Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הינה חוזר הקיץ ואיתו ההרגשה הבלתי נסבלת של להכנס לרכב רותח וחנוק אחרי שעמד כמה שעות בשמש.
ובכמו בקיץ שעבר חזרתי לחשוב אך אפשר לנסות להתמודד עם המצב הנ"ל.

אני מעדיף פתרון קבוע, לא סוכחים או כל מני דברים אחרים שצריך להרכיב ולהסיר כל רגע וגם לחפש איפה לזרוק אותם בזמן שהם לא בשימוש.

ראיתי כי קיימים היום בשוק מוצרי ציפוי של מותגים רציניים ( 3M ועוד) שלפחות על נייר מבטיחים חסימת IR ועוד, מה שאמור תאורטית להוריד כמה מעלות טובות בתוך הרכב.

חושב על ציפוי לכלל חלונות הרכב, כולל הגג הפנורמי. כאשר את השמשה והחלונות מקדימה לצפות עם ציפוי עם שקיפות מירבית מבלי לפגוע בנראות. "השחרות" לא מעניינות אותי כלל.

אשמח לשמוע אם למישהו יש ניסיון עם הציפויים הנ"ל, האם הם באמת אפקטיביים מעבר לנתונים היפים על הנייר?

Peugeot 3008 1.6 Premium 2021
Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם

חלונות קדמי, אחורי וצדדיים-קדמיים אסור לצפות. נקודה. זה לא עובר טסט, ושוטר שיתפוס אותך עם הציפוי יוריד את הרכב מהכביש.

אז אתה נשאר עם החלונות הצדדיים מאחור והסאנרוף, שהוא פריט שמעולם לא הבנתי בשביל מה הוא טוב, בוודאי בישראל.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 18 דקות, sperial כתב:

אז אתה נשאר עם החלונות הצדדיים מאחור והסאנרוף, שהוא פריט שמעולם לא הבנתי בשביל מה הוא טוב, בוודאי בישראל

בשביל שני דברים 

1. קירור מהיר של הרכב. החום מתנדף מהר יותר כשהגג פתוח 

2. אוורור ללא רוח בפנים עם או בלי חלונות פתוחים. 

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

חלונות קדמי, אחורי וצדדיים-קדמיים אסור לצפות. נקודה. זה לא עובר טסט, ושוטר שיתפוס אותך עם הציפוי יוריד את הרכב מהכביש.

אז אתה נשאר עם החלונות הצדדיים מאחור והסאנרוף, שהוא פריט שמעולם לא הבנתי בשביל מה הוא טוב, בוודאי בישראל.

אני יודע שאסור.

אבל שוב פעם, אני מדבר על ציפויים שמעבירים 90% מהאור, כך שבפועל אין פה כמעט "השחרה" כלשהי.

ד.א, החלונות האחוריים והשמשה האחורית אצלי מגיעות מושחרות מהיצרן, מעניין מה קשור סינון ה IR שלהם, אם בכלל.

עכשיו תראה לי בוחן במכון רישוי או שוטר תנועה שיצליח להבחין בציפוי שמעביר 90%, כשהם בקושי מבחינים בצמיגים לא תקינים.

אני לא בא להצדיק את ביצוע ה"עבירה". 

אבל יש הרבה חוקים בתחום שהם כלליים מדי, כי הרבה יותר פשוט להקטין ראש ולקבוע משהו באופן גורף.

Peugeot 3008 1.6 Premium 2021
Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם

נראה עניין של עדיפויות. האור והצל שחולפים מלמעלה מוציאים אותי מדעתי. ואם יש בעיית התחממות נוספת מה התועלת?

לגבי השמשות - בדוק מה תכונות השמשות הקיימות. ייתכן שהן כבר מסננות IR  ו-UV והפילם לא יוסיף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כאשר גרתי בים המלח, הייתי נוסע למרכז ובסוף היום הרגשתי את צד שמאל של פניי, חמימים ואדומים.

לאחר שרכשתי את ה-508, ניגשתי לחולון וביצעתי הדבקה שקופה על חלון הנהג.

ההשפעה שהיתה, 180 מעלות.

ראשית, הרגשתי מייד ירידת מעלות וכיצד המזגן משפיע יותר מהר בצד שלי.

שנית, כבר לא הרגשתי חמימות על פניי לאחר הנהיגה.

אני ממליץ בחום על מדבקה שקופה בחלון הנהג.

לפני שעה, Lucifer66 כתב:

אני יודע שאסור.

אבל שוב פעם, אני מדבר על ציפויים שמעבירים 90% מהאור, כך שבפועל אין פה כמעט "השחרה" כלשהי.

ד.א, החלונות האחוריים והשמשה האחורית אצלי מגיעות מושחרות מהיצרן, מעניין מה קשור סינון ה IR שלהם, אם בכלל.

עכשיו תראה לי בוחן במכון רישוי או שוטר תנועה שיצליח להבחין בציפוי שמעביר 90%, כשהם בקושי מבחינים בצמיגים לא תקינים.

המדבקה אצלי, היתה שקופה כפי שכתבתי.

ביצעתי טסט 5 פעמים ומעולם לא העירו לי על זה.

היה מדובר בחלון בצד של הנהג.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פרנקופיל מושבע!

פורסם (נערך)

רצית גג פנורמי - זה המחיר.

בכל הקשור לרגע הכניסה לרכב - מדבקות וכו יעזרו פה כמו כוסות רוח למת כשיש לך הכנה מובנית לחממה על טורבו.

תתחיל בלהחליף רכב. או בית. :)

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אצלי ב508 מגיעה הצללה מהיצרן. כמעט מוחלטת בגג הפנורמי, ובחלונות האחוריים, ומינימלית בקדמיים ובשמשות.

יכול להגיד שהתועלת היא בעיקר לקירור הרכב במהירות יותר. מבחינת חום, כשהרכב עומד כמה שעות בשמש ישירה זה די חסר השפעה.

פורסם (נערך)

אשמח להבין למה אסור להשחיר שמשה האחורית? ולמה אם זה השחרה מהיצרן אפי' בחלונות הקדמיים (או בלייזר) זה בסדר?

עריכה אחרונה על ידי shlomiko
פורסם (נערך)

אם זה לא מגיע מהיצרן גם השחרה בלייזר אסורה

ההשערה שלי היא שהיצרן עושה השחרה ברמה מאוד נמוכה ועומדת בתקן כלשהו, וא"א לעשות תקנות מה מותר כי אין איך לאכוף את זה אז פשוט אסרו השחרה לא מקורית 

עריכה אחרונה על ידי tan tan
פורסם

הדיון מתרכז בשמשות, אבל מתעלם מאפקט החימום של גוף הרכב - והפח מוליך חום (גם אם לא אור) הרבה יותר טוב מזכוכית. רכב שעומד בשמש יתחמם מאוד, בלי קשר לחלונות, רק מהחימום של הפח. בתנועה, זרימת האוויר תוריד את טמפרטורת הפח החיצוני לסביבות טמפרטורה חיצונית, אבל זה כבר ממילא כשהמזגן באוטו עובד....

• רעיון טוב! 1

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

חבר שם מדבקות על החלונות והשמשה הקדמית (אין לי מושג לגבי חוקיות).

טוען שהשתפר משמעותית.

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

אני עשיתי השחרה בחלונות ובשמשה האחוריים וראיתי שינוי משמעותי, לפני כן היו ימים שלא יכלתי לגעת בידית הילוכים

וזה חוץ מעניין הנוחות שיש, שההשחרה נותנת תחושה יותר פרטית ברכב

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...