Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקוי מצערת - מאזדה 2

פוסטים מומלצים

פורסם

בעת ניקוי מצערת אלקטרונית, האם יש אפשרות לפתוח את הפרפר ידנית בזהירות ולנקות?
הבחור בסרטון (4:30) עושה את זה בדיוק כך.. 
אגב הרכב שלי זהה בדיוק לשלו כך שמדובר באותה המצערת אחד לאחד.
לגבי צינורות הוואקום - האם חייב לפרק אותם גם? - נראה לי שתהיה לי גישה לשני צידי המצערת גם אם לא אפרק את הצינורות ואנקה מתוך תא המנוע במקום להוציא את המצערך לגמרי מהרכב.

https://www.youtube.com/watch?v=zeQOBPcAERo

פורסם

@netanel1014 אתה בטוח שאסור לפתוח ביד את הפרפר אחרי שמפרקים את המצערת ?

ניקיתי מצערת של המאזדה 5 ופתחתי אותה ביד בשביל לנקות היטב ואחרי הניקוי הסל"ד של המנוע היה יציב לגמרי, היה שיפור לטובה

פורסם
לפני 3 שעות, Deutz912 כתב:

@netanel1014 אתה בטוח שאסור לפתוח ביד את הפרפר אחרי שמפרקים את המצערת ?

ניקיתי מצערת של המאזדה 5 ופתחתי אותה ביד בשביל לנקות היטב ואחרי הניקוי הסל"ד של המנוע היה יציב לגמרי, היה שיפור לטובה

בטוח זה משגע את המחשב. יש לה מיקום מסויים שהמחשב רגיל אליו. יש רכבים שצריכים איפוס אחרי נגיעה כזאת.

פורסם

אז במידה וכן אחליט לבצע ניקוי בעתיד - הדרך הכי טובה זה להשאיר את הקונקטור מחובר , להפעיל חצי סוויץ וללחוץ על דוושת הגז (או להניח לבנה על הדוושה)  ואז לנקות את המצערת?

האם חובה לנתק גם את צינורי נוזל הקירור של המצערת? או שאפשר להשאיר אותם מחוברים ורק לנקות את המצערת עצמה משני הצדדים..

פורסם
לפני 6 שעות, kfirg כתב:

אז במידה וכן אחליט לבצע ניקוי בעתיד - הדרך הכי טובה זה להשאיר את הקונקטור מחובר , להפעיל חצי סוויץ וללחוץ על דוושת הגז (או להניח לבנה על הדוושה)  ואז לנקות את המצערת?

האם חובה לנתק גם את צינורי נוזל הקירור של המצערת? או שאפשר להשאיר אותם מחוברים ורק לנקות את המצערת עצמה משני הצדדים..

אין צורך לפרק את המצערת כדי לנקות. תנקה אותה ככה שהיא מחובר עם הנוזל קירור והכל. 

רק במקרה של תקלה אפשר לנתק ולנקות.

פורסם
בתאריך 23.10.2025 בשעה 21:04, kfirg כתב:

אני מכיר את הסרטון הזה ועוד כמה כאלה. הם מטעים. אם אתה פותח את המצערת ביד תצטרך לעשות לימוד המצערת מחדש כולל ניתוק המצבר. אם אתה משאיר אותה מחוברת ופותח עם הדוושה אז אין צורך בלימוד. ניתן לנתק אותה מהסעפת ואז לנקות מהצד השני אבל זאת לא חובה. כמו כן אין צורך לנתק את הצינורות.
ניקוי מצערת עוזר מאוד להבדיל מניקוי ה-MAF שאצלי לא הביא לשום שיפור.

פורסם

הניקוי יגרום בכל מקרה לתגובה שונה של המצערת הגם אם שינוי קטן. ולכן מומלץ לבצע בכל מקרה לימוד מצערת ע"י ניתוק המצבר למשך כ 10 דקות. הלימוד אורך כ 100 - 150 ק"מ ראשונים לאחר מכן. בניתוק ימחקו תחנות הרדיו ויתכן שהפתיחה/סגירה בלחיצה אחת של החלונות. יש מדריכים ביוטיוב כיצד ללמד אותם מחדש.

פורסם

במידה ואנקה אז כנראה שלא אנתק את המצבר וגם לא את צינורות נוזל הקירור.

אקח איתי מישהו שילחץ על הדוושה וכמובן שאנקה את המצערת משני הצדדים ללא פירוק מלא.

אגב מה לגבי ניקוי חיישן idle air control valve? 

כדאי לנקות גם או לא לגעת בו?

פורסם
לפני 9 שעות, kfirg כתב:

במידה ואנקה אז כנראה שלא אנתק את המצבר וגם לא את צינורות נוזל הקירור.

אקח איתי מישהו שילחץ על הדוושה וכמובן שאנקה את המצערת משני הצדדים ללא פירוק מלא.

אגב מה לגבי ניקוי חיישן idle air control valve? 

כדאי לנקות גם או לא לגעת בו?

עם ספריי לניקוי מגעים

פורסם

המנוע אצלי זה לא SkyActive אלא המנועים הישנים יותר.. (הצורה הישנה של מאזדה 2).

יש כאלה שמפרקים את המצערת לגמרי כולל הצינורות, יש כאלה שמנקים רק צד 1.. ויש כאלה שמנקים את 2 הצדדים מבלי לפרק את הצינורות..

אני בכלל לא יודע אם שווה לי להתעסק עם זה כרגע.. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...