Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיאט אונו 1.4 הזרקה עם מזגן מקומי (כנראה של "בר-לוי").

למזגן שני כפתורי הפעלה (ראו תמונה), האחד בורר טמפרטורה, והשני הוא בורר הפעלה בעל ארבעה מצבים: כבוי, מפוח איטי, מפוח בינוני, מפוח מהיר.

לאחרונה הופיעה התקלה הבאה : לאחר מספר דקות של פעולת מזגן, מהירות המפוח נחלשת בהדרגה (לאורך 15-45 שניות), עד לעצירה כמעט מוחלטת (לא יוצא אוויר, שומעים את כפות המאוורר מסתובבות לאט מאוד).

כיבוי המזגן למספר דקות משיב את המפוח לחיים, עד לפעם הבאה שהתקלה מופיעה.

חשוב לציין שהתקלה קשורה למפוח בלבד. המדחס פועל כרגיל, אין נפילת מתח בשאר מערכות החשמל של הרכב (כשהתקלה הופיעה הפעלתי מספר צרכני חשמל כבדים, וכולם פעלו באופן תקין לחלוטין).

אני נוטה לשלול תקלה במנוע המפוח (ציר מלוכלך\תקוע) כיוון שאז הוא לא היה שב לפעול בהספק מלא אחרי הפסקה של מספר דקות. נראה שזה גם לא המפסק, כיוון שהתקלה קיימת בכל אחת משלוש מהירויות המפוח (כך שזה לא מגע ספציפי בתוכו).

יש רעיונות ? מישהו יכול להדריך אותי איך לפרקו ? (חיפשתי BarLevi ב"היינס"... לא מצאתי :?:wink: ).

ארנון

פורסם

הדבר דורש בדיקה של חשמלאי, ייתכן ונגד המהירויות או המתג עצמו תקולים (למרות שלמען ההגינות נראה לי שזה יותר מהמפוח ולא ממשהו אחר).

האם על המהירות המקסימלית הוא עובד או שהבעיה רק במהירויות נמוכות ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הבעיה בכל המהירויות. אם ברגע הופעת הבעיה הכפתור נמצא על מהירות מקסימלית, ומהירות המפוח נופלת ב 50%, אזי גם במצבים האיטיים יותר המהירות תהיה איטית יותר ממה שאמורה להיות כרגיל. כשמגיע לעצירה כמעט מוחלטת, הוא עומד בכל שלושת מצבי המהירויות.

כשהוא חוזר לחיים אחרי מנוחה של מספר דקות, כל מצבי בורר המהירות תקינים.

פורסם
הבעיה בכל המהירויות. אם ברגע הופעת הבעיה הכפתור נמצא על מהירות מקסימלית, ומהירות המפוח נופלת ב 50%, אזי גם במצבים האיטיים יותר המהירות תהיה איטית יותר ממה שאמורה להיות כרגיל. כשמגיע לעצירה כמעט מוחלטת, הוא עומד בכל שלושת מצבי המהירויות.

כשהוא חוזר לחיים אחרי מנוחה של מספר דקות, כל מצבי בורר המהירות תקינים.

ייתכן ומדובר רק במגעים (חוט עם מגע סורר) או מתג תקול, כך ניתן לשער.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מכיון שהמזגן הוא ישראלי (בר-לוי או רסקור) אז לא תמצא עליו שום תעוד ב"היינס".

לי יש (כמובן) את השרטוט הסכמטי של מע' החשמל של מזגני פיאט וגם הישראליים.

אם מדובר במזגן בר-לוי אז מתג הפעלת המזגן והמפוח מקבל את הזרם להזנתו כך:

מהמצבר (חוט אדום) לנתיך חצי אוטומטי וממנו דרך ממסר הזנה אל המתג ומהמתג אל המפוח ישירות בשלושה חוטים. אין נגד מהירויות באמצע אלא במפוח יש 3 לפופי מהירויות שונים.

כדי להגיע אל המפוח יש לפרק את הדשבורד מהרכב (לא ספור גדול) ואז יחידת המזגן הפנימית נמצאת בצד ימין. חוטי המפוח הנם:

שחור - הארקה

צהוב - מהירות איטית 1

אדום - מהירות בינונית 2

כתום - מהירות גבוהה 3

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי, תודה רבה על ההפניה. מכיוון שהתופעה זהה ומתקיימת בשלושת המהירויות, אני מניח שהתקלה אינה במפוח עצמו (אחרת היתה מביעה עצמה רק בליפוף הפגום).

אני מניח שאפנה לאיש מקצוע. קיוויתי שזה יהיה טריוויאלי וניתן לתיקון עצמי.

נ.ב. בקשר ל"היינס", התבדחתי כמובן...:wink:

פורסם

כמובן שיש לבדוק את הארקת המפוח (זה משותף לכל המהירויות).

צדק מי שכתב שאם נוצר קרח על המאדה הפנימי אז הוא יסתם למעבר אויר דרכו אך מהירות סבוב המפוח לא תשתנה רק קצת הרעש הנגרם מאי מעבר אויר טוב.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
כדי להגיע אל המפוח יש לפרק את הדשבורד מהרכב (לא ספור גדול) ואז יחידת המזגן הפנימית נמצאת בצד ימין.

איך עושים את זה ? ניסיתי לפרק את היחידה המרכזית (זו שבין הנהג לנוסע) אך ללא הצלחה. צריך להוציא את הדשבורד כולו ? אין בהיינס שום התייחסות לפרוצדורה הזו.

פורסם

סוף דבר,

המכונית הגיעה אל "אשר מזגנים" (הירדן 35, בני ברק).

אשר, בחור חביב ומקצוען, פירק, בדק ואבחן שמנוע המפוח סיים את חייו.

הדשבורד פורק, המפוח הוחלף, הוסף גז וכעת המזגן מרגיש כמו חדש.

בהחלט ממליץ למי שזקוק למומחה מיזוג, לאו דווקא למכוניות של פיאט.

• תוכן חדש...