Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, בנושא הקודם אני חושב שקצת קפצתי מעל הפופיק עם הדרישות, כי לדעתי היברידי לא קריטי בנסועה השנתית שלי, ואין צורך לקנות רכב ב6 ספרות. אז קצת עליי:
1.88 90 ומשהו קילו, לא בטוח שמכוניות מיני יתאימו לי אבל מוכן לכל הצעה של רכב.

כיום יש נסועה של כ-100 ק"מ ביום במשך 3-4 ימים בשבוע, ועוד נסיעות וטיולים בסופ"שים (כנראה בעתיד אתקרב למקום העבודה וזה יפחת משמעותית, לסביבות ה-30, 40 ק"מ ביום במקסימום)

הייתי עד היום עם מאזדה 3 2014, שירתה אותי נאמנה ונקנתה ב2021 ב39,000, הלוואי עליי עוד מציאה כזו. היה לי נוח וטוב איתה

בגדול הדרישות הן אמינות, ואם מחיר הרכב גבוה אז ירידת ערך לא אגרסיבית מדי. התקציב לא כ"כ מוגבל ויכול לנוע בין 30K ל70K אבל מעדיף כמובן כמה שיותר זול.

רוב הנסיעות לא בפקקים, וברובן נוסע לבד, במקסימום האישה איתי.

כן חשובה לי מערכת מולטימדיה בסיסית, שתציג ניווטים וכו'.

פורסם
לפני 18 דקות, rolling_stony כתב:

בתקציב הזה - אם המאזדה שלך במצב טוב ואתה מרוצה ממנה תישאר איתה. בתקציב שכתבת לדעתי לא תקבל שדרוג משמעותי.

נהרסה לצערי... מבחינתי הייתי ממשיך בכיף, אבל אם כבר קונה רכב חדש מה שהציק לי זה המולטימדיה במאזדה - לא הייתה לי בעיה עם הגלגלת אבל המסך הרגיש לי קטן וללא ניווט. גם בשנים שאחרי לפי מה שהבנתי אין שדרוג משמעותי

פורסם

תבדוק יונדאי אלנטרה מ 2019 עד 2021, בשנים האלה כבר יש לה מערכות בטיחות מקוריות.
אני בערך במימדים שלך, ולי הכיסא של האלנטרה והמרחב בכללי - מאוד נוח. גם המערכת מולטימדיה סבירה פלוס בסה״כ. הרכב אמין, גיר פלנטרי פשוט ולעניין.

בגלל שאתה איש גדול ונוחות ישיבה זה מאוד אישי, ממליץ לעבור בכמה מגרשי רכב ולשבת ברכבים, תראה מה נוח לך ומה מתאים לך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, rolling_stony כתב:

תבדוק יונדאי אלנטרה מ 2019 עד 2021, בשנים האלה כבר יש לה מערכות בטיחות מקוריות.
אני בערך במימדים שלך, ולי הכיסא של האלנטרה והמרחב בכללי - מאוד נוח. גם המערכת מולטימדיה סבירה פלוס בסה״כ. הרכב אמין, גיר פלנטרי פשוט ולעניין.

בגלל שאתה איש גדול ונוחות ישיבה זה מאוד אישי, ממליץ לעבור בכמה מגרשי רכב ולשבת ברכבים, תראה מה נוח לך ומה מתאים לך.

תודה רבה אני אבדוק, איך היא מבחינת כוח? 
אגב, עוד רכב שחשבתי עליו זה סיאט ארונה איזור ה-2019 אם אצליח למצוא אחת שמורה ומטופלת, או טיפה להגדיל את התקציב ולקחת טויוטה קורולה שנת 2019 ואילך

עריכה אחרונה על ידי Greek
פורסם

סיאט ארונה משמעותית יותר קטנה, אתה צריך לוודא שתנוחת הישיבה מתאימה לך.

מבחינת עלויות - ביטוח הארונה עולה חצי מביטוח הקורולה. אחד הבנים שלי דיווח לי הבוקר - הצעת המחיר לביטוח הארונה 2024 (שני נהגים נקובים) - 3700 ש״ח. הקורולה 2019 (אותם תנאים) - 6700 ש״ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 40 דקות, sperial כתב:

סיאט ארונה משמעותית יותר קטנה, אתה צריך לוודא שתנוחת הישיבה מתאימה לך.

