Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע נוהג ביונדאי איוניק 2022 בליסינג מהעבודה (אצלי מינואר 2022).

לא עברה כל תאונה; יש כמה דפיקות ושריטות.

האם כדאי לנסות לקנות אותה מהחברה (שלמה) ולאילו תנאים אני אמור לצפות בקניה?

פורסם

אם אתה בכל מקרה מתכנן לקנות רכב דומה אז כן בהחלט כדאי לקנות רכב ליסינג שהיה שלך. רכב שרק אתה נהגת בו, מכיר אותו ויודע איך הוא טופל ואיזה יחס קיבל.

זו עסקה נוחה עם סיכון נמוך לעומת קניית כל רכב רנדומלי אחר. זה גם עוזר קצת במכירה האלה: "מוכר רכב שהיה בליסינג אבל אני נהגתי בו מהיום הראשון, כמו יד ראשונה". 

לגבי תנאים, לא יודע, זה תלוי. אפשר לבקש לקבל את הרכב  as is ללא השבחה וללא אחריות במחיר נמוך קצת יותר.

פורסם

כפי שכתב בוקי - עסקה כזו מבטלת את בעיית ה"חתול בשק" ברכישת רכב משומש.

הייתי בודק 3 פרמטרים:

1. האם היא מתאימה לצרכים העכשויים ובעתידת הנראה לעין?

2. מה הנסועה שעברה (יחסית למועמדות אחרות)?.

3. מה המחיר (יחסית למועמדות אחרות)?.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המחיר הוא נגזרת של הסכם הליסינג עם מקום העבודה. דבר עם קצין הרכב.

בגדול, אם אתה זכאי לאופציית רכישה as is במחירון פחות הפחתת ליסינג אמיתית (ולא איזו המצאה שלהם כמו "מחירון פרטי פחות 5% כי זה רכב מבוקש"), בהחלט שווה. 

פורסם

ראשית קח בחשבון שהרכב טופל בקמצנות וחומרים נחותים כמו שמני מנוע  \ פילטרים \ צמיגים אשר מסופקים למוסך על ידי חברת הליסינג כתחליף למוצר המקורי והיקר יותר של יצרן הרכב.

כמה ק"מ הרכב עבר ?

מה מחיר המחירון של הרכב ומה המחיר שחברת הליסינג מציעה ?

מנסיון עבר רכבים עם שוק במצב טוב חברת הליסינג נוטה להצמיד לו מחיר של כמעט פרטי .

נושא נוסף שיש לתת לו את הדעת  הוא האחריות על הסוללה אשר עומדת על 7 שנים / 150,000 ק"מ .

פורסם

הרכב עם קילומטראז' יחסית נמוך - מתחת ל-62,000.

אני רואה שחברות הליסינג מתמחרות את המכוניות שהן מוכרות לפי הקילומטראז' - זה אומר שאני אשלם על זה שנסעתי יחסית מעט?

החיסרון העיקרי (מעבר לגיל) הוא שאשתי לא מתה על האוטו הזה משום מה, ושבעוד שנה-שנתיים אצטרך להחליף שוב.

כמובן שהיתרון העיקרי הוא שאני מכיר את הרכב.

החלופות כרגע הן בעיקר לחדש את הסכם הליסינג המאד יקר עם מקום העבודה, או לקנות רכב חדש; יש גם אופציה שאני שוקל לקנות רכב יחסית חדש ביד שניה (2024-2025 עם ק"מ נמוך).

פורסם

צריך לחזור לבסיס ולהבין את כל מערכת השיקולים המשפחתית. זה כולל את הצרכים שלך, של אשתך, ואם יש בבית נהגים נוספים - גם שלהם, וגם את הרכבים הקיימים, ההתאמה לצרכים הקיימים והצפויים.

לאיזה צורך נועד הרכב? מי ינהג בו? איזה רכב הוא אמור להחליף, ומה מצבו של רכב זה? למה אורך החיים הצפוי אצלך כה קצר? האם מדובר ברכב יחיד במשפחה? 

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 38 דקות, sperial כתב:

לאיזה צורך נועד הרכב? מי ינהג בו? איזה רכב הוא אמור להחליף, ומה מצבו של רכב זה? למה אורך החיים הצפוי אצלך כה קצר? האם מדובר ברכב יחיד במשפחה? 

כן, רכב יחיד.

מחליף את עצמו, כי כרגע אנחנו מחזיקים בו בליסינג מהעבודה. צריך להחזיר אותו, והעלות של רכב חדש גבוהה עוד יותר וחשבתי שכלכלי יותר לקנות רכב. השיקול של לקנות אותו הוא לחסוך זמן כרגע, ולקנות בנחת משהו חדש (או חדש יותר) בעתיד הקרוב.

רק שנינו נוהגים - הילדים כבר בבתים משלהם.

