Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ארוע ראלי ספרינט בדרום 5.8.05

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דני

לא גדי ולא היימן רוצים להתעסק עם ארגון ראלי מהסוג הזה ,זה בלשון המעטה לעומת מה שהם ענו לי שדברנו על הנושא לא מזמן ,

קח לדוגמא -

בתחום הראלירייד "מסעות הניווט" יש אנשים מאד מוכרים , מנוסים ומקצועיים, שרוצים להיות מארגני תחרויות ,הם לא עושים זאת כי הם יודעים שאין מקום היום לעוד ארגון ליגה מעבר למה שקיים ובצדק!

שאלת מה זה מפריע לי ?

הדבר היחיד שזה מפריע לי זה שלדעתי אם יהיו עוד מארגני תחרויות שילחמו על 15 מתחרים זה לא יעשה לאף אחד טוב ,

להיות נטרלי זה לא לסתום את הפה ,זה להגיד את האמת בלי אינטרסים זרים , וזה מה שאני עושה

ולסיום ממש לא הבנתי מה הקשר בין האתר שלנו לבין מה שעשית ?

[B][COLOR=navy]אריה פאהן מפקח בניה - אבן היסוד פיקוח בניה [/COLOR][/B] [URL]http://www.even-hayesod.co.il/[/URL]

• תגובות 134
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דני אני מאוכזב מהתוקפנות שלך לגבי מרשלס סה"כ אני חושב שכרגע בשטח הם מבצעים עבודה נהדרת ואני מתאר לעצמי שגם בעתיד .

אני אישית חושב שאת התוקפנות של שניכים תוכלו ליפתור בטלפון או על כוס קפה.

פורסם

אני אומנם רק מצלם אבל בכל זאת יש לי דעה. לא משנה כרגע אם יש התאחדות לספורט מוטורית או עמותת נהגים (IRDA), העמותה לצורך הענין צריכה לקבוע את הכללים. לדעתי מערגן התחרות מקבל בעצם זכיון לארגן אירוע ע"פ הכללים שהעמותה תקבע ולא להפך.

אם IRDA זו עמותה מאוחדת ומאורגנת לכם יש את כל הכוח להחליט באופן דמוקרטי לקבוע תקנון ולקיים את המירוצים עלפיהם. ממש לא חשוב אם זה ספרינט או ראלי. העמותה חייבת לקבוע תקנון מוסכם להחתים עליו את המשתתפים והתקנון מחייב.

בלעדיכם נהגים יקרים, אין ספורט. לטובת הספורט הזה אנא תסכימו על תקנון במהרה. לא יתכן שבסוף מירוץ יקרה מה שקרה באחרון. יש לקבוע איך מחושב דירוג. איך מודדים זמן, קנסות על איחורים או עבירות אחרות. לא יתכן שזה יהיה תלוי במארגן.

יש לי הרבה כבוד למארגנים שמרימים אירועים מכלום. אבל האירועים לדעתי צריכים להיות בעלי אופי זהה מבחינת כללים ולא ע"פ שיקולו של מארגן זה או אחר.

אשמח לתרום אם תרצו, בגיבוש תקנון מוסכם. אין לי שום אינטרס מעבר לקידום הספורט הזה שאותו אני אוהב.

זאב גרוס

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם
אריה פאהן

אמרת שאתה ניטרלי?

תשאר ניטלי כרגע אתה ממש לא

את זה, דני, אתה צריך להסביר (כי טענות שאין מאחוריהן ממש הן לא יותר מאוויר חם, ואם יש משהו ממשי- חשוב שכולנו נדע)

אסף.

פורסם

אם IRDA זו עמותה מאוחדת ומאורגנת לכם יש את כל הכוח להחליט באופן דמוקרטי לקבוע תקנון ולקיים את המירוצים עלפיהם. ממש לא חשוב אם זה ספרינט או ראלי. העמותה חייבת לקבוע תקנון מוסכם להחתים עליו את המשתתפים והתקנון מחייב. נכון מאד!

בלעדיכם נהגים יקרים, אין ספורט. לטובת הספורט הזה אנא תסכימו על תקנון במהרה. לא יתכן שבסוף מירוץ יקרה מה שקרה באחרון. יש לקבוע איך מחושב דירוג. איך מודדים זמן, קנסות על איחורים או עבירות אחרות. לא יתכן שזה יהיה תלוי במארגן.

מה קרה בסה"כ במירוץ האחרון ? 1.בגלל בעיות מחשב קיבלנו זמנים באיחור 2.נדרשה בדיקה שניה לזמנו של דני לוי. אז מה ? ביקורת ועוד ביקורת ואין די , מישל בבקשה ממך !!! די ..............

לא כולם מושלמים כמוך .

יש לי הרבה כבוד למארגנים שמרימים אירועים מכלום. אבל האירועים לדעתי צריכים להיות בעלי אופי זהה מבחינת כללים ולא ע"פ שיקולו של מארגן זה או אחר.

