אז הוא טועה, עשיתי טירונות והבנתי איך הצבא פועל ואיך הוא יכול לשנות את הבן אדם

Polo 2012

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חבוב, אני אחרי 3 ימים בצבא קיבלתי נשק, תקין, עם כדורים.

החינוך שלי והלמידה שלי על הנשק הגיעו בשלב מאוחר יותר...

וד"א גם בצבא הרבה אנשים לא מתייחסים לנשק בכבוד הראוי לו.

הכוונה שלי פה היא להראות שאם מסוגלים לשלוח אותך להגן על המדינה שלך בעזרת נשק רצחני, חייבים לתת לך לשתות אלכוהול, לנהוג, להצביע ובעצם כל פריבילגיה שיש לאזרח בוגר בארצנו.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

כל אלה וזאת לא סטיגמה תאמין שנוקרים עם הנשק בצבא וחושבים שזה מין משחק אפילו שאין מחסנית הם אותם אלה שבכביש עושיפ שטויות....

לפחות 90 אחוז מהם....

Polo 2012

פורסם
ככה צריך לחשוב....

איפה קיבלת את ההכשרה שלך כדיקטטור,סתם מתוך עניין?!

כל מה שפלטת עד עכשיו הוא גיבוב שטויות ששום טוב לא יצא ממנו, זאת "חקיקה" שבבסיסה היא אנוכית כי היא אומרת ש"אם זה קרה לי זה בטוח יקרה לכולם!!".

אז תתפלא, לא כולם כמוך, חלק אפילו יותר טובים ולא צריכים את הצבא בשביל לפתח אופי ושליטה עצמית.

רוב הציבור לא רוצה את שתגן עליהם מה"טיפשות" של עצמם,תודה אבל לא...

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

פורסם

אבאל'ה אני זה שלימד חצי המהחברים שלו והמשפחה שלו נהיגה ולי אתה אומר לך תלמד לנהוג??? בגיל 15 אני לימדתי את אחותי את חוקי התנועה והייתי המלווה שלה כי היא פחדה לעלות על הכביש אחרי איזשהוא מקרה

תאונות קורות (ולא טעונות) לכולם הן קורות הזלזול הזה ממש דבילי,

ועכשיו שחושבים על כזה דבר כל אחד תופס טוסיק אני אני ואני, ומשחקים אותה כאילו לא עשיתם או גרמתם או השתתפתם באיזשהיא תאונה....

קודם תהיה בן אדם אחר כך תלמד לנהוג!!!!!!.

תשמע חמוד,אף אחד לא תפס עליך טוסיק ולא שום דבר. אתה יכול לחשוב מה שאתה רוצה עד מחר,אף אחד לא חייב להסכים איתך אז תתמודד גם עם תגובות שלא מוצאות חן בעיניך.

חוץ מזה (אתה אמרת,לא אני) אמרת שכשקיבלת רשיון הרגשת לא מספיק בוגר,אז מה בדיוק לימדת את המשפחה/חברים/אחותך/אנערף?

אולי צריך עכשיו להזהר גם מחוסר הבגרות שאתה העברת להם?

בקיצור,תחליט מה ומי ואיפה ומתי,אל תבוא בהצעות מטופשות (ותסלח לי שאני קורא לזה ככה אבל זאת האמת) וכשיהיו תגובות לא אוהדות תתחיל להתגונן ולהגיד שלך יש הכי גדול.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

אני אישית לא מצאתי בזה כל היגיון למרות שיש חסרי אחריות, והם קיימים בכל גיל.

תאונות תמיד יהיה גם אם אנשים יוציאו רישיון בגיל 35, צריך לשנות את התפיסה והשיטה ולא להעניש את הכלל.

I feel LEGACY

פורסם
ומי שחושב שאני לא הייתי בצבא או משו אז הוא טועה, עשיתי טירונות והבנתי איך הצבא פועל ואיך הוא יכול לשנות את הבן אדם

כפי שנאמר, שכאתה בן שלוש את היודע את כל השאלות, כשאתה בן 18 את כל התשובות.

כשאתה בן 19 נראה לך שהצבא זה הפקטור הכי גדול בחיים בשלך. לרב האנשים זה עובר עם סיום תהליך ההתבגרות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא צריך יותר מקורס נהיגה בסיסית אחרי הטסט כדי לשפר את איכות החיים והנהיגה בארץ... למרות שבטח עם הזמן גם לזה ימצאו קומבינות לעבור מהר או מבלי להגיע בכלל...

