Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי לפני כחודש טויוטה קורולה האצבק 2019 ב-88,700 קילומטר. 

מי שמכיר את הצג של הטויוטה אפשר לראות כמה הרכב עושה קילומטרים לליטר. 

שרכשתי את הרכב היה כתוב 20.9 היינו הרכב עושה 20.9 קילומטר לליטר. 

לפני כשבועיים ראיתי שהמספר השתנה ל-20.8. 

פניתי לאחד שמבין ברכבים והוא העלה את הטענה שיכול להיות שאיפסו את הקילומטרים ברכב (לא זוכרת כ"כ איך הוא נימק את זה). 

אם יש מישהו שנתקל בזה/מבין אשמח ממש לתגובה ומה אפשר לעשות במקרים כאלו. 

תודה. 

פורסם

ממה שאתה מתאר אין שום הוכחה או אפילו הסתברות לכך שהקילומטראז' שונה.

מעבר לעובדה שהפער כל כך קטן, נתון הצריכת דלק משתנה בהתאם לתוואי הנסיעה, צורת הנהיגה וכו'.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אפשר לאפס את המחשב דרך והוא יתחיל למדוד מחדש , אין קשר לקילומטראז' של האוטו. 

יש הסבר המחשב דרך ואיך לאפס אותו בספר רכב. 

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

לא מדובר באיפוס הנסועה במחשב הרכב (עבירה פלילית, והיית רואה את התוצאה בלוח המחוונים) אלא באיפוס פונקציית צריכת הדלק במחשב הדרך, פעולה שאתה יכול לבצע דרך תפריט מחשב הדרך. אם אתה לא יודע לגשת אליו בדוק בספר הנהג - הפיזי, אם יש לך, או במרשתת, אם לא קיבלת עם הרכב.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בכל רכב יש את מד צריכת הדלק על פי נתוני הנסיעה שלך.

כשקבלת את הרכב היה כתוב שהרכב עושה 20.9 ק"מ לליטר (שאגב זה נתון יפה מאוד) כי שנהג ברכב לפניך היה עדין על דוושת הגז.

ועכשיו כשזה התחלף ל 20.8 ק"מ לליטר זה כנראה השתנה כי גם השתנתה צורת הנהיגה, תנסה לשם הדוגמא לנסוע רק בכבישים מהירים ותראה שהק"מ לליטר עולה, ומאידך אם תיסע רק בתוך העיר - הק"מ לליטר יירד.

מה שהסוכן אמר זה לא שזייפו את הק"מ של הרכב,  אלא בכל רכב יש את האפשרות לאפס את מד הק"מ - שמתאפס יחד עם נתוני צריכת הדלק - כדי לבדוק את נתוני הנסיעה, כנראה הוא אמר שמאז האיפוס האחרון יש נתון אחר. 

אבל לא מדובר בזיוף.

וכמו שאמרו החכמים מעלי, תנסה לבדוק בספרכב איך עושים את זה.

עריכה אחרונה על ידי המגיב
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

העלית כאן נקודה אחרת.

ברוב הרכבים יש מד מרחק מתאפס שקרוי trip meter. בד״כ נשלט באמצעות מנופים או כפתורים על לוח המחוונים. נועד למנות מרחק נסיעה - למשל בין תדלוקים, לצורך חישוב צריכת הדלק. מונה זה אינו משפיע על ערך צריכת הדלק המוצג על לוח המחוונים.

מד צריכת הדלק הוא אחד מרכיבי מחשב הדרך, והוא מחשב צריכת דלק לפי נתוני מחשב ניהול המנוע והנסועה. החישוב מאוד לא מדוייק אבל נותן סדרי גודל ובעיקר מידע על שינויים בצריכת הדלק. הנתון הזה ניתן לאיפוס מתפריט מחשב הדרך. לאחר איפוס הוא ישתנה בקצב מהיר, בהתאם לשינויים הרגעיים בצריכת הדלק. כיוון שהמערכת מחשבת ממוצעים הרי שככל שתיסע יותר השינויים הרגעיים ״יוחלקו״ והמספר המוצג על הלוח יילך ויתייצב. 

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן אבל פות"ש כתב בהודעה שלו שהוא קנה טויוטה.

ולמיטב הבנתי (וגם לי יש טויוטה) מד הק"מ כשהוא מתאפס - אז זה ביחד עם ספירת צריכת הדלק, זה לא בנפרד.

פורסם

שאלתי את הבן שלי שיש לו קורולה היברידית 2019, איפוס ה-trip אינו משפיע על מחשב צריכת הדלק.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

פורסם

קודם כל תתחדשי.

כמו שהסבירו מעלי, מה שתיארת אינו בעיה.

עם זאת ובלי כל קשר, יש אנשים שמשחקים בקילומטראז', אפשר לבדוק בקארזון את ההיסטוריה של בקילומטראז' אם את רוצה להיות רגועה.

פורסם
לפני שעתיים, מתלבטתרצינית כתב:

פניתי לאחד שמבין ברכבים והוא העלה את הטענה שיכול להיות שאיפסו את הקילומטרים ברכב (לא זוכרת כ"כ איך הוא נימק את זה)

זו צריכת דלק ממוצעת שמחושבת לפי פונקציה מסויימת. 

