Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע לניסאן נוט 1600

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Tom_22,

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קניתי נוט שנת 2014 1.6L בבגאז' יש שמן מנוע DOR OIL של דור אלון 5W-40 סינטטי מלא (אולי טופל בשמן הזה)  האם הוא שמן טוב ונכון לאוטו הזה ולהמשיך איתו ראיתי ברשת כאלה שאומרים ש 5W-30 צריך לאוטו הזה אם כן אפשר להחליף בניהם ? אין לי ספר רכב הצלחתי למצוא באנגלית דרך גוגל https://www.nissanmanuals.org/2008-nissan-note/  וניסיתי לוודא ולהבין איזה שמן מנוע הכי טוב לשים באוטו לא כלכך הצלחתי 

מה שכתוב בספר רכב שמצאתי HR16DE engine • Genuine NISSAN engine oil • API grade: SL • ILSAC grade: GF-III נראה לי שזה המנוע באוטו

ללא שם.png

עריכה אחרונה על ידי AVIXB
פורסם

כן הוא מתאים לאוטו הזה, מניח שבמוסכים ישימו לך 5W30 או 10W30.

הבדיקה שעשיתי היא מול אתר https://www.eurol.com/en/product-advisors/oil-advisor

בנוסף גם אפשר לקרוא על התקנים האמריקאים לשמן מנוע https://www.api.org/products-and-services/engine-oil/eolcs-categories-and-classifications/oil-categories#tab-gasoline

פורסם
לפני שעה, AVIXB כתב:

אין לי ספר רכב

קח ספר מעוברת:

https://web.archive.org/web/20130927072249/http://nissanservice.co.il/img/uploads/drivers_books/not.pdf

ההמלצה בו, מעבר לתקנים שכבר הזכרת (וכבר בעלי עדכונים מאז, שתואמים לאחור בעקרון) היא לצמיגות 5W30. תיתכן המלצה עדכנית אחרת אצל היבואן.

השמן בתמונה עומד בתקן API SN שהינו גבוה (ומותר) ביחס ל-SL. הצמיגות, למרות שאינה מוזכרת פרטנית בספר רכב, כנראה לא מהווה בעיה לאור שאר אלו שמוזכרות. השאלה היא אם זה השמן שהרכב אכן טופל בו או נקנה כאקסטרה מבלי להבין או מצד שני בנסיון לשים "פלסטר" על צריכת שמן כלשהי.

פורסם (נערך)

איזה צמיגות אתם חושבים שעדיף לשים מבין האופציות המתאימות ואם אפשר מכם המלצה לשמן מסוים אין לי מושג בזה

פורסם

האם יש לך דרך לברר את היסטוריית הטיפולים המדוייקת של הרכב? והאם יש צריכת שמן שבגינה מוחזק הגלון בתא המטען?

כאשר ההיסטוריה לא ידועה או לא ידוע מתי ובאיזו איכות בוצע הטיפול האחרון, נהוג לבצע "יישור קו" שכולל החלפת שמן, פילטרים וכיוצב'.

האם בכוונתך לטפל ברכב לבדך? לרכוש שמן וחלפים בנפרד ולתת למוסך כלשהו לטפל? או פשוט לתת למוסך לדאוג להכל?

דרישות התקן של השמן הנדרש אינן נדירות או מיוחדות. כמעט כל שמן מודרני יעמוד בהן.

אם אין בעיות מיוחדות, 5W30 יתאים, כמומלץ בספר. ועדיף סינטטי מלא, ואם אפשר לדבוק בחברות אירופאיות/אמריקאיות מוכרות (יורול, מוטול, של, קסטרול, ליקווי מולי, ולוולין, מובייל ועוד אחרים), מה טוב.

בכל אופן, סביר להניח ש-5W40 (שעומד בתקן) לא יהווה בעיה ממשית מבחינת המנוע, למעט צריכת דלק שאולי תהיה מעט גבוהה יותר. אם כן יש צריכת שמן, זה עשוי לעזור מעט (אבל זה לא פתרון קסם).

בהתאם, כנס לכמה אתרי חלפים כמו אבי חלפים, אוטוסטור, משה חלפים ואחרים, וסנן לפי צמיגות, כמות (לפי הספר 4.4-4.6 ליטר, אז 5 ליטר וישאר קצת ספייר), ותקן ("בעייתי" לסנן כי אפשר אולי לבחור רק אחד כל פעם ויש כבר 4~ תקנים עדכניים יותר מאלו שצוינו בספר בכל סיווג).

פורסם (נערך)

אין לדרך לבדוק למעט 3 קבלות של 3 טיפולים במוסך שהיו בתא כפפות הבעלים הקודמים אמר שטיפל כל 15000 ושצריך לעבור עכשיו טיפול והוא ירד במחיר בגלל זה. ולגבי צריכת שמן מקווה שלא נעקוב אחרי זה. חשבתי לעשות טיפול לבד אבל כנראה שאני יקנה שמן וחלפים ואלך למוסך

ועוד שאלה לגבי זה  ILSAC grade: GF-III  מה זה אני צריך לדאוג שהשמן תואם לההגדרה הזאת ושזה יופיע במדבקה במיכל?

