Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תסביר שאתה לא מכונאי, ואתה תשמח בתור לקוח שיסבירו לך וירגיעו אותך שאין אויר במערכת וכו' בסה''כ מדובר פה בחיי אדם ובטיחות ואתה רוצה ראש שקט, זה הכל.

• אהבתי 1

משתדל לעזור

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 דקות, PASHUT כתב:

תסביר שאתה לא מכונאי, ואתה תשמח בתור לקוח שיסבירו לך וירגיעו אותך שאין אויר במערכת וכו' בסה''כ מדובר פה בחיי אדם ובטיחות ואתה רוצה ראש שקט, זה הכל.

אהבתי את הגישה,
הקטע הוא שאם מלכתחילה, ונניח לרגע שמשהו לא בוצע בצורה מיטבית, לא בטוח שאפשר לדעת את זה בוודאות רק מלשאול.

ואם אשאל בתור מישהו שלא מבין - קל יחסית לפספס דברים.

אבל אני מקווה שהכל בוצע כשורה, אשאל אותם כמו שאתה וגולדן המלצתם ונראה לאן זה יוביל.

ואם כבר פסח בפתח - אשתדל להיות ה"חכם" ולא ה"תם" וזה "שאינו יודע לשאול" 😄

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

כן, אתה אמור לבוא ויסביר לך איך הוא מבצע את זה ככה שלא נכנס אוויר. תסביר לו שאתה חוזר אליו עוד שנתיים, אבל אתה רוצה להיות בטוח שאין שם אוויר בכלל.

איך הוא פעל כך שלא נכנס אוויר? אם תהיה לו בעיה להסביר, וואלה.... לא יודע מה להגיד לך.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 28 דקות, ariel44 כתב:

אשתדל להיות ה"חכם"

דווקא הרשע הוא זה שאומר ''מה העבודה הזאת לכם''' אבל הוא בא בהתרסה, בשונה מהחכם שאומר מתוך רצון להבין ''מה העדות והחוקים אשר ציוה השם''

• אהבתי 1

משתדל לעזור

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, PASHUT כתב:

דווקא הרשע הוא זה שאומר ''מה העבודה הזאת לכם''' אבל הוא בא בהתרסה, בשונה מהחכם שאומר מתוך רצון להבין ''מה העדות והחוקים אשר ציוה השם''

רשע זה בדיוק אותו האדם, או שיש המון כאלה, שלא באמת מחליפים נוזל בלם אלא רק ממיכל העודפים. כי הם בונים על זה שלא תסע בירידות אף פעם, נניח אם אתה בב"ש או משהו, ואם תסע, תשים הילוך נמוך. זה רשע. בגלל זה צריך לקבל הכשרה לבצע רק החלפת נוזל בלם בארץ. כדי לא להיות תלוי בהם.

וכן, סטינו שוב מהנושא, נא להחזיר לנושא. 

אריאל,

תעלה לנו בבקשה גם צילום של פנים רצועת האלטרנטור. בדרך כלל מחליפים כל כמה שנים, כל 5 ומעלה אני חושב. או כל מס' ק"מ כלשהו.

אני החלפתי לא מזמן ברכב בן 12 שעשה רק 45K ק"מ והיו כמה שריטות לא עמוקות מדי, אבל היו.

תחזוקה מונעת.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, גולדן191 כתב:

או שיש המון כאלה, שלא באמת מחליפים נוזל בלם אלא רק ממיכל העודפים

לצערי יש הרבה מוסכים שמתנהלים ככה(אומר מתוך ידיעה ועבודה במוסכים עשרות שנים)

• מבאס 2
פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, Camaro 92 כתב:

לצערי יש הרבה מוסכים שמתנהלים ככה(אומר מתוך ידיעה ועבודה במוסכים עשרות שנים)

במידה והנוזל כהה, במיכל העודפים, עדיין ככה מתנהלים?

זה זוועה. 

