Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. הכל היה תקין, מפלס הנוזל היה עולה קצת כשהמנוע היה חם.

2. לא קרה, רק בתוך העיר. בתקופה ההיא לא יצאתי מהעיר נסיעות של גג 3 ק"מ, המפלס נשאר תקין. התחלתי לעשות נסיעות ארוכות רק לפני חודשיים ככה.

3. לא מזהה ירידת מפלס.

פורסם

החלפתי במוסך מים של הצרפתיה אבל בדרך אחרת . הוא ניתק את הצינור הקטן מהמיכל אני ישבתי ברכב והעלתי את הטורים ל2000 סלד. הנוזל התחיל לצאת ובמקביל הוא מילא נוזל חדש ככה שלא נכנס אוויר למערכת.

בכל מקרה מה שתיארת כאן מוזר מאוד. אם לפני זה לא היה תקלה כנראה שבאמת יצא לך כל המים שהיו במנוע (קשה לי להאמין)

• מעניין 1
פורסם (נערך)

מעניין.

יש בעיה לקבל תשובות לגבי מערכת הקירור של ה EP6C אחרי שנת 2013 (כולל) בגלל ששינו שם את התרמוסטט, אין יותר את ה + הזה שהיה אפשר לדחוף שם מברג ולסובב.

בסרטונים ביוטיוב של ה 207cc של MrFxr יש לו תרמוסטט אחר משלי. אותו מנוע EP6C.

כשנשפך נוזל הקירור אני לא יודע להעריך כמה נשפך, הכל עף לכל עבר. זה היה דצמבר ולקח לזה כמה ימים להתייבש, לא יודע כמה זה.

נותר רק לחכות לערכה לבדיקת נזילות ולהמשיך למלא עד שזה באמת יהיה מוגזם ואז לראות.

לא מאמין שיש נזילה פנימית, אין טחינה בשום מקום, אין ריח של נוזל קירור בשום מקום.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

תראה. התזמון חשוד (שהכל היה תקין עד שהחלפת את נזול הקירור). אבל כן יש סיכוי שהתחילה נזילה קלה (שאולי לא שמת לב אליה בעבר), שבמקרה התדרדרה בדיוק בתקופה האחרונה. הייתי מצפה בכמויות כאלה שתראה שלולית מתחת לרכב אחרי שאתה מחנה (בהנחה שהנזילה היא חיצונית ולא לתוך המנוע), אבל בפועל זה הכל ניחושים שלא שווים הרבה. כשהערכה תגיע - תחבר, תעלה את הלחץ לאזור ה-10-15psi, ותראה מה קורה במשך כמה דקות. לא יורד - אתה גולדן. יורד - תתחיל לחפש איפה מטפטף. הלחץ יורד ולא מטפטף - חפש שוב, כי אם באמת לא מטפטף - זה כנראה ראש מנוע. אבל רק אחרי שהערכה תגיע אפשר יהיה להתקדם לזיהוי הבעיה והפתרון.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 53 דקות, גולדן191 כתב:

זה. מה זה החלק המסומן? אני צריך להשתמש בו או שהוא לא רלוונטי למיכל עודפים? תודה

זה אביזר שנועד לבדיקת לחץ לפקק עצמו,זה לא רלוונטי כרגע לבדיקה שלך לאיתור נזילות במערכת,בהצלחה

• אהבתי 1
פורסם

אני חושב שזה מד חום.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 10 שעות, גולדן191 כתב:

. מה זה החלק המסומן? אני

תבדוק אם בקצה יש סקאלה עם מעלות (°C / °F) זה ככל הנראה מדחום.

אם יש בקצה הברגה או מחבר מהיר לצינור  זה כנראה מתאם לבדיקת לחץ פקקים כפי שציינתי קודם,פשוט קשה לראות בתמונה מזה בדיוק.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, amosbmw כתב:

אני חושב שזה מד חום.

צודק,ממבט יותר מעמיק זה אכן נראה כמו מד חום/טמפרטורה,אבל בכל מקרה זה לא רלוונטי כרגע עבורך לבדיקת נזילות במערכת,בהצלחה

פורסם (נערך)

רבע שעה, 15 psi, שומר על הלחץ אבל מפלס הנוזל ירד קצת, היה בהתחלה על בין MIN ל MAX, יש עוד אוויר במערכת?

