Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מתכנן החלפת שמן Peugeot 208 VTi EP6C בחודשים הקרובים.

כי יש לי שם פטרוטק מאיחוד האמירויות 5W30 ולא QUARTZ לפי התקן של PSA. (למרות שאפשר כנראה לשים שמן של BMW-MINI בתקן, אבל אקנה QUARTZ)

אני לא באמת מתכנן להחליף בורג, אבל הבורג בן 12 ואם הוא יינזק אני רוצה גיבוי. 

חשוב לציין שזו הפעם הראשונה שאני מחליף שמן ולכן אני חייב גיבוי לראש שקט (עד היום חבר מכונאי החליף לי)

את הבורג אני אסגור עם מפתח מומנט על בערך 30Nm. ככה שהתקווה שלא אהרוס את הבורג.

צריך בורג בדיוק כזה:

https://he.aliexpress.com/item/1005007997277073.html

image.png.2cdd6bf9f740f430bfe3a55820ce795a.png

לא בקטע של להוציא עוד הזמנה מלטביה או אסטוניה, אם אני יכול לחסוך את זה מעצמי (אני מבין, השמן עולה פי 9 ממחיר המשלוח מאסטוניה או לטביה, אבל מעדיף לחסוך את זה אם יכול)

ל cars245 יש להציע אותו בורג של VAICO

עדיף לא להתקמצן ולהזמין מ cars245?

תודה

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • פיתרון
פורסם (נערך)

אין "מיכל איחסון שמן". אגן השמן הוא חלק מהמנוע.

תמיד כשנזקקים לחלק קטן/בודד ומתלבטים אם שווה להוציא על זה הזמנה, פשוט תוסיף כמה פילטרים להחלפות הבאות לאותה הזמנה. זה "יצדיק" את דמי המשלוח, וככה כבר תהיה ערוך לטיפול הבא.

כל עוד שלא תסגור את הבורג עקום או חזק מידי, אין סיבה שלא תוכל להמשיך להשתמש באותו בורג עוד 30 שנה.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 5

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

סבבה, תודה

אפשר לסמוך על VAICO? נראה שהכיוון זה להזמין פילטר אוויר ומזגן מ cars245 ולשמור לשנה הבאה כדי לא לשלם משלוח רק על הבורג הזה.

גם פילטרי השמן שיש לי באחסון הם מעליאקספרס, לא יודע אם להשתמש בהם פעם הבאה. פשוט לזרוק אותם?

פורסם (נערך)

יש לי מלאי של מגבים לשנתיים הקרובות, מעליאקספרס, החנות של אריק. 3 סטים עלו 75 ש"ח ובאותו מחיר לא הייתי קונה בארץ סט אחד של שלישייה.

נורות גם מסודר.

פורסם
לפני 9 שעות, גולדן191 כתב:

גם פילטרי השמן שיש לי באחסון הם מעליאקספרס, לא יודע אם להשתמש בהם פעם הבאה

ברור שלא להשתמש בהם, אם המנוע חשוב לך. 

• רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, TZR84 כתב:

אל תשכח את השייבה / אטם של הבורג לא פחות חשוב

צודק 100%.

שייבת הנחושת אולי אף חשובה יותר. בשונה מהבורג שאם מוברג נכון תוכל להשתמש בו שוב, השייבה נועדה להתעוות וליצור אטימה. שימוש חוזר בה הוא שגוי.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם (נערך)

סבבה, ההזמנה תהיה מ cars245

יש לי שייבה מעליאקספרס שלא אשתמש בה, עם הבורג מגיעה שייבה אחת ואזמין עוד כמה לשנים הבאות.

לגבי נושא אחר, מכוון שהפוסט שלי אני מניח שאין עם זה בעיה :)

האם אפשר להזמין LED Trunk / boot מעליאקספרס? להחליף את התאורה בבגאז' ל LED, אני מבין שלא צריך שום אישור וזה יגיע?

תודה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדים תזמין משם חופשי, כל עוד זה לא מנורות לפנסים ראשיים לא צריכה להיות בעיה. אבל קח בחשבון שהרוב זה זבל. 

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תבדוק, בדרך כלל כשמסנן השמן הוא מנייר ולא סגור בתוך פחית - מקבלים שייבה לבורג ריקון בתוך האריזה. יחד עם האטמים של של בית המסנן.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 28 דקות, amosbmw כתב:

תבדוק, בדרך כלל כשמסנן השמן הוא מנייר ולא סגור בתוך פחית - מקבלים שייבה לבורג ריקון בתוך האריזה. יחד עם האטמים של של בית המסנן.

לא קיים פה

Screenshot_2026-02-19-10-45-15-375_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

פורסם

ממליץ בחום להשקיע עוד כמה שקלים בפילטר מקורי או לפחות בתחליפי ברמה גבוהה כמו MANN,MAHLE,BOSCH וכו' יש בכל חנות חלפים בארץ עניין של כמה עשרות שקלים בודדים

עדיף לוותר על פילטר שמן חלופי סיני מחברה עלומת שם

• אהבתי 1

פורסם

אתה מכיר את המשפט "קמצן משלם פעמיים", אתה כבר עושה עבודה במקום מוסך שאתה לא סומך, לא על העבודה ולא על החלקים, תעשה לעצמך טובה ותקנה חלקים טובים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...