גם לי יש כבוד למארגן שמארגן אירוע ללא רווח עובד בחינם וחבל שלא ניתן לעשות משאל בין חברי הפורום לגבי סכומים אבל 15X300=4500

מרשל בשביל 4500 ש"ח ברוטו ,כולל גביעים, אמבולנס כולל פרמדיק ( לא אמבולנס לגופות),

מרשלים,נסיעות לארגן שטח,ועוד ועוד בטח שנועם וגדי לא מעונינים.

אבל מה שאין אתה יודע זה שצוקר רץ ב 1999 לארגן ראלי , אז ביום שיהיה כסף יהיו 50 מארגנים , מפיקים, ואני בטוח שגם אתה תהיה בינהם?!........................

יובל מלמד

פורסם

חברים יקרים לאור האירוע האחרון שהיה בהחלט יוצא דופן בסיגנונו התגבשה החלטה בקרב קבוצתנו לעבור מגיר 4 הילוכים לגיר 5 הילוכים דבר היאפשר לרכב לנסוע ב 4X4 high ולא ב lo כמו שנסענו עד עכשיו ואולי גם נזכה לראות את מחוג המהירות שובר את מחסום ה 110 קמ"ש.

כל היודע דבר וחצי דבר על דבר הימצאו של גיר סובארו טנדר או DL חמישה הילוכים עם טרנספר או בלי אנא צרו עימי קשר

רב תודות

אהוד פוביצר.

פורסם

יובל

כרגיל יש לך הערות ציניות קצרות והפעם אני חייב להגיד שהתאמצת מאוד וכתבת הרבה משפטים. הבנתי מדברייך שרק שני דברים הפריעו לך במירוץ האחרון;

1. קבלת זמנים באיחור.

2. דרישה לבירור זמנו של דני לוי.

זה הכל??

אתה זוכר את הביקורת שלך על האירוע שהיה בכפר נחום אמרת: "אני לא בא יותר לאירוע שלך, אם המסלול הוא לא מעגלי, אי אפשר לחכות כל כך הרבה זמן בין מקצה למקצה". כעסת על זה שבאירוע שלי הייתה הפסקה של חצי שעה בין מקצה למשנהו וזאת בגלל אופי המסלול שנקודת הזינוק ונקודת הסיום נמצאים בקצה אחר ואין אפשרות לחזור לזינוק, אלא דרך המסלול. את המתכונת הזו לא אני המצאתי, כי גם כשהתחרנו בקפריסין היו מירוצים מסוג ראלי ספרינט שהתנהלו באותה צורה בדיוק ושם לא היו 13 משתתפים אלא 50 משתתפים, כך שההמתנה בין מקצה למקצה הייתה הרבה מעבר לחצי שעה שאני הקצבתי. אבל שם אף אחד לא פצה פה ולא היה אחד כמו יובל שמקטר כל הזמן בגלל ההמתנות הארוכות. אתה לא מפסיק להפגין חוסר סבלנות, מה קרה? אתה לא יכול להיות אחד מאיתנו? אתה מושלם?

אבל כשמדובר במארגן שיש לך סימפטיה אליו או קירבה אז כן יש לך סבלנות לחכות 50 דקות ? שום דבר לא הפריע לך הפעם - להתחיל ב-7 בבוקר, ולסיים ברבע לאחת.

הפעם אופי המסלול שכלל ישורות של 2200 מטר מתוך 3400 מטר של המסלול לא הפריעו לך, אתה לא חושב על האחרים שמנועיהם הרבה יותר חלשים משלך.

מה עם הבטיחות? ספרת כמה מרשלים היו?

אופן מדידת הזמנים לא מפריעה לך בוודאי, אך אם היית במקומו של אחד החבר'ה שלא הגיעו למקום הראשון ושזמנו היה ספק נכון ספק לא נכון, הייתי רוצה לשמוע מה הייתה תגובתך?

זמן לא הגיוני של 2 דקות בהזנקה בין מתחרה למתחרה, זה נראה לך בסדר?

את כל מה שאני אומר פה ומה שציינתי בתגובה הראשונה שלי, אני לא מפנה את הביקורת לרגע ולא מתכוון להפנות למיקי יוחאי והדס. אני יכול להפנות אצבע אל אהוד ודני שהיו איתם בקשר כל הזמן והם הם שהנחו אותם לגבי כללי המשחק, אך משום מה אתה פתאום פוסח על דברים שמפריעים לך בדרך כלל, ואת זה כבר ציינתי למה ?

בקשר לזה שאני הוא זה שמעביר את הביקורת, מה רצית? שאני אבוא להשתתף ואקבל את הדברים הלא מקצועיים האלה כתורה מסיני, אתה לא חושב שעברתי כבר את גן חובה בסוג האירועים האלה? אני בסך הכל ביקשתי תנאים מינימאליים כדי שהתחרות תהיה הוגנת ומעניינת.

הספונסר שלי ושל עוד כמה מתחרים שהיו נוכחים באירוע, קיבלו רושם של משחק ילדים ואירוע ממש לא רציני. איזה תשובות אני יכול לתת להם? איך אני יכול לגייס אותם להמשך התמיכה? אני יודע שאתה ודני לא צריכים תמיכה של ספונסר כדי להחזיק רכב כמו שלכם ועל זה מגיע לכם כל הכבוד. אבל לי ולאחרים, אין לנו את האפשרות לזלזל בספונסרים.

