Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל החברים!

במסגרת תוכניתנו "הכה את המומחה" יש לי שאלה שמטרידה אותי:

ברשותי רכב מסוג פיאט דובלו JTD.

על פי נתוני היצרן, הטורבו נכנס לפעולה ב 2000 סל"ד.

אצלי זה ב 2200 סל"ד אבל זה יכול להיות סטיה של המד, לא זאת הבעיה.

ב 2000 סל"ד אני על 100 קמ"ש, הטורבו לא נכנס וצריכת הדלק על 19 קמ/ליטר.

ב 2200 סל"ד אני על 110 קמ"ש, הטורבו נכנס וצריכת הדלק פתאום יורדת ל 19.5-20 קמ/ליטר.

הייתכן? ללחוץ על דושת הגז ולחסוך ככה דלק???

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

1. לא. ממש לא. נוגד את כל חוקי הפיזיקה.

2. איך אתה יודע מתי הטורבו נכנס?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אל תאמין למחשב הרכב.
סביר להניח שהמחשב מזייף, אבל גם הזיוף אמור להיות ליניארי. ז"א שאם יש שיפור, אז השיפור קיים, אולי לא בערכים שהמחשב מראה, אבל עדיין...שיפור.

יניב

פורסם
1. לא. ממש לא. נוגד את כל חוקי הפיזיקה.

2. איך אתה יודע מתי הטורבו נכנס?

איתמר.

אתה יכול להרחיב ולהסביר לי איזה חוקי פיזיקה נסתרים פה?

זאת לא שאלה צינית, יש לי איזה תצפית שאני לא מצליח להסביר אותה,אבל... היא קיימת בשטח!

איפה נעלמו כל אנשי הדיאגנוסטיקה?

יניב

פורסם

לא יכול להיות שבמהירות נמוכה יותר האוטו צורך יותר דלק מאשר במהירות גבוהה יותר.

כדי להשיג מהירות גבוהה יותר צריך יותר כוח = יותר דלק.

מה יותר קשה לרוץ או ללכת? או יותר נכון לרוץ מהר או לרוץ לאט יותר?

אותו משקל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אותו משקל.

איתמר.

אתה לא לגמרי מדיייק. יש הרבה פרמטרים שמשפיעים על צריכת הדלק שהתעלמת מהם, כמו יחסי העברה, תחום יעיל של המנוע ועוד.

תזכור שצריכת הדלק נמדדת בקילומטרים לליטר, והמשמעות היא שככל שאתה נוסע יותר לאט אתה עובר פחות קילומטרים ולכן צריכת הדלק יותר גרועה.

הדוגמה ההכי טובה שמוכיחה שאתה טועה זה עמידה במקום. לפי התאוריה שלך אם אני עומד במקום צריכת הדלק הכי טובה כי המנוע עובד בסרק בלי עומס, אבל במצב הזה אני לא עובר מרחק בכלל ולכן צריכת הדלק לפי המדד המקובל הוא אינסוף ליטרים לקילומטר.

מתי צריכת הדלק שלך יותר טובה? אחרי טנק של 30 קמ"ש בתוך העיר או אחרי טנק של 120 קמ"ש בינעירוניים?

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אותו משקל.

איתמר.

בשביל יותר כוח לא צריך יותר דלק.אתה יכול לשתות כמה דלק שבא לך,זה לא יעזור.

בשביל יותר כוח צריך תערובת נכונה בין אויר לדלק.

יתכן שמתי שהטורבו נכנס לתחום העבודה שלו,הוא בעצם מוריד מוריד חלק מהעומס על המנוע באמצעות השאיבה שהוא יוצר, מה שמאפשר למנוע ליצור יותר כוח בפחות מאמץ מצידו בזכות הטורבו...

או שיתכן שמתי שהטורבו נכנס לתחום האפקטיבי, עולה מפה ב-EMS שהופכת את התערובת עניה יותר ומכאן החיסכון?

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

פורסם

שלילי מאוד...

אם אתה עם הילוך חמישי ב 100, ועל אותו הילוך חמישי ב 120, מתי הרכב ישתה יותר דלק? איפה הטורים יהיו יותר גבוהים?

נסיעה ב 90 קמ"ש חוסכת 5% בצריכת דלק מאשר ב 100 קמ"ש.

טורבו מכניס יותר אוויר למנוע, כאשר נכנסת יותר מסה של אוויר גם צריכה להיכנס יותר מסה של דלק.

וכן, בשביל יותר כוח רכב צריך יותר דלק. כשאתה יוצא לעקיפה ומוריד הילוך, מה קורה? הטורים עולים והרכב צריך יותר דלק בכדי לספק את הכוח הדרוש.

מתי מטוס צורך יותר דלק? בהמראה או במהלך הטיסה?

איתמר.

פורסם
שלילי מאוד...

אם אתה עם הילוך חמישי ב 100, ועל אותו הילוך חמישי ב 120, מתי הרכב ישתה יותר דלק? איפה הטורים יהיו יותר גבוהים?

