Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רק למחשבה - לעניות דעתי, כרגע לפחות לא ניתן לחזות ירידת ערך. כרגע שום דבר לא נמכר במחירון אלא מתחתיו. אולי טויטה עם מעט קמ. כרגע גם הליסינג לא מוכרים מכוניות יד2 במחירון... שלפני שנה הם רצו בדכ מעל המחירון המשוקלל.

במצב הנוכחי לדעתי האישית, צריך לבחור רכב טוב, שתוכל להמשיך איתו לטווח רחוק, להבין שאם אתה מוכר אתה תחטוף מכה. גם אחרי 6 שנים. אז תעצום את העיניים, ותחשוב טוב אם זה רכב לטווח ארוך. או שתוריד את כל סעיפי המכירה בדרישות שלך.

זה בערך המצב  בארהב, ולא נתקלתי שם באנשים שמחליפים ככה רכבים כמו בארץ, גם לא אנשים מאוד עשירים.

בארץ למשל - כרגע הלהיט זה סיניות היברדיות פלאג אין. עם הטענה הן עושות צריכת דלק מזערית.  מדווחים שגם בלי הטענה המצב טוב.

חשמלית מלאה - אם הירידת ערך שלה גדולה יותר, היא לא תחסוך כלום. מצד שלי, פוטנציאל התקלות להיברידי הוא גדול, פוטנציאל התקלות להיברידי פלאג אין הוא עוד יותר גדול.

כרגע מסתמן שהתקלות הגדולות באמת זה לא בטריה, באופן די גורף.

אגב, נראה שיש גם סקודה אנאייק במחירים האלה. רכב מאוד יקר בבסיס שלו בארץ. מצד שני, יש שם סיפור עם עדכוני תוכנה של משהו, ומסתבר שרק רכבי 2024 והלאה יוכלו לקבל את התוכנה החדשה, שלא זוכר כבר מה היא פותרת/משפרת, משהו עם הטעינה??

לדעתי חלק גדול מהדגמים גם משקרים לגבי מדד בריאות הסוללה. זה נהיה איזה סטנדרט שקרי כזה  לדעתי והייתי לוקח בערבון מוגבל את זה. מהסיבה הפשוטה שאין מצב שעשרות תאים, נותנים אותו מתח בדיוק ברמת דיוק של 10mv=0.01V כדי הפעלה/פריקה/טעינה בתנאי חום. לדעתי זה לא אפשרי פיזיקלית ודורש מערכת קירור מותאמת לכל תא + מערכת טעינה ופריקה חכמה שיודעת לתאם את העבודה שלה מול כל תא בודד ברמת 10mV. קצת בספק.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 21.9.2025 בשעה 00:10, zvit כתב:

האיוניק 5 מומלצת בהחלט - אבל כדאי שתבדוק עלויות ביטוח טרם רכישה.

האמת שמזל שאמרת לי, בדקתי עם חברת הביטוח שלי - רצו על האיוניק מחיר של 10 אלף שח על ביטוח מקיף ל240 יום! ולוהסיף (אם אין) התקנה של איתורן,
אני נהג מעל 10 שנים בכביש בלי שום תביעות ,

על טסלה רצו חצי מחיר..

למה הפער הזה?

• מבאס 1
פורסם

כבעלים של טסלה, הרכב מזדקן מכאנית כל כך יפה שאחרי שנתיים וחצי הוא בדיוק כמו ביום שקיבלתי אותו באשדוד.

אני משוחד, אבל לא חושב שיש משהו טוב יותר בטווח המחירים שלך כיד שניה.

• מעניין 1
פורסם
לפני 10 שעות, GTאי כתב:

הרכב מזדקן מכאנית כל כך יפה שאחרי שנתיים וחצי הוא בדיוק כמו ביום שקיבלתי אותו באשדוד.

עם כל הכבוד, הרכב ממש לא זקן. שנתיים וחצי זה לא זמן מספיק לבדיקה של עמידות מכניקה של רכב...

אני לא אומר שפתאום יתחילו תקלות בעוד כמה שנים, אני רק טוען שלא ניתן לדעת מה יהיה בעתיד. 

• אהבתי 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...