Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יכול להיות שמזדה 2 שנת 2025 נמכרת בארץ ללא כיסוי הפלסטיק מעל המנוע?

בשרות הלקוחות של דלק מוטורס אומרים שכך הגיעו המכוניות מהיצרן (אפילו שיש את ההכנה להרכבת החלק)

ערן

פורסם

לי זה מאוד מוזר,כך אמרו לי בשירות הלקוחות של היבואן,וב3 מוסכים שרשומים באתר היבואן-שיש דגמים חדשים ללא הכיסוי למנוע,ושלא צריך אותו.

פורסם
לפני 9 שעות, IsraCar כתב:

ככה זה גם ברנו קליאו. אין מכסה פלסטיק בדור הנוכחי (מנוע 1ליטר). וטוב שכך.

הייצרנים למדו לא להתעסק עם שטויות.

מה טוב שכך, ומה שטויות? זה נועד, בין היתר, להוריד רעש מהמנוע. אם יצרן התקין חלק יש לכך סיבות.

פורסם

יכול להיות חסכון של היבואנים אם כי זה לא חלק כזה מבוקש שצריך מלאי חלקי חילוף כי זה לא הולך אף פעם.

דבר נוסף שיכול לחשוב עליו זה שהמכסה כולא את החום שעולה למעלה וגורם לבעיות והתייבשות מהירה של חלקים, והתחממות של הסעפת ולכן באזורים שמוגדרים כחמים מסירים אותם. יודע שמאזדה חד משמעית עושה התאמות ברכבים כולל בתוכנת המחשב בין אזורים בעלי מאפייני אקלים שונים.

• מעניין 1
פורסם
לפני 21 שעות, נירו72 כתב:

יכול להיות חסכון של היבואנים אם כי זה לא חלק כזה מבוקש שצריך מלאי חלקי חילוף כי זה לא הולך אף פעם.

דבר נוסף שיכול לחשוב עליו זה שהמכסה כולא את החום שעולה למעלה וגורם לבעיות והתייבשות מהירה של חלקים, והתחממות של הסעפת ולכן באזורים שמוגדרים כחמים מסירים אותם. יודע שמאזדה חד משמעית עושה התאמות ברכבים כולל בתוכנת המחשב בין אזורים בעלי מאפייני אקלים שונים.

מוזר....כל מכונית שראיתי עם מכסה מנוע פתוח במשך 20השנים האחרונות,היתה עם כיסוי למנוע,כולל מזדות.

פורסם

בדיוק השאלה ששאלתי כשאישתי קיבלה בינואר את המזדה CX-3 החדשה שלה עם אותו מנוע.

גם לי נמסר משני מוסכים של מזדה כי כך הן מגיעות לארץ. ביקשתי לבדוק באולם התצוגה, וגם שם זה היה כך בכל דגמי 2 ו CX-3 - אבל זה לא בהכרח אומר שזה מגיע ככה לנמל. מצד אחד היצרן יודע מה הוא עושה, ולהערכתי זה מפחית מרעש המנוע, מצד שני יש אפשרות שהחום הנפלט אכן נתקל בבעיה אם זה שם. הרמתי ידיים ושחררתי.

The older you get, the better you used to be

פורסם (נערך)

ראיתי 3 מכוניות 2023-עם כיסוי המנוע.

אחת 2024-ראתי היום-ללא כיסוי.

ואחת,שנת 2025 -ללא כיסוי.

פתאום המהנדסים שלהם הגיעו לתובנה חדשה? המנוע לא השתנה.

אולי כדאי לחפש כיסוי כזה ולהרכיב.

עריכה אחרונה על ידי eranratzon
פורסם
לפני 18 דקות, eranratzon כתב:

אולי כדאי לחפש כיסוי כזה ולהרכיב.

אצלי, רנו קילאו דור5 שנת 2023 , מנוע ליטר גיר אוט', זה פשוט בילתי אפשרי (אין שם "הכנה לכיסוי")

תא המנוע צפוף, יש הרבה צינורות ורכיבים למעלה. (כמו באוטו של פעם).

ברנו קליאו דור3 שנת 2011 מנוע 1.2 ליטר גיר ידני ,  קיים כיסוי פלסטיק , תא המנוע נראה יפה ומסודר.

אני לא רואה בזה צעד לאחור.

פשוט החליטו שלא שווה להשקיע בדגם הזה בתיכנון מיוחד ש"יעשה סדר" בעייניים מי שמביט במנוע.

אגב, ברנו קפצ'ור שהיא בעצם "קליאו SUV" , הסידור של כיסוי מנוע נשמר.

בקפצ'ור החליטו  שזה יותר חשוב. (קפצ'ור מתומחר מעל הקליאו המקבילה)

פורסם

בדקתי בפורטל החלפים הרשמי של מאזדה (https://portal.mazdaeur.com). למעוניינים - מוזמנים להירשם ולהתרשם (מרבית התוכן שם בתשלום, אבל קטלוג החלפים הוא חינם). נראה שבדגם הכי חדש (ייצור ממאי 2023) אכן לא קיים מכסה הפלסטיק.

החלק הזה הוא לא קריטי בלשון המעטה. גם לפני לא הייתי דואג, אבל כעת יש לך עוד אישור על כך שזה רשמית המצב.

פורסם
לפני שעתיים, chrono כתב:

בדקתי בפורטל החלפים הרשמי של מאזדה (https://portal.mazdaeur.com). למעוניינים - מוזמנים להירשם ולהתרשם (מרבית התוכן שם בתשלום, אבל קטלוג החלפים הוא חינם). נראה שבדגם הכי חדש (ייצור ממאי 2023) אכן לא קיים מכסה הפלסטיק.

החלק הזה הוא לא קריטי בלשון המעטה. גם לפני לא הייתי דואג, אבל כעת יש לך עוד אישור על כך שזה רשמית המצב.

בוקר טוב

אתה חרוץ ויסודי! תודה!

תודה לכולם על התשובות.

כמו שכותבים פה,סעו בדרכים טובות!

הלוואי ויהייה חג שמח

ערן

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 18 שעות, X9500 כתב:

זה לא בהכרח אומר שזה מגיע ככה לנמל. מצד אחד היצרן יודע מה הוא עושה, ולהערכתי זה מפחית מרעש המנוע, מצד שני יש אפשרות שהחום הנפלט אכן נתקל בבעיה אם זה שם.

זאת שאלה מצוינת, האם יש קשר ואם בכלל.

סתם מידע אנקדוטלי בלי שום סטטיסטיקה לגיבוי - אצל אימא שלי החליט המוסך החאפר שלה משום מה שבא להם לקחת את הכיסוי ולהשאיר אצלם (פורד פוקוס) - אין שום הבדל ברעש. לדעתי מה שמשפיע באופ הכי משמעותי על הרעש זה הציפוי מבפנים של מכסה תא המנוע, בכל אוטו מודרני בערך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...