Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אמרו לי שכנראה יש לי נזילת שמן מהגלגל האחורי - וששהעיה יכולה להיות במשאבה.

השאלות:

1. איפה ממוקמת המשאבה הזאתי ומה בעצם תפקידה? (מתוך סקרנות)

2. כמה עולה המשאבה הזאתי (לא כולל עבודה) (פיאט טמפרה 94)

3. יכול להיות שבגלל זה הבלם יד שלי בקושי עוצר (כשהאוטו בתנועה הוא ממש בקושי עוצר- אבל בתור בלם של חניה הוא מתפקד טוב - האוטו עוצר) (אגב- הוא גפ חורק אם אני עוצר איתו במקום עם הברקס הרגיל)

תודה...

פורסם
שלום

אמרו לי שכנראה יש לי נזילת שמן מהגלגל האחורי - וששהעיה יכולה להיות במשאבה.

השאלות:

1. איפה ממוקמת המשאבה הזאתי ומה בעצם תפקידה? (מתוך סקרנות)

2. כמה עולה המשאבה הזאתי (לא כולל עבודה) (פיאט טמפרה 94)

3. יכול להיות שבגלל זה הבלם יד שלי בקושי עוצר (כשהאוטו בתנועה הוא ממש בקושי עוצר- אבל בתור בלם של חניה הוא מתפקד טוב - האוטו עוצר) (אגב- הוא גפ חורק אם אני עוצר איתו במקום עם הברקס הרגיל)

תודה...

1. בתוך התוף האחורי, תפקידה הוא מן הסתם להצמיד את הרפידות האחוריות ("נעליים") לתוף עצמו ולעצור את הרכב.

2. תחליפי (חדש) עולה פרוטות (כמה עשרות שקלים).

3. כן. ברגע שיש נוזל בלמים במערכת (הזעה/נזילה לכיוון התוף/רפידות) נפגמת איכות הבלימה (אין חיכוך חזק בין הרפידה לתוף).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אסור בתכלית האיסור להמשיך ולנסוע עם הרכב :!:

עם אור ראשון לקחת את הרכב למוסך בנסיעה זהירה(היה רצוי בגרירה, אך לא נגזים).

משאבת הבלם יושבת בתוך תוף הבלם האח', בכדי לראותה יש לפרק גלגל אח' ואת תוף בלם(לא לבצע לבד בבית).

הבלימה החלשה והחריקות הם אכן סיפטומים לבעיה בבלמים האח' וכן לנזילה במשאבה.

וכן, הבלם יד אמנם עובד ע"י מנגנון נפרד מבלם השירות אך בסופו של התהליך שניהם מפעילים/לוחצים את הסנדלים אל התוף.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

קומפי צודק. הבעיה היא באמת ש"אבד הכלח על המשאבה" והיא פשוט נוזלת ולא אוטמת.לכן נוזל לך שמן ברקס...

העבודה על המשאבה לא תיקח יותר משעה

לגבי המחיר של המשאבה, זה תברר בעצמך

טוס למוסך..בבקשה:)

אושרי.

"יש לך אולי 7 שקל להגיע לבאר שבע??"

פורסם

(במיוחד המוסכניק שלי)...

להחליף את המשאבה בשני הצדדים. במיוחד אם היא לא יקרה ...

מכמה סיבות -

1. אם אחת התחילה לדלוף , יכול להיות שגם זמנה של השניה קרב (במקרה שלי זה באמת היה ככה).

2. שברקסים לא ימשכו לאף צד...

פורסם
(במיוחד המוסכניק שלי)...

להחליף את המשאבה בשני הצדדים. במיוחד אם היא לא יקרה ...

מכמה סיבות -

1. אם אחת התחילה לדלוף , יכול להיות שגם זמנה של השניה קרב (במקרה שלי זה באמת היה ככה).

2. שברקסים לא ימשכו לאף צד...

