Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיז'ו 408

sarbar

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתיי אותה אתמול בנסיעה , יפה מרשימה, אשמח לתובנות לגביי איכות המנוע , ממביניי עניין למרות ,

שהינה חדשה בארץ, וספקו  כי מדובר בחברה שקנתה לעצמה מוטינין קצת בעייתי בארץ. תודה

פורסם

המנוע איתו היא מוצעת בישראל (בינתיים) 1.2 הספק 130 כ"ס פחות מומלץ, סשל נטיה להתפוררות של רצועת התזמון.

בקרוב היא תןצע עם מנוע חדש עם שרשרת תזמון ו-136 כ"ס (ואולי צרות חדשות - ימים יגידו)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אחת המכוניות היפות והטובות על הכביש, עם זאת, בשלב זה המנוע מהווה חסרון.

הרכב יכול להסתדר בקלות עם 200 כ"ס. 

אבל יפה שאפשר להסתכל עליה שעות. 

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 4 שעות, discoTD5 כתב:

אחת המכוניות היפות והטובות על הכביש, עם זאת, בשלב זה המנוע מהווה חסרון.

מסכים...

יש אחת חדשה לגמרי מהניילונים ברחוב שאני גר בו. באמת שיפהפייה ובאמת שמרשימה. נאה מאוד לעין.

פחות התרשמתי מהסמל המכוער שהחליף את הסמל הוותיק והמוכר.

לגבי טובה? אני לא בטוח מה זה אומר בדיוק. מניח שרכב מצויין ונוח ואולי אפילו מפנק?

לגבי אמינות - אם מטפלים בצרפתיות במוסכים טובים, עם מכונאים בעלי מקצוע ולא מכונאים ילד"ז שלא מבינים מהחיים שלהם, מקפידים על תחזוקת מנע ולא על תחזוקת שבר ועל תדירות לפי המלצת היצרן - הצרפתיות אמינות.

לפני 6 שעות, zvit כתב:

המנוע איתו היא מוצעת בישראל (בינתיים) 1.2 הספק 130 כ"ס פחות מומלץ, סשל נטיה להתפוררות של רצועת התזמון.

בקרוב היא תןצע עם מנוע חדש עם שרשרת תזמון ו-136 כ"ס (ואולי צרות חדשות - ימים יגידו)

המנוע הוא אותו מנוע Puretech בנפח 1.2L טורבו 3 צילינדרים המושמץ לעייפה בגלל אותה רצועת תזמון (רצועת טיימינג) טבולה בשמן שמתפוררת ומתפרקת... היצרן כבר עבר לשרשרת במקום רצועה.

אני לא בטוח אם הדגמים שמגיעים כרגע לארץ בשנת המודל 2025 הם עם רצועת תזמון או שרשרת תזמון.

פורסם
לפני 11 שעות, zvit כתב:

מנוע חדש עם שרשרת תזמון ו-136 כ"ס

הפיורטק המעודכן שיגיע לארץ בקרוב ב408/2008 וקיים כבר ב208/3008 עם 145 כ"ס ועם עדכונים שנעשו לטיימינג. בגרסאות המוקדמות של ה136 כ"ס היתה תקלה של פספוס שיניים בתזמון.

פורסם
לפני 5 שעות, DAHUJI כתב:

לגבי אמינות - אם מטפלים בצרפתיות במוסכים טובים, עם מכונאים בעלי מקצוע ולא מכונאים ילד"ז שלא מבינים מהחיים שלהם, מקפידים על תחזוקת מנע ולא על תחזוקת שבר ועל תדירות לפי המלצת היצרן - הצרפתיות אמינות

אחרי שהחזקתי קקטוסולר 3 שנים קשה לי להצטרף לקביעה הזו. ומה שכתבת זו היתה נקודת המוצא שלי כשקניתי את הקקטוס. 

בסוף פתאום הולך מיכל אוראה באוטו בן 4+ עם 80 אלף ק"מ, ומתקלקל סתם כך נגד מהירות מאוורר עם הודעה מלחיצה, ומחליפים באחריות סט טיימינג כולל כל הגלגלות בגלל תכנון לא נכון אבל רק כשהאוטו נכנס לטיפול (ואם היה מתפרק לפני? שיילך מנוע סתם?), ומלא חלקים שפשוט בנוים רע דרשתי שיחליפו באחריות (כפתורים על ההגה, תריס מזגן, ספוגיות של מכסה מנוע).

בסוף לצערי החוויה של להחזיק צרפתיה כמעט חדשה, מטופלת היטב, ידנית ועם מנוע דיזל 1.6 מוכח ואמין - לא העניקה מספיק שקט נפשי.

• אהבתי 2
  • מבאס 1
פורסם
לפני 5 שעות, DAHUJI כתב:

לגבי טובה? אני לא בטוח מה זה אומר בדיוק. מניח שרכב מצויין ונוח ואולי אפילו מפנק?

