Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מברג שטוח.

הwind back tool זה לשלב הבא.

Crow bar בעברית זה לום.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

אתה משתמש ב CROW BAR

הוא משתמש ב CROW BAR

אני רוצה לדעת איך אפשר לעשות את זה פחות אגרסיבי עם סיכון להרוס

יש כלי מיוחד?

או שאין סיכון ופשוט לקנות CROW BAR?

Screenshot 2026-02-02 150559.jpg

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

מברג שטוח גדול. זה לא הורס כלום. ברוב המוסכים עובדים ככה. 

זה רק להזיז את הבוכנה 2 מ"מ בשביל שאפשר יהיה לפרק את הקליפר מהמקום, אחרי זה מכניסים את הבוכנה עם הכלי הזה  שעולה 40 ש"ח ואין סיבה לא לקנות אותו:

https://a.aliexpress.com/_c4sdcHeT

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 5 דקות, Buki כתב:

מברג שטוח גדול. זה לא הורס כלום. ברוב המוסכים עובדים ככה. 

זה רק להזיז את הבוכנה 2 מ"מ בשביל שאפשר יהיה לפרק את הקליפר מהמקום, אחרי זה מכניסים את הבוכנה עם הכלי הזה  שעולה 40 ש"ח ואין סיבה לא לקנות אותו:

https://a.aliexpress.com/_c4sdcHeT

תודה

קונה

להבנתי גם לא חייבים WD40 בעבודה, לפי הסרטון של AUTODOC צריכים.

אקנה כל מה שצריך, גריז קרמי, מה ששלחת עכשיו, מברשות, מברג יש כמובן, ספריי בלמים, WHEEL CHOCK לא חובה אם יש 2 בוקים.

גם לא הבנתי איך לפרק את הפחיות - לפי הסרטון של מיץ' חייבים להוציא את המחזיק של הקליפר? או שזה נשלף?

פורסם (נערך)

שאלה לגבי פלאגים

אין לי מוט מומנט 3/8 רק 1/2 וכמובן חייבים מתאם כי הבוקסה המיוחדת ל VTI PRINCE היא 14mm של 3/8

זה ילך סבבה? אין בעיה לעבוד עם מוט מומנט של 1/2?

מוט מומנט חצי > מתאם > מאריך 3/8 > בוקסה 3/8 מיוחדת

תודה

אני מדבר על סגירה

פתיחה אין בעיה

יש מוט רגיל של 3/8

פורסם

בדרך כלל בידית 1/2" אין את הטווח הנדרש. ומתאם גם משבש את קריאת הטורק. 

כתלות בזוית שאתה צריך להחזיק את הכלי, יכול להיות שהוא יהיה גדול מידי.

בקיצור ממליץ על ידית 3/8" שווידאת שכוללת את הערך הנדרש, לא בקצה הסקאלה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

הטווח הוא בין 10 ל 210 אבל המתאם משבש קצת או רציני?

ואני צריך 25Nm ככה שזה לא ממש בקצה

עריכה: הבנתי, צריך 5-60 Nm אני קונה.

פורסם

אולי תסתדר איתו אבל ידית 1/2" זה כלי מסורבל ולא נוח לעבוד איתו בתא מנוע.

• אהבתי 1

עמוס

פורסם
לפני 2 דקות, amosbmw כתב:

אולי תסתדר איתו אבל ידית 1/2" זה כלי מסורבל ולא נוח לעבוד איתו בתא מנוע.

אני מכין עגלה לקראת ידית 3/8 ואני מודה לך מאד, שאלה נוספת בבקשה, האם ידית 1/2 אפשרית על מנת לסגור את בורג ריקון השמן? אני שואל כי יש לי כבר את הבוקסה המתאימה לצרכים שלי שהיא 1/2. ולא יודע אם להוסיף לעגלה אלן 8 ל 3/8 ואני מנסה לדייק את ההזמנה. תודה.

פורסם
בתאריך 1.2.2026 בשעה 22:39, Buki כתב:

2. אם הנוזל על Max הוא יכול לגלוש החוצה בהחזרת הבוכנה, נוזל בלמים הורס דברים שלא מיועדים לעבוד איתו ולכן אם המפלס גבוה חובה לשאוב. 

זה מה שקרה לו כאן אני חושב, מדקה 3:25

פורסם

לגבי נוזל בלם שיכול להישפך.

תלוי גם כמה הרפידות היו שחוקות, אם הם היו שחוקות מאוד תהיה עליה משמעותית של משהו כמו 1.5 - 2 ס"מ במפלס נוזל בלם ואם הוא היה במקסימום הוא יכול להגיע לגובה הפקק ולהישפך, הוא נשפך גם אם הפקק סגור שכן הפקקים האלו מאפשרים כניסת אוויר ולא אטומים לגמרי. 

אם הרפידות היו שחוקות חצי, תהיה עליה של בערך ס"מ אחד. 

אם המפלס בין המינימום למקסימום הוא יעלה למקסימום. 

בכל מקרה לוקחים מזרק פלסטיק 50CC ושואבים קצת נוזל בלמים אם המפלס גבוה, גם זו פעולה פשוטה וככה בטוחים ששום דבר לא ישפך.

• אהבתי 2

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

בכל מקרה לוקחים מזרק פלסטיק 50CC ושואבים קצת נוזל בלמים אם המפלס גבוה, גם זו פעולה פשוטה וככה בטוחים ששום דבר לא ישפך.

אעשה את זה.

כדאי להחזיר את הנוזל חזרה או לקנות DOT4 שיהיה? למרות שלא מתכנן החלפת נוזל בלמים בקרוב

אפשר לוותר על Copper grease? או שמומלץ בין הרפידה לקליפר או שלא חובה?

תודה

פורסם

לא יהיה לאן להחזיר את הנוזל, הכוסית תהיה מלאה.  לא ממש הבנתי את השאלה למה צריך לקנות נוזל DOT4. לא מדובר בריקון המערכת אלא בשאיבה של כמה עשרות גרם בשביל שהמפלס בכוסית ירד מהמקסימום ויהיה מקום לנוזל שחוזר מבוכנות הקליפר. 

לגבי גירוז וכו'. חשוב להבין שיש ברשת אלפי סרטונים ומדריכים על החלפת בלמים. יש כאלה שיורדים לרמות ביצוע והקפדה גבוהות מאוד ויש כאלה שמחפפים, אתה בוחר בעצמך איפה אתה רוצה להיות.

אם המובילים זזים יפה וגומיות המובילים  שלמות אני בדעה שלא צריך בכלל לפרק את המובילים ולנקות ולגרז.

גריז נחושת אפשר ליישם בנקודות מגע של הרפידה עם המסילות שלה ובגב הרפידה אבל זה יעבוד גם בלי גריז, גם לא חובה מברשת פלדה. אפשר לנקות יופי עם מבקשת שינים ישנה וספריי בלמים, אפשר לא להחליף את הפלטות הקפיציות שעליהן הרפידות זזות ואפשר כן להחליף. 

אפשר בכלל לא לפרק את הקליפר אלא רק לפתוח את הבורג של המוביל התחתון ולסובב את הקליפר כלפי מעלה על המוביל העליון אם אתה מחליף רק רפידות ולא את הדיסקים ואז לא צריך שום אזיקונים לקשור אותו.

יש מגוון אפשריות, כל אחד מחליט לאיזה רמה הוא רוצה להגיע ומה נוח לו. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...