פורסם (נערך)

והאם יש בקבלות איזושהי התייחסות רלוונטית לענין שמן המנוע?

לפני שאתה רוכש ציוד וחומרים, תבדוק מול המוסך שהם בסדר עם זה. אולי גם ידעו לייעץ מה לרכוש בדיוק. ובכל מקרה תעשה סקר/השוואת מחירים לבדוק אם משתלם לך. 

השמן צריך לעמוד באחד מהתקנים, אך עשוי לעמוד בשניהם במקביל (ישנן הקבלות ביניהם גם כך. למעשה להבנתי שמן בתקן ILSAC יעמוד בהכרח גם בתקן API מקביל, אבל להיפך לא בהכרח).

וכאמור, תקן API עדכני הוא SP או אפילו SQ ותקן ILSAC עדכני הוא GF-6A או אפילו GF-7A, כאשר הם אמורים להיות תואמים לאחור. אבל יכול לרכוש בשקט גם שמנים שעומדים תקן אחד או שניים אחורה מהם. הם עדיין יענו על הדרישות של ניסאן.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)

אם הבנתי נכון מספיק שיהיה רשום תאימות לאחד מהתקנים לדוגמא API SN או SP ו SQ שתומכים אחורה ל SL ואותו דבר לגבי ILSAC ?

מצויין בהם שהחולפו שמן מנוע 5W40C3BN0710 מסנן מקורי מסננים ועוד כמה דברים כמו מצתים ,רצועת מנוע ,בלמים 

פורסם (נערך)

כמה ק"מ יש לאוטו ?

לי יש רכב כזה מודל 2013 שעבר 142000 ק"מ ויש לו צריכת שמן של בערך חצי מדיד ל 8000 ק"מ . 

הק"מ שלי לא גבוה וזה בערך מה שאני עושה בשנה ולכן לא מוסיף בין טיפולים.

במוסך ממלאים לי 5W30 סינטטי מלא , לא יודע בדיוק באיזה תקן.

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
פורסם (נערך)

מתקרב ל180 אלף ק"מ . והקבלה המאוחרת מביניהם מסוף שנת 23 והשאר שנתיים אחורה

• פיתרון
פורסם
לפני שעה, AVIXB כתב:

שמן מנוע 5W40C3BN0710

ואם נפריד ונתקן, מדובר כפי הנראה בצמיגות 5W40 שעונה על התקן האירופאי ACEA C3 ותקן של רנו RN0710 שבפני עצמו קרוב יותר לתקן האירופאי ACEA A3/B4.

יש מספר לא מבוטל של שמנים שעומדים בשני התקנים הנ"ל וגם בתקן API (מעל הנדרש אצלך), אבל זה כמובן לא מחייב לכולם.

בכל מקרה, בהתאם למה שצבי כתב, ובהתחשב שהותקנו מסננים מקוריים, אולי אכן ניסו לשים פלסטר על צריכת שמן קלה בעזרת צמיגות חמה גבוהה יותר. אבל זו השערה בלבד.

לפני שעה, AVIXB כתב:

אם הבנתי נכון מספיק שיהיה רשום תאימות לאחד מהתקנים לדוגמא API SN או SP ו SQ שתומכים אחורה ל SL ואותו דבר לגבי ILSAC ?

כן. וכאמור, אם השמן עומד בתקן ILSAC הוא כנראה יעמוד גם בתקן API מתאים. להיפך לא בהכרח.

פורסם (נערך)

השמן שמילאו אצלי הוא SAE-5W30 API CF ACEA B3 והאמת היא שכלי ה AI אומרים שהוא לא אידיאלי לרכב הזה , אם כי לא בהכרח יגרום נזק .

הטיפול השנתי מתקרב ואולי אבקש שמן אחר 

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
פורסם
בתאריך 12.2.2026 בשעה 15:36, zvigolden כתב:

השמן שמילאו אצלי הוא SAE-5W30 API CF ACEA B3 והאמת היא שכלי ה AI אומרים שהוא לא אידיאלי לרכב הזה , אם כי לא בהכרח יגרום נזק .

הטיפול השנתי מתקרב ואולי אבקש שמן אחר 

אני החלטתי להמשיך עם ה-5W40 בעקבות האי וודאות לגבי צריכת השמן .  יש לי מיסב גלגל ותושבת מנוע להחליף מהניסיון שלכם לגבי חלקים חלופיים או מקורי על תושבת קראתי פה שהחליפי באיכות לא טובה ולא מחזיק מעמד הרבה זמן יש לכם מה לשתף בזה?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...