טובה זה התנהגות כביש, נוחות, אחיזה, היגוי - בעצם כל מה שפיג'ו יודעים לעשות הכי טוב בעולם. 

מבחן ל 408 מלפני כמעט שנתיים.

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 11 שעות, DAHUJI כתב:

המנוע הוא אותו מנוע Puretech בנפח 1.2L טורבו 3 צילינדרים המושמץ לעייפה בגלל אותה רצועת תזמון (רצועת טיימינג) טבולה בשמן שמתפוררת ומתפרקת... היצרן כבר עבר לשרשרת במקום רצועה.

אני לא בטוח אם הדגמים שמגיעים כרגע לארץ בשנת המודל 2025 הם עם רצועת תזמון או שרשרת תזמון.

לא ברור לי צטטת אותי, חשבתי שממה שכתבתי ברור שהדגם אינו מוצע עם המנוע המשופר בישראל.

לפני 6 שעות, TZR84 כתב:

הפיורטק המעודכן שיגיע לארץ בקרוב ב408/2008 וקיים כבר ב208/3008 עם 145 כ"ס ועם עדכונים שנעשו לטיימינג. בגרסאות המוקדמות של ה136 כ"ס היתה תקלה של פספוס שיניים בתזמון.

ע"פ היצרן העדכון היחיד שנעשה הוא בחישוב ההספק של המנוע (משהו עם תוספת ההספק של המנוע החשמלי) המנוע והביצועים נשארו ללא שינוי.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בתאריך 18.6.2025 בשעה 01:56, DAHUJI כתב:

לגבי אמינות - אם מטפלים בצרפתיות במוסכים טובים, עם מכונאים בעלי מקצוע ולא מכונאים ילד"ז שלא מבינים מהחיים שלהם, מקפידים על תחזוקת מנע ולא על תחזוקת שבר ועל תדירות לפי המלצת היצרן - הצרפתיות אמינות.

אמירה גורפת ולא מדוייקת בכלל.

אבא שלי רכב קליאו 1.2 טורבו דור 4. טיפל בה 7 שנים במוסך יבואן.

בזמן האחריות היו תיקונים במזגן ובגיר. לאחר תום האחריות עדיין במוסך היבואן היו עוד צרות עם הגיר שעלו לא מעט. תיקוני מזגן ועוד כמה צרות מיותרות.

כשקיבלנו את הרכב ממנו נדרשנו לעוד מספר תיקונים לא זולים והפינאלה היתה הגיר שקרס. והוחלף בגיר אחר שקרס גם כן.

כשהרכב בן 8 עם פחות מ 60,000 ק"מ ועם מחירון של 33,000 נמכר לבעל מגרש שהגיע עם גרר לקחת את הרקב. קיבלתי 8500 והייתי מרוצה.

וכל זה כשלא היתה לנו את הבעיה העקרית והמושמצת ברכב הזה: המנוע.

לא כל הצרפתיות ככה. אבל חלקן בהחלט כן. טיפול קפדני יצמצם את הבעיות. אבל רק במידה.

לפני 19 שעות, פריג'י כתב:

בסוף לצערי החוויה של להחזיק צרפתיה כמעט חדשה, מטופלת היטב, ידנית ועם מנוע דיזל 1.6 מוכח ואמין - לא העניקה מספיק שקט נפשי.

האמת שבחרת את המסלול הנכון לתוצרת הזו. דיזל וידני.

עשית מה שיכולת

• אהבתי 1
  • מבאס 1
פורסם

ספציפית לגבי הפיורטק תזוקה לפי הספר לא מספיקה, אלא צריך להחמיר.

@פריג'י

אצלי גם יש קקטוס, בנתיים מבחינת איכות הרכבה/חומרים אין בעיות, היו לך קילופים בכפתורים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רכב מדהים בעיצוב, בנוסף על עניין אמינות המנוע שדובר כאן, צריך לציין שהמנוע הזה לא ממש חזק על הרכב הזה לעומת המתחרות, וזו עוד סיבה לחכות למנוע החדש שיוסיף זריזות. 

פורסם
לפני 8 שעות, nissan1211 כתב:

רכב מדהים בעיצוב, בנוסף על עניין אמינות המנוע שדובר כאן, צריך לציין שהמנוע הזה לא ממש חזק על הרכב הזה לעומת המתחרות, וזו עוד סיבה לחכות למנוע החדש שיוסיף זריזות. 

OK,

סוף סוף החליפו שרשרת תיזמון במקום רצועת גומי טבולה בשמן מכונות

עכשיו נותר להוסיף עוד צילינדר, כדי להגיע לנפח מנוע מוכר וטוב של 1600סמ"ק

ואז,  200כ"ס המיוחלים לא יהיו יותר מידי על המנוע.

אבל 1600סמ"ק ו 4 בוכנות זה נשמע כל כך שנות ה90'

ופז'ו רוצים להיות ירוקים וחדשניים כמו כולם,

אז 3 בוכנות ו 1200 סמ"ק תקעו אותם עם רכב יפה ומנוע רפה.

(;

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...