Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 12.12.2025 בשעה 09:40, Doron_Z כתב:

בסכ״ה זה הגיוני, באמת למה צריך לסבך דרישות פשוטות?

מצד אחד אתה צודק, מצד שני - האחזקה לאורך שנים רבות הופכת את כל נושא הירידת ערך וכו', לזניחים לחלוטין.

כן הייתי מקפיד על רכב גבוה שיאפשר להם כניסה ויציאה נוחים יותר.

כן הייתי מנסה לדרבן אותם לחשמלי אם יש אפשרות לעמדת טעינה; טיפולים בד"כ כל שנתיים - פחות התעסקות עם מוסכים, פחות בעיות של תחזוקה (לא החלפת שמן בזמן וכו'). מיותר לציין גם שחלקן הגדול מאוד מגיע עם איבזור בטיחותי מאוד מאוד מאוד נדיב.

לפחות אצלי (כשאני כבר הולך עם ההורים וממליץ) אני מסתמך גם על אלמנט החוויה; כן הייתי רוצה שאם כבר נסעתם על קרבורטור, עברתם להזרקת דלק, תהנו (כשעוד אפשר) גם מהחשמלי. זו חוויה אחרת ביחס לרכב עם מנוע בעירה פנימית ולא משנה איזה מנוע תתקע לו, 1600 או 2500.

קצת התבאסתי שבחרתם את המאזדה 3 (שהיא גם נמוכה בגובה שלה  + רמת איבזור בטיחותית סבירה [3-4 תלוי באיזה ברושור של מאזדה אתה מסתכל]) כי אני חושב אובייקטיבית שבמחיר של 182,000 ש"ח יש אופציות עדיפות\מעניינות יותר, מבלי להכניס את ההורים להרכב גדול מידי או מסובך מידי...

אבל אם הם מרוצים, זה הכי חשוב ! ברוייכה והצלוייחה כמו שאומרים ;-) 

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 13 שעות, Doron_Z כתב:

ש

הרכב שנבחר והוזמן וזה טוויסט שלא ציפיתי לו בחיים - מאזדה 3 ספיריט 2.5 ליטר ללא טורבו בגרסת ההאצ׳בק. ללא ספק משפחתית דיילי אוטומט שאני הייתי בוחר בתקציבים האלה לעצמי אבל לא ציפיתי מההורים 😳

טעות קשה במיוחד אם מדובר על אנשים מבוגרים, הרכב נמוך מאוד ועם הזמן במיוחד לטווח ארוך כניסה ויציאה תהיה בעיה שרק תחמיר עם הזמן.

רכב שמתאים למשפחה צעירה , בהחלט לא להורים מבוגרים.

פורסם
לפני 2 דקות, 3n כתב:

רכב שמתאים למשפחה צעירה , בהחלט לא להורים מבוגרים.

גם לא. זה רכב שמתאים לרווקים שנוסעים הרבה מחוץ לעיר. מי שנוסע בעיר זקוק לרכב יותר קטן ובעל משפחה לרכב יותר גבוה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

גם לא. זה רכב שמתאים לרווקים שנוסעים הרבה מחוץ לעיר. מי שנוסע בעיר זקוק לרכב יותר קטן ובעל משפחה לרכב יותר גבוה.

בעל משפחה לא זקוק בהכרח לרכב יותר גבוה.

ההורים שלי ולמעשה רוב ההורים באותה תקופה (ואנחנו לא מדברים על 50 שנים אחורה אלא יותר על 20-25) הסתדרו בסדר גמור עם רכבי סדאן ולא עם SUV למיניהם.

אני כן אגיד שאני חושב שזה יותר נוח לחגור ילד קטן ברכב על עקבים מהניסיון שלי עם הקונה מול המודל 3. אם כי המודל 3 חריגה כי היא נמוכה מאוד (בדומה למאזדה).

לצורך הדוגמה, בפאסאט בחו"ל היה לי יותר קל לחגור אותו. 

חוץ מזה עם שני כיסאות בטיחות של ילדים קטנים, יהיה לך מאוד צפוף ברכב קטן יותר. בקונה אני לא יכול להכניס שני כיסאות בטיחות גדולים, כי הכיסא של הילד מונע ממני להזיז הרבה את המושב הקדמי של הנוסע. במושב של הנהג זה כבר נהיה בעייתי, כי אי אפשר לשבת בצורה לא נוחה. אבל אנחנו כבר די סוטים מהנושא של הדיון.

