Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אודה לכל המייעצים ברכישת רכב אוטומטי, קומפקטי (עדיף 5 דלתות) בסכום של 50-60 אלף ש"ח.

הקריטריונים:

אמינות

נוחות

עיצוב יפה

שמירת ערך

מרווח הנוסעים במושב האחורי לא חשוב, נפח תא המטען לא חשוב.

פורסם

אני מציע את המגאן של רנו - נוחה מאוד, אמינה למדי (להוציא התיבה האוטומטית שדורשת תשומת לב לפני קנייה), נראית טוב ושומרת על הערך שלה יופי.

למרות שזה כנראה לא חשוב - היא מרווחת, איכותית למדי ובעלת בטיחות גבוהה מאוד (הטובה בקבוצתה) ועם התנהגות בטוחה שמאופיינת באחיזה גבוהה.

פג'ו 206 1.4 שנת 99

אל תדחה למחר, את מה שאפשר לדחות למחרתיים.

פורסם

טויוטה קורולה שנת 98 אלופת האלופות!!! וכל מה שאמרתה לעיל אתה יכול למצוא גם 5 דלתות אבל אני לא מבין למה??

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
וכל מה שאמרתה לעיל אתה יכול למצוא גם 5 דלתות אבל אני לא מבין למה??

למה?

שימושית יותר מ4 דלתות.

מרווח ראש עדיף מאחור בד"כ

יותר דינמית

יותר נוחה בד"כ

נראית טוב יותר

זה למה.

אגב, במה אלופת האלופות הקורולה??

היא לא נוחה, צפופה מאוד, נראית רע. אז היא אמינה.. זה לא הכל בחיים.

פג'ו 206 1.4 שנת 99

פורסם

סיויק האצ'בק!!!

אמינה

די נוחה

עיצוב יפה

שומרת על הערך טוב מאוד

זאת הקניה הכי טובה לפי מה שאתה מחפש!

פורסם
וכל מה שאמרתה לעיל אתה יכול למצוא גם 5 דלתות אבל אני לא מבין למה??

למה?

שימושית יותר מ4 דלתות.

מרווח ראש עדיף מאחור בד"כ

יותר דינמית

יותר נוחה בד"כ

נראית טוב יותר

זה למה.

אגב, במה אלופת האלופות הקורולה??

היא לא נוחה, צפופה מאוד, נראית רע. אז היא אמינה.. זה לא הכל בחיים.

1. יותר שימושית או קיי נגיד

2. יותר נוחה ??? מה הקשר ? :|

3. נראית טוב יותר מסכים איתך :roll:

4. היא דווקא כן נוחה :p

5. היא לא צפופה מאוד אני מטר שמונים ואבא שלי מטר שמונים וחמש ושנינו נהגנו על האוטו והיה לנו נוח חוצמזה שהוא אמר שהמרווח מאחור לא כל כך חשוב לו...

6. נראית רע פחחחחחחחחח למה רנו מגאן נראית יותר טוב , טוב עזוב אני אוהב את האוטו הרבה יותר מהאוטו שלי ועוד הרבה מכוניות יופי עניין של טעם.

7. אמינה = חסכון בכסף = עוד כסף = כסף = הכל בחיים. :lol:

פורסם

סיויק האצ'בק הוא רכב טוב מאוד, אבל לא קל למצוא כזה במצב סביר.

נסעתי לא מזמן בטויוטה קורולה סאן משנת 2001, תחושת הנסיעה היתה טובה, אך במהלך הנהיגה הבחנתי מיד בבעיה. כאשר לחצתי על דבשת הגז חשתי שבמקביל הקצה השמאלי של הנעל מתחכך עם דבשת הבלם. שאלתי את בעל המכונית על כך והוא ענה לי שאכן זה דבר שמציק גם לו. כנראה שהקורולה אכן מצדיקה את התדמית "הצפופה" שלה.

לגבי המגאן - מה הבעיה שם בתיבה האוטומטית, והאם הרכב נחשב לאמין?

מה עם רכבים קטנים יותר: פיאט בראבו, סיאט איביזה(האם לאיביזה קיימת גירסת אוטומטית?), פולו וכן הלאה. הכל כמובן בכפוף לקריטריונים שבהודעתי המקורית.

