Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעולם לא שילמתי שקל דמי חבר על אשראי.

זה אינטרס שלהם שהכרטיס שלהם יהיה אצלי. הם גוזרים אחוזים על כל עסקה שאנחנו מבצעים.

מתקשרים ואומרים שרוצים שיהיה בלי עמלה כזאת. 99% שמבטלים אותה במקום

ואם לא, יש אלפי כרטיס אשראי. כל אחד מהם לפחות שנה ראשונה ללא תשלום.

ואנחנו לא נחייה אלפי שנים 

• רעיון טוב! 2

.

פורסם

תודה חברים. עזרתם לי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

עדכון. 

שוחחתי עם הבנק. כרטיס חדש יוצא כחודש לפני פג התוקף, והעיצוב יישמר. 

כשיהיה לי אנרגיה להתעסק, כנראה לאחר קבלת הכרטיס החדש, אתקין גוגל פיי... 

נקודה שלא חשבתי עליה לגבי הגוגל פיי. זה אומר שחשבון הגוגל שלי ישמור את פרטי הכרטיס גם במחשב הנייח. שם אין הגנות כמו הטביעת אצבע וכולי. 

איך אתם מסתדרים עם זה? מבחינתכם זה בסדר? 

פורסם

הגוגל לא שומר את הפרטים במחשב הנייח אלא בענן.

בכל מחשב שתיכנס לחשבון הגוגל שלך, פרטי הכרטיס יהיו זמינים.

אבל תמיד הוא דורש הכנסה ידנית של cvv או אימות בטלפון.

באתרים ישראליים יש את הקטע המפגר שצריך להכניס ת.ז. ידנית, אין לגוגל שדה בשביל זה.

מבחינתי השמירה מצויינת כי אני קונה כמעט כל יום באונליין, אני יודע רק את הcvv בעל פה. בעבר הייתי צריך לזכור את מספרי הכרטיסים המלאים.

לגניבות יש ביטוח.

• מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 22 דקות, amosbmw כתב:

אבל תמיד הוא דורש הכנסה ידנית של cvv או אימות בטלפון.

זה משהו לבחירתי או שזה אקראי? כי אני מעדיף אימות טלפוני. 

ואני עזיין זוכר את כל המספר. של יותר מכרטיס אחד, אבל נעזוב את זה. 

פורסם

הכניסה לחשבון גוגל ממחשב חדש תמיד תדרוש אימות טלפוני.

בזמן התשלום האימות לא נתון לבחירתך, יכול להיות cvv, יכול להיות טביעת אצבע בטלפון, לפעמים תקבל הודעת sms עם קוד שאתה נדרש להקליד במחשב. דרכי האימות משתנות כל הזמן.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

להוסיף שלפעמים בעיסקה גדולה תקבל קוד לטלפון שאותו תצטרך להקליד באתר, כדי לוודא שזה אתה ואתה מעוניין להשלים את העיסקה. 

• רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
בתאריך 19.5.2026 בשעה 10:33, ברווז כתב:

זיהוי מיידי כשמחזירים לי אותו, כבר ראיתי מקרים שבהם החזירו למישהו כרטיס שאינו שלו

ברוך הבא ל2026 - אין שום סיבה שייגעו לך באשראי.

או גוגל פיי או שהמלצר יביא לך את המסופון לשולחן.

פורסם

אחרי שלא הייתי כאן שבוע, אנסה לסכם כמה נקודות, מנקודת מבט של מישהו שמשתמש הרבה בכרטיס האשראי, ומחליף כרטיסים בקצב גבוה:

כרטיס בנקאי או חוץ בנקאי - אני מכיר שני הבדלים משמעותיים ביניהם. האחד הוא מסגרת האשראי שיותר גדולה בחוץ בנקאי (בגלל הוראות של בנק ישראל שנועדו לקדם את שוק האשראי החוץ בנקאי ודורשים צמצום המסגרות בכרטיסים הבנקאיים). השני הוא הריבית על הלוואות (וזה כולל גם ״פלוס 30״ ו״קרדיט״ למיניהם) - לפחות בכרטיסים שלי הריבית בבנקאיים הרבה יותר נמוכה, ואני מדבר על סדרי גודל של 5% ויותר לשנה. אז אני לא עושה שימוש בשירותים האלה, אבל למי שעושה שימוש בהם כדאי להיות ערני, מדובר בהבדלים גדולים.

דמי כרטיס: לא מעט כרטיסים פטורים מהם, אבל גם אם לא בדרך כלל אפשר לבטל אותם בשיחת טלפון , לחדש את הביטול פעם בשנה. לעיתים נדרש היקף שימוש מסויים, הרבה פעמים זה שקל בחודש, מה שלא מהווה מחסום אבל מצריך תשומת לב. לעיתים אי אפשר לבטל את דמי הכרטיס, ואז צריך לבדוק אישית את הכדאיות. יש מצבים בהם ההטבות עולות על הדמ״ש. אבל אם החברה מתעקשת וההטבות לא מצדיקות זאת - אין לי בעיה לבטל כרטיסים. 

