Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניסיתי להשתלב, עמדתי בנתיב הימני וחיכיתי.

משאית תמרנה במעט ימינה איך שאני המשכתי ישר.

הוא אומר לי זה אשמתך אמרתי לו שאין מה לדבר על זה בכלל, יש לשנינו סרטונים, נשלח לביטוח ונסתדר.

איך שאמרתי את זה אמר עזוב אל תערב ביטוח אני אשלם לך מה שצריך.

לדעתי משהו מאוד מאוד מפוקפק במה שקרה שם, מדובר במשאית בטון, אבל כל עוד הוא מוכן לקחת אחריות מה אכפת לי.

מה לעשות?

1. יש לי ביטול השתתפות עצמית מליברה + ככל הנראה יהיה ניתן לעשות את ה"טריק" של ביטוח כפול למניעת עליית הפרמיה מה שקצת גורם לי לרצות לתבוע את הביטוח שלי בשביל להמשיך הלאה בחיים.

2. עבודת הפחחות (הדלת נפתחת כראוי, המרווח שרואים בתמונה זה כי הדלת פתוחה במעט) תיעשה במוסך מורשה שאני מטפל בו גם ככה.

3. נהג המשאית מבחינתו לשכוח ממה שהיה לאור זאת שהוא מוכן לשלם, ככה שגם אם זו אשמתי אז הכל בסדר.

או 

1. מחר אני הולך לפחח מקומי לקבל הצעת מחיר אבל האמת, הרכב חדש וקצת מטריד אותי לטפל בו למרות שהמקום מקצועי ביותר, מכיר אישית וראיתי עבודות במשך שנים.

2. הצבע מטאלי וכל הסיפור הזה קצת גורם לחשש מטיפול שהוא לא במוסך המרכזי

אודה לייעוץ בנושא ולטיפים האם אני הולך לאכול אותה לכשארצה למכור את הרכב, ירידת ערך בעקבות הפגיעה? משהו שאני לא מכיר?

תודה רבה

image.jpeg

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

שפשוף ממשאית בטון, אתה צריך לוודא שאין נזק יותר עמוק. בכל זאת לא כוחות. בעצם, אפילו לא עמוק. האם אין נזק לחישוק או לצמיג?

האם הנהג הוא בעל הרכב? יותר סביר שזו חברה.

הרכב שלך חדש עם צבע לא שגרתי, צריך לברר האם הפחח יודע לצבוע אותו, אחרת בעוד שנה ברכב יראה כמו מוזאיקה.

אישית הייתי פונה לסוכן הביטוח ונותן לו לטפל מול בעל המשאית. אני מניח שהתיקון יעלה פחות מההשתתפות העצמית שלו. אבל, כאמור, צריך להמתין לבדיקה מקצועית ואולי לשמאות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הנהג הוא לא בעל הרכב, דיברתי בטלפון עם הבעלים.

הפגיעה מהמשאית היתה בדלת ואז אני המשכתי ישר וזה המשיך גם לחלק האחורי (כבר נתתי גז כשהוא פגע בי)

הוא טוען להשתתפות עצמית של 5 אלף שקל גם אם יש לו אחוז אחד של אשם תורם ולא שווה לו גם לקבל תביעה וגם לשלם השתתפות עצמית אלא לשלם על התיקון ולהמשיך הלאה.

אכן יש שפשוף קל לג'אנט, שכחתי מזה לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי avizaz

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

שיקול שלו.

לפני כמה שנים היה לי נזק קצת דומה בסוזוקי, התיקון עלה 3500 ש״ח. אבל זה היה לפני כ-4 שנים והרכב שלי לבן, לא צבע בעייתי כשלך.

אם במוסך שאתה מכיר יש מחלקת פחחות טובה גש לקבל בדיקה מדוקדקת והצעת מחיר, והעבר אותה לפוגע, תן לו להחליט כיצד הוא רוצה לשלם. יתכן שיהיה צורך גם בשמאות, סדר גודל של 1,000 ש״ח. ובסוף האירוע יהיה עליך להעביר לו מכתב בו אתה מאשר קבלת התשלום ושאין לך תביעות נוספות בגין האירוע.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שוב הלקח ממקרה כזה:

לא ״עוקפים״ / עוברים משאית מימין , תן לה לעבור מה שיותר קדימה רחוק ממך, אל תנסה להאיץ ולברוח. 

בדיוק מה שקרה לך כאן. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לא עקפתי אותה, הייתי בנתיב ליד, וגם אז - הוא היה מאחוריי.