לפני 15 שעות, Doron_Z כתב:

בחירה לא קונבנציונלית אבל המאזדה CX5 למרות שמרשימה היא ענקית מדי לצרכים שלהם, אמא שלי לא רוצה לנהוג בכזה טנק שהיא תבלה בו 85 אחוז מהזמן לבדה. כרגע השכור החלופי שלה זה אופל קורסה וכנראה הרכב החזיר אותה לימים שהייתה צעירה ונסעה על רכבים קטנים כי היא מאוד נהנית מהנהיגה שלו ביחס לסוזוקי היוצאת. מרגיש לה קליל על הכביש והגובה לא מפריע לה במפתיע.

קח בחשבון שהאופל כנראה יותר גבוהה מהמאזדה 3 שהתחושה בה שאתה יושב צמוד לכביש.

אגב, שני הסנט שלי בנושא כמו שכבר אמרו פה - ההורים שלך מתבגרים\מזדקנים ויהיה להם יותר קשה להיכנס ולצאת מהרכב כנראה.

לא בטוח שהמאזדה הזו זו בחירה טובה לטווח הארוך. 

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

@dorsht אז אתה רק מחזק את דברי. גם אני הסתדרתי עם  מושבי בטיחות ברנו 14, סקודה פייבוריט ויונדאי אקסנט דור ראשון  (הבנים שלי ישבו בהם באותן שנים בהן אתה ישבת במושבי בטיחות). גם לא היה איזופיקס ולא מושבים מסתובבים ולא כל מיני שיפורים שהתפתחו במהלך השנים. אז כמו שתהנה מהנוחות של מושב מסתובב תהנה מזה שיש רכבים מוגבהים.

האם היית ממליץ להוריך לקנות מאזדה 3? והם כנראה צעירים ממני ומהוריו של פות״ש. אני בטוח שתמליץ להם על רכב נוח לכניסה וליציאה.

לגבי נושא גודל הרכב - שים לב שהפרדתי בין רווק שנוסע לבד בעיר (המלצה לרכב קומפקטי ונוח לתמרון וחניה) לבין משפחה עם ילדים (התייחסתי רק לגובה, לא לאורך הרכב).

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא. ההורים שלי עברו לג'יפון ב-2021 ומאז עם ג'יפונים.

יכול להגיד שלאבא שלי לא היה הכי נוח להיכנס לרכב שלי, הטסלה מאוד נמוכה. לכן כתבתי מה שכתבתי על ה-3.

(ודרך אגב אני עם ילד אחד, לא שניים)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)

נראה לי שאנחנו טוחנים מים, הגישות דומות למרות פער הדורות. חוץ מזה, אם קלטתי נכון, יש לך נסועה גבוהה מאוד, כך שהשיקול לעבור לרכב חשמלי חזק אצלך במיוחד, ואפשר להבין למה טסלה. ואני מוחק את הספקולציה😁

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
בתאריך 17.12.2025 בשעה 07:34, איציק נ. כתב:

מצד אחד אתה צודק, מצד שני - האחזקה לאורך שנים רבות הופכת את כל נושא הירידת ערך וכו', לזניחים לחלוטין.

כן הייתי מקפיד על רכב גבוה שיאפשר להם כניסה ויציאה נוחים יותר.

כן הייתי מנסה לדרבן אותם לחשמלי אם יש אפשרות לעמדת טעינה; טיפולים בד"כ כל שנתיים - פחות התעסקות עם מוסכים, פחות בעיות של תחזוקה (לא החלפת שמן בזמן וכו'). מיותר לציין גם שחלקן הגדול מאוד מגיע עם איבזור בטיחותי מאוד מאוד מאוד נדיב.

לפחות אצלי (כשאני כבר הולך עם ההורים וממליץ) אני מסתמך גם על אלמנט החוויה; כן הייתי רוצה שאם כבר נסעתם על קרבורטור, עברתם להזרקת דלק, תהנו (כשעוד אפשר) גם מהחשמלי. זו חוויה אחרת ביחס לרכב עם מנוע בעירה פנימית ולא משנה איזה מנוע תתקע לו, 1600 או 2500.

קצת התבאסתי שבחרתם את המאזדה 3 (שהיא גם נמוכה בגובה שלה  + רמת איבזור בטיחותית סבירה [3-4 תלוי באיזה ברושור של מאזדה אתה מסתכל]) כי אני חושב אובייקטיבית שבמחיר של 182,000 ש"ח יש אופציות עדיפות\מעניינות יותר, מבלי להכניס את ההורים להרכב גדול מידי או מסובך מידי...

