Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי יונדאי אקסנט 2010 שבהתחלה הגיר היה ננעל על הילוך שלוש עשיתי בדיקת מחשב והוא הראה לי על קוד תקלה P0717 שזה אומר "חיישן טורבינה כניסה" בדקתי איפה הוא יושב ומתברר שהוא יושב מתחת לפילטר אוויר וגילתי שהתקלה קרתה מנזילת שמן כך שזה אכל את החיישן עכשיו אני רוצה להחליף את החיישן ואני לא מוצא את המקט שלו אשמח אם מישהו יודע מה המקט

מצ"ב תמונה של החיישן (מלוכלך משמן) תודה רבה

image.thumb.jpeg.6ed92212c10e2acedc51e6e19d5a8b58.jpeg

פורסם
פורסם

תודה רבה רבה אבל זה לא זה אני אצרף עוד תמונה אחרי שפרקתי את החיישן 

הוא פשוט עגול בחיבור כך שכל החיישנים שחיפשתי לא תואמים הוא בצד אחד זה מה שרואים בתמונה ובצד השני הוא מתחבר לגיר עם הכבל שבעצם מחובר אליו

20260218_211112.thumb.jpg.e0035491ba6ccdb3f61246925c692fb9.jpg20260218_211119.thumb.jpg.4f2d22e72ed4533e8e4b92d9516dfa8e.jpg

פורסם (נערך)

אוקיי לא יודע בדיוק..

פשוט תרשום מספר שלדה והחברים כאן יוכלו לעזור לך

(תוכל להעתיק מאתר משומשת לפי מס' הרכב שלך)

עריכה אחרונה על ידי PASHUT

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

לסיכום הסתדרתי בסוף מכיוון שהחל היה מלא בשמן העדפתי לנקות אותו עם מקלות אוזניים וקיסם שיניים בעדינות הוצאתי את כל הלכלוך החזרתי חזרה למקום ושמתי את החיישן יותר גבוה קצת בגלל שזה נבע מנזילת שמן מהמנוע על החיישן אז החלפתי אטם (החלפתי לפני כן אצל ערבי בפרדס חנה והוא שם לי את האטם החדש עם כל הלכלוך ושם לי את הברגים במקום הלא נכון ולכן היתה נזילה - אני ממליץ לכל אחד להחליף לבד זה שטויות זה כלום עבודה ואטם עולה 60 שקל מאשר לשלם 400 בממוצע ולסמוך על מישהו אחר) נסעתי עכשיו נסיעת מבחן קצרה והתקלה נפתרה למרות שהמדד בזה זה נסיעה ארוכה אם יהיה שינויים אחרי נסיעה ארוכה אני יעדכן ותודה רבה לכל מי שעזר פשוט כל חנות חלפים שולחת אותי למישהו אחר או לחפש בפירוק, כי אין להם את זה

עריכה אחרונה על ידי Scott Adkins
  • אהבתי 2
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אחרי נסיעה ארוכה זה לא עזר וחזר זה אמנם האריך את טווח התקלה זה קורה אחרי חצי שעה אבל זה זמני אני עובד על זה אם יהיה לי פתרון אני אעדכן ודרך אגב בגלל שהחיישן עגול ולא מרובע זה חיישן נדיר לרכב ואין אותו להשגה בחלקי חילוף אני מנסה מפירוק אני אעדכן בהמשך אם הסתדרתי

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
בתאריך 26.4.2026 בשעה 13:29, Scott Adkins כתב:

אחרי נסיעה ארוכה זה לא עזר וחזר זה אמנם האריך את טווח התקלה זה קורה אחרי חצי שעה אבל זה זמני אני עובד על זה אם יהיה לי פתרון אני אעדכן ודרך אגב בגלל שהחיישן עגול ולא מרובע זה חיישן נדיר לרכב ואין אותו להשגה בחלקי חילוף אני מנסה מפירוק אני אעדכן בהמשך אם הסתדרתי

אם החיישן ישב לא במקום אפילו בכמה מילמטרים זה יביא לבעיות, זה חיישן הול.(במקרה ואכן מדבור בחיישן שציינת 42620-39051)

תעשה סרטון של החיישן איפה הוא נמצא בבקשה, לדעתי אתה טעית באיתור כי חיישן הול שאתה מציין צריך להיות עם 3 חוטים
תבדוק את החיווט, נראה במצב לא טוב, יש נחושת חשופה כאילו שהכבל ברח מהמקום לדעתי זה מקור הבעיה.

את הקונקטורים לוחצים עם הבידוד של הכבל, אז די מוזר שהבידוד ירד

עריכה אחרונה על ידי Alberrto
פורסם

דרך אגב החיישן היה מחובר למקום אני הוא שפרקתי אותו זה לא שהוא זז

וזה הקישור לסרטון על מיקום החיישן בדרייב
https://drive.google.com/file/d/1dVbXAplLS5fdUZef7v6AGg-7c25GBpi3/view?usp=sharing

לפני 20 שעות, Alberrto כתב:

אם החיישן ישב לא במקום אפילו בכמה מילמטרים זה יביא לבעיות, זה חיישן הול.(במקרה ואכן מדבור בחיישן שציינת 42620-39051)

תעשה סרטון של החיישן איפה הוא נמצא בבקשה, לדעתי אתה טעית באיתור כי חיישן הול שאתה מציין צריך להיות עם 3 חוטים
תבדוק את החיווט, נראה במצב לא טוב, יש נחושת חשופה כאילו שהכבל ברח מהמקום לדעתי זה מקור הבעיה.

את הקונקטורים לוחצים עם הבידוד של הכבל, אז די מוזר שהבידוד ירד

.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Scott Adkins כתב:

דרך אגב החיישן היה מחובר למקום אני הוא שפרקתי אותו זה לא שהוא זז

וזה הקישור לסרטון על מיקום החיישן בדרייב
https://drive.google.com/file/d/1dVbXAplLS5fdUZef7v6AGg-7c25GBpi3/view?usp=sharing

.

אני מבין שפירתה אותו, אני מנסה להסביר שבאופן כללי החיישן צריך לשבת באופן די מודייק ואתם אתה משתמש באטם חדש, אתה אפילו יכול להוסיף מרווח לחיישן ותהיה לו בעייה לעבוד באופן תקין.
חשוב להבין איך עובד חיישן הול, באופן גס ובוטה אני אסביר בקצרה : החיישן מרגיש נוכחות מתכת בקרבה מסויימת, יש בדרך כלל גלגל עם שיניים שנעים לידו ולפי זה הוא קורא את מהירות התנועה של הגלגל (ההסבר מאוד גס ולא מדוייק, אבל זה העקרון).

לכן הוא צריך לשבת באופן די מודוייק שיצליח לקרוא את התנועה של הגלגל שיניים.

שלחתי בקשה לצפייה בסרטון

עריכה אחרונה על ידי Alberrto
פורסם
בתאריך 28.4.2026 בשעה 23:10, Scott Adkins כתב:

לא שמתי לב שצריך לאשר כל אחד 

פתחתי אותו לצפייה לכולם

חבר יקר, זאת לא הצמה הנכונה ומה שצילמת זה לא חיישן, זה מחבר וחיישן נמצא במקום אחר

תראה בסרטון, לדעתי הייתי מפרק את הקונקטור ומחבר ישירות עם הלחמה לפחות לבדיקה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...