Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז בשעה טובה התחדשנו ברכב חדש, איזה כיף.
עכשיו לפרטים.
עשיתי רשיון לפני כ-7 שנים.
בהתחלה לא הייתה מחשבה על קנייה של רכב ובמשך שנה שנוררתי את הרכב של אבא שלי שבדק את יכולת הנהיגה שלי תחת לחץ😉 והסכים בשמחה.
זה היה בעיקר בסופ"שים וכו'.
באיזשהו שלב זה כבר לא הספיק ונסיון לשכור רכב התברר כמאוד מאתגר עבור נהג חדש.
רוב החברות לא הסכימו ואלו שכן, דרשו מחירים מופקעים או שהיה מדובר בחברות השכרה קטנות שדי הפחיד אותי לשכור שם ואז להתמודד בהחזרה על טענות ששרטתי/שברתי/הרחתי/נשמתי/מחק את המיותר.
זה היה קצת לפני פסח וחישוב פשוט העלה שהשכרת רכב 5 מקומות למשך שבוע יעלה לי בסביבות 4500/5000.
עשינו חושבים והבנתי שעדיף לקנות רכב יד 2 בתקציב של 10k ולאורך זמן זה בוודאות יצא יותר זול.
לאחר שיטוט ממושך במודעות ופרסומים נמצא הרכב, מיצובישי לנסר 2008 1.6 יד 3 156k מתוחזקת מאוד.
הרכב עלה 10k ועמד להסתיים לו הטסט, שילמתי עבור הטסט גם ונעשה ברכב טיפול כולל על חשבון המוכר. סה"כ יצא 12k והרכב נקנה ושימש אותי נאמנה במשך 3.5 שנים. משם והלאה הוא התחיל לעשות בעיות שכנראה די שכיחות וכו' אבל הייתה הצטברות גבוהה של תקלות בזו אחר זו.
מצבר ואלטרנטור, נזילת שמן×2 החלפת רצועת טיימינג שבדיוק הגיע הזמן ב-180k(מומלץ להחליף ברכב כל 90k) תיקון מכה מאחורה שעלה 1500(רכב שהתנגש בי בחניה בסופר ונעלם בלי להשאיר עקבות) ועוד 2/3 תיקונים יקרים יחסית ורגע השבירה היה כשהרדיאטור התפוצץ באמצע נסיעה ללא שום התראה מוקדמת. 
בשלב הזה כבר נמאס לי מהתחזוק והתחלתי לחשוב על להחליף את הרכב ובנוסף גם המשפחה עמדה להתרחב אז אמרתי שזו ההזדמנות להחליף.
הרכב נמכר ב-2800 ש"ח עם 202k ק"מ לאחד *שיסע בו* תוך גילוי מוחלט על מצב הרכב והבעיות שיש לו, (התעקשתי על זה, רגשות לרכב ראשון וכו') וכמות הסיפורים שיש לי על אנשים שניסו לקנות אותו בפחות מזה יכולה לפרנס שרשור נפרד כולל בנדוד שהגיע אחרי שיחת טלפון מעמיקה על מצב הרכב והסכמה למחיר ובמקום היה מוכן לשלם 1500 ולא יותר ושולח לדרכו בתוספת המלצה הגונה לבדוק את מזג האוויר בכל זווית של שושנת הרוחות.
העמדתי תקציב על 50k והתחלתי לחפש רכב 7 מקומות יד 2.
התברר לי שבמחיר הזה אין כמעט היצע.
יש או רכבים כמו הספייסטורר חדשים בני 7/8 שנים עם ק"מ גבוה ודירוג מזעזע או רכבים מהשנתון של הרכב הקודם שלי כמו אאוטלנדר למשל ואז אין בהם מערכות בטיחות וגם הק"מ לא משהו. 
הגדלתי את הסכום ל-80k ושם כבר המבחר היה די יפה אבל עדיין לא מצאתי את שאהבה נפשי.
איכשהו לעבור לטיוטה ורסו לא היה נשמע מציאה גדולה והשוק של אאוטלנדר/פריוס פלוס נמצא בעננים כשהבעלים בד"כ משוכנעים שיש להם זהב או לכל הפחות באר נפט ביד.
ככה חיפשתי במשך כמה חודשים. כמעט סגרתי על 2 רכבים. 
אחד אאוטלנדר שהיה נראה טוב מבחוץ אבל הפנים היה די מזעזע ובבדיקה התגלה שהיה מכה רצינית בשאסי וזה לא גולם במחיר והבעלים לא היה מוכן לרדת מספיק, דגם 2 Elite 2015 ורצה בשבילו 85k אגורה לא פחות. וטויוטה פריוס פלוס 2019 עם 120k בטויוטה סלקט שרצו בשבילו 127k ולא היה שווה את הסכום לטעמי.