קח למשל את אהוד פוביצר שהכין את הרכב שלו לפי המסלולים שהתחרנו עד כה אך לצערו הוא לא יכל לעבור את ה-100 קמ"ש בישורת כשאחרים הגיעו ל-150. ראה את התוצאות שלו ב-3 האירועים הקודמים, בהם הוא זכה במקום הראשון, האם זה פייר לבוא ולהזמין אותו לאירוע כזה מבלי ליידע אותו, כששני שליש מהמסלול הוא ישורת ? זה מקצועי ? התחרות היא בין הנהגים או בין המכוניות ?

נורא מצטער להגיד לך יובל, שאין לך מספיק הבנה כדי להיות זה שיתווה את סוג האירועים ואת המדיניות שמתבקשת להמשך הספורט המוטורי אם אתה מגיב בצורה כזו. אל תשכח מי מתחרה פה בארץ, איזה סוג של רכבים יש, ומה היכולות של כל אחד ואחד מהנהגים ואל תגיד שוב פעם שלמי שאין כסף שלא יבוא, כי אתה תישאר לבד !!

מיקי יוחאי והדס כעסו מאוד על זה שהבטיחו להם רשימה מעודכנת של הנרשמים לפחות ביום רביעי (כך הובטח להם). התחנונים של הדס לקבלת רשימת המתחרים בזמן לא הועילו והיא סיפרה לי בצער וכעס רב שהיא צריכה כעת לגבות את הכסף בבוקר המירוץ ולרשום את כל הנהגים עם הטפסים, במקום להתעסק בארגון תחילת האירוע. דבר שפגע בלוח הזמנים וגרם לאיחור רב בזינוק. אז מי פה אשם ?

לגבי הדעה שלך ושל דני, שלי אין זכות להגיב או לבקר אירועים בהם אני משתתף, הרי מה חשבתם, שאני לא אגיב כשאני רואה דברים כאלה שנעשים בצורה חובבנית ומזלזלת. מזל שאני כמארגן, לא זקוק לשום הנחייה ממך או מדני או מאהוד כדי להעביר אירוע מוצלח ואת זה יכולים להעיד הנהגים שמשתתפים אצלי כבר 5 שנים.

לסיכום, אם היו לנו עיתונאי ספורט מוטורי מקצועיים שהיו מסקרים את האירועים האלה, אני בטוח ומשוכנע שהאירועים היו נראים הרבה יותר טוב משום שהביקורת המתבקשת הייתה נכתבת על ידם והמשקל היה הרבה יותר חזק אילו אני או אחד העמיתים שלנו היה כותב זאת.

בכל אופן יובל אני מסיים בזה שאני מקווה שאתה מבין מה אני כותב ואל תיגרר לתגובות בסגנון "טיפשים וכו' " כפי שאתה רגיל. אם הביקורת שלי לא נראית לך, אני מוכן להתווכח איתך בצורה תרבותית ואני מקווה שאתה מבין למה הכוונה.

ליל מנוחה

מישל גדז'

פורסם

אני לא מצאתי הפעם - ובאמת שחיפשתי - שום בעייה עם המסלול!!! מה קרה? הייתה ישורת ארוכה? נכון אני הרווחתי מזה שנייה או שתיים ואולי שלוש (גם אם מורידים אותן - עדיין הייתי הכי מהיר - וגם אם לא - זה לא משנה) - מה, כשהתחרינו במקום שבו הגיר או המתלים שלי היו חיסרון - אז לא באתי - אז אמרתי שהאירוע חרא? פעם המסלול יותר מתאים ופעם פחות. העיקר זה שהמסלול לא ישבור את הרכבים כי לזה אין לרובנו כסף! כשיהיו לנו ספונסרים רציניים - אנחנו נתאים את הגיר והמתלים למסלול כמו שעושים במקומות אחרים.

היה מה לשפר באירוע - זו עובדה. הייתה תקלה בזמנים - קורה!

בסוף הרי הכל סודר.

אני לא אבוא יותר לאירועים שלא יתאימו לגיר שלי? ממש לא. עושה פוביצר נכון שהוא חושב למצוא גיר נוסף! ביננו - אם אני אוכל, אני אמצא גיר קצר.

לגבי תקנון - נכון, גם לדעתי זאב צודק. חייב להיות תקנון מפורסם המחייב את המארגנים מראש - אבל עד שיהיה - אני לא חושב שמה שהיה באירוע האחרון כזה גרוע. עלינו 6! פעמים על המסלול - 4! מתוכם עם זמנים מדודים. בעיני זה היה שווה כל שקל ממחיר הגרירה, ההשתתפות והנזק שהיה לי ברכב. בפעם הבאה יהיה בנוי האירוע לפי תקנון העמותה - אני מקווה - שיהיה תואם לתקנים הבין-לאומיים.

