Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב בין 80K-100K

Greek

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, רוצה לנצל את ההטבה של שלמה סיקסט של 50 אלף הלוואה לקניית רכב מיד ראשונה ללא ריבית. בגדול הרכב אמור לנסוע 15-20K בשנה, ושמתי עין על מאזדה 3, טויוטה קורולה ויונדאי איוניק. גודל הרכב לא משנה כל עוד מדובר במשפחתית ומעלה, לא מיני או סופר מיני. התהיות שהיו לי לגבי כל השלושה:
מאזדה 3 - הכי מהנה לנהיגה מכל השלושה, צריכת דלק הכי פחות טובה, זולה בלפחות 10K מהשאר.

קורולה - חסכונית פחות או יותר כמו האיוניק, אין מה לדבר על הנאה מנהיגה.

איוניק - חסכונית, בעיות אמינות שנתקלתי בהם ברשת, לא בטוח כמה קונקרטיים

בהנחה וגם ככה הפער עומד על לפחות 10K בין הרכבים, והביטוחים פחות או יותר אותו הדבר, ואם אני מתכנן להחזיק את הרכב שנה שנתיים, הפער בצריכת דלק מצטמצם אל מול הפער במחיר של הרכב, אני טועה?

אגב, אם יש המלצות נוספות ואחרות, אשמח לשמוע, חשוב רק שזה יהיה דרך מכירת הרכב של יד ראשונה של שלמה סיקסט: https://www.shlomo.co.il/sales/first-hand

פורסם

כמה שאלות שהייתי שואל לפני דיון על רכישת רכב במימון:

1. מהו הרכב הקיים שלך, ומה הסיבה שבגללה אתה רוצה להחליפו?

2. האם חישבת את ההחזר החודשי והעלות הכוללת של ההלוואה, ומצצאת אותם מתאימים לצרכיך?

3. האם חישבת את עלות הדלק השנתית לנסועה הצפויה, אפילו לפי נתוני היצרן האופטימיים? אלה לא נתוני אמת מהשטח, אבל יתנו לך מושג על ההבדלים בין הדגמים.

4. כנ״ל, לגבי עלויות ביטוח?

5. בעצם - השאלה הראשונה: מה הצרכים מבחינת נוסעים, מטען, תוואי נסיעה וכו׳?

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני באמת חושב שאין מה להיכנס לסרטים עם ענין ההבדל בצריכת הדלק. מה שמדבר לטובת הקורולה זה האמינות הידועה שלה. אבל רכב יד 2 (מליסינג כמובן)  שאתה מתכוון להחזיק זמן קצר, למכור ולהחזיר את ההלוואה, הייתי מפרגן לעצמי את המאזדה. סובייקטיבית זה מה שאתה רוצה לשמוע, ההבדלים לא גדולים, אז לך על מה שעושה לך יותר טוב... 

היות שאתה רוצה רק שלמה, חבר שגם מחפש שם אומר שיש להם גם: 3008, אבל מנוע פיורטק אאל"ט

קונה EV -- אני לא מכיר (ולא אוהב את הקונה ICE שיש במשפחה, אבל זה שוב סובייקטיבי). 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
בתאריך 15.12.2025 בשעה 15:01, Jack457 כתב:

אני באמת חושב שאין מה להיכנס לסרטים עם ענין ההבדל בצריכת הדלק. מה שמדבר לטובת הקורולה זה האמינות הידועה שלה. אבל רכב יד 2 (מליסינג כמובן)  שאתה מתכוון להחזיק זמן קצר, למכור ולהחזיר את ההלוואה, הייתי מפרגן לעצמי את המאזדה. סובייקטיבית זה מה שאתה רוצה לשמוע, ההבדלים לא גדולים, אז לך על מה שעושה לך יותר טוב... 

היות שאתה רוצה רק שלמה, חבר שגם מחפש שם אומר שיש להם גם: 3008, אבל מנוע פיורטק אאל"ט

קונה EV -- אני לא מכיר (ולא אוהב את הקונה ICE שיש במשפחה, אבל זה שוב סובייקטיבי). 

