Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עד 35k

ישראלבר

פוסטים מומלצים

לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

יש הונדה אקורד בשנתון 15 ומעלה? לדעתי זה רק הדגם היברידי ויש ממנו בודדים. 

לגבי ההיברידיות אני לא בדקתי מה יחידת ההנעה שם, באופן כללי היחידות הנעה שלהן ברובן המוחלט נעים בין טובים מאוד למצויינים(היחיד שעולה לראש שהוא פלופ של הונדה זה המנוע ליטר שהגיע בדור 10 של הסיויק)

אבל כן נחשב שהמערכות היברידיות של הונדה נשמרות לאורך זמן הרבה יותר ארוך מאשר לצורך ההשוואה של טויוטה, אבל של טויוטה הן מספקות צריכת דלק טובה יותר

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 שעות, ik3 כתב:

קודם כל גודל מנוע לא הופך רכב לפלפל, במיוחד שהרכבים האלו עצלנים ומטרתם בעיקר להעביר לך את הזמן יחסית בנוחות ורוגע, שוב פעם פלפל זה לא שם.

באקורד המנוע קצת יותר נמרץ לפחות בפוטנציאל, אבל במקור מניח שגם שם הוא מיועד לרוגע וחסכון יחסי

אתה יודע שבמקסימה יש מנוע עם 300 כו"ס ללא טורבו עם 0-100 ב 6.3 שניות.

ולזה אתה קורא עצלן?  לא חושב שאף רכב פה בר השוואה למקסימה. בטח לא מבחינת פלפל.

בארץ השוק של ניסאן חלש, לדעתי עניין של שיווק, הם לא פחות טובים מהיפנים המקבילים.

כתוצאה מקבלים רכב יד 2  שהמחיר נמוך משוויו. אם צריכת דלק לא מפחידה את פות"ש (מנוע 3.5) הייתי הולך מכל מה שפה בלי לחשוב פעמיים על המקסימה. במיוחד שאם קלטתי את הראש הוא רוצה רכב לא עממי ולא חרוש שנותן תחושה קצת יותר מיוחדת. בנוסף היא מכוילת לשוק האמריקאי ואמורה להיות נוחה מאוד ורכה על כבישי ארצנו.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

הבעיה במקסימה זה הגיר הידוע כבעייתי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

ספציפית הגיר הרציף הזה ידוע כבעייתי ויש עליו המון תלונות ברשת.

אני שקלתי לקנות מקסימה ורק בגלל המוניטין הגרוע של הגיר וויתרתי. 

• רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, נירו72 כתב:

אתה יודע שבמקסימה יש מנוע עם 300 כו"ס ללא טורבו עם 0-100 ב 6.3 שניות.

ולזה אתה קורא עצלן?  לא חושב שאף רכב פה בר השוואה למקסימה. בטח לא מבחינת פלפל.

בארץ השוק של ניסאן חלש, לדעתי עניין של שיווק, הם לא פחות טובים מהיפנים המקבילים.

כתוצאה מקבלים רכב יד 2  שהמחיר נמוך משוויו. אם צריכת דלק לא מפחידה את פות"ש (מנוע 3.5) הייתי הולך מכל מה שפה בלי לחשוב פעמיים על המקסימה. במיוחד שאם קלטתי את הראש הוא רוצה רכב לא עממי ולא חרוש שנותן תחושה קצת יותר מיוחדת. בנוסף היא מכוילת לשוק האמריקאי ואמורה להיות נוחה מאוד ורכה על כבישי ארצנו.

מי שזה הסיבה היחידה למה לקנות רכב X על פני רכב Y, זה בסדר גמור.

לגבי ניסן אישית פחות חובב המותג(פרט לשני דגמים של המותג שיוצאים מן הכלל) יש סיבות הסטוריות שהמותג ברמה משמעותית נמוכה יותר מהמתחרים שלו, לפחות לאורך ה20-25 שנים האחרונות

ה3.6 ליטר זה הנפח הסטנדרטי של הסגמנט לאורך לא מעט שנים , רק ממש בשנים האחרונות השימוש בנפח הזה התחיל לזוז הצידה מעט.