ודבר אחרון ל DKNY2 (ואני כותב כאן, כי זה נכון גם לאחרים) תגובתך, הייתה ילדותית לטעמי. לא מתאים להעליב נהג על אופן נהיגתו - אם אתה חושב שדני, אני, מישל או כל אחד אחר נוהגים כך או אחרת - תעביר ביקורת בצורה יותר בונה. באמת שאינני יודע מי אתה ואין לי כלום נגדך ואכבד כל ביקורת שתעביר עלי בצורה לא משתלחת. - אתה מוזמן להמשיך איתי את הנושא בפרטי - מבטיח התייחסות עניינית.

זו דעתי...

אלון.

פורסם
אני לא מצאתי הפעם - ובאמת שחיפשתי - שום בעייה עם המסלול!!! מה קרה? הייתה ישורת ארוכה? נכון אני הרווחתי מזה שנייה או שתיים ואולי שלוש (גם אם מורידים אותן - עדיין הייתי הכי מהיר - וגם אם לא - זה לא משנה) - מה, כשהתחרינו במקום שבו הגיר או המתלים שלי היו חיסרון - אז לא באתי - אז אמרתי שהאירוע חרא? פעם המסלול יותר מתאים ופעם פחות. העיקר זה שהמסלול לא ישבור את הרכבים כי לזה אין לרובנו כסף!
אלון

ההודעה הזאת ממש לא מחויבת המציאות. לאיזה אירוע בדיוק הגעת והשתתפת בו?

- לאירוע ביער חרובית - לא הגעת! [אבל היה מעולה - לפחות ממה שראיתי מהפיטס]

- לאירוע שהיה בפארק חצרים [מסלול מאוד מאוד משובש] - לא הגעת!

- למסלול הקודם בטל שחר - לא הגעת! [טוב נו, הגעת לחצי שעה והלכת]

- למסלול בשוהם גם - לא הגעת! [בנינו, טוב שלא היה שם מירוץ, סיכון של מטיילים ועוד כמה בעיות שאני לא אכנס אליהם כרגע].

על איזה מסלול אתה בדיוק מדבר? מאוד מעניין אותי לדעת? [אני מדבר על מסלול שהתחרית בו]

אם מעל 50% מהמסלול מורכב מישורת, אתה בטח לא הרווחת מזה 2-3 שניות.. על מסלול טכני כמו מגידו [כמו גם במסלולים אחרים], עשית זמנים שווים לשל קובי, אז איך אתה מסביר את העובדה שהוא היה רחוק ממך ב-10 שניות תמימות על המסלול הזה?!

אגב, לא אמרת שהאירוע חרא, אבל בכית שהמסלול שובר לך את האוטו וכידוע לך - לאותו מקום לא חזרנו מאז [מגידו, לרענן את זיכרונך].

אני רושם לך את כל זה כחבר, כי אני באמת רואה בך אחד כזה. אבל לא השארת לי הרבה ברירה במקרה הזה, שוב - כי לא השתתפת באותם אירועים שהיו עליהם ביקורת.

ואם אני טועה, האר את עיני?

אני מוכן לקבל את הביקורת ולהודות אם אני טועה, רק ככה לומדים ומשתפרים לפעמים הבאות [ונדמה לי שכדאי לכמה אנשים שהגיבו פה לאמץ את הגישה הזו, זה רק יעזור להם]

אלון

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם
אלון

ההודעה הזאת ממש לא מחויבת המציאות. לאיזה אירוע בדיוק הגעת והשתתפת בו?

- למסלול בשוהם גם - לא הגעת! [בנינו, טוב שלא היה שם מירוץ, סיכון של מטיילים ועוד כמה בעיות שאני לא אכנס אליהם כרגע].

על איזה מסלול אתה בדיוק מדבר? מאוד מעניין אותי לדעת? [אני מדבר על מסלול שהתחרית בו]

אם מעל 50% מהמסלול מורכב מישורת, אתה בטח לא הרווחת מזה 2-3 שניות.. על מסלול טכני כמו מגידו [כמו גם במסלולים אחרים], עשית זמנים שווים לשל קובי, אז איך אתה מסביר את העובדה שהוא היה רחוק ממך ב-10 שניות תמימות על המסלול הזה?!

אגב, לא אמרת שהאירוע חרא, אבל בכית שהמסלול שובר לך את האוטו וכידוע לך - לאותו מקום לא חזרנו מאז [מגידו, לרענן את זיכרונך].

אני רושם לך את כל זה כחבר, כי אני באמת רואה בך אחד כזה. אבל לא השארת לי הרבה ברירה במקרה הזה, שוב - כי לא השתתפת באותם אירועים שהיו עליהם ביקורת.

ואם אני טועה, האר את עיני?

אני מוכן לקבל את הביקורת ולהודות אם אני טועה, רק ככה לומדים ומשתפרים לפעמים הבאות [ונדמה לי שכדאי לכמה אנשים שהגיבו פה לאמץ את הגישה הזו, זה רק יעזור להם]

אלון

אלון, אתה האחרון שאני רוצה להתנצח איתו - אבל אתה לא מותיר לי ברירה.

הכוונה שלי הייתה לאימונים במגידו אליהם הגעתי פעמיים עם ה 106S16 כאשר הם לא מתאימים לא לגיר שלי - ולא למתלים הקשים שלי. קובי נהג מעולה - אבל את הזמנים השווים לשלי הוא עשה במגידו כשאני פרשתי בגלל תושבות מנוע קרועות והאוזינג שבור. אין לי ספק - שאם קובי ואני היינו נוהגים על אותו רכב - הייתה ביננו תחרות קשה ובכלל לא בטוח שהייתי מהיר ממנו, להיפך.