פורסם

נסעתי לא מזמן בטויוטה קורולה סאן משנת 2001, תחושת הנסיעה היתה טובה, אך במהלך הנהיגה הבחנתי מיד בבעיה. כאשר לחצתי על דבשת הגז חשתי שבמקביל הקצה השמאלי של הנעל מתחכך עם דבשת הבלם. שאלתי את בעל המכונית על כך והוא ענה לי שאכן זה דבר שמציק גם לו. כנראה שהקורולה אכן מצדיקה את התדמית "הצפופה" שלה.

מה עם רכבים קטנים יותר: פיאט בראבו, סיאט איביזה(האם לאיביזה קיימת גירסת אוטומטית?), פולו וכן הלאה. הכל כמובן בכפוף לקריטריונים שבהודעתי המקורית.

ב2001 הם שינו קצת את האוטו אבל יכול להיות בכל מקרה לקומפקטיות אין מה להשוות..

פורסם

המגאן אמינה, למעט בעייה שהיתה בתיבות האוטומטיות, שדרשו שיפוץ מוקדם יחסית. מי שגילה את הבעיה בזמן - קיבל תיקון במסגרת האחריות או אפילו אחריה. מי אלש, היה צריך לשלם לא מעט - וזה דבר שצריך לבדוק אם נעשה (ואת תפקוד התיבה).

אם יש תיבה משופצת באוטו שאתה בודק או תיבה מקורית שלא עושה בעיות - אין מה לדאוג, המגאן אמינה פרט לזה.

בראבו/בראבה: די נוחות, אמינות אמורה להיות סבירה והיא זולה בצורה מטורפת לקנייה, בגלל מוניטין לא מבריק של המותג כולו. עלויות אחזקה נסבלות +

איביזה: אני לא יודע אם היא הגיעה כאוטומטית (אני חושב שלא) אבל בכל מקרה היא לא נוחה בעליל ולא נעימה לנהיגה.

פולו: יקרה מדי לטעמי, אחזקתה יקרה אף היא.

הצעה נוספת - פג'ו 306: היא לא יקרה מדי, נוחה ומהנה לנהיגה אבל אני לא אוהב את התיבה האוטומטית שלה (שגירסה עדיפה שלה מופיעה במגאן).

הצעה אחרונה - סיטרואן קסארה: כמו ה306, אני לא יודע לגבי אמינות - אבל שתיהן נוחות ומהנות (אותה מכונית בתחפושת שונה). התיבה האוטומטית בשידוך למנוע ה1.8 (אפשרות יחידה בהתחלה אני חושב) מניבה ביצועים פושרים *מאוד*.

המגאן תיתן לך את הבטיחות הפאסיבית הכי טובה, היא הכי נוחה בחבורה הזו והבטיחות האקטיבית (אחיזה, קלות נהיגה, תגובות המכונית) היא מהגבוהות כאן אם לא הגבוהה מכולן.

ולדניאל -

- לא "אוקיי, נגיד" - מרכב 5 דלתות מאפשר נפח הטענה שימושי יותר, גם אם קטן יותר כי פשוט, הדלת החמישית והגובה נותנים לך לאחסן דברים שבסדאן אתה יכול לחלום.

2. יותר נוחה ??? מה הקשר ?
- מכוניות מתוכננות במרבית המקרים (בקבוצה הזו) למרכב האצ'בק. הישבן המכוער מתווסף אליהן כלאחר יד ולכן רוב המשפחתיות גם נראות פחות טוב. מכיוון שמשפחתית עם ישבן קונה מר שיעמומי, היצרנים משקיעים בה פחות תיכנון (שוק קטן מדי לעומת האצ'בק) - ולכן היא נחותה דינמית לעומת האצ'בק. דינמית = נוחות, התנהגות, בטיחות אקטיבית וכדומה.

4. היא דווקא כן נוחה
- אם הקורולה היתה לך נוחה, כשתיסע במגאן אתה עלול לטעות ולחשוב שאתה יושב במרצדס.

5. היא לא צפופה מאוד אני מטר שמונים ואבא שלי מטר שמונים וחמש ושנינו נהגנו על האוטו והיה לנו נוח חוצמזה שהוא אמר שהמרווח מאחור לא כל כך חשוב לו...
- מעבר ממגאן / לנטיס / 306 / קסארה וכו' לקורולה היה מבהיר לך טוב טוב כמה שהקורולה צפופה.

