Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 שעות, elera כתב:

סוגי תיבות הילוכים, למיטב ידיעתי ואם מישהו יכול לאשש את הערות הצד:

• ידני - הכי חסכוני בדלק. כנראה הכי זול כשצריך לתקן. אולי יקר יותר לתחזוקה שוטפת ביחס לפלנטרי.
  • אוטומטי "רגיל" (פלנטרי). פחות חסכוני בדלק מאחרים.
  • רובוטי - חסכוני יותר מפלנטרי, אבל נראה שיקר יותר לתחזוקה/תיקון, ואולי פחות אמין.
    •    קלאץ' בודד - נחשב לפחות נעים.
    •    קלאץ' כפול
    •    שני הסוגים לעיל יכולים להיות יבשים או רטובים (שמן).
  • רציף (CVT) - פחות אמין / יקר יותר לתחזוקה. פחות נפוץ, ונראה שבעיקר אצל יצרנים מסוימים. יש אנשים שלא אוהבים, תלוי בסוג המסוים.
  • ידני-אוטומטי (AMT) - נדיר.

נראה לי שהפך לנפוץ גם אצל אחרים בעשור האחרון. אולי אפילו הסוג הנפוץ ביותר? אם מישהו יכול לאשש... קיה/יונדאי, רנו, וכו'.

בהחלט, הגיר הזה כבר קיים ודי מזמן כמעט אצל כל היצרנים ולדעתי נפוץ משמעותית מאשר גיר פלנטרי. במוו, מרצדס, פורשה, כל יצרני הספורט האקזוטיות פרארי, למבורגיני, אלו דוגמאות מרשימה לא ממצה גם של יצרני מכוניות פרימיום שמשתמשים בגיר כזה, שלא להזכיר את היצרנים של ה"עממיות" , כולם משתמשים בגיר כזה בחלק או בכל הדגמים שלהם. בקיצור, לא מדובר באיזה פריט אקזוטי, מדובר בלחם וחמאה של יצרני המכוניות היום.

פורסם
לפני שעה, yoav911gt2 כתב:

יש לך סימוכין? רוב מה שעולה ברשת מצביע על גירים מייצור עצמי של סובארו

אין לי סימוכין. יתכן גם שאני טועה..

זכור לי שבעבר נתקלתי במידע לגבי כך שסובארו משתמשת כיום בגירים של טויוטה -> אך אינני זוכר איפה זה היה.

פורסם (נערך)

גיר רציף הוא הכי גרוע מבחינת ביצועים ותחושות אבל האמינות שלו פצצה. אפילו בסוזוקי קרוסאובר דור קודם שהגיע עם הגיר הזה והבנתי שהוא נקודת חולשה בו - יש לנו ברכב המשפחתי מעל 120,000 קילומטר ללא שום בעיה (רכב בן עשור כבר)

גירים רציפים מודרניים - לא שמעתי מעולם על תקלה בהם כולל בשנים שעבדתי בחברת ליסינג והשכרה שהחזיקה עשרות רכבים כאלה שעברו חיים קשים עם קילומטר בשמיים.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם
בתאריך 6.7.2025 בשעה 16:13, sapirush כתב:

אני לא מכונאית ולא מבינה טכני.. אז תהיו עדינים איתי, בסדר?

היי ספיר.

הסבירו פה טוב מאוד, גם אם מעט טכני מדי "למתחילים".

מצאתי לך סרטון (קצת ארוך) בעברית שמסביר בסדר גמור.

אני אשאל - מדוע את שואלת?

מתוך סקרנות ו/או עניין נטו או מתוך רצון לרכוש רכב עם גיר (רובוטי) כפול מצמדים ולכן מתבלבלת או מבולבלת מהאפשרויות?

פורסם (נערך)

לכל שאלה טכנית אני ממליץ על האתר howstuffworks. לאהתמיד מתעדכן מהר, אבל אמין ומובן לציבור.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, Doron_Z כתב:

גיר רציף הוא הכי גרוע מבחינת ביצועים ותחושות אבל האמינות שלו פצצה. אפילו בסוזוקי קרוסאובר דור קודם שהגיע עם הגיר הזה והבנתי שהוא נקודת חולשה בו - יש לנו ברכב המשפחתי מעל 120,000 קילומטר ללא שום בעיה (רכב בן עשור כבר)

גירים רציפים מודרניים - לא שמעתי מעולם על תקלה בהם כולל בשנים שעבדתי בחברת ליסינג והשכרה שהחזיקה עשרות רכבים כאלה שעברו חיים קשים עם קילומטר בשמיים.

נסחפת קצת, יש גירים רציפים, מודרניים וכזה בניסן ג'וק ( דור קודם להבנתי, לא יודע מה עם החדש ) ודומיו, שגורמים צרות לא מעטות.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 14 שעות, Doron_Z כתב:

הוא הכי גרוע מבחינת ביצועים ותחושות

תחושות זה כבר תלוי ביצרן ובדור, כי ברכבים החדשים יותר עם גיר רציף יש דימוי של העברת הילוך וזה לא מרגיש שונה מגיר פלנטרי. ביצועים - גם זה תלוי בדגם וביצרן. יש גירים רציפים שבנסיעה רגועה עושים "חיקוי" של גיר אוטומטי רגיל ו"מעבירים" הילוכים אבל ביציאה מהמקום עם דוושה עד הרצפה הם מעבירים את הכח לגלגלים ב"הילוך" ארוך אחד הדרגתי וזה עדיף לביצועים כי המנוע תמיד בסל"ד אופטימלי לכח שצריך בתאוצה עד שמגיעים למהירות הרצויה.

אמינות? גם זה תלוי ביצרן ובסוג הגיר, בדיוק כמו שיש גירים פלנטריים אמינים ויש בעייתיים. 

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ביצועים קשורים למנוע, יש הבדל גדול בין ספייס סטאר למשל, למנוע ה 1.0 טורבו של רנו ניסן עם רציף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ביצועים זה שילוב של מנוע וגיר. הגיר מעביר לגלגלים את כח המנוע וככל שזה נעשה בצורה יעילה יותר, הביצועים יהיו טובים יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...