התגובה שלי באה להסביר כי הבכייה על המסלול מיותרת. אולי אתה (או אחרים) רוצים לחזור לימים שקנסו רכבים עם עדיפות מסויימת במסלול מסויים?

אז בא נקנוס את ג'קי זית ופוביצר על הזמן שהם מרוויחים בזינוק בגלל היותם 4X4!

בא נקנוס את ישראל הלפרין בגלל הדיפרנציאל המוגבל והגיר הקצר שנותן לו יתרון במגידו למשל!

בוא נקנוס את מרק על 160 כ"ס , כי לאחרים יש רק 100-120!

בוא ניתן בונוס לניצן כי יש לו רק 80 כ"ס!

בוא נקנוס את קובי, כי במגידו הוא נסע עם מתלים רכים יותר שהתאימו למהמורות שהיו שם יותר מהאחרים!

בקיצור - אין שום סיבה להתלונן על המסלול. הייתה ישורת שהייתה טובה יותר לרכבים מסויימים (ואני בינהם). אני בטח לא מייחס את הנצחון שלי שם רק לרכב - ואני מקווה שגם לא האחרים - ואם כן זו בעייה שלהם.

במסלול ביגור שהוא לכל הדעות טכני וללא ישורות ארוכות הייתי מהיר מכולם בהרבה - אפילו יותר מחלק מהאיפרזות - אז מה זה שוב הרכב? אז תגיד שאני מכיר את המסלול - כך גם לפחות חצי מהנהגים שהשתתפו שם - ומרובם הייתי מהיר.

כשהתאמנו במסלול בכפר נחום (ניצן אני ומישל) עשיתי זמנים בהפרשים של 3 עשיריות שנייה מהג'יפ של מישל נהוג ע"י מישל במסלול שהוא מכיר טוב ממני. - אז שוב זה הרכב.

הרמיזות שלך ממש לא במקום ולא ציפיתי לזה ממך!

דבר אחרון לגבי קובי, קובי אולי הנהג הטוב בקטגוריה כיום - אבל במירוץ האחרון לא הלך לו - עובדה שגם ניצן עם רכב עם תקלה שלא עבר 5000 סל"ד עשה זמנים קרובים לקובי - 3 שניות הבדל (ביננו, הוא לדעתי היה הטוב באירוע - ניצן הכוונה). לדעתי, הזמנים שלו הם תוצאה מכך שבמירוץ הזה לא הלך לו כל-כך. - אני הראשון שיפרגן לקובי - אבל אתה לא ישבת איתי ברכב ולכן ממש לא הוגן מצידך לשייך את 10 שניות היתרון שלי לישורת. ומה לגבי חצי מסלול של סיבובים - שם הגיר שלו קצר משלי ונתן לו יתרון. מה לגבי תקלת הקלאץ' שהייתה לי? הכל שטויות.

בסוף אני הייתי יותר מהיר משמעותית - ייתכן גם בגלל הרכב אבל גם הרבה בגלל נהיגה טובה. זה בכלל לא מבטיח לי שבפעם הבאה שנפגש קובי לא ייתן לי בראש - הפעם כשהוא מוביל ב 10 שניות.

להזכירך, כשאני נהגתי על ה 205 הזו -היו לי תוצאות לא פחות מוצלחות, בראלי יגור שאירגן הבחור עם הבאגי שאינני זוכר את שמו, במגידו - פחות משנייה הבדל בין מישל לביני על אותו הרכב - ה 205 ראלי שהיום של קובי ועוד מקומות אחרים (בית קשת שם התהפכתי - והזמן הטוב שלי היה השני בטיבו אחרי ג'קי זית מכל מי שהשתתף שם).

בקיצור, הבכייה (וזו בכייה) על המסלול מיותרת. היא מוצדקת במסלול שגורם נזק לרכב - או אם כל הזמן האירועים יהיו על אותם מסלולים.

אני דווקא חושב שאם המסלול היה יותר טכני - עם אותם סיבובים כמו שהיו לאורך כל הדרך בלי ישורות בכלל - הזמן שלי היה יותר טוב אולי מעוד אימפרזה או שתיים. להזכירך ההפרש ביני לבין האימפרזה של אהוד עמד על 6 שניות, למשל.

בקיצור, לא שמעתי מקובי או מאחרים מילות ביקורת על הרכב שלי או של ניר או של זהבי - או על ה 4X4 של ג'קי - להיפך - רק קיבלתי פירגון - ממש מוזרה לי התלונה שלך.

אבל לא משנה, יהיו עוד ספרינטים יותר טכניים שגם בהם אני מקווה להיות על הפודיום ואז אני מקווה - רמת הנהיגה שלי תניח את דעתך...