7. אמינה = חסכון בכסף = עוד כסף = כסף = הכל בחיים.
- א. חבל מאוד שאתה חושב ככה, כי כסף זה לא הכל בחיים.. אבל זה דיון לפורום מסוג אחר לגמרי.

ב. גם *אם* הקורולה אמינה יותר ותעלה לו 500 שקל פחות לשנה על אחזקה (כן, בטח - עם מחירי הטיפולים של יוניון מוטורס זה ממש הולך לקרות... :roll: ) - המגאן עדיין הרבה יותר טובה ממנה וזה שווה את ההפרש הזניח בטירוף הזה (41 שקל לחודש - אתה משלם על הפלאפון יותר מזה :lol: ). זה שווה את ההבדל ה*עצום* בתוצאות ניסויי הריסוק, זה שווה את הנוחות וזה שווה את המרחב והעיצוב (עיצוב, אותו דבר שהתעלמו ממנו במופגן כשתיכננו את תא הנוסעים בקורולה).

פג'ו 206 1.4 שנת 99

פורסם

המגאן אמינה, למעט בעייה שהיתה בתיבות האוטומטיות, שדרשו שיפוץ מוקדם יחסית. מי שגילה את הבעיה בזמן - קיבל תיקון במסגרת האחריות או אפילו אחריה. מי אלש, היה צריך לשלם לא מעט - וזה דבר שצריך לבדוק אם נעשה (ואת תפקוד התיבה).

אם יש תיבה משופצת באוטו שאתה בודק או תיבה מקורית שלא עושה בעיות - אין מה לדאוג, המגאן אמינה פרט לזה.

בראבו/בראבה: די נוחות, אמינות אמורה להיות סבירה והיא זולה בצורה מטורפת לקנייה, בגלל מוניטין לא מבריק של המותג כולו. עלויות אחזקה נסבלות +

איביזה: אני לא יודע אם היא הגיעה כאוטומטית (אני חושב שלא) אבל בכל מקרה היא לא נוחה בעליל ולא נעימה לנהיגה.

פולו: יקרה מדי לטעמי, אחזקתה יקרה אף היא.

הצעה נוספת - פג'ו 306: היא לא יקרה מדי, נוחה ומהנה לנהיגה אבל אני לא אוהב את התיבה האוטומטית שלה (שגירסה עדיפה שלה מופיעה במגאן).

הצעה אחרונה - סיטרואן קסארה: כמו ה306, אני לא יודע לגבי אמינות - אבל שתיהן נוחות ומהנות (אותה מכונית בתחפושת שונה). התיבה האוטומטית בשידוך למנוע ה1.8 (אפשרות יחידה בהתחלה אני חושב) מניבה ביצועים פושרים *מאוד*.

המגאן תיתן לך את הבטיחות הפאסיבית הכי טובה, היא הכי נוחה בחבורה הזו והבטיחות האקטיבית (אחיזה, קלות נהיגה, תגובות המכונית) היא מהגבוהות כאן אם לא הגבוהה מכולן.

ולדניאל -

- לא "אוקיי, נגיד" - מרכב 5 דלתות מאפשר נפח הטענה שימושי יותר, גם אם קטן יותר כי פשוט, הדלת החמישית והגובה נותנים לך לאחסן דברים שבסדאן אתה יכול לחלום.

2. יותר נוחה ??? מה הקשר ?
- מכוניות מתוכננות במרבית המקרים (בקבוצה הזו) למרכב האצ'בק. הישבן המכוער מתווסף אליהן כלאחר יד ולכן רוב המשפחתיות גם נראות פחות טוב. מכיוון שמשפחתית עם ישבן קונה מר שיעמומי, היצרנים משקיעים בה פחות תיכנון (שוק קטן מדי לעומת האצ'בק) - ולכן היא נחותה דינמית לעומת האצ'בק. דינמית = נוחות, התנהגות, בטיחות אקטיבית וכדומה.

4. היא דווקא כן נוחה
- אם הקורולה היתה לך נוחה, כשתיסע במגאן אתה עלול לטעות ולחשוב שאתה יושב במרצדס.

