Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, יש ברשותי פונטו ספייס 2002, גיר רגיל, SX, הדגם החלש של 60 כ"ס.

היה בעיה במחשב הזרקה, טופלה.

עכשיו יש בעיה:

אור גבוה ימין לא עובד, מנורה תקינה

צופר לא עובד, צופר תקין, לא דולקת נורת AIRBEG

טורים עולים בסרק מידי פעם לאיזור ה-3000 סל"ד, ולאחר מכת גז קלה בדוושה חוזרים ל1000...

פיוזים תקינים, כולם.

נאמר לי ע"י אנשים מבינים שהרכב סובל מבעיות במחשב, ויש תקלה בין תיבת הפיוזים למחשב כנראה.

כמו כן, נאמר לי ע"י משתמש בפורום, שבעת התלוננות במוסכי היצרן, הבעיה תקבל טיפול ללא תשלום, בלי קשר לאחריות יצרן (שפגה כבר).

האם יש אמת בדבר לגבי החזרה אל מוסכי היצרן ? או שהבוס שלי יאלץ לשלם סכום גבוה בשביל השטות הזאתי ?

תודה, וערב נפלא, בתקווה שתהיה לי צפצפה :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

קודם כל למה להשמיץ שבכל הפונטואים יש צרות מחשב ?

אני מניח שבדקת את הדברים האלה: כל הפיוזים כולל אלו בתא המנוע, המצבר והטעינה תקינים ושהדקי המצבר מחוברים היטב.

על פניו נשמע שיש לך שתי בעיות שונות - האורות והצופר והשנייה - הטורים.

ממה שאני יודע פעולת הצופר לא עוברת דרך מחשב הרכב/המרכב ולהבדיל ממחשב ניהול המנוע (למיטב ידיעתי שני רכיבים שונים).

המשותף לאורות ולצופר הוא פיוזים בתא המנוע וכן חלק בהגה שנקרא "סוויץ' מרובה-פעולות".

לגבי בעיית הטורים: יכול להיות הרבה דברים - חיישנים, מצתים, חוטי הצתה ועוד ועוד. בקיצור נדרש אבחון מקצועי. אולי זו בעיה חוזרת לאחר תיקון כושל של ההזרקה. אולי זו בעיה שקשורה לריקול שהיה לרכבים כמו שלך:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3043488,00.html

לגבי מוסך מורשה, שני דברים יש לי לומר:

1. למה שהמוסך יטפל בבעיה כמו שלך בחינם. אין לך אחריות ולדעתי בעיית הטורים לא קשורה לשאר. אבל! - תנסה לדבר איתם בנושא ו/או לפנות למוסך ולראות מה יגידו ומה עלות בדיקה - בטח משהו כמו 100-300 ש"ח.

2. מניסיון עכשוי עם שני מוסכים - אחד מורשה והמרכזי - דיאגנוזה אצלהם מסתכמת בהתחברות למחשב, קריאת קודי תקלה (אפילו שהרכב כבוי) ועל סמך הקודים שיוצאים להמליץ להחליף את כל הרכיבים שעולים במחשב.

המלצתי - לך לאיל נוימן מהמעבדה לרכב ממוחשב ובמיוחד אם במוסך לא יבדקו את העביין על חשבונם. האיש מומחה גדול וזול יותר מכל מוסך מורשה

נ.ב.: האם ניסית ניתוק מצבר לחצי-שעה לשם אולי איפוס ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

בפונטו "ספייס" יש מחשב מרכזי הנקרא "מחשב מרכב" (BODY COMPUTER) והוא צמוד אל תיבת הנתיכים (פיוזים) שמתחת לדשבורד בצד שמאל.

מחשב זה אחראי להפצת וקבלת מידע מכל יחידות ומחשבי הרכב ועל הפעלת מע' משנה כאורות צופר וכו'.

כמובן שראשית יש לבדוק הדברים הפשוטים ביותר כנתיך לאור ונתיך לצופר או ממסר לצופר.

כמובן שבמוסך מורשה היבואן מכירים היטב את הרכב ויש להם ציוד לאבחון.

איני מאמין שתתוקן תקלת מחשב או כל תקלה שהיא באחריות היבואן לרכב משנת 2002.

מהיכן אתה בארץ?, כי אולי אוכל לכוונך למוסך מתאים (אם תרצה).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
כמובן שבמוסך מורשה היבואן מכירים היטב את הרכב ויש להם ציוד לאבחון.

רפי אני מאוד מעריך אותך אבל לצערי יש לפעמים פער גדול בין הרצוי למצוי.

