Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אם להגיד את האמת, אין לי ראש לזה אבל אישתי חופרת לי ויש לי עוד מאה דברים על הראש. אעשה את זה קצר - חשבון סולידי לילד (בן שנה, בנוסף ל50 שח הזה השקעה עם המדינה) בתקווה עד גיל 18 ++.
הפנסיות שלנו וקה"ש יושבות על SP500, לכן אני חושב שעדיף לשים את שלו (למרות שזה כסף קטן יחסית) על מדד עולמי.

חשבתי קצת וקראתי והגעתי למסקנה שאלך על אחת מ-2 אלה -  (צילום מסך מפוסט להשקעות לעצלנים).
זה גם יותר מתאים לי מבחינת הקניה החודשית כי אני מעוניין לקנות בערך ב500 שח בחודש (אם יעלה טיפה יותר לא קריטי בכלל). לעומת SP שיחידה עולה 3,000 בערך.

בקיצור - מדד עולמי, פתיחת חשבון באקסלנס, 20K השקעה ראשונית ועוד 500 שח בחודש. הגיוני? לא יצאתי טמבל? צריך לחקור עוד או לעשות שגר ושכח (אפשר לעשות הוראת קבע בכלל? מה יקרה אם מחיר תעודה יעלה ואני רוצה 2 יחידות בחודש)? 
תודה מראש, מקנא במי שמבין בזה וזה לא עושה לו סחרחורת 🤒

מדד עולמי WORLD - פיזור גלובלי שכולל שווקים מפותחים בלבד ללא שווקים מתפתחים (70% מהמדד חשוף לשוק האמריקאי)

קרן אירית שנסחרת בארץ בשקלים:
- חברת אינביסקו, מס' נייר - 1185164, דמי ניהול - 0.22%, עקיבה סינתטית, מיסוי לפי מדד המחירים לצרכן

image.png.1559566dd73e48531b4dd9f4e1fd6ae4.png

פורסם (נערך)

אני משקיע לילד באקסלנס על מדד עולמי, פתחתי דרך אחת הקבוצות לקבל הטבות.

התחלתי עם איישרס 1159235, היום קונה לו של אינבסקו 1209220 שהיא קצת יותר זולה מבחינת דמי ניהול.

אתה יכול להפקיד כל חודש וכשיש מספיק לעשות קנייה.

הבנתי שהם מתכננים להשיק מנגנון של הוראת קבע וקנייה אוטומטית, אבל לא סגור על צורת הביצוע.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

אני משקיע לילד באקסלנס על מדד עולמי, פתחתי דרך אחת הקבוצות לקבל הטבות.

התחלתי עם איישרס 1159235, היום קונה לו של אינבסקו 1209220 שהיא קצת יותר זולה מבחינת דמי ניהול.

אתה יכול להפקיד כל חודש וכשיש מספיק לעשות קנייה.

הבנתי שהם מתכננים להשיק מנגנון של הוראת קבע וקנייה אוטומטית, אבל לא סגור על צורת הביצוע.

תודה רבה!

יצא לך לראות את הפוסט והתגובות כאן? יש מצב שמעקב סינטטי יותר משתלם למרות דמי הניהול היקרים יותר, הוא עשה חישוב -
https://www.facebook.com/groups/lazy.investor.israel/posts/1890636744754331/

פורסם

לא מבין לגמרי מבחינת מעקב וסינטטי וזה, אבל בסופו של דבר עשיתי מה שרשום שם:

התחלתי עם איישרס שהייתה עדיפה, ומאז ההשקה של אינבסקו החדשה התחלתי לקנות אותה.

• תוכן חדש...