Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי ככל הניראה אני בשבוע הקרוב מביא מונובלוק של מגנט פאנטום

http://cheaper.co.il/product.asp?productid=230&CatCode=108

אשר מוצהר 675RMS ב2 אוהם.

1. האם המונו הזה לא חזק וגדול מדיי על LANZAR MAX 2 סלילים. מוצהר 500RMS?

2.החיווט שלי כרגע ברכב הוא 8G שלקראת הסוף מפוצל ל2 של 8G . השאלה עם 8G יסחוב את המונו הזה? או שיש להעביר 4G למונו ? והאם להעביר בניפרד , או שאפשר 4 גי מפוצל גם למונו וגם למגבר נוסף[שהו סה"כ 330RMS ]?

3. שמעתי שהמונו יכול לתפקד עם 8G בודד ? האם זה יכול להיות? ואם כן מדובר בכבל 8G עם פיוז של 70A ? זה בריא בכלל לעבוד עם 8G ופיוז גדול מאד? זה לא מסוכן לכבל?

4. למי שיש לו ניסיון עם הפאנטום אני ישמח לקבל כללי ביקורת בונה לטוב ולרע עליו אשר תאיר ותעיר לי כמה עובדות עליו שרצוי שאני ידע מראש.

תודה מראש לעוזרים.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה יכול להעביר בניפרד 4 גייג, או להעביר רק 4 גייג ולפצלו בקצה.

כבל של 8 גייג צריך פיוז של 50 אמפר.

לא היתי ממליץ על 8 גייג עבור הפנטום, למרות שזה די גבולי בנוגע לדרישה של הצרכן שלך.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

תודה אבל המונו הזה לא גדול מדיי על הלאנזר מקס לדעתך? ואיך אני מגביל את העוצמה שהוא שולח לסאב חוץ מהגיין?

אגב מה ההבדל אם אני משתמש בסאב סוניק לבין אם הפונקציה הזו מכובה..בהנחה והתיבה שלי בעלת פורט.

מה דעתך על המונו הזה והתמורה שהוא נותן? אתה מרוצה?

פורסם

אני לא בטוח אם הוא גדול על הסאב או לא , אני יכול להגיד שאם הוא גדול - רק הרווחת.

אם הוא היה קטן - אז הית צריך להתחיל לעשות חושבים אם הוא מספק את הסחורה.

את הכיול עורכים רק בעזרת הגיין כמובן.

הSUBSONIC תוחם את התדרים הנמוכים, רצוי מטווח התדרים שאליו מכוונת הפורט של התיבה הפתוחה.

אישית אני מרוצה ממנו, עד כה עבד שעות מאוד ארוכות ב2 אוהם. (העומס המלא שלו) , ובהחלט עשה רושם טוב בסך הכל.

(עשה חיפוש בפורום יש ניסיון איתו לכמה וכמה משתמשים אחרים, תקרא את חוות הדעת שלהם)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

עשיתי חיפוש וקראתי את הדיון שלך עליו .

בכל אופן את הסאב סוניק לפי דברייך אז אצלי צריך לכוון מ40HZ ..ואתה אומר שרק עם הגיין אני יכול לווסת את העוצמה שלו אל הסאב..

וברור שלפני שאני קונה אני בא אל הבנאדם עם הסאב שלי לחבר ולהתרשם ולראות אם שווה לי..

פורסם

אישית היתי משנה את הכיוונון של הפורט לכיוון נמוך יותר....

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

כמה שיותר נמוך.

אולי בכלל היתי מנסה אטומה ...

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

שמעתי את הלאנזר באטומה . לא אהבתי..

בכל מקרה הנפח של התיבה 67 ליטר והפורט מכוונן ל40 [קוטר 11 ואורך 18.4]

לכמה היית מכוון אותה?

מה רע ב40 הרצץ? המונו יכול לפגוע בסאב בהנחה והתיבה מכוונת ל40?

פורסם

באופן עקרוני אנחנו (או לפחות באופן עקרוני) שומעים תדרים שבין 20-20000 הרץ.

כלומר שאם יש תדרים נמוכים או גבוהים מזה לא שומעים אותם ולא משנה האמפליטודה, העוצמה.

אני לדוגמא במבחן עצמי שעשיתי עם אוסילוסקופ ואוסילטור גיליתי שאני שומע בין 20 ועד בערך 17K. חברים שלי שמעו תדרים עד בערך אותו מקום.

במילים אחרות את הפורט עדיף לכוון כמה שיותר נמוך לאזור ה30 ומטה אחרת אתה מפספס הרבה דברים.

אם אני לא טועה (ויש סיכוי גדול שאני טועה, אני לא בטוח) "אסור" לכוון את הפורט מתחת ל Fs של הסאב, אבל אני לא בטוח.

אתה יכול להיכנס לאוטופארט ולקרוא על תיכנון תיבה אטומה, או להתייעץ בלאזנר עצמם.

את הסאבסוניק צריך לכוון פחות או יותר לתדר הכיוון שכן כל תדר מתחת לתדר הכיוון שעוצמה חזקה עלול לגרום לסאב להגיע למצב של נזק.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

תודה שיבי . אגב מה המידות של הפורט הנידרש בהנחה ונפח התיבה 67 ליטר והתדר הרצוי 30 הרץ וקוטר הפורט הקיים 11 סמ?

אגב המונו הזה יחזיק בכבוד על אלטרנטור 80 A?

פורסם

כן יש לי 80 אמפר..כשהחלפתי רצועות אלטרנטור ומזגן לפני חודשיים אז שפירקתי פירקתי גם את הלאטרנטור וגירזתי את הלאגרים שלו ויצא לי לראות שהוא 80 אמפר. כרגע אני עם 2 מגברים ועובד בעומס ואין לי בעיות היבהובים ונפילות מתח.

בכללי הפאנטום יתחבר ובנוסף מגבר 4 ערוצים שהספקו הכללי עומד על כ330RMS וזה חוץ מהספקו של הפאנטום.

פורסם

אתה צריך לזכור שלרוב אתה לא משתמש בכל העוצמה.

כלומר יש פיקים במוסיקה שעלולים להגיע לעוצמה גבוה מהרגיל אבל לרוב אין בעיה.

יש שטוענים שלפיקים האלה צריך קבל ויש כאלה שאומרים שידרוג מלא.

בכל מקרה הרי את המאגנט אתה "תגביל" ל500 ולא המגבר השני אני מניח שלא תפעיל למאקסימום.

בכל מקרה אתה תוציא ממנו רק 220, 100 לקומפוננט ו120 לאחוריים במאקסימום...

סה"כ 720 W שזה לא נוראי.

עריכה: בהנחה ויש ברכב מתח של 13.5 ובהנחה והנצילות של המגברים היא בערך 60% ובהנחה ויש צריכה מאקסימאלית מכולם כלומר 720W RMS זה אומר שפחות או יותר (חישוב מאולתר) אתה תצרוך 85 אמפר.

אגב חישבתי כך אם יש לי טעות בבקשה לקן אותי :)

720 חלקי 0.6 מקבלים צריכה מהמגבר של 1200W ואת זה מחלקים במתח שיש ברכב תלוי ברכב ומקבלים צריכה באמפר.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

ונגיד ואני יצרוך 85 אמפר בתאכלס מה זה אומר ? מה ההשלכות ?

.

• תוכן חדש...