אלון

פורסם

ועוד מילה אחרונה,

זה יחשב לי לכבוד להיות מספר 2 אחרי קובי כהן בקטגורייה שלנו שלטעמי היא תחרותית יותר אפילו מהקטגוריה הבכירה. אני בין הראשונים שמדרבן אותו חודשים לשדרג או להחליף את הרכב שלו - על מנת שיהיה לי יותר אתגר מולו. אם לקובי לא היו תלונות על הרכב שלי - אני לא מבין למה לך יש. אבל אתה יודע מה -אולי באמת - הנצחון שלי נובע רק מרכב עדיף - מי שראה יותר ממירוץ אחד שלי - יודע בדיוק - איפה אני ממוקם בקטגוריה הזו - עם או בלי יתרון רכב.

דבר אחרון שאולי ירגיע אותך - הזמן השני שלי באירוע (הסטייג' השני הכוונה) - עדיין מספיק למקום ראשון כולל וזה סטייג' שלא יכולתי לעלות בו להילוך 3 בגלל הקלאץ' שהחליק (יעיד נדב שישב איתי ברכב) - שם בטח לא היה לי יתרון בישורת - עדיין זה זמן יותר מהיר משל כולם - אבל את זה לא ידעת.

מוזר לי - שעד לא מזמן ידעת לפרגן אבל פתאום אתה מחפש איך לתקוף הצלחה שלי באירוע.

מעניין מה נשתנה?

אלון (המאוכזב מהיחס).

מילה אחרונה, אני חושב שהתנצלות תהיה במקום - אבל זה כבר עניין שלך עם עצמך...

אלון

פורסם

תזכיר לי איפה התייחסתי לרמת הנהיגה שלך בהודעה שלי?

ועל איזה רמיזות אתה מדבר [גם בה"פ]? לא רמזתי על שום דבר, צר לי שאתה חושב ככה!

אתה מקבל את ההודעה שלי כהעלבה!! כאחד שלא מעריך את הנהיגה שלך? מאיפה אתה שואב את זה בדיוק? אולי זו השעה המאוחרת או אולי האגו שלך שמדבר? אתה באמת מפליא אותי אלון!

כל ההודעה הארוכה הזו שרשמת, מיותרת לטעמי, כי אתה מנסה להוכיח לי ולחברי הפורום שאתה יודע לנהוג, את זה אני יודע כבר לא מהיום ולא מאתמול [וציינתי את זה לא פעם]. גם חלק מחברי הפורום יודעים את זה אחרי כל אחת מ-1070 ההודעות שלך שפירסמת בפורום.

אל תשכח שמי שביקש ויזם את אותם אימונים במגידו היה אתה, אלון. ואחרי הביקורת שלך ושל אחרים שהשתתפו באותם אימונים, לא חזרנו לשם. או שאת זה כבר שכחת?

לא מבין מדוע נעלבת, "לתקוף הצלחה שלי באירוע" - איפה בדיוק תקפתי אותך על האירוע הזה? על איזה יחס אתה מדבר? קשה לך לקבל ממני ביקורת אז אתה תוקף אותי?

צר לי שכך אתה רואה את הדברים.

כשמארגנים אירוע, מנסים לתת במה לכולם ולא לרכב כזה או אחר. כשמסלול מורכב מ-50% ישורת זה כבר יותר מתאים להגדרה של מירוצי נאסקאר מאשר מירוצי ראלי, ולא לשם כך התכנסנו ביום שישי.

ממה שהבנתי עד כה מהתגובות שלך בשירשור, שאתה בעצם אומר שטוב שיהיו מסלולים כאלה בעתיד? אני רוצה לראות את שאר הנהגים מגיעים למסלול כזה עוד פעם.

לך נוח עם זה לא להעביר ביקורת, כי ניצחת, מה איכפת לך. אבל אני מסתכל על כולם ולא רק על האינטרס האישי כמו שאתה רואה זאת. לא מספיק לי ששני אנשים יהנו, אני רוצה את כולם מרוצים [תרתי משמע]! וכשיש כמה כאלה שלא מרוצים, הביקורת יוצאת ולך אלון, לא נוח איתה. זה ממעיט בהישג שלך? כך אתה רואה זאת! זו לא התנהגות של ספורטאי!

אני לא רואה לנכון להתנצל, הבעתי את דעתי הכנה ביותר. זה שנפגעת - צר לי, אבל אתה לא רואה נכון את הדברים וזו הבעיה שלך.

לילה טוב

אלון

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

כתב מישל

"הפעם אופי המסלול שכלל ישורות של 2200 מטר מתוך 3400 מטר של המסלול לא הפריעו לך, אתה לא חושב על האחרים שמנועיהם הרבה יותר חלשים משלך."

נכון הפעם היה מסלול כזה ופעם אחרת יהיה מסלול אחר זה הרעיון.

בנסיעה שלי לירדן בשנה הבא אני לוקח אותך איתי כי יש לי שם ים של בעיות לגבי המסלול והמתחרים

ונראה לי שיכולת הדיבור שלך יתנו פור מתנה 5 דקות כי אני מסכן.

ולידעתך את הזמן המהיר ביותר באותו יום עשיתי עם GT ! דוקא בסיבוב הרביעי שלכם שכולכם!

ירדתם בזמן!

מענין מתי תתחיל לבכות על נדב ורמי שכל רכב שלהם עולה פי 5 משלך!!