אבל אם הם מרוצים, זה הכי חשוב ! ברוייכה והצלוייחה כמו שאומרים ;-) 

ממש לא מרגש כל העניין החשמלי, מבחינת ״חוויה אחרת״ לפחות. פונקציונלית הוא אותו הדבר בדיוק (גם מבחינת היכולות הנדרשות ליום יום, רכבי בנזין של היום חזקים ומעל ומעבר לכל צורך יומיומי סביר זה לא שנות ה 80 שנחנקים ב 90 קמ״ש) רק עם יותר טרחה.

כל האלמנט ״פרימיום טק״ אם לזה אתה מתכוון קיים גם בבנזין/היברידיות סיניות אבל זה לא מדבר אליהם.

בתאריך 17.12.2025 בשעה 08:06, yohai71 כתב:

אין cx-3? לדעתי לזוג מבוגר, אין סיבה לרכב גדול יותר וזה עדיין סוג של ג'יפון. 

יש לנו כזאת כרכב שני של אבא שלי, היא כמו אופל קורסה מבחינת מרחב מחיה. מחפשים בכל זאת משהו מרווח יותר.

————

חברים לא סתם פתחתי את הנושא הזה כקישוט, העברתי להורים את הפידבק החוזר בנושא הזה שהרכב הנבחר לא מתאים לטווח ארוך עבורם והם עושים חושבים מחדש. אמא שלי מתכוונת לחזור למאזדה בשבוע הבא ולשבת בו שוב ולבדוק את זה לעומק כי עכשיו מתערערת שאולי לא בחנה את זה מספיק, אולי גם לבצע נסיעת מבחן למרות שלצערי זה דורש ממנה להגיע למרכז כי אין צפי הגעה קרוב של הרכב מבחן לדרום.

הסוזוקי חזרה לשולחן כמו כן יקפצו אולי לסוכנות של טויוטה. מאזדה CX5 לא בקלפים כרגע כי נרתעו מהגודל. ללא ספק היו קונים על בליינד CX30 חדשה זה בול יושב על כל הדרישות שלהם אבל לצערי אין צפי לרכב למרות שנאמר שסיכוי סביר שכן יחזור לשיווק.

אעדכן בהתפתחויות. 

פורסם
לפני 30 דקות, Doron_Z כתב:

ממש לא מרגש כל העניין החשמלי, מבחינת ״חוויה אחרת״ לפחות. פונקציונלית הוא אותו הדבר בדיוק (גם מבחינת היכולות הנדרשות ליום יום, רכבי בנזין של היום חזקים ומעל ומעבר לכל צורך יומיומי סביר זה לא שנות ה 80 שנחנקים ב 90 קמ״ש) רק עם יותר טרחה.

כל האלמנט ״פרימיום טק״ אם לזה אתה מתכוון קיים גם בבנזין/היברידיות סיניות אבל זה לא מדבר אליהם.

יש לנו כזאת כרכב שני של אבא שלי, היא כמו אופל קורסה מבחינת מרחב מחיה. מחפשים בכל זאת משהו מרווח יותר.

————

חברים לא סתם פתחתי את הנושא הזה כקישוט, העברתי להורים את הפידבק החוזר בנושא הזה שהרכב הנבחר לא מתאים לטווח ארוך עבורם והם עושים חושבים מחדש. אמא שלי מתכוונת לחזור למאזדה בשבוע הבא ולשבת בו שוב ולבדוק את זה לעומק כי עכשיו מתערערת שאולי לא בחנה את זה מספיק, אולי גם לבצע נסיעת מבחן למרות שלצערי זה דורש ממנה להגיע למרכז כי אין צפי הגעה קרוב של הרכב מבחן לדרום.

הסוזוקי חזרה לשולחן כמו כן יקפצו אולי לסוכנות של טויוטה. מאזדה CX5 לא בקלפים כרגע כי נרתעו מהגודל. ללא ספק היו קונים על בליינד CX30 חדשה זה בול יושב על כל הדרישות שלהם אבל לצערי אין צפי לרכב למרות שנאמר שסיכוי סביר שכן יחזור לשיווק.

אעדכן בהתפתחויות. 

לדעתי נסיעת מבחן זה פחות העניין, חשוב, אבל חשוב יותר נוחות הכניסה והיציאה מהרכב.

הרכב לא רק נמוך, גם נדרש ממש להשתחל לתוכו גם באזור הגובה של 1.75 ס"מ ולאנשים מבוגרים זה בעייתי שבעתיים. זה נובע כתוצאה מגודל מפתח הדלת, במיוחד גובה המפתח, הוא דיי קטן. 

