Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשתף משהו שאני רואה לא פעם ראשונה בחו״ל, אבל לא נתקלתי בזה בישראל.

לא רחוק מאיפה שאני גר היו צריכים להעביר צנרת חימום עירונית מתחת לרחוב. הרחוב די סואן, עם תנועת אוטובוסים, אך עם נתיב אחד בכל כיוון. 

ביצעו עבודות הכנה עם חפירות בצד בלי להפריע לתנועה. אתמול בשבע בבוקר התחילו לפתוח את הכביש, וכל פעם העבירו את התנועה או בצד אחד או בצד שני. מי שניהל את כל התנועה היו הפועלים עצמם. אפשר לראות בווידאו. לא היה שוטר אחד כל היום, למרות שתחנת משטרה נמצאת 100 מטר משם. לא היה צורך. בשש בערב סיימו את הכל, הצנרת הונחה וכל השכבות הועמסו בחזרה עד שהכביש היה עביר לחלוטין.

חייב לציין שעבדו מהר ונקי. הכל מאוד מסודר.

האם מי שהוא לא שוטר יכול לכוון את התנועה?

פורסם

שים לב שלפקח מימין יש תמרור stop-go. גם בארץ יש חובה לציית לתמרור הזה, כמו למשמרות הזהב מפעם.

בארץ שוטרים כבר הרבה זמן לא מתעסקים בזה. בירושלים יש "פקחים" בשכר מינימום שאמורים להכווין את התנועה, אבל בפועל אם אין "פקח ראשי" הם שמים פס על הנהגים, והנהגים שמים פס עליהם, והמהומה חוגגת.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

באירופה ראיתי לא מעט מקומות בהם התנועה באזורים כאלה מנוהלת באמצעות רמזורים ניידים.

בקנדה דווקא פנסיונריות שמנות עם שלטים דמויי ״משמרות הזה״ב״.

אצלנו הרבה פעמים עובדי קבלן העבודות.

לא צריך שוטרים. צרעך אנשים שקיבלו הדרכה וצויידו בתלבושת ושלטים מתאימים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

פנסיונריות שמנות

ללא ספק הנהגים נותנים יותר משקל לפנסיונריות השמנות, מאשר לפנסיונריות הרזות. 

• מצחיק 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תשמע, זה היה די מדהים. מדובר בעשרות קטעים וכולם נוהלו על ידי נשים שהתרשמתי שגילן הממוצע 70 וה-BMI סביב 30. לדעתי מדובר בעבודה לא קלה בתנאי מזג אוויר לא בהכרח אידיאליים, משהו שאצלנו היה מתאים לעבודה מועדפת לצעירים.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי סמכות להכוונת תנועה, לא רק לשוטרים יש סמכות לכך.

תקנה 23 לתקנות התעבורה מגדירה מי רשאי לתת הוראות לנהגים : שוטר,  מ"צ, איש הג"א, פקח עירוני. עובד של רשות תימרור או מטעמה (עובדי קבלן שלהם). עובד נתיבי ישראל. עובד נת"א.

בכדי שיהיה תוקף חוקי להוראות שלהם, הם חייבים לעבור הכשרה והסמכה (כל תפקיד דורש הסמכה של גורם אחר במשטרה)

פורסם
לפני 12 שעות, garicho כתב:

משהו שאני רואה לא פעם ראשונה בחו״ל, אבל לא נתקלתי בזה בישראל.

לפני כמה שנים הובלתי התקנה של קו יצור לספרים באחד מאזורי התעשייה של ירושלים. אחת הפונקציות שלי בימים הראשונים הייתה ללבוש מעיל זוהר ולכוון את התנועה, כך שהמשאיות שמגיעות במהלך היום עם חלקי המכונות מהנמל תוכלנה להיכנס בשקט לשטח הפריקה/העמסה של המפעל, שנמצא ברחוב סואן וצר למדי. עניין של 30-90 שניות כשיש מכוון שיעצור או ינתב את התנועה מסביב, אבל אם אין כזה ונהג המשאית צריך לחכות שיתנו לו להיכנס זה יכול לקחת גם רבע שעה (ולייצר הרבה יותר הפרעה לשאר עוברי הדרך). במצבים כאלה לא מדובר בשאלה של סמכות או באיזו פעולה מסובכת שדורשת הכשרה, אלא נטו בהגיון בריא וטיפת אמפתיה בין משתמשי הדרך.

בשלב זה כבר היו לי ברזומה עשרות התקנות בשלל מקומות מסוכנים יותר ופחות ברחבי העולם, אבל הרחוב ההוא בירושלים הוא הפעם היחידה שבה לא פחות משלושה נהגים שונים בהזדמנויות שונות דרסו אותי (למרבה המזל במהירות נמוכה) משום שלא יכלו לחכות כמה שניות ו'מי אתה שתגיד לי לעצור'.  אחרי כמה שעות כבר למדתי את הלקח ויצאתי לרחוב לא רק עם מעיל זוהר אלא גם עם פטיש גדול ביד - מה שהוכיח עצמו כאפקטיבי. מעניין ששלושת הדורסים, כמו רוב הנהגים באזה"ת המפוקפק הזה, היו חרדים משכונת הר נוף הסמוכה - כנראה שהרב שלהם לא התייחס לסצנריו הזה במהלך השנים שבילו בישיבה. 