מילא יוצאים מנק' הנחה שהנוזל בהיר במיכל עודפים, אז הנוזל בהמשך הדרך, עד לנקודה הכי כהה, קצת יותר כהה, סבבה.

אבל גם אם הנוזל כהה במיכל עודפים?? :(

פורסם (נערך)

חשוב לי להבהיר ולחדד כמה נקודות כדי שהתמונה תהיה מדויקת ועניינית:

כל מה שתיארתי בכל התגובות שלי בנושא הזה הוא ממה שאני זוכר, וייתכן שפספסתי חלק מהשלבים שבוצעו בפועל.
מאחר ואינני איש מקצוע בתחום הרכב, באף שלב לא טענתי ואיני טוען שהשירות שקיבלתי במוסך(שהוזכר כאן) לא בוצע כשורה, ואינני מטיל ספק במקצועיות של המוסך.
רוב הדברים שנאמרו בתגובות שלי הם לעניות דעתי והדברים נכתבו כשיתוף של חווייתי האישית בלבד.

לגבי אופן החלפת נוזל הבלמים (בהתייחס לתגובה [הזאת כאן]):

אני רוצה להדגיש שתיארתי את הדברים מנקודת מבטי כמי שאינו איש מקצוע בתחום הרכב.
ייתכן מאוד שפספסתי פעולות שבוצעו, ושמילוי נוזל הבלמים בוצע בשלבים שלא הבחנתי בהם בזמן שהרכב היה על הליפט.
לגבי הוצאת נוזל הבלמים, המוסך ציין שזו שיטת העבודה שלהם ושאין בכך סיכון לאחר שטיפה, ואני מביא את הדברים כפי שזכור לי.

לאחר שהועלתה באחת התגובות הנקודה לגבי מילוי נוזל בין שלבי הניקוז, עלה הצורך לברר מול המוסך את אופן הביצוע. יחד עם זאת, באף שלב לא טענתי שההחלפה לא בוצעה כשורה, וייתכן שפספסתי חלק מהשלבים.
השאלות שהעליתי כאן לגבי אופן הביצוע נועדה ללמידה בלבד, ולא כדי לקבוע שההחלפה לא בוצעה כשורה.

לגבי רצועת המנוע (בהתייחס לתגובה [הזאת כאן]):
יום לאחר הטיפול (שכלל החלפת רצועה) הופיע רעש חריקה עם הפעלת המזגן.
ייתכן שמדובר בעניין טכני כמו מתיחה או כיוון של הרצועה החדשה, ואפנה למוסך כדי לבדוק ולסדר זאת.
ייתכן גם שמדובר בתופעה שמופיעה לעיתים לאחר החלפת רצועה, ומאחר ושוב אינני איש מקצוע וללא ניסיון בתחום הרכב - עצם הופעת הרעש אינה מעידה על מקצועיות המוסך.

בשורה התחתונה - שיתפתי את החוויה שלי מתוך רצון להתייעץ וללמוד, שכן זו אחת המטרות שלשמן הפורום הזה נועד.
באופן כללי, המוסך היה סבלני לאורך הטיפול, וכפי שציינתי בהודעות קודמות, רוב הטיפול(ואולי אף כולו) נראה שבוצע כנדרש.

הדברים נכתבו על סמך החוויה האישית שלי בלבד, בתור מי שאין לו ניסיון בתחום הרכב, ולא מתוך כוונה לקבוע מסקנות לגבי מקצועיות המוסך.

עריכה אחרונה על ידי ariel44
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

ידידי.

כמו שהעדת על עצמך אתה לא מבין כלום

אתה משחיר פני מוסך בלי עובדות אלא על בסיס תאוריות, השערות ובורות.

תקלות יש בכל מוסך, תרגיע קודם כל.

תיכנס אליהם ביום ראשון עם הרכב.

תן להם לבדוק את הטענות לתקן את הלקוי ושחרר.

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

ידידי.