באותו שלב חשבתי על קניית רכב חדש מהניילונים בליסינג במקום להשקיע סכום משלי.
(אני מודע לויכוח הקיים כאן בפורום כולל בשרשור שמתנהל כאן בימים האחרונים האם זה כדאי/כלכלי וכו', בשבילי לאחר שעשיתי את החישוב זה היה משתלם).
באותו זמן ובמסגרת המחיר שבדקתי היו כמה רכבים בשוק שביניהם התלבטתי.
הפיג'ו 1.2 בנזין כמובן
אאוטלנדר רמת גימור אקזקיוטיב
צ'רי טיגו 8 פרו נובל
קודיאק, לא זוכר כבר רמת הגימור
ו-BYD TANG חשמלי שעלה אמנם 100K יותר אבל חסכון בדלק וכו'{במקום העבודה שלי יש עידוד כספי לאלו שעוברים לחשמלי, יש גילום מלא של עלות החשמל למשך השנתיים הראשונות} וירד מיד בגלל העלות וטווח הסוללה הנמוך מאוד שנציג המכירות המליץ לי לחכות לדגם הבא ולא לנוכחי.
יש לי אח אחד עם ה-5008 ואחד עם הצ'רי וביקשתי מחברים שיש להם לעשות כמה נסיעות על הקודיאק והאאטולנדר ומכולם הכי תפס אותי הפיג'ו.
הצ'רי אמנם מציע אבזור עשיר מאוד כולל פתחי מזגן בשורה השלישית דבר שיש בד"כ רק ברכבים כמו סנטה פה/סורנטו ומעלה אבל צריכת דלק מזעזעת(1 ל-4 לדברי האח) פלוס שוק ואמינות לא ידועים בעוד 3/4 שנים אם אשקול להחליף וגם הוא הרגיש מאוד מגושם.
הקודיאק לא אהבתי את העיצוב ותחושת הנסיעה שלו.
האאוטלנדר הרגיש צפוף וחלש מאוד.
הפיג'ו קנה אותי מהרגע הראשון, מרווח הפנים שלו מאוד גדול ובמושב האמצעי נכנסים בנדיבות 3 כסאות בטיחות + 2 בוסטרים מאחורה.
הוא מאוד זריז ונוח בתוך העיר וההגה שלו הרגיש מדויק.
על טעם וריח כמו שאומרים אבל הוא גם נראה הכי טוב, בפרט החזית שלו.
היות ואני מתכנן להחזיק אותו 3/4 שנים אז פחות מטריד אותי הטיימינג וכל המסתעף.
מאוד רציתי בצבע שחור, הזהירו אותי קשות שזה טעות ושזה צבע אכזרי במיוחד למי שאוהב את הרכב שלו נוצץ(מי לא בינינו?) אבל עד שהגעתי לשלב הבחירה התברר שקיים במלאי רק בצבע לבן פנינה, אפור כסף וכחול.
בחרתי בלבן, אני פחות אוהב צבעים שוברי שגרה ברכב משפחתי, מבחינתי זה שחור/לבן/אפור. רכב 2? יאלה בלאגן אבל לא ברכב הראשון. 
במושבים נבחר צבע אפור עם פס תפירה כחול ירוק.
אגב, אני לא יודע מה המצב כרגע אבל כשבדקתי בזמנו על הצ'רי, הרכב הגיע כברירת מחדל בצבע סגול חציל ואם רצית צבע אחר זה היה תוספת של 7000 ש"ח. 
בדיקה מול סוכן הביטוח שלי העלתה שעלות הביטוח חובה+מקיף תהיה 1700 לחובה פלוס 6800 למקיף פלוס חבילה בשגריר של גרירה, שמשות, החלפת גלגל, אספקת דלק, פנסים שמשות מקוריות ומראות צד ורכב חלופי קטן ב-700.
ס"ה 9200, מאוד יקר.
אני אמנם מקבל מהעבודה השתתפות בביטוח ורשיונות עד סכום של 7500 בשנה אבל זה עדיין היה יקר.
התמקחתי איתו על המחיר ובדקתי במקומות שונים ובסוף ההצעה הוזלה לחובה 1558 פלוס מקיף 5135 פלוס החבילה של שגריר ב-520.
ס"ה 7393, 1847 ש"ח פחות.
בנוסף לזה, חייבים להתקין איתוראן(800 ש"ח עלות התקנה ללא תשלום חודשי}, בלי זה לא ניתן לבטח מקיף. 
חלק נכבד מהעלות זה בגלל שאין לי עבר ביטוחי במקיף רק בצד ג', אז אראה כשאחדש את הביטוח אם זה יוזל.