בקיצור, עם יחס כזה לא הייתי רוצה להיות הפועל שמסכן את חייו ומנסה לכוון את תנועת הקופים בג'ונגל. העבודה גם ככה לא קלה ולא הכי בטיחותית, אז למה להוסיף סיכונים מיותרים? עדיף לשרוף זמן של שוטר שינפנף באלה שלו במקום לעשות פטרולים.

• אהבתי 4
  • רעיון גרוע 2
פורסם

שלושה נהגים דרסו אותך ? וואט ?!

ומה עשית עם הפטיש, אני מדמיין לעצמי...

פיצוץ חלון קדמי= עצור!

פירוק מראה ימין= האט,

ניפנוף עליז= סע לשלום, יצאת מהגהינם.

אגב, החרדים תמיד דורסים אנשים, ברור.

יש לך את זה ביותר שנאה?!

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

אזכור החרדים היה משיקולי 'אם בארזים נפלה השלהבת' - את ההכללה כבר אתה עשית. אם אפילו לאנשים יראי אלוהים בעיר הקודש אין סבלנות או דרך ארץ, אז למה כבר אפשר לצפות מהכופרים?

לגבי הדריסה - תאר לעצמך רחוב צר עם נתיב אחד בכל כיוון ומהירות פקק טיפוסית. בשלב מסויים משאית צריכה לעבור (בכ"ז אזור תעשייה), אז אדם עם מעיל זוהר יורד לאמצע הנתיב ומבקש לעצור לחצי דקה כדי לאפשר את זה. אתה היית עוצר במצב כזה, או ממשיך לנסוע תו"כ שאתה מזיז את המכוון מהנתיב באמצעות המכונית שלך? לפחות שלוש מהבהמות שהיו על הכביש באותו יום בחרו באופציה השניה. מספר שעות לאחר מכן, בנסיבות דומות אבל עם פטיש ביד שיכול לגרום נזק למכוניות ועוברי אורח, ההתנהלות כבר הייתה הרבה יותר מתורבתת - עם או בלי קשר.

זה כמו שאלה מהפסיכומטרי - כל ריבוע הוא מלבן אבל לא כל מלבן הוא ריבוע, קורלציה מול קוזציה, וכו'.

דווקא במפעל בו עבדתי שם גם רוב הצוות היו חרדים, פשוט לא מהסוג הדורס. הלקוחות שלהם לעומת זאת... אני די בטוח שמקומם בעולם הבא אינו מובטח, ולא משנה כמה ימי כיפור הם יצומו.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

אני שמח שטעיתי.

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

אני מהאלו שלא סופרים את המכוונים אלא אם הם אחד מאלו:

- מכוונים חוקיים (כגון של קבלן עירוני וכד'),

- מסמנים / מבקשים וממתינים (אם ניתן) שהכביש יהיה פנוי. עוזר נהג שמנתר למרכז הכביש מתי שבא לו ומסמן לך לעצור - יבין ממני מהר שכדאי לו לעצור רק את מי שמאחורי.

לפני 20 שעות, Derish כתב:

נראה שהרב שלהם לא התייחס לסצנריו הזה במהלך השנים שבילו בישיבה. 

היה אסור רשיון נהיגה בישיבה, אז איך יהיו שיעורי נהיגה?

מעניין איך מתייחסים למכווני התנועה במסגדים.

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 8 שעות, tinoki כתב:

מעניין איך מתייחסים למכווני התנועה במסגדים.

"עלא באב אללה" - דורסים, אלא אם המכוון חמוש ורעול פנים... (שווה ערך לפטיש ביד).

כשיש קבוצה באוכלוסיה שחוקי המדינה הם שוליים בעיניה, זו התוצאה ולא רק אצלנו.

אבל כדרכן של הכללות, לרוב הן מובילות למבוי סתום שרק פוגע בדיון ולא תורם לו.

בעבר כשהייתי מתנדב לסייע למשמרות הזה"ב ליד בית הספר הסמוך לביתי,

כמעט מדי בוקר הייתי צריך לחסום בגופי, פיזית ממש, נהגות חילוניות למהדרין עם ילדים ברכב,

רק כדי לאפשר לחבריהם לכיתה לחצות בביטחה את הכביש,

כך שההתבהמות החברתית חוצה גבולות של מגזרים.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 18.5.2025 בשעה 14:32, sperial כתב:

לא צריך שוטרים. צריך אנשים שקיבלו הדרכה וצויידו בתלבושת ושלטים מתאימים.

בעיקר צריך נהגים עם סף סבלנות גבוה יותר.
רצוי גם התחשבות בסביבה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...