כמו שהעדת על עצמך אתה לא מבין כלום

אתה משחיר פני מוסך בלי עובדות אלא על בסיס תאוריות, השערות ובורות.

תקלות יש בכל מוסך, תרגיע קודם כל.

תיכנס אליהם ביום ראשון עם הרכב.

תן להם לבדוק את הטענות לתקן את הלקוי ושחרר.

קודם כל, אני משתדל להיות כאן הכי עינייני ואובייקטיבי שיש, 
אתה יכול לראות באשכולות אחרים שלי שכמעט אחרי כל התייעצות כאן אתכם אני משתדל לעדכן כדי שגם אחרים כמוני שאין להם ניסיון בתחום, אולי יעזרו בכך.

אחרי שחזרתי מהמוסך, עדכנתי ושיתפתי עם מחירים ואופן התהליך שעשיתי בכללי ולא רק בנוגע אליהם.
לגבי המוסך עצמו, אתה יכול לקרוא בעצמך שכתבתי שאת הרוב(ואולי אף הכל) הם ביצעו כנדרש.

1.העלאתי שאלה לגבי אופן ביצוע הוצאת נוזל הבלמים כדי לדעת אם ככה עושים, כי זה היה נראה לי מוזר.
2. אחרי יום הופיע לי רעש מיד אחרי שהפעלתי את המזגן, בידיעה שהחליפו לי רצועה, חזרתי לכאן כדי לשאול איך לפעול.
3. בהמשך הועלתה כאן שאלה לגבי אופן ביצוע מילוי נוזל הבלמים, שאותה אני מתכוון לברר מול המוסך.

נכון תקלות יכולות לקרות ועוד מוקדם להסיק מסקנות ונכון אין לי ניסיון בתחום, אבל זה לא מבטל את האפשרות לשאול וללמוד לגבי אופן ביצוע העבודה.
אם עולה לי שאלה, זה לא כדי "להשחיר" אלא נטו כדי ללמוד.

אני חושב שלפעמים שאלות כאלה כמו שלי יכולות להתפרש לא נכון, במיוחד כשמדובר במישהו בלי ניסיון שמנסה להבין.
המטרה שלי בשאלות היא לא להטיל ספק או לחשוד או להשחיר, אלא פשוט ללמוד ולהבין איך הדברים עובדים.

אם משהו לא ברור לי, אני שואל. תיארתי את החוויה שלי לפי ראות עיניי ולמיטב זכרוני.

לפני 11 שעות, גולדן191 כתב:

אריאל,

תעלה לנו בבקשה גם צילום של פנים רצועת האלטרנטור. בדרך כלל מחליפים כל כמה שנים, כל 5 ומעלה אני חושב. או כל מס' ק"מ כלשהו.

אני החלפתי לא מזמן ברכב בן 12 שעשה רק 45K ק"מ והיו כמה שריטות לא עמוקות מדי, אבל היו.

תחזוקה מונעת.

אהיה צריך ללמוד איפה הרצועה נמצאת, ואם יש גישה ישירה דרך מכסה המנוע אשתף כאן תמונה בהמשך, תודה!

ובאופן כללי אעדכן כאן אחרי ביקור במוסך ביום ראשון.

פורסם (נערך)

מעדכן אתכם,

*לגבי הרעש שנבע מהרצועה, הוא החליף לי רצועה לרצועה חדשה אחרת. ועכשיו אין רעש גם כשהמזגן פועל.

*בעקבות שאלה שעלתה כאן, שאלתי אותו גם לגבי הנוזל בלמים,

מה שהוא אמר זה שבהתחלה הוא ריקן את כל המיכל ואז שם שמן חדש, אחר כך(אחרי שהרימו בליפט) התחיל להריץ את השמן לגלגלים עד שיצא בכל גלגל השמן החדש ששמו ואז ברגע שהגיע לכל גלגל השמן החדש ששמו, סגרו את כל הניפלים, והמיכל, כך אמר, שעוד נישאר בו שמן ואז מילאו אותו חזרה למלא.
זה אופן הפעולה שהוא תיאר.