וכפי שנאמר פה , אני הגעתי לטירונות ביום רביעי, יום שישי בבוקר קיבלנו נשקים ויצאנו איתם הביתה, כמובן שלא ידענו אפילו מזה "ניצרה בבודדת" כך שלא בדקנו איפה הניצרה .. או אם צריך להוציא את המכסנית ולבדוק שלא נשאר כדור ... אבל לקבל רובים קיבלנו :) (אמא הייתה מאוד גאה..)

פורסם

שמע אני חושב שאין צורך לעלות אבל אם כבר אז לעלות לגיל 18 בגיל הזה אתה כבר לא נחשב קטין ואתה אמור להיות אחראי למעשיך ..למרות שגיל לא יכול למדוד את מידת האחריות אני נהג חדש עדין יש לי רישיון עוד מעט שנתיים ואני נוהג באחריות גדולה מאוד ולפי החוקים ולא עושה בלאגנים בכביש כדי לשמור על עצמי ועל הסובבים אותי בכביש ועל האוטו שלי אז תקח בחשבון שאני ואולי עוד כמה אנשים פה נוהגים באחריות למרות גילנו היחסית קטן

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם

הצעת חוק טיפשית ולא מתחשבת.

מה גורם לך לחשוב שבגיל 18 אנשים עדיין לא אחראיים מספיק? כי אתה לא היית כזה?

אולי גם נאפשר לנהוג רק עד גיל 50, כי בגיל הזה האפשרות לקבלת התקף לב בזמן נהיגה גדלה?

זאת לא חוכמה בחיים לעבור גיל מסויים, ואז להרגיש בוגר ולנסות לדפוק אותו.

תחשוב על החייל שחוזר שישי שבת מהצבא וצריך לראות את החברים, החברה והמשפחה והכל במוניות?

או שאתה מצפה מנער בן 21 לאסוף את החברה שלו לדייט עם הורה מלווה?

תחשוב יותר לעומק פעם הבאה..

גולף...כי לא כל אחד יכול להרשות לעצמו אחת כזאת :wink:

פורסם

תראו, אם ילדות בנות 12 עושות אורגיות וגם קוקאין בשירותים של המועדון....

אז מה זה כבר לנהוג בגיל 17??? זה כמעט פנסיה...

וברצינות,

יש בעיה כי נסיון בנהיגה הוא דבר מאוד חשוב, אבל אין דרך לרכוש אותו בלא נהיגה בפועל.

אחריות גם כן חשובה, אבל גם היא לא דבר שאפשר למדוד או ללמד.

לדעתי, העלאת הגיל לאופנוע לגיל 18 (50 ו 500) כנ"ל לגבי הטרקטורים למניהם-

כל הילדים עם הטוסטוסים והתומקארים זה סכנת נפשות.

מתן שיעורי תאוריה וחינוך לנהיגה נכונה בביה"ס .

ואולי רפורמה שתסיים את השוק של מורי הנהיגה שגוזלים מכל נער הון אבל לא מלמדים אותו לנהוג.

כמו כן הגבלה של שעות הנהיגה לנהגים חדשים וכמות האנשים שמותר לנהג חדש להסיע.

את הגיל, לדעתי, אפשר אולי אפילו להוריד!

פורסם

אני חושב שכולם כבר הבינו כולל פותח השרשור שההצעה הזאת דבילית ולא יעזור לא העלאת הגיל ולא הורדה ולא לא יודע מה!..

הכל תלוי במוסר עצמי,בחינוך ובכבישים בארץ, אולי מישהו יתעורר ויחשוב על תיקון הכבישים ?!

ובקשר למוסר ללמד ילדים מגיל קטן מה יכול לגרום תאונות, לא להתפרץ לכבישים בתור הולכי רגל (כי גם להם יש משמעות גדולה) ואפשר לחשוב על עוד אלף רעיונות.

מה אתם אומרים?

פורסם
אני חושב שכולם כבר הבינו כולל פותח השרשור שההצעה הזאת דבילית
ההצעה לא דיבילית כלל.

כמו שלא נותנים לילד בן 7 סכין מטבח חדה (אם היא סכין טובה) כך לא נותנים לילד בן 17 רשיון נהיגה.

זה נכון שיש ילדים אחראים יותר שכן יכולים לנהוג כמו שיש ילדים אחראים ועם ידים טובות שההורה הפרטי שלהם יכול להרשות להם להשתמש בסכין חדה, אבל אם הגיל מעוגן בחוק אז הוא צריך להיות גבוה יותר. (ולכל קשי ההבנה אם הגיל שבו משתמשים בכלי מטבח חדים היה מעוגן בחוק, הוא כנראה היה 12)

אז מה אם מציע ההצעה הוא בן 19.5 יש ילדים בני 19.5 שמבינים דברים שאנשים בני 40 לא מבינים.

מה כולכם נבהלים??

• תוכן חדש...