ארנק אלקטרוני: גם נוח וגם בטוח. לטעמי הבטוח ביותר הוא שעון חכם, כי הוא מאובטח בסיסמה וגם קשה לגנוב אותו. הבא הוא הטלפון, כי הוא מוגן בסיסמה או פתיחה ביומטרית. בשני האמצעים נעשה גם שימוש במספר כרטיס וירטואלי, כלומר הסוחר רואה רק 4 ספרות אחרונות, וגם אלה שונות מהספרות המוטבעות על הכרטיס. יתרון נוסף לארנק האלקטרוני - מוגן בסיסמה גם לעסקאות קטנות (עד 300 ש״ח), ומצד שני לא מצריך זכירת קוד לכל כרטיס, מספיקה טביעת האצבע. אז, אמנם, יש מנגנון הכחשת עיסקה, אבל זו התעסקות.

רכישות מרחוק בארנק אלקטרוני - נוחות מאוד, מאובטחות ב-cvv ולעיתים 2FA על ידי סיסמה ב-SMS או מייל, וכן על ידי עדכונים שוטפים ב-SMS על עסקות מרחוק ועסקות בחו״ל (יש הבדלים קטנים בין החברות השונות).

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

נעשה גם שימוש במספר כרטיס וירטואלי

יצא לי לראות בפייסבוק אנשים שהתלוננו שביצעו עסקת אונליין באתרי סקאם באמצעות אפל או גוגל פיי, שהתחילו לחייב את הכרטיס שלהם כל חודש. הם ביטלו את הכרטיס והזמינו חדש. וגם הכרטיס החדש המשיך להיות מחויב. 

לפי הבירורים שהם עשו, הנוכלים אמנם לא מקבלים את מספר הכרטיס, אבל הם מקבלים טוקן שבאמצעותו הם יכולים להמשיך לגבות.

בסוף הם נאלצו לבטל את הכרטיס ולעבור לחברת אשראי אחרת. מויזה לישראכרט או הפוך.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

סיפור מעניין.

אני נתקלתי בכמה ניסיונות של תרמיות מחו״ל, חלקם לפני היות הארנקים האלקטרוניים, אבל חלקם אחרי כן. בכל המקרים חברת האשראי זיהתה את התרמית לפני שנגבתה אגורה, במקרה אחד אפילו כשנעשה ניסיון לאמת את החשבון אפילו בלי לבקש כסף. במקרים אלה התגלה עוד יתרון של הארנק האלקטרוני - כרטיס חלופי וירטואלי הונפק מיידית, כך שלא היתה בעיה להמשיך לשלם גם אחרי שהכרטיס הגנוב/מזוייף בוטל. לכרטיסים האלה היה גם מספר וירטואלי חדש.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

יצא לי לראות בפייסבוק אנשים שהתלוננו שביצעו עסקת אונליין באתרי סקאם באמצעות אפל או גוגל פיי, שהתחילו לחייב את הכרטיס שלהם כל חודש. הם ביטלו את הכרטיס והזמינו חדש. וגם הכרטיס החדש המשיך להיות מחויב. 

לפי הבירורים שהם עשו, הנוכלים אמנם לא מקבלים את מספר הכרטיס, אבל הם מקבלים טוקן שבאמצעותו הם יכולים להמשיך לגבות.

בסוף הם נאלצו לבטל את הכרטיס ולעבור לחברת אשראי אחרת. מויזה לישראכרט או הפוך.

https://developer.mastercard.com/product/automatic-billing-updater-abu/
בשימוש בנטפליקס וכו. 

צריך לבקש במפורש ביטול גם לזה ממוקד חסימות.

פורסם
לפני 39 דקות, shake כתב:

צריך לבקש במפורש ביטול גם לזה ממוקד חסימות.

זהו שאנשים כתבו שפנו למוקד של חברת האשראי וזה לא עזר להם. אף אחד לא יודע מה בדיוק לבקש. גם אני לא הכרתי את זה עד שקראתי את ההודעה שלך.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני כרגע בתהליך של החלפת כרטיס אשראי עיקרי, ולמרות שעקרונית תהליך החלפת הוראות קבע אמור להתבצע ביוזמת הכרטיס הקולט ביצעתי את ההחלפות באופן יזום על ידי פניה (טלפונית או אינטרנטית) לגופים המחייבים עצמם. העניין הוא שמדובר בגופים לגיטימיים, לא באתרי הונאה. יש גם הבדל בין הוראות קבע לבין הרשאה לחיוב חשבון, כל אחד מאלה מצריך פעולה שונה. מבחינה זו הרשאות לחיוב חשבון בנק יותר קלות לביטול מהרשאות לחיוב כרטיס אשראי.

ועוד דבר - במקרה חשש להונאה יש לפנות מיידית לחברת האשראי, הנציגים אמורים להכיר את הנוהל ולפעול מיידית למניעת ההונאה ועצירת המשכה. בסופו של דבר, בגלל הביטוח, הונאות אלה מסבות נזק לחברות האשראי.

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

בגלל הביטוח, הונאות אלה מסבות נזק לחברות האשראי.

במקרה שהזכרתי, אני חושב שחברת האשראי אמרה שבגלל שהמתלוננים למעשה ביצעו את העסקה, זה לא נחשב כמקרה שמזכה אותם בהחזר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...