שאלתי אותו שוב אם לא יתכן שנכנס אוויר, אמר שלא.

בתאריך 1.4.2026 בשעה 00:19, גולדן191 כתב:

תעלה לנו בבקשה גם צילום של פנים רצועת האלטרנטור.

חשבתי בהתחלה שהתכוונת לרצועה אחרת ואז הבנתי שלאותה רצועה יש שמות שונים, התכוונת לרצועת מנוע בעצם זאת שהחלפתי?
אם כן, בכל אופן לא צילמתי אבל זה פסים, גם הישן וגם החדש שהוא שם היו פסים. 

אבל החדש פתר את הבעיה.

וחכו, הסיפור לא נגמר 😅.. רוע המזל לא פסח עלי :(
ביציאה מהמוסך, בגלל ירידה ומעבר צר ובעיקר בגללי, עשיתי רוורס ולא לקחתי בחשבון את המראה אז.. נשבר לי הציר שמחבר את בית המראה לרכב.
בית המראה, המראה והחלק שמחובר לרכב נשארו שלמים, רק הפלסטיק/הציר שמחבר את בית במראה לרכב הסתובב ונשבר לגמרי.

צירפתי כמה תמונות וכרגע בית המראה מוחזק רק עם אזיקונים, בלי זה המראה נשארת תלויה עם כבל החשמל שבתוכו.

במוסך חיזקו לי את זה זמנית עם האזיקונים, בעל המוסך הציע לי להביא חלופי/חדש ולצבוע בסביבות 1000 ש"ח אבל הבנתי שאפשר להשיג חליפי בפחות מ500 ש"ח,
השאלה שלי היא האם אני יכול לרכוש/להשיג רק את החלק שנשבר ולהחליף?, על פניו לפי העין ובראיה שטחית כלפי חוץ, לא נראה שהנזק משמעותי השאלה אם זה בר ביצוע?

אני חושב שהבעיה היא כמו התיקון שהבחור בסרטון הזה ביצע:

אם אני מחליף דרך חלפים אני אקבל אחד לאחד כמו שיש לי כרגע ברכב?
האם אפשר לתקן לבד? בכל אופן מה אתם ממליצים לי לעשות?

תודה

a555.jpg

a5555.jpg

a55 copy.jpg

פורסם
לפני 38 דקות, PASHUT כתב:

בדוק עם ביטוח הצד ג', יתכן שיש כיסוי עם השתתפות עצמית נמוכה

בדקתי, זה רק שמשות אצלי

פורסם

לגבי אופן החלפת נוזל בלמים, לא הדרך הכי נקיה וסטרילית אבל בגדול תקין. לא נכנס אוויר כי בזמן שמכונאי שיושב באוטו משחרר את הדוושה, המכונאי השני שעומד בחוץ, סוגר את הניפל ניקוז.

וכשזה שבפנים לוחץ על הדוושה, זה שבחוץ פותח את הניפל. הנוזל יוצא אבל האוויר לא נכנס.

לגבי מראה, זה רכב המוני ונפוץ. בכל עיר באיזורי תעשיה יש עסקים שמוכרים פנסים מוראות משומשים. תבוק אצלם אם יש מראה מקורית משומשת. יכול להיות שתוכל לקנות כזאת באיזור 300-350 ש"ח וזה עדיף פי כמה מאשר מראה תחליפית חדשה. גם אם המראה לא תהיה באותו צבע, את הפלסטיק החיצוני אם הוא שלם אפשר להעביר מהמראה הקיימת. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

חפש בפירוקיה

אם תרצה סוחר חלפים משומשים שלח תמונה לאחמד עובד בלוד/ יהוד 0545372816 

בלוד עצמה יש כמה מגרשי פירוק ב''מגזר'' בעיקר..

• אהבתי 1

משתדל לעזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...