שים לב רק אתה מתלונן ולצערי אין לאחרים אומץ לענות לך כי הם מ פ ח ד י ם

יובל מלמד

פורסם

נכון הפעם היה מסלול כזה ופעם אחרת יהיה מסלול אחר זה הרעיון.

זו בדיוק הנקודה!

ולאלון,

אתה רוצה לדעת מה הבעייה שלי עם מה שכתבת בבקשה: באדום מה שאתה כתבת -

התחלת בביקורת על אילו אירועים בדיוק הגעתי/התחריתי - כאילו אני מדבר בלי לדעת על מה אני מדבר "לאיזה אירוע בדיוק הגעת והשתתפת בו?

על איזה מסלול אתה בדיוק מדבר? מאוד מעניין אותי לדעת? [אני מדבר על מסלול שהתחרית בו]"

מאאאוד עניין אותך לדעת - אז עניתי לך.

אחר-כך דאגת לכתוב נתון לא מדוייק: "אתה בטח לא הרווחת מזה 2-3 שניות.. על מסלול טכני כמו מגידו [כמו גם במסלולים אחרים], עשית זמנים שווים לשל קובי, אז איך אתה מסביר את העובדה שהוא היה רחוק ממך ב-10 שניות תמימות על המסלול הזה?!" -איך אני מסביר? הסברתי: על מסלול טכני כמו ממגידו - או יגור - הייתי יותר מהיר מקובי, כעובדה. במגידו נאלצתי לפרוש בגלל שבירת ההאוזינג של הגיר וקריעת תומכי מנוע - כידוע לך רק אחר כל קובי השיג זמנים דומים לשלי. אני לא הספקתי "ללחוץ" במגידו! קבעת שלא הרווחתי 2-3 שניות באירוע האחרון אלא יותר - רמז לכך שבלי הישורת אולי לא הייתי מנצח - עניתי לך על העובדה שלפחות ב 2 הסטייג'ים הראשונים - לא יכולתי לנצל את הישורות בגלל הקלאץ וגם אז הייתי מהיר הרבה יותר מהאחרים כולל קובי (ב 5 עד 7 שניות תמימות) כשאני בניגוד לאחרים מאריך ועוקף את הקוליסים אחרי הגשר ולא מקצר עליהם כמו כולם - עד שאמרו לי שזה חלק מהמסלול ואני יכול לקצר במעבר עליהם. שוב לא ביקורת תמימה שלך ובטח לא נובעת מתוך ידיעת מה התנהל ברכבים (איתי ברכב לא נסעת ולא יכולת לדעת איפה אני מרוויח את הזמן). בסטייג'ים האלו השגתי את היתרון שלי בדיוק בקטעים הטכניים ולא בישורות - שם הפסדתי זמן בגלל אי יכול לעבור 120 קמ"ש בגלל הקלאץ - תבדוק אותי עם נדב!

אחר כך הוספת: "אבל בכית שהמסלול שובר לך את האוטו וכידוע לך - לאותו מקום לא חזרנו מאז [מגידו, לרענן את זיכרונך]." - בכיתי? ממש לא! התלוננתי על איכות המסלול - כמו גם האחרים ובגלל זה לא חזרנו לשם. התלונה היחידה שלי הייתה לעצמי - שלא הכנתי את הרכב מספיק טוב ולא פתרתי את בעיית תומכי המנוע! אבל נחמד לך להקצין.

בסוף עוד הוספת בעקיצה: "אני רושם לך את כל זה כחבר, כי אני באמת רואה בך אחד כזה. אבל לא השארת לי הרבה ברירה במקרה הזה, שוב - כי לא השתתפת באותם אירועים שהיו עליהם ביקורת." - בטח כחבר! תסביר לי איפה העברתי ביקורת על אירועים אחרים שבהם לא השתתפתי! הביקורת היחידה הייתה על מגידו וגם ציינתי זאת. הביקורת לא הייתה מעולם על המסלול מבחינה מקצועית אלא רק על רמת הנזק שהוא גורם לרכב. מעולם לא בכיתי שלא ניצחתי בגלל מבנה כזה או אחר של המסלול - באתי נסעתי וזהו!

אז אם כאלו תגובות יוצאות לך מתוך "חברות" - כנראה שאתה צריך לבדוק את המונח חברות עוד פעם! אולי זה נובע, מתוך חברות עם מישהו אחר.... אבל, אני באמת לא כועס - אני מבין מאיפה זה בא - רק קצת נעלב...

(כי מי שקורא את הביקורת שלך יכול להבין מדבריך שהסיבה היחידה שניצחתי היא בגלל יתרון הרכב וזה - לדעתי, לא הסיבה - בטח לא העיקרית בשום מקרה). אם זה לא להמעיט בהישג - אז אני לא יודע מה כן.