המספר הזה כל הזמן משתנה, הוא לא נשאר קבוע. כי את לא נוהגת כל הזמן באותם תנאים באותו עומס ובאותה מהירות.

אין שום קשר לשום איפוס של שום קילומטרז'. 

• אהבתי 3

פורסם

בקורולה שהייתה לי (2022 היברידית) היה אפשר לבחור כמה מצבים של הצגת נתונים.

או שאת מאפסת לבד.

או שאת מקבלת נתון בין תדלוקים.

או שאת מקבלת נתון פר נסיעה.

את בוחרת מה לראות.

• מעניין 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

רוצה לדעת כמה הרכב לוקח במיבחן המציאות?

תמלאי דלק עד למקסימום ותירשמי כמה קילומטר כתוב בלוח שעונים. ומאז בכול תידלוק תירשמי כמה ליטר תודלק וכמה הקילומטר שרשום בלוח שעונים

לדוגמא

88.000 פול

88.500–48

89.200–55

• אהבתי 1
פורסם

נתוני הצריכה הם מקורבים, לפעמים קרובים לאמת, ולפעמים אופטימיים. יש כאלה שמודדים מהתדלוק האחרון, יש כאלה שמודדים מהאיפוס האחרון של ה TRIP (שזה כנראה מה שאמרו לך) ויש כאלה שמודדים ממספר קילומטרים קבוע (נניח 1000). בספר הרכב יש כנראה הסבר על המדידה.

הבדלים בצריכת הדלק יכולים לנבוע מסוג הנסיעה (פקקים בעיר לעומת שיוט בדרך לאילת) ואופי הנהיגה (לחיצות אגרסיביות מול נהיגה רגועה).

שינוי בין 20.9 ל20.8 הוא מאד מינורי וצפוי.

למדידה מדוייקת ככל האפשר בתנאים "ביתיים": מלאי את מכל הדלק עד הסוף ותרשמי את האודומטר (מד מספר הקילומטרים הכללי שהרכב עשה).

בתדלוק הבא מלאי את המכל עד הסוף ותרשמי את האודומטר. צריכת הדלק בק״מ לליטר היא מספר הקילומטרים שהרכב נסע בין שני התדלוקים לחלק במספר הליטרים שמילאת במילוי השני.

לדוגמה: תדלוק ראשון ב־90,100; תדלוק שני ב־90,755 30.5 ליטר; הצריכה היא:

(90755-90100)÷30.5 = 630÷30 ≈ 21.5

אם תרצי מילוי מכל עד הסוף ורישום הקילומטרים והליטרים בכל תדלוק יתנו לך תמונה מדוייקת ומתמשכת על צריכת הדלק במקרה שהמדידה בלוח השעונים לא מספיקה לך.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

זקני הפורום עוד זוכרים חסד נעורים למשתמש שהעלה לפה קובץ אקסל שמבצע את חישוב הצריכה בהזנת נתונים פשוטה. 

גם אני השתמשתי בו תקופה ארוכה, כדי לשים לב אם אני מתחיל לחרוג מצריכה ממוצעת. 

פות"ש

שינוי בצריכת הדלק זה דבר שקורה רק כל הזמן- זה אמור להשתנות... בהתאם לאופי הנהיגה, זמן בפקקים, כן מיזוג או לא מיזוג, יותר כביש עירוני (או יותר בין עירוני) במהלך תקופת המדידה, 1001 מדדים שונים. 

אני גר בעיר עם הרבה עליות (וירידות). בבוקר, אני בעיקר בירידות- אם אני נוסע "חסכוני", אני רואה צריכה ממוצעת של (ביום טוב הגעתי ל)16-17 ק"מ לא מציאותיים בעליל. 

לוחץ על הגז כי ירידה טבעית לא מספיקה לי? 13. 

מגיע לעבודה, זה כבר 12. 

חוזר הבייתה, עולה את העליות שירדתי בבוקר. 8...

בחורף 10 (ללא מזגן). 

לא מספרים מדוייקים, סדרי גודל. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 4.9.2025 בשעה 12:48, מתלבטתרצינית כתב:

רכשתי לפני כחודש טויוטה קורולה האצבק 2019 ב-88,700 קילומטר. 

מי שמכיר את הצג של הטויוטה אפשר לראות כמה הרכב עושה קילומטרים לליטר. 

שרכשתי את הרכב היה כתוב 20.9 היינו הרכב עושה 20.9 קילומטר לליטר. 

פניתי לאחד שמבין ברכבים והוא העלה את הטענה שיכול להיות שאיפסו את הקילומטרים ברכב (לא זוכרת כ"כ איך הוא נימק את זה). 

אם יש מישהו שנתקל בזה/מבין אשמח ממש לתגובה ומה אפשר לעשות במקרים כאלו. 

תודה. 

המחשבון דלק פועל לפי טריפ A בדרך כלל, והגיוני שנסעת עוד והורדת את הממוצע. 
וכנראה גם לא איפסת את הטריפ A בכלל אז בגלל השינוי כלכך קטן, יקח לך זמן להוריד עוד או שזה יתאפס אחרי 999 ק"מ

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...