ובצדק. הרוב באמת מחליפים בזוגות (כמו שאמרתי קודם, העלות ממש זניחה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה רבה לכולכם.

למרות שאני לא מרגיש שום בעיה בבלימה (חוץ מהעובדה שהבלם יד לא הכי חזק)

אני יקח את האוטו מחר עם שחר למוסך.

ועדיין- אני לא בטוח שזה נזילה של שמן בלמים - כשהחלפתי היום שמן מנוע והרימו את האוטו ראיתי כאילו אחד הגלגלים האחוריים רטוב בנוזל כלשהו- והמוסכניק אמר שיכול להיות שזאת נזילה וכנראה הבעיה במשאבה (ביקשתי שיבדוק ויתקן אבל הוא אמר שאין לו זמן היום...)

ועכשיו השאלה- אפשר לבדוק לפני שאני נוסע את כמות הנוזל בלמים(גם כדי לראות שלא חסר יותר מדי ואז מסוכן לנסוע באוטו וגם כדי לראות אולי אין בכלל נזילה) - או שזה לא חייב להיות מורגש בכמות?

ושוב תודה...

פורסם
תודה רבה לכולכם.

ועדיין- אני לא בטוח שזה נזילה של שמן בלמים - כשהחלפתי היום שמן מנוע והרימו את האוטו ראיתי כאילו אחד הגלגלים האחוריים רטוב בנוזל כלשהו- והמוסכניק אמר שיכול להיות שזאת נזילה וכנראה הבעיה במשאבה (ביקשתי שיבדוק ויתקן אבל הוא אמר שאין לו זמן היום...)

ועכשיו השאלה- אפשר לבדוק לפני שאני נוסע את כמות הנוזל בלמים(גם כדי לראות שלא חסר יותר מדי ואז מסוכן לנסוע באוטו וגם כדי לראות אולי אין בכלל נזילה) - או שזה לא חייב להיות מורגש בכמות?

ושוב תודה...

מאחר ורוב כח הבלימה(כ-70%) מופנה אל הגלגלים הקד', ההרגשה לגבי יכולת הבלימה של הרכב כמעט ולא תורגש בנסיעה מנהלתית.

מאחר וראיתם רטיבות כלשהי בגלגל האח', אין מנוס מן המסקנה-מש' הבלמים נוזלת :!:

כמות הנוזל בכוסית אמורה להיות פחותה משתי סיבות:

(1)שגרתית-שחיקה של רפידות.

(2)עקב הנזילה.

תמיד מסוכן לנסוע(החוק גם אוסר זאת) לנסוע ברכב שאינו תקין, ובלמים בפרט.

ד"א את המוסכניק במקומך הייתי מחליף, אדם כזה הוא פושע ורוצח, אסור היה לו לשחרר את הרכב בהיותו מודע שישנה נזילה, וההסתברות שהינה ממש' בלמים גבוהה.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
תודה רבה לכולכם.

ושוב תודה...

מאחר ורוב כח הבלימה(כ-70%) מופנה אל הגלגלים הקד', ההרגשה לגבי יכולת הבלימה של הרכב כמעט ולא תורגש בנסיעה מנהלתית.

מאחר וראיתם רטיבות כלשהי בגלגל האח', אין מנוס מן המסקנה-מש' הבלמים נוזלת :!:

כמות הנוזל בכוסית אמורה להיות פחותה משתי סיבות:

(1)שגרתית-שחיקה של רפידות.

(2)עקב הנזילה.

תמיד מסוכן לנסוע(החוק גם אוסר זאת) לנסוע ברכב שאינו תקין, ובלמים בפרט.

ד"א את המוסכניק במקומך הייתי מחליף, אדם כזה הוא פושע ורוצח, אסור היה לו לשחרר את הרכב בהיותו מודע שישנה נזילה, וההסתברות שהינה ממש' בלמים גבוהה.

עמית

OK - תודה רבה.

• תוכן חדש...