Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אופל אסטרה 2013

במשך כמה שנים המדחס היה עושה לי בעיות, היה מקפיא ואז פתאום מתנתק באמצע שיוט ומוציא אוויר פושר. מצאתי שהורדת הילוך (ושינוי מהירות המנוע) הייתה מביאה למדחס לחזור לפעולה.

לא יודע אם מרגע שגיליתי את זה קיצרתי משמעותית את חייו כי לפני כמעט חודש הוא שבק חיים סופית.

הייתי בטוח כל הזמן הזה שמדובר בשסתום, שהרי מדובר במדחס ספיקה משתנה. הזמנתי אחד כזה והלכתי למקום שמתעסק במיזוג שישאב לי את הגז, ביצעתי את ההחלפה חזרתי למלא גז בוואקום ולהפתעתי המדחס עדיין לא נכנס לפעולה.

הזמנתי מדחס חדש חליפי, כי כבר לא היה לי כוח לטררם הזה חודש בלי מזגן להסתמך על המזל שלי. מפה לשם הבנתי שבהחלפת מדחס צריך להחליף מייבש, מעבה וכו'...

אני לא בטוח שאוכל לעשות את כל זה, בדקתי באינטרנט ונראה שהמחיר למייבש מסכן הוא 600 שקל, אני לא יכול לחכות לעוד הזמנה מחול ולהחנק בלי מזגן. מעבה אפשר להשיג באזור 800 שקל שזה קצת מצחיק בהתחשב בזה שהוא כולל מייבש שעולו כמעט אותו דבר. השאלה שלי, בהינתן המצב של המדחס הנוכחי, חשוב לעשות את זה? גם אם אני מבין שזה לא האידיאל, העיקר שיחזיק מספר שנים בודדות.

גם בחנות חלקי חילוף שקניתי ממנה את החלק אמרו לי שאין צורך, גם במקום שעשיתי את השאיבה, מה שגורם לי להבין שגם אם הייתי משלם 3000 שקל למוסך הייתי מקבל החלפת מדחס בלבד. הבחור שעשה לי את השאיבה מבין קצת במיזוג ואמר שאם המדחס נטחן חייב להחליף את המעבה אחרת כל השבבי מתכת יחזרו למדחס ויהרסו אותו מהר, אבל אם המדחס לא נטחן מנסיונו הוא עשה כבר כמה החלפות כאלו ואין בעיה וזה מחזיק.

המדחס שלי מסתובב בלי בעיה, לא נתקע, כנראה מה שנהרס בפנים זה סליל וסביר להניח (לא יודע להגיד בוודאות) שאין שבבי מתכת בפנים. גם מחזק את הטענה שלי כי במשך שנים הוא היה עושה בעיות אבל עדיין קירר ממש טוב עד יומו האחרון. לא היו רעשים מתכתיים ולא חריקות. מה כדאי לעשות?

C4A3D1CF-84B9-414D-8BE6-346EB3E7A19C_1_105_c.thumb.jpeg.ec2e864b1c0e406dde9f10566bd8fbee.jpeg 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

השאלה אם כאשר פרקו את המדחס הישן השמן שלו היה נקי? אם הוא היה נקי אז אפשר להסתפק בואקום גז. אם הוא היה אפור אז צריך להחליף מעבה, מייבש ולעשות פלאש למערכת. לגבי המגיב שמעליי, הואקום לא מוציא שום ג'יפה רק לחות.

פורסם
לפני שעה, Michael01 כתב:

לדעתי כשעושים ווקום למערכת לפני מילוי גז חדש, זה אמור להוציא את כל הג'יפה

לפני 44 דקות, teyal כתב:

השאלה אם כאשר פרקו את המדחס הישן השמן שלו היה נקי? אם הוא היה נקי אז אפשר להסתפק בואקום גז. אם הוא היה אפור אז צריך להחליף מעבה, מייבש ולעשות פלאש למערכת. לגבי המגיב שמעליי, הואקום לא מוציא שום ג'יפה רק לחות.

בסוף אבחנתי את התקלה במדחס הישן, הסליל היה גמור. מדדתי בקונקטור התנגדות והיא הייתה ממש גבוה (מעגל פתוח)

אז לא היה שום שבבים במערכת, וגם הסתכלתי לתוך הצינורות והיה נקי.

בכל אופן כבר החלפתי את המדחס והשמן שיצא היה נקי לגמרי, לצערי לא הפסקתי לבדוק את המדחס כי באותו יום פרץ לי הקולר שמן 😕 כרגע הרכב מושבת עד שיגיע חלפים מחול

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 2.10.2025 בשעה 13:55, Aviv13467 כתב:

בסוף אבחנתי את התקלה במדחס הישן, הסליל היה גמור. מדדתי בקונקטור התנגדות והיא הייתה ממש גבוה (מעגל פתוח)

אז לא היה שום שבבים במערכת, וגם הסתכלתי לתוך הצינורות והיה נקי.

בכל אופן כבר החלפתי את המדחס והשמן שיצא היה נקי לגמרי, לצערי לא הפסקתי לבדוק את המדחס כי באותו יום פרץ לי הקולר שמן 😕 כרגע הרכב מושבת עד שיגיע חלפים מחול

מעדכן שמילאתי היום גז ועובד נהדר ומקפיא ממש (מינוס 10 בוונטה בערך)

כמובן שמוקדם מדיי לספר על המדחס ורק הזמן יגיד את שלו, בנתיים לפי האבחון שלי הצנרת והשמן הישנים היו נקיים, המדחס הישן לא עבד בגלל סליל תקול ולא השארתי את המערכת פתוחה בכלל הרבה זמן, היא הייתה פתוחה רק לכמה דק וגם בזמן הזה דאגתי לאטום את הצנרת עם דבק שלא יכנס לחות. זה נכון שעדיף היה להחליף את המעבה על הדרך אבל הרכב הזה מלא תקלות ובהתחשב בזה שלא היה שבבים בשמן והוא היה נקי לגמרי אני מוכן לספוג את האופציה שהמדחס יפסיק לעבוד בפרק זמן קצר יותר מאשר להשקיע עוד כמה מאות שקלים.

• אהבתי 3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...