- מעבר ממגאן / לנטיס / 306 / קסארה וכו' לקורולה היה מבהיר לך טוב טוב כמה שהקורולה צפופה.

7. אמינה = חסכון בכסף = עוד כסף = כסף = הכל בחיים.
- א. חבל מאוד שאתה חושב ככה, כי כסף זה לא הכל בחיים.. אבל זה דיון לפורום מסוג אחר לגמרי.

ב. גם *אם* הקורולה אמינה יותר ותעלה לו 500 שקל פחות לשנה על אחזקה (כן, בטח - עם מחירי הטיפולים של יוניון מוטורס זה ממש הולך לקרות... :roll: ) - המגאן עדיין הרבה יותר טובה ממנה וזה שווה את ההפרש הזניח בטירוף הזה (41 שקל לחודש - אתה משלם על הפלאפון יותר מזה :lol: ). זה שווה את ההבדל ה*עצום* בתוצאות ניסויי הריסוק, זה שווה את הנוחות וזה שווה את המרחב והעיצוב (עיצוב, אותו דבר שהתעלמו ממנו במופגן כשתיכננו את תא הנוסעים בקורולה).

אני מסכים עם כל מה שרשמת חוץ מדבר אחד וה מחירי הטיפולים !!!! המחירים של יוניון מוטורס זולים מאוד, הם לא שוחטים כמו צ'מפיון/לובינסקי/קרסו ובניגוד אליהם הם יודעים טוב מאוד איך לטפל ברכבים שלהם !!!!

אומנם מחירים החלקים (אני לא מתכוון לשמנים, פלאגים וכאלה שטויות אלא חלקים ספציפיים לקורולה) קצת יותר גבוהים אבל כמו שמישהו פה מהפורום אמר פעם (ואני זוכר את המשפט הזה טוב מאוד, אני לא אזכיר את שמו למרות שהוא משוגע על תוצרת יפן), מה אכפת לבעל יפאנומטית אם פעם ב-10 שנים הולך רדיאטור/אלטרנטור/WHATEVER ואז הוא יצטרך לשלם קצת יותר לעומת בעל אירופאית שכל שנה (תיראו איזה לארג' אני) נופלת עליו מכה שונה . . .

ולא סתם בכל חנות חלפים יש פי 3 חלפים לאירופאיות מאשר ליפאניות !!!! ויש לי מקורות פנימיים . . . .

חבר'ה, אני לא אוהב יפאנומטיות ואני מעדיף ארופאיות פי 10 מאשר יפאניות אבל אתם צריכים להודות שיפאניות הרבה יותר אמינות, אין מה לעשות !!!!

תראו את ה-307, כמה תקלות יש לרכב ??? נראה לכם שטויוטה הייתה נותנת לדגם שלה לצאת עם כ"כ הרבה מחלות שאי אפשר אפילו לספור על 10 ידיים ????!!!!!!

ואל תתחילו למכור פה שטויות שזה תוצאה של המערכת חשמל חדשה (מולטיפלקס אם אני לא טועה) כי גם טויוטה מפתחת טכנולוגיות חדשות כגון המערכת תזמון שסתומים משתנה- VVTI, אני אף פעם לא שמעתי על בעיות במערכת הזו גם כשהיא רק יצאה !!!!

נכון שה-307 היא לא דגם מייצג ונכון שהאירופאיות צמצמו את הפער ויש כיום אירופאיות מאוד אמינות כגון פוקוס וכו' אבל עדיין אין על היפאניים בקטע של אמינות . . .

מצטער על שהכנסתי פתאום את הקטע של יפאניות מול ארופאיות, פשוט פספסתי את השרשור האחרון, מקווה שזה לא יהפוך לשרשורפלצת* . . .

*שרשורפלצת- זכויות יוצרים שמורות ל-DROR Z בע"מ . . .

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ניצחתה :wink: לא נסעתי במגאן ואני לא יכול להשוות בינהם אני רק יכול להגיד לך שטויוטה זה טויוטה ולא משנה מה תגיד היא הכי אמינה שיש ! אני בנוסף על כך גם נהנתי ממנה אבל במחשבה שניה נהנתי גם מסובראו ג'סטי רגע במחשבה שלישית נהנתי גם מה745 לא משנה עזוב אני נהנה לנהוג .

• תוכן חדש...