כפי שכתבתי - מניסיון של הזמן האחרון בשני מוסכי פיאט גדולים ומוכרים החליטו על החלפת חיישנים אך ורק על סמך קוד התקלה שהופיע להם ולמרות שדרך ה- "אקזמינר" אפשר לבדוק את תקינותם ולראות את התפקוד שלהם אף אחד מהם לא יכול היה להראות לי שהפעולה בוצעה כי לא עשו דבר כזה!. יותר מזה - במקום אחד אמרו לי - מה בדיקה של החיישן? אתה יודע לקרוא אנגלית? אתה רואה מה קוד התקלה שמופיע? החיישן פגום ויש להחליפו!

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

בואו נעזוב את הבעיית טורים לעת עתה, שיחקתי עם החוטי הצתה קצת בעת קבלת הרכב, ואני מקפיד לתדלק אותו בתחנה טובה, ולא לנסוע על הסוף, וכבר שבוע אין בעיה עם זה.

לגבי המחשב, צפצפה, ואורות

בדקתי פיוזים רפי, תקינים

ממסר לצפצפה לא נבדק...

אבל הימור שקיבלתי מהמוסך שבו עבדתי היה על קצר בין התיבת פיוזים למחשב, עלות של אלפיה לסדר את זה, בערך...

השאלה אם המחיר הגיוני.

ואני מחולון, כמו כן, רצוי בעל מקצוע שפנוי בשישי ועובד, אני לא יכול להשבית את האוטו לדקה בודדה באמצע שבוע.

פורסם

עוד אפשרות כמובן היא הארקה בעייתית

האם התופעות התחילו אחרי משהו מסויים?

האם מישהו "שיחק" באזור ההגה ?

העניין הוא שלפי השרטוט שיש לי הצופר לא עובר דרך מחשב המרכב אלא מההגה אל הצופר עצמו דרך תיבת הנתיכים בתא המנוע.

אני עדיין ממליץ על המעבדה של איל נוימן אבל לך זה לא טוב כי הם עובדים רק במהלך השבוע וצריך להשאיר את הרכב אצלם כל היום.

מצטער - אין לי יותר שום טיפ....בהצלחה.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

תראה, אני קיבלתי את הרכב הזה השבוע

האוטו שייך לעבודה, ואני מכיר את הבעלים, זה לא ליסינג או משהו, זה מסעדה פרטית, שייכת לשכן

לפי מה שהבנתי, התופעה של הצופר החלה לפני כחודש או אולי יותר, סתם ביום בהיר.

לא בדקתי הארקה :|

פורסם

גם אצלי בפיאט היתה בעיה שבתוך שנה החלפתי 2 צפצפות, לא ברור למה אבל היה אחריות והחליפו במסגרת האחריות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

במחשב המרכב נמצא קוד האימובילייזר המקורי ולכן חשוב שמי שמתמצא יטפל בזאת, או מוסך מורשה היבואן או איל נוימן כפי שנכתב.

בדקתי שרטוטי החשמל והצופר אינו פועל דרך מחשב המרכב ונתיכו וממסרו נמצאים בתיבת הנתיכים שבתא המנוע ליד המצבר וזהוא נתיך F10 של 15 (כחול) אמפר והוא בשורת הנתיכים הקטנים שמשמאל הרביעי מלמטה.

מכיון שאור גבוה שמאל פועל אז פקודת ההפעלה ממחשב המרכב תקינה, ממסר אורות גבוהים תקין וחשדי נופל על נתיך לאור גבוה ימין הנמצא גם הוא בתיבת הנתיכים שליד המצבר וזהוא נתיך F14 של 10 אמפר

(אדום) והוא התחתון באותה שורת נתיכים קטנים שמאלית שציינתי קודם.

נא דווח תוצאות.

פורסם

אוקיי אני אבדוק את שלומו של הפיוז

השאלה שלי: איך לבדוק ממסר ?

ומה יכולה להיות הבעיה בצפצפה ?

הבדיקה שבוצעה לצפצפה הינה באמצעות נורת ביקורת, נגיעה במגעי הצפצפה תוך כדי לחיצה על הצופר, ולא נדלקה הנורת ביקורת, זה אומר שאין זרם לצפצפה...

השאלה איפה הוא נעלם.

פורסם

עוד משהו שיכול להיות - בעיה בסוויץ' !!

האם הרכב עבר ניסיון פריצה בעברו ??

איך שלא יהיה חייב חשמלאי וצריך להיזהר מכל מיני חשמלאים שלא מכירים את הרכב שלא יגרמו רק יותר נזק מאשר תועלת.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

הסר את מכסה תיבת הנתיכים שבמנוע ליד המצבר.

שמישהוא ילחץ וירפה על לחצן צופר כמה פעמים ואתה אמור לשמוע את ממסר הצופר מתקתק בתיבת הנתיכים, כלומר שהוא מקבל פיקוד הפעלה מהלחצן בהגה.

כעת נותר לבדוק את הנתיך ו/או אם הממסר עצמו מעביר הזרם לצופר.

למי שחסר ידע בחשמל קצת קשה לבדוק זאת.

• תוכן חדש...