אני לא חושב שזה נורא לנסוע ברכב בן 6, אבל ספציפית את הרכב הזה לא נראה לי שנחזיק יותר משנתיים במידה ונקנה אותו.

לפני 11 שעות, Buki כתב:

לגבי תנאים, לא יודע, זה תלוי. אפשר לבקש לקבל את הרכב  as is ללא השבחה וללא אחריות במחיר נמוך קצת יותר.

כמה יכולים להוריד הויתור על השבחה (מה היא בכלל כוללת? רק תיקוני צבע?) ואחריות?

אני לא בטוח שכדאי לוותר על אחריות, גם אם אני מכיר את הרכב. תמיד יש דברים שעשויים להפתיע.

חשבתי שעצם זה שאני חוסך להם חיפוש קונה והעמדה של הרכב אמורה לשפר את תנאי המכירה.

פורסם

תתחיל בלהבין בכלל מה המחיר של הרכב. יש כאן פוטנציאל לקבל רכב מצוין במחיר מעולה, ויש פוטנציאל לקנות אותו במחיר השוק כי ככה שלמה יכולים... זה הבדל גדול ותלוי בחוזה הליסינג של מקום העבודה.

לגבי מה שאשתך רוצה זה כבר עניין אחר, אם מה שהיא רוצה דומה לאיוניק, אז האיוניק היא ביצוע מעולה של התצורה הזו וכדאי להישאר איתה.

אם היא רוצה ג'יפון, והיא קובעת, אז לכו לקנות ג'יפון...

פורסם

קניה לטווח קצר היא מרשם להפסד כספי. גם כי סביר שהמחיר שתשלם כעת יהיה גבוה (עבר הליסינג לא ישוקלל, או ישוקלל במידה חלקית), וגם כי בגלל עבר הליסינג כנראה תקבל תמורתו מחיר נמוך כשתרצה למכור אותו. אם אתה קונה ללטווח ארוך ההפסד הזה פחות משמעותי, כי הוא יתחלק על יותר שנים.

איני רואה בעיה לנסוע ברכב בן 6 וגם כפליים, כל עוד הוא עונה לצרכים ומראה אמינות. הרכב שלי יהיה בן 10 בעוד שבועיים, של אישתי בן 6 בעוד חודשיים, של הבנים והכלות שלי בני 6-8 שנים (חוץ מאחד בן שנתיים) - ואין כוונה להחליף אף אחד מהם בזמן הנראה לעין.

אגב, לפני כמה שנים הוצע לי איוניק וסיבוב של 2 ק״מ הספיק לי כדי לפסול אותו - היה לא נוח - אם כי אפשר שהיה מדובר באקזמפלר שהמושב שלו סבל מחיים קשים. מכל מקום, מעל גיל 50-60 אני רואה יתרון משמעותי לרכב יחסית גבוה עם תנוחת ישיבה יחסית גבוהה, עד כמה שזכור לי הישיבה באיוניק היתה נמוכה מאוד.

ואחרון חביב וחשוב - אם אישתך צפויה לנהוג ברכב הרבה חשוב שיהיה נוח לה. זו לא רק תנוחת הנהיגה, זה כל תפעול הרכב.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
בתאריך 21.2.2026 בשעה 11:32, AmosC כתב:

כרגע נוהג ביונדאי איוניק 2022 בליסינג מהעבודה (אצלי מינואר 2022).

לא עברה כל תאונה; יש כמה דפיקות ושריטות.

האם כדאי לנסות לקנות אותה מהחברה (שלמה) ולאילו תנאים אני אמור לצפות בקניה?

אני הייתי בדיוק במצב הזה אחרי 3 שנות ליסינג.

בדקתי המון אפשרויות אחרות ובסוף נשארתי ללא כל ספק וקניתי את הרכב שהיה ברשותי.

אז אחרי 3 שנות ליסינג קניתי אותו למעשה מיד אחרי שעבר טיפול שנתי, ועבר טסט כ-3 שבועות קודם לכן.

לא ביקשו ממני שום ׳פיצוי׳ בגין הנ״ל וביקשו 15% מתחת למחירון יצחק לוי (הליסינג היה של פריסבי).

חלפה בינתיים כמעט שנה מאז, וברור לי שזו הייתה החלטה מצויינת!

עריכה אחרונה על ידי ארז 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, ארז 1 כתב:

חלפה בינתיים כמעט שנה מאז, וברור לי שזו הייתה החלטה מצויינת!

כל הכבוד ותודה על המידע.

אחרי המון התלבטויות, אנחנו נוטים כעת לחדש את חוזה הליסינג ולנסות לעשות את זה בעוד 3 שנים - בזמן, עם רכב ללא שריטות וכו'.

עריכה אחרונה על ידי AmosC

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...