אלון

פורסם

וקצת מתמטיקה:

במהירות 120 קמ"ש (שזו מהירות שכולם פיתחו בישורת - גם החלשים ביותר) הרכב עובר כל ק"מ ב 30 שניות כלומר כל 100 מ' ב 3 שניות. גם אם רכב מסויים היה פותח 100 מ' יתרון על רכב אחר בישורת (שזה המון! ואין סיכוי שזה קרה אפילו בין האימפרזות לביני למשל) מדובר ב 3 שניות יתרון. היות ורובנו עלינו גם מעל ל 120 בישורת אף אחד בתוך הקטגורייה שלנו לא "הרוויח" על חברו 3 שניות בישורת. מתוך החישוב הזה - החמרתי עם עצמי למעלה ואמרתי שהישורת שווה 2-3 שניות. גם אם תוריד אותם - המרחק ביני לבין המקום השני - מספיק גדול.

גם אם הייתי נוסע את כל הישורת ב 160 וזה לא המצב - כי הכניסה לישורת היא במהירות איטית בהרבה ורכב אחר היה נוסע כל הישורת 140 (20 קמ"ש פחות) ההבדל היה בערך 3 שניות - תחשב!

את הנתונים האלו - גם אתה ידעת לפני שכתבת את מה שכתבת, אני מעריך, ואם לא, אז למדת משהו!

אז אל תתעטף בסיפורים של ביקורת בונה וכו'.

המסלול הזה היה טוב בעיני לאימון - כמו שיגור היה טוב בעיני לאימון - כמו שכחל/כפר נחום טוב בעיניי לאימון. לעשות כל הזמן מסלול עם ישורת קצת ארוכה? לא! אבל מידי פעם להגיע לארוע בו אתה מקפיץ את הרכב ב 140 150 קמ"ש - בעיניי זו חוויה לא פחות מלמדת.

בזה אני חושב סיימתי את הערותי לנושא.

ונכון - אני לוקח את זה אישית - לא בגלל האגו שלי - בגלל שאתה, שמכיר יותר מהרבה אחרים את כל היתרונות והחסרונות של כל המסלולים השונים והרכבים השונים בקטגוריה מעלה טענות על איכות המסלול כאימון.

מילא, לגבי בטיחות אם היו הערות, מילא לגבי אירגון, מילא אם הביקורת באה מהקטגוריה הבכירה לגבי ספרינט - שמן הסתם להם הוא פחות אטרקטיבי - אבל תלונות לגבי רכבים חזקים או חלשים? בוא נשים רסטריקטור למרק ונוריד לו 60 כ"ס. בוא נקבע שכולם מחוייבים לעמוד על 100 כ"ס וזהו.

כל אחד מתאים רכב ליכולות הכיס והנהיגה שלו - אני למשל לא ייתחרה בקטגוריה הבכירה - אני עוד לא מוכן לשם מקצועית לדעתי - אבל אני לא יתלונן אם אני אגמור אחרי עידן זהבי - כי הרכב שלו יותר חזק - או אחרי ג'קי כי הוא 4X4 - (והוא דרך אגב הפתיע אותי, והיה ראשון המפרגנים).

בקיצור - לא יודע מה הוביל אותך לכתוב מה שכתבת - אבל לא נראה לי שהושקעה בזה מחשבה רבה או בחינה מספקת של העובדות.

בדיוק חוסר הפרגון הזה (הפתאומי יש לציין) - מוציא את החשק מבכלל להסתכן ולהגיע לאירועים כאלו.

לא מפרגנים למארגנים (גם מישל התלונן על זה לא פעם), לא מפרגנים לנהגים ומכניסים כל הזמן שיקולים משיקולים שונים. פשוט לא נותנים להנות מהרגע - ופה הביקורת היא לוא דווקא אליך, אלון.

בימים כאלו - אני נהיה מאוד פסימי.

הלוואי והיו 18 מתחרים בכל קטגוריה עם אותו רכב - זה לא יקרה בעתיד הקרוב - אז מה - כל פעם נבדוק למי התאים המסלול יותר ונוריד לו זמן (נחזור לימי הויזות?). אני חושב שאני היחיד - אולי חוץ מיובל מלמד בקטגוריה הבכירה - שמצליח להכניס במאמץ רב אנשים חדשים לתחום - לפחות אני מנסה... - ולי - אין כל אינטרס כלכלי בנושא.

לא פעם אמרתי שנמאס לי להיות "אלוף ישראל" ב 1300 סמ"ק מול 2 מתחרים - אז עכשיו יש 12 מתחרים בקטגוריה - אז גם זה לא טוב.

לא שמעתי אותך מעביר ביקורת על המסלול ביגור שמתאים יותר לגיר של ישראל. לא התלוננת על הרכב החזק יותר של מרק או של זהבי - או על הגיר הקצר של בורנשטיין.

אבל אני... אני לרמיזתך, הרווחתי 10 שניות על קובי בישורת - זה הפריע לך...

בקיצור - אתה מבין על מה אני מתלונן. עכשיו, זה לא צריך להפוך להתנצחות ביני לבינך - בטח לא פה - אבל זה שאתה מעלה את זה פה מחייב לתת לכל הקוראים תמונה נכונה. אני כמעט בטוח שקובי ואחרים יחזרו שוב למסלול הזה או דומה לו - ובפעם הבאה אולי גם יהיו יותר מהירים ממני - זה כבר קרה בעבר כמו שאתה יודע.

מבחינתי תם ונשלם, אלון.

• תוכן חדש...