כלומר גם האקורד גם הקמרי ודיי כל החבורה הזאת הגיועו עם מנוע 3.6 בשביל האמריקאים

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, ik3 כתב:

כלומר גם האקורד גם הקמרי ודיי כל החבורה הזאת הגיועו עם מנוע 3.6 בשביל האמריקאים

לארץ לא הגיעו בנפחים האלו לארץ ככל הידוע לי. אבל לדברי Slowride הגיר בניסאן בעייתי אז זה די ירד מהפרק.

לא חייבים לעשות מירוצי דראג, אבל רכב שיכול לתת פתיחה יפה באלגנטיות (מכנה זאת קלאס באפס מאמץ), או עקיפה מהירה זה גם כיף, וגם טוב לבטיחות האקטיבית. במקרה ברכב הזה שמעתי את המנוע מאיץ, נשמע ממש טוב לסגמנט הזה.

בארה"ב חוץ מהסיויק לא יודע כמה האקורד הולך.  יש את אקורה, החטיבה האמריקאית של הונדה שמוציאה דגמים מיוחדים לשוק האמריקאי. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האקורד, יחד עם הקאמרי, נחשב במשך עשורים לרכב הכי נפוץ בארה"ב. אלה פחות או יותר הרכבים הסטנדרטיים למי שלא רוצה להסתבך - למעט כל הטנדרים והSUV כמובן.

בכל אופן אני מבין את הראש של פות"ש, אני חושב שבגזרת המכוניות שמכוונות לשוק האמריקאי באמת תהיה לו תמורה הרבה יותר טובה לכסף מברכבים שנחשבים עממיים בארץ.

הסובארו נראית לי אופציה טובה, גם המליבו והניסאן.

אל תעיז לגעת בקרוז, היא גם לא אמינה ומראש בסגמנט נמוך יותר.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 שעות, SlowRide כתב:

ספציפית הגיר הרציף הזה ידוע כבעייתי ויש עליו המון תלונות ברשת.

אני שקלתי לקנות מקסימה ורק בגלל המוניטין הגרוע של הגיר וויתרתי. 

מה עם ניסאן אלטימה, זה אותו גיר בעייתי?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

יש תלונות על הגירים הרציפים של חברת jatco בכל הדגמים שלהם 2012 עד 2018 ממה שאני מכיר. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, slavai כתב:

אם כבר אמריקאית אז עדיף את האימפלה שהרבה יותר אמינה מהמקסימה

לא יודע אם הייתי אומר הרבה יותר אמינה , הגיר של המקסימה לא בין הרציפים האמינים ביותר בשוק אבל גם לא כל כך גרוע כמו של האלמנה והסנטרה הישנות במיוחד תחת החלפות נוזל גיר. מבחינת המנוע היא מגיעה עם vq35 שזה מנוע וותיק ואמין של ניסאן בלי דברים כמו טורבו . האימפלה גם כן אמינה עם מנוע דומה בפשטות שלו אבל מבחינת דברים כמו ממיר קטליטי , חיישנים וכו אני לא בטוח בכלל שהיא מובילה .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 22.5.2025 בשעה 16:10, נירו72 כתב:

מה עם ניסאן אלטימה, זה אותו גיר בעייתי?

בדגם החדש מ2020 יש גיר משודרג XTRONIC8 אמור להיות עמיד יותר , יש עליו פחות תלונות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סליחה חשבתי שהמליבו עדיין עם איזה מנוע 2.4 או 3.0 אטמוספרי בריא.

לא ידעתי שגם לו הכניסו מנוע קטן, ואם כן, אז איך הוא עונה על הדרישות שלך?

אם אתה בוחר ללכת על רכב גדול עם מנוע גדול, צריכת דלק לא צריכה להיות בראש השיקולים שלך.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...