כשהוא התקרב התחלתי לחשוש והיתה לי הרגשה שזה הולך לקרות 😕 , מדובר בנתיב השתלבות מנת"צ, אז עמדתי כי היה נתצ ממול, כשהמשאית התקרבה התחלתי לברוח ישר למרות הנתצ והוא תוך כדי נתן ימינה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

פורסם

המשוואה של 'מוסך מורשה יבואן=עבודה ברמה הגבוהה ביותר' -אינה בהכרח נכונה.

המדד היחיד לדעת על איכות צביעה זה לחפש מישהו שעשה אצלו תיקון לפני כמה שנים ולבדוק מה המצב כרגע.

אני קניתי רכב שעבר אצל המוכר תיקון וצביעה של מכסה מנוע במוסך יבואן, כעבור כ-3 שנים מהצביעה היה צורך בחומרי מילוי וצביעה מחדש, הכל התפורר והתקלף

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

טוב אז בחנתי מחדש את הנזק:

הג'נאט נראה בסדר, הפלסטיק נמרח מעליו ואין בו שריטות.

הפנס האחורי תקין והנזק שטחי עד כדי לא קיים, שריטה מזערית ביותר שבחיים לא הייתי רואה.

נראה מחר מה הפחח יגיד בהצעת מחיר, יכול להיות שאפילו שווה לי לתקן אצלו גם אם הנהג משאית מתנער ממני במקום להיכנס לכל "קומבינת הביטוח".

השרשור הטוב ביותר בפורום

פורסם (נערך)

עדכון:

1. הפחח אמר שמדובר בהחלפת דלת וטמבון אם הולכים בדרך של הביטוח או 2800 דרכו, אני מעדיף כבר להחליף וזהו אם יאפשרו לי.

2. מסתבר שהמוסך שלי לא במוסכי ההסדר כפי שחשבתי, אבל בכל אופן אני תובע את צד ג' ויחליטו מה שיחליטו, מקסימום יש לי מקיף.

הבנאדם ביקש ממני פרטים ואז חסם אותי בוואטסאפ, אני אפילו לא יודע מי היה הנהג ברכב, כרגע כל מה שיש לי זה המספר משאית.

המידע נמסר לחברת הביטוח שלי, הם הדריכו אותי כיצד לנהוג.

צפיתי בסרטון ופתאום שמתי לב, שהסיבה שגם לא יכלתי בכלל להיכנס לנתיב שלו היתה כי היה שם רכב שחסם את התנועה, לכן גם המשכתי ישר.

הוא זה שסטה מהנתיב כדי לעקוף את הרכב שנתקע, אין שום דרך או סיבה שאני אכנס לנתיב חסום, להפך, נתתי לשני רכבים להשתלב בביטחה בנתיב שלי.

רואים גם סיבוב של הגלגלים שלו לכיוון הנתיב שלי.

מצחיק איך שהמח עובד, זוכר דברים בצורה שונה ממה שהיה שם.

אני אשאיר את ה"האם עקפתי מימין" לבית משפט, כי אם זה המצב, אז אסור להיכנס לנתיב הימני ברמזור אדום 😕 , הוא יטען שזה נת"צ, אני אטען שלא היתה לי ברירה בגלל הרכב שנעמד באמצע הכביש וחוץ מזה, אין שם שלט בכלל שמעיד על כך שזה נת"צ מהכיוון שאני הגעתי ממנו וזה גם לא עניינו.

יהיה מעניין, להערכתי אני אתבע את המקיף ושהם יתעסקו איתו כי אני עדיין מאמין שלנהג אין בכלל רשיון \ ביטוח על המשאית.

עריכה אחרונה על ידי avizaz

השרשור הטוב ביותר בפורום

פורסם

הדרך הבטוחה ביותר שלך ההיא לתבוע את המקיף ולהשאיר לחברת הביטוח את הריב.

אם אני מבין נכון, מדובר ברכב חדש ולכן כל חלק שיוחלף במידה הצורך יהיה חלק חדש ולא חליפי.

באתגר/בעיה נמצא בהתאמה מדוייקת של הצבע או יותר נכון ביישום, כי לצבע יש קוד יצרן מדוייק.

כמו שאתה מתאר, לנסות לפעול לבד ולחסוך זה מסע ארוך ללא תוצאות מובטחות, אם בכלל.