מבחינת עלויות - ביטוח הארונה עולה חצי מביטוח הקורולה. אחד הבנים שלי דיווח לי הבוקר - הצעת המחיר לביטוח הארונה 2024 (שני נהגים נקובים) - 3700 ש״ח. הקורולה 2019 (אותם תנאים) - 6700 ש״ח.

זה משמעותי, כמו כן גם העלויות שונות לגמרי, אם מדברים על אותם רכבים משנת 2019, ההפרש יכול להגיע לכמעט 20 אלף ש"ח. העניין הוא בסוף האמינות, שאני מניח שגם במקרים של בעיות במצמדים או בגיר, עדיין ההפרש מתגמד

פורסם

מחיר החלפת מצמדים הוא הפרש עלויות הביטוח שנה-שנתיים (תלוי גם בהצעות הביטוח האישיות שלך).

לאישתי יש ארונה -כ-6 שנים ו-42,000 ק״מ - עד כה ללא בעיות בתיבה.

כיוון שאתה מתכוון לרכוש רכב משומש בדוק האם המצמדים הוחלפו ומתי, אם לא הוחלפו לאחרונה תהיה מוכן להחלפה. בסופו של דבר יש קושי לדעת מראש עד כמה המצמדים שחוקים, זה תלוי כיצד הרכב ננהג.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

מחיר החלפת מצמדים הוא הפרש עלויות הביטוח שנה-שנתיים (תלוי גם בהצעות הביטוח האישיות שלך).

לאישתי יש ארונה -כ-6 שנים ו-42,000 ק״מ - עד כה ללא בעיות בתיבה.

כיוון שאתה מתכוון לרכוש רכב משומש בדוק האם המצמדים הוחלפו ומתי, אם לא הוחלפו לאחרונה תהיה מוכן להחלפה. בסופו של דבר יש קושי לדעת מראש עד כמה המצמדים שחוקים, זה תלוי כיצד הרכב ננהג.

יש איזושהי הערכה של כמה ק"מ (ברור שזה תלוי באופי הנהיגה) אמורים להחזיק המצמדים?
ולגבי רכבים של סקודה באותם השנים, הם די דומים, אז אפשר גם לחפש קארוק וקאמיק במקביל, נכון?
מבחינתי בהפרשי מחירים כאלה ויחס עלות תועלת, עדיף להחליף מצמדים

פורסם (נערך)

מחליפים מצמדים כשצריך. יש בפורום דיווחים על מצמדים שהחזיקו בין 40,000 ק״מ ל-150,000 ק״מ ויותר. בסופו של דבר, כמו ברכב ידני, זה חלק מתכלה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 20 שעות, Greek כתב:

תודה רבה אני אבדוק, איך היא מבחינת כוח? 
אגב, עוד רכב שחשבתי עליו זה סיאט ארונה איזור ה-2019 אם אצליח למצוא אחת שמורה ומטופלת, או טיפה להגדיל את התקציב ולקחת טויוטה קורולה שנת 2019 ואילך

אלנטרה לא חזקה במיוחד. לא חלשה, בינונית. אין כח זמין כמו במנועי טורבו. 
הצד החזק שלה זה אמינות (וגם נוחות די טובה), אין טורבו שיתקלקל, אין בלאי מצמדים, אין מוח גיר, שרשרת טיימינג - לא צריך להחליף, ביטוח די זול.

פורסם
בתאריך 3.2.2026 בשעה 09:30, Greek כתב:

נהרסה לצערי... מבחינתי הייתי ממשיך בכיף, אבל אם כבר קונה רכב חדש מה שהציק לי זה המולטימדיה במאזדה - לא הייתה לי בעיה עם הגלגלת אבל המסך הרגיש לי קטן וללא ניווט. גם בשנים שאחרי לפי מה שהבנתי אין שדרוג משמעותי

לידיעתך שבכל רכב אפשר להתקין בצורה כזו או אחרת טאבלט שייתן לך אנדוריאיד אוטו. בחלק מהרכבים זה ישב פיסית מובנה ובחלק מותקן מעל. אבל זה פתיר בכל מקרה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...