Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי הוראות היצרן נדרש טיפול כל חצי שנה או 5000 ק"מ.

אני צובר בחצי שנה 3000 ק"מ וכרגע מד האוץ עומד על 137,000 ק"מ , לפני כחודש האוטו עבר טיפול 145,000 ועוד חודשים הרכב אמור לעבור טיפול 150,000 כשבפועל הרכב יצבור רק 140,000 ק"מ כלורמ הפער בין ק"מ בפועל לבין טיפול לפי ק"מ יגיע כבר ל 10,000 ק"מ.

שאלתי - האם אני יכול להרשות לעצמי לקחת את האוטו לטיפול פעם בשנה בלבד וכך באמת לצבור מספיק ק"מ.

הרי שמן,פילטרים,מצתים וכו... מתבלים בהתאם לשעות עבודה מנוע והמאמץ שבו הוא פועל.

תודה מראש על תשומת הלב.

ערן.

Mitsubishi Super Lancer GLXI 95 Automatic

פורסם

אני צובר בחצי שנה 3000 ק"מ וכרגע מד האוץ עומד על 137,000 ק"מ , לפני כחודש האוטו עבר טיפול 145,000 ועוד חודשים הרכב אמור לעבור טיפול 150,000 כשבפועל הרכב יצבור רק 140,000 ק"מ כלורמ הפער בין ק"מ בפועל לבין טיפול לפי ק"מ יגיע כבר ל 10,000 ק"מ.

שאלתי - האם אני יכול להרשות לעצמי לקחת את האוטו לטיפול פעם בשנה בלבד וכך באמת לצבור מספיק ק"מ.

תודה מראש על תשומת הלב.

ערן.

ושוב...."משחק הניחושים הגדול" :roll:...(לדברי מוטי)

למה שלא תציין בכותרת שסוג רכבך הוא:Mitsubishi Super Lancer GLXI 95 Automatic

זה יקל מאוד לענות על שאלתך...מזל שהצצתי בפרופיל אחרת השירשור היה נהנה מהתערבותו של מוטי או אחד מהמנהלים האחרים...:wink:

ולענינו:

ישנם ארבעה סוגי טיפולים:

א.מבוססי זמן.

ב.מבוססי קילומטרז'.

ג.מבוססי זמן ו-או\קילומטרז' כאשר הטיפול מתבצע בהתאם ל"מה שבא קודם".(או בספרות היינס-"WHICH EVER OCCURS FIRST").

ד.בהתאם לצורך.

רוב הטיפולים ברכב שייכים לקבוצה ג' להלן הפירוט :

(רוב החלפות הנוזלים נמצאים בקבוצה זו כאשר כמובן הזמן קובע).

1.החלפת שמן+פילטר.

2.החלפת רצועות בכלל ורצועת טיימינג+מותחן בפרט.

3.החלפת משאבת מים(ביחד עם הטיימינג-לא חובה).

4.החלפת נוזל קירור+ שטיפה ניקוי מערכת הקירור.

5.החלפת נוזל בלמים.

6.טיפול וניקוי מערכת הדלק( הזרקה\קרבורטור).

7.שטיפת מערכת השימון(במידה ומבוצע-אצלי בספר הרכב רשום שיש לבצע כל 30K או שנתיים).

בעיקרון רשום כי יש להחליף את הפלגים ואת הפילטרים(אויר,דלק) בהתחשב בזמן,אך דעתי היא שאלה פריטים שאינם מושפעים מאורך הזמן בו הם בשימוש בניגוד לשמן מנוע או נוזל קירור שמאבדים את תכונותיהם עם הזמן.

בדיקות תקינות ובטיחות למיניהם(בלמים, מצבר, מערכת הנעה(ציריות) מערכת היגוי+מיתלים,צמיגים,אורות,מגבים.

בדיקת תאום מנוע.

לקבוצה ב' הייתי משייך את פילטר האויר,הפלגים,פילטר הדלק,שמן גיר(ידני או אוטומט),בולמי זעזועים.

לקבוצה א' הייתי משייך את הצמיגים והרצועות.

לקבוצה ד' הייתי משייך את:

הבלמים(דיסקיות,צלחות,תופים,משאבות).

צנרת למיניה(כגון צנרת מערכת הקירור).

מצבר.

חשמל.

וכל דבר שמתקלקל ויש לתקנו(תחזוקת שבר).

לגבי הרכב הספציפי שלך מומלץ לעיין בספר הרכב לגבי סוגי מועדי הטיפולים המדויקים.

ניצן

פורסם

תודה מראש על תשומת הלב.

ערן.

עקב הק"מ המועט שאתה צובר במהלך השנה אתה צריך לבצע את הטיפולים לפי תקופות (חודשים) ולא לפי ק"מ.

ז"א שבלי תלות בק"מ אתה תחליף שמן מנוע ומסנן כל 6 חודשים, נוזל בלמים ונוזל קירור כל שנתיים (24 חודשים), בדיקת בלמים בכל טיפול (גדול), מסנן אויר ומסנן דלק לפי הוראות היצרן (לרוב כל 24 חודשים / שנתיים - למרות שכדאי מאוד לא לחסוך ולהחליפו אחת לשנה יחד עם מסנן האויר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

1. תודה רבה לשניכם.

2. בחתימתי ציינתי את הרכב שברשותי ולא צריך להכנס לפרופיל בשביל זה - החתימה מופיעה אוטומטית בכל הודעה שלי ובדיוק למטרה זאת שלא אצטרך כל פעם לכתוב את סוג הרכב כך שאין צורך בניחושים.

Mitsubishi Super Lancer GLXI 95 Automatic

• תוכן חדש...