אגב, cx5 לא ממש גדול. תבדוק מידות למול מאזדה 3 האצ'בק, יכול להיות שנתוני מידות יבשים ישנו את דעתם. 

פורסם
לפני 48 דקות, Doron_Z כתב:

ממש לא מרגש כל העניין החשמלי, מבחינת ״חוויה אחרת״ לפחות. פונקציונלית הוא אותו הדבר בדיוק

או שלא נהגת על חשמלי או שאתה באמת מנותק ממה שקורה תוך כדי נהיגה.

פונקציונלית כל רכב יביא אותך מ a ל b עם מזגן סבבה, אז אם מסתכלים רק על זה - אין על מה לדון בפורום ייעוץ בקניה 😀

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה קשור מנותק ועל מה ההתנשאות אני לא מבין. נהגתי והרגשתי את המומנט המיידי ואת החלקות שמגיעה מהשקט והחוסר בוויברציות. אוקיי זה לא גיים צ׳יינג׳ר בשביל כולם כמו שזה נראה לך. 

פונקציונלית פיקנטו לא נוסעת מבחינת נוחות וכוח כמו נגיד רכב בנזין מקטגוריות גבוהות יותר אבל יש איזשהו שלב של good enough ובטח בשביל ההורים שלי רכב כמו מאזדה 3 בגרסת ה 2.5 ליטר זה הרבה הרבה מעל מה שהם צריכים בכל מה שקשור לאיכויות נהיגה/נסיעה. 

גם יש לי זוג חברים שהיה להם ATTO3 שהחליפו בצ׳רי פלאג אין, מבסוטים מהצ׳רי למרות ״שראו את האור״. רק אומר שלדעתי ההשתפכות הזאת כאילו זאת חיה אחרת וכל רכב שהוא לא חשמלי מרגיש כמו מתקופת האבן זה שלך אבל לא כולם בהכרח שותפים לה. בטח לא הורים בני 70 פלוס. 

פורסם
לפני 4 שעות, Moshe c כתב:

לדעתי נסיעת מבחן זה פחות העניין, חשוב, אבל חשוב יותר נוחות הכניסה והיציאה מהרכב.

הרכב לא רק נמוך, גם נדרש ממש להשתחל לתוכו גם באזור הגובה של 1.75 ס"מ ולאנשים מבוגרים זה בעייתי שבעתיים. זה נובע כתוצאה מגודל מפתח הדלת, במיוחד גובה המפתח, הוא דיי קטן. 

אגב, cx5 לא ממש גדול. תבדוק מידות למול מאזדה 3 האצ'בק, יכול להיות שנתוני מידות יבשים ישנו את דעתם. 

אני כגבר רזה 1.80 לא הרגשתי שום קושי אבל מצד שני אני רגיל לברז אז הכל יחסי. היא תלך לסוכנות ותבחן את זה לעומק ובמידה ותרגיש שיש אמת בחששות היא תבטל את ההזמנה או שבאמת בלית ברירה תלך על ה CX5. באולם התצוגה בטח לעומת המאזדה 3 הרכב היה ענקי, אולי זאת אשליה אופטית מסוימת. 

פורסם
לפני 16 שעות, Doron_Z כתב:

תתעקשו שיגיע רכב לנסיעת מבחן. ההורים שלך לא צריכים לטרטר את עצמם במיוחד.

מאזדה רוצים למכור, לא? אז שיתכבדו ויביאו רכב לנסיעת מבחן לסניף במרחק סביר מהבית שלהם.

לא מבין את הקטע הזה אצל חלק מהיבואנים, כאילו עושים לך טובה שמביאים לך רכב לנסיעת מבחן. קרה לי כבר עם 3 יבואנים הסיפור הזה. זה ממש מוריד לי.

פורסם

עשיתי מה שאמרת והתעקשתי על כך. אמר לי שלא אפשרי כי לא יוציאו איש מכירות ברכבת לתל אביב יביאו את הרכב משם בשביל רבע שעה נסיעת מבחן ויחזירו את הרכב ואז שוב יתפוס רכבת בחזרה. לא ריאלי. מסתבר שאין נהג בסניף תל אביב בשביל המשימה. 

אמרתי בכל זאת חייבים למצוא דרך לראות אם מתאים לה אז בסוף הוא מצא פתרון בדמות המאזדה 2 ליטר האצ׳בק במקום ה 2.5 שהוזמנה, היא יותר זמינה לזה מסתבר. נקבע ליום חמישי בשבוע הבא אעדכן איך היה לה. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...