טורבו מכניס יותר אוויר למנוע, כאשר נכנסת יותר מסה של אוויר גם צריכה להיכנס יותר מסה של דלק.

וכן, בשביל יותר כוח רכב צריך יותר דלק.

צריכת הדלק אינה תלויה בסל"ד ותו לא.

לפי הדברים שכתבת לעיל, במהירות של 60 קמ"ש תצרוכת הדלק תהיה מיטבית - בהילוך חמישי מהירות כזו משמעה כ-1200 סל"ד, הלא כך?

אך אין כך הדבר - צריכת הדלק הנמוכה ביותר תהיה במהירות שתדרוש לחיצה מינימלית על דוושת הגז לצורך שמירתה, כלומר שהמנוע 'יתאמץ' הכי פחות בה.

יתכן שבדובלו, במהירות 100 קמ"ש שלפי דברי יניב הטורבו כלל לא אפקטיבי בה, המעמס שמטיל הטורבו על המנוע גוזר צריכת דלק גבוהה יותר ובמהירות של 120 קמ"ש בה הטורבו בתחום היעיל, העומס הכללי על המנוע פוחת ועל כן צריכת הדלק טובה יותר.

שבת שלום,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

אני מצטרף לקודמיי.

מכיוון שהדלק הנצרך מעלה את המהירות והוא צריך להתגבר על התנגדויות שונות, ככל שמאיצים התפוקה השולית של הדלק פוחתת. (כדי להאיץ מקמ"ש אחד לשניים צריך להוסיף 1 סמ"ק דלק, כדי להאיץ מ-2 לשלוש צריך להוסיף 2 סמ"ק דלק וכן הלאה. כלומר כל סמ"ק שאתה מוסיף, מוסיף פחות למהירות מקודמיו).

המהירות האידיאלית היא זאת בה תוספת דלק משפיעה בדיוק כמו התוספת במהירות. כלומר תוספת דלק חלקי תוספת מהירות שווה ל-1.

אגב, בכל רכב המהירות הזאת שונה, וקשה מאוד לחישוב שכן היא תלויה הרבה גורמים שבסביבה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

יתכן שמתי שהטורבו נכנס לתחום העבודה שלו,הוא בעצם מוריד מוריד חלק מהעומס על המנוע באמצעות השאיבה שהוא יוצר, מה שמאפשר למנוע ליצור יותר כוח בפחות מאמץ מצידו בזכות הטורבו...

או שיתכן שמתי שהטורבו נכנס לתחום האפקטיבי, עולה מפה ב-EMS שהופכת את התערובת עניה יותר ומכאן החיסכון?

עד עכשיו, אחת משתי הטאוריות הנ"ל שלך, הן מה שנראה לי ביותר.

בקשר לכל אלה שאמרו שיותר דלק = יותר הספק, זה נכון במנועים אטמוספריים כי הם ליניאריים בכל תחום עבודתם. כאן מדובר במנוע עם טורבו אשר יש לו אפקטיביות שונה בסל"ד שונה.

זאת גם הסיבה לתופעה המוזרה הזאת.

איפה כל המהנדסים? האללו...... תגובות.

יניב

פורסם
שלילי מאוד...

וכן, בשביל יותר כוח רכב צריך יותר דלק. כשאתה יוצא לעקיפה ומוריד הילוך, מה קורה? הטורים עולים והרכב צריך יותר דלק בכדי לספק את הכוח הדרוש.

מתי מטוס צורך יותר דלק? בהמראה או במהלך הטיסה?

איתמר.

ככל שאתה נוסע מהר יותר אתה צריך יותר כוח ליחידת מרחק רק מהעובדה הפשוטה (או לא ממש פשוטה) שיש התנגדות אוויר.

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

עלו לי כל מיני רעיונות בראש ביניהם זה שהטורבו לא מחזיר את "ההשקעה" של המנוע בו.

וגם תערובת יותר ענייה בגלל שכל עוד העומס נמוך ובגלל מבנה מנועים הדיזל מחשב הרכב לא נותן פקודת העשרת תערובת והטורבו זורם "חופשי" ונותן לה להיות ענייה בדיוק בדיוק בתנאים האלו ומשם צפונה הצריכה רק תעלה כי כדי להאיץ התערובת חייבת להתעשר משום שזה ממש קרוב לגבול שריפה תחתון

אבל רבאק 200 סל"ד הבדל????

נראה לי שהמחשב מזייף וזהו הרי מזה בכלל לחיצה של 200 סל"ד.

אולי אחת מהתאוריות נכונות אבל אני לא חושב ש200 סל"ד יעשו את ההבדל הזה שהוא בכל מקרה שניח לגמרי בתוצאה הסופית

שחף אתה טועה סל"ד משפיע ועוד איך על צריכת דלק אתה מוזמן לעיין בספר שאתה ממליץ עליו תורת המנוע של מינץ.( 53.2 ב' ו-ג' למשל )

אמנם ההשפעה של סל"ד לא גדולה כמו של מצערת אך בכל זאת!!!

• תוכן חדש...