מכיוון שמדובר בתביעת צד ג׳ לא חושב שתהיה לך פגיעה בפרמיה. וגם אם תהיה , עדיפה על מרדף אחרי הנהג/בעל המשאית

• אהבתי 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

2800 ש״ח לדלת ופגוש חדשים? נשמע מחיר לגמרי לא סביר. האינסטינקט שלי אומר שלפחות פי 4.  אבל בדוק בעוד מוסך(ים) וציין מעורבות ביטוח. אלא אם אתה מוכן להתקין ברכב החדש שלך חלקים מפירוק (בהנחה שתמצא כאלה).

אתה צריך להכניס את הרכב למוסך פחחות שעליו אתה סומך, להזמין שמאי ולקבל ההערכת מחיר. מכאן יכול להתקדם בשתי דרכים - לתבוע את הביטוח שלך או לשלם ולתבוע את צד ג׳. היתרון בתביעת הביטוח שלך הוא שהטיפול יהיה מהיר, החיסרון שתצטרך לשלם השתתפות עצמית ועליית פרמיה (אותם תוכל לתבוע מצד ג׳), והחמור ביותר - אם תהיה לך תביעה נוספת ב-2-3 השנים הקרובות אתה עלול להתקשות לבטח את רכבך בהמשך. באפשרות ב׳ תוכל לתבוע את על העלויות בלי החסרונות שהזכרתי קודם, אבל תצטרך לשלם תמורת התיקון בעת הליכי תביעת הוצאותיך מהפוגע שיכולים להיות קצרים או ארוכים, תלוי בהתנהלות בעל המשאית, וההצלחה לא מובטחת..

פורסם
לפני שעה, zaf כתב:

הדרך הבטוחה ביותר שלך ההיא לתבוע את המקיף ולהשאיר לחברת הביטוח את הריב.

(מיטב ידיעתי וניסיוני)  ולדעתי ומניסיוני - מקבלים מהר יותר את הכסף.

דרך צד ג' זה ככל הנראה יותר זמן. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

2800 ש״ח לדלת ופגוש חדשים? נשמע מחיר לגמרי לא סביר. האינסטינקט שלי אומר שלפחות פי 4.  אבל בדוק בעוד מוסך(ים) וציין מעורבות ביטוח. אלא אם אתה מוכן להתקין ברכב החדש שלך חלק

אם אני מבין נכון זה העלות לתיקון פחחות לא לחלק חדש

בקשר לסיפור תתבע את המקיף אח''כ הם יתבעו את המשאית כשיש תיעוד ברור ומסודר רוב הסיכויים שהם יקבלו את הכסף חזרה מהביטוח של המשאית וזה לא יגרור עלייה במחיר של הביטוח 

פורסם

אתה לא מכיר את השיקולים של חברת הביטוח ומה בדיוק יתבעו (אם בכלל). הם יכולים לתבוע את הסכום מינוס מה שקיבלו מפות״ש (השתתפותֶעצמית), ואז הוא לא יקבל החזר ותיקון העבר הביטוחי.

בריצור, שום דבר אינו מובטח בשום מסלול.

אישית כנראה שהייתי בוחר במסלול ב׳, אבל זה תלוי בהיקף הנזק הכולל ובביעולת הכלכלית לגשר על התשלום למוסך עד קבלת הכסף מהפוגע.

פורסם

אין השתתפות עצמית, קיבלתי את זה כחלק מהמיקוח עם חברת הביטוח (ליברה)

2800 זה לפחח, כפי שציינתי ויתרתי על זה והלכתי על תיקון מהביטוח, נראה מה השמאי יגיד שצריך לעשות ונקבל החלטה מושכלת.

הייתי מעלה את הסרטון אם לא הייתי מתבייש בטיפשות שלי 😕

לגבי מקורי \ חליפי, אני חושב שהחלקים מקוריים זה רק עד שנתיים על הכביש, הרכב שלי עוד רגע סוגר 3, מה שכן אני מתקשה להאמין שיצליחו להשיג טמבון חליפי לאור העובדה שהרכב די נדיר, לגבי דלת, לא יודע, יש שוני קצת באזור של החלון מהגרסה הרגילה אז אולי?

קצת מתחרט שלא סגרתי עם GO שרצו אמנם קצת יותר כסף אבל הבטיחו לי מקורי

התיקון עצמו אני מעדיף לעשות בגבעת שאול, אבל כנראה אבחר במוסך הסדר כדי שלא יצוצו אחר בעיות באם אפסיד בתביעה נגד צד ג', מוסך מורשה של סקודה (נירגד) אז צריך להיות בסדר.

השרשור הטוב ביותר בפורום

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...