מבחינת התנהגות על הכביש אני חושב שהייתי לוקח את המאזדה, אבל מעבר לזה אני לא רואה יותר מדי הבדלים בין שתיהן. לגבי הפיג'ו, אולי דעה קדומה, אבל מעדיף שלא...

בתאריך 15.12.2025 בשעה 14:41, sperial כתב:

כמה שאלות שהייתי שואל לפני דיון על רכישת רכב במימון:

1. מהו הרכב הקיים שלך, ומה הסיבה שבגללה אתה רוצה להחליפו?

2. האם חישבת את ההחזר החודשי והעלות הכוללת של ההלוואה, ומצצאת אותם מתאימים לצרכיך?

3. האם חישבת את עלות הדלק השנתית לנסועה הצפויה, אפילו לפי נתוני היצרן האופטימיים? אלה לא נתוני אמת מהשטח, אבל יתנו לך מושג על ההבדלים בין הדגמים.

4. כנ״ל, לגבי עלויות ביטוח?

5. בעצם - השאלה הראשונה: מה הצרכים מבחינת נוסעים, מטען, תוואי נסיעה וכו׳?

סליחה על הדילאיי, ותודה על התשובה!

1. היה מאזדה 3 2014, אבל הרכב הלך בתאונה, ובכל מקרה הגיע הזמן להחליף אותו.

2. כן, מבחינה תזרימית הכל בסדר.

3. נעזרתי קצת ב-AI בנוגע לחישוב, והגעתי למסקנה שהפער במחיר של הרכב נסגר אם מחשבים את עלויות הדלק בנסועה שלי. מה שכן, הירידת ערך של הטויוטה לפי מה שנראה פחות חדה מהמאזדה, אבל ההבדלים לא גדולים.

4. על המאזדה 3 2014, בתקופה שהייתי מבוטח בביטוח מקיף, הייתי משלם קרוב ל-6,000, לפי מה שבדקתי המחירים לא שונים יותר מדי בשני הרכבים.

5. נוסע לרוב לבד או עם האישה, תוואי נסיעה בינעירוני לרוב.

פורסם

אתה מתכוון להחזיק ברכב תקופה קצרה, אז סביר שאת רוב מה שתשלם יותר ברכישה תקבל חזרה במכירה. כמובן בתנאי שלא יהיו תאונות או שיתגלה איזה פגם בסיסי באחד הדגמים.

בדוק מחירי ביטוח - הקורולה אמורה להיות יחסית יקרה לביטוח, אבל אני לא מעודכן ויתכן שההפרש לא משמעותי.

רכישת רכב לתקופה קצרה צפויה, באופן עקרוניי, להיות יקרה בגלל עלויות הרכישה, אבל אם יש לך כושר מו״מ טוב אולי תצמצם אותן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 18.12.2025 בשעה 12:57, sperial כתב:

אתה מתכוון להחזיק ברכב תקופה קצרה, אז סביר שאת רוב מה שתשלם יותר ברכישה תקבל חזרה במכירה. כמובן בתנאי שלא יהיו תאונות או שיתגלה איזה פגם בסיסי באחד הדגמים.

בדוק מחירי ביטוח - הקורולה אמורה להיות יחסית יקרה לביטוח, אבל אני לא מעודכן ויתכן שההפרש לא משמעותי.

רכישת רכב לתקופה קצרה צפויה, באופן עקרוניי, להיות יקרה בגלל עלויות הרכישה, אבל אם יש לך כושר מו״מ טוב אולי תצמצם אותן.

תודה על המענה, לא בטוח שאחזיק אותו לתקופה קצרה, אבל כן רוצה לעשות את ההחלטה הכלכלית הטובה ביותר בהתחשב בנסיבות

פורסם

הלוואה ללא ריבית זו הטבה משמעותית. אבל זו לא מתנה.

כלומר, בד"כ קיימת האופציה לוותר עליה תמורת הנחה מסויימת ברכישה.

לפני כשעה, Greek כתב:

רוצה לעשות את ההחלטה הכלכלית הטובה ביותר

יש מצב שהלוואה ממקום אחר תחסוך לך בשורה התחתונה. בד"כ הלוואה על בסיס קרן השתלמות זולה יחסית 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...