אין נזילות בכלל, אחרי שחרור לחץ המפלס עולה חזרה.

IMG_20260608_152140.jpg

IMG_20260608_152937.jpg

IMG_20260608_152134.jpg

בתאריך 6.6.2026 בשעה 20:33, amosbmw כתב:

אני חושב שזה מד חום.

אכן מד חום

פורסם (נערך)

אני רוצה להודות לכל מי שעזר לי, עמוס, פAשוט, כרונו, DEWQ, בוקי, נתנאל, ח. ועוד,

ולשאול.. יש מצב שבגלל שלא ניקזתי אוויר הייתי צריך למלא אחרי ריקון 9 ליטר?

ושאומרים שיש ברכב הזה רק מקום ל 5.7 ליטר נוזל זה אחרי ניקוז אוויר מלא?

כי נזילות אין לי. לא פנימה לא החוצה.

פורסם (נערך)

שמע... אל תתפוס אותי במילה, ואולי מישהו פה יידע לתת הסבר יותר טוב... אבל כנראה שזה ראש מנוע. האטם אוטם טוב מספיק כשהמנוע קר (ולכן אתה לא רואה ירידת לחץ), אבל כשהמנוע מתחמם המים מתחילים לאט-לאט להיכנס דרכו לתוך המנוע. האם עשית את בדיקת הבועות (להשאיר את מיכל העודפים פתוח, להניע ולתת לאוטו להתחמם, ולראות האם יש בועות במיכל העודפים)?

אין לי הסבר אחר. ניקוז אוויר שלא כהלכה לא מייצר מקום לעוד נוזל במערכת. הנפח של המערכת אמור להיות מלא בנוזל כמעט לגמרי, אז אם הצלחת להכניס יותר מנפח המערכת - זה אומר שהנוזל שהיה בפנים יצא לאנשהו. נזילות אין, אז זה לתוך המנוע. יש גם את הכיוון של פקק עודפים, אבל אמרת שהוא חדש, וגם היית רואה סימני נוזל סביבו.

עריכה אחרונה על ידי chrono
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

נראה לצערי שזה הכיוון.

אבל אני אמור לראות עוד כל מיני דברים, נכון? עליית מפלס שמן, טחינה בנוזל קירור? בינתיים לא רואה, ככה שלא יודע להגיד.

נראה שבסופו של דבר אני לא מכיר אף אחד שהחליף נוזל קירור עם EP6C יש רק מישהו שהחליף עם המדריך של EP3 בפורום של פז'ו.

אני חושב שאם זה הכיוון אצטרך ללכת לאורן או לגבע, אצל לובינסקי המחיר יהיה גבוה משמעותית. 

יש לי 2 פקקים. אחד מעליאקספרס, מחנות ותיקה, אחד מ ak24parts.

עשיתי ב"ש - אשדוד - ב"ש כ-5 פעמים בשבועיים האחרונים, ירידת הנוזל זהה עם 2 הפקקים. 

הפקק המקורי נזרק לפח כי בוודאות עלו דרכו אדים. ראיתי את זה ממושב הנהג.

נ.ב

הייתה פעם אחת שעשיתי ב"ש - אשדוד - ב"ש ללא ירידת מפלס בכלל, אבל זה היה לפני שהוצאתי את הצינור הדק שמחזיר חזרה נוזל למיכל.

לכן חשבתי, שאם יצאו בערך 300 מ"ל נוזל, אותו נפח נכנס למערכת כאוויר, ולכן יורד יותר מפלס. אבל לא יודע להגיד.

יצא שהוספתי כ 9 ליטר סה"כ למערכת, צריך להוסיף עכשיו עוד איזה 200 מ"ל כי חזרתי מנסיעה וירד המפלס שוב.

פורסם
לפני 4 שעות, chrono כתב:

האם עשית את בדיקת הבועות (להשאיר את מיכל העודפים פתוח, להניע ולתת לאוטו להתחמם, ולראות האם יש בועות במיכל העודפים)?

עשיתי.

אין בועות.

אעשה מחר שוב, נראה.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...