יחסית אני לא נוסע הרבה מאוד, ב-5 שנים עם המיצובישי נסעתי 46 אלף שזה קצת יותר מ-9K לשנה.

התכנון שלי הוא להגיע עד לכ-12K בשנה.

(ההודעה הזאת נכתבה במשך הרבה זמן וכרגע אני מגיע לכמעט שנת החזקה על הרכב ומד הקילומטרז' עומד כרגע על 11600 שזה מה שחשבתי שאסע.)

יתרונות: 

מרווח פנים גדול

מערכות בטיחות טובות

עיצוב מרשים

נוחות נסיעה

כוח זמין מאוד(נוסע בעיקר על מצב אקו וזה מספיק בהחלט, מצב רגיל נותן הרגשה יפה מאוד של כוח)

היגוי טוב

מזגן חזק

מקרר קטן בין המושבים הקדמיים, פיצ'ר שאני נהנה ממנו.

חסרונות:

צריכת דלק, רוב הנסועה שלי כ-90/95% היא עירונית, 40/50 ק"מ בתל אביב והסביבה ובזה הרכב לא מצטיין.

זה יוצא בערך אחד ל-5.5. בבין עירוני הנתונים טובים יחסית ומבדיקה שלי זה אחד ל/15.

נסעתי איתו לאילת מהמרכז הלוך חזור פלוס כמה סיבובים בעיר עצמה ומיכל הדלק הספיק לכל הנסיעה כ-830 ק"מ.

מערכת START AND STOP מרגיזה שאני מכבה בכל כניסה לרכב.

תא מטען לא חשמלי שאפשר לפתוח אותו רק מבחוץ, אין שום ידית פתיחה בתוך האוטו או משהו בסגנון, מאוד מעצבן הדבר הזה, רכב של 200K ואין פיצ'ר כל כך בסיסי.

יש קצת קושי למצוא איתו חניה בתל אביב אבל זו בעיה שלי לנסוע איתו ולא עם איזו מיני קטנה.

השבוע אני אמור לעשות לו טיפול ראשון ונקבע תור למוסך שורק. אחרי זה נעדכן על עלויות ונעלה תמונות של הרכב.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

תתחדש, השכרתי כזאת בצ׳כיה, אמנם דיזל, רכב מעולה למשפחה.

לגבי הרצועה תקפיד על החלפות שמן כול 10 אלף ורצועה כול 4 שנים או 60 אלף.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 7 שעות, Olórin the grey כתב:

הצ'רי ... פלוס שוק ואמינות לא ידועים בעוד 3/4 שנים

לפני 7 שעות, Olórin the grey כתב:
הפיג'ו ... היות ואני מתכנן להחזיק אותו 3/4 שנים אז פחות מטריד אותי הטיימינג וכל המסתעף.

כתוב יפה ומושקע, אבל איכשהו משהו בשני המשפטים האלה קצת הצחיק אותי

• אהבתי 3
פורסם
לפני 8 שעות, Olórin the grey כתב:

צריכת דלק, רוב הנסועה שלי כ-90/95% היא עירונית, 40/50 ק"מ בתל אביב והסביבה ובזה הרכב לא מצטיין.

זה יוצא בערך אחד ל-5.5. בבין עירוני הנתונים טובים יחסית ומבדיקה שלי זה אחד ל/15.

לפני 8 שעות, Olórin the grey כתב:

הצ'רי אמנם מציע אבזור עשיר מאוד כולל פתחי מזגן בשורה השלישית דבר שיש בד"כ רק ברכבים כמו סנטה פה/סורנטו ומעלה אבל צריכת דלק מזעזעת(1 ל-4 לדברי האח)

לא הבנתי. זה ליטרים/100 ק"מ?

נסה בבקשה לתרגם לק"מ/ליטר

פורסם
לפני 12 דקות, Haim_gds כתב:

מתורגם במקור

צ'רי - 4 ק"מ לליטר

פיג'ו - 5.5 ק"מ לליטר בעיר, 15 ק"מ לליטר בינעירוני.

סה"כ הגיוני לרכב הזה, בפריפריה הוא יגיע ל8/9 ק"מ לליטר בעיר, אבל בגוש דן עם מזגן זו צריכה סבירה לכזה רכב.

• אהבתי 1
פורסם

אתה בטוח במספרים האלה?

ה E350 שלי (בת ה 17...) עם מנוע בנזין 3.5 ליטר עושה כ 12 ק"מ לליטר בינעירוני, הצריכה הגבוהה ביותר שהייתה לי בנסיעה עירונית (פקק+מזגן+זינוקים) הייתה כ 7 ק"מ לליטר וגם זה ממש מקרה קצה.

להזכירך, מנוע בנזין 3.5 ליטר עם 272 כ"ס....

• רעיון טוב! 1
פורסם

הצרי לא עושה 4 ק"מ לליטר, אמנם זה רכב שנחשב צמא אבל זה לא סילברדו.

יש לי אחת כזו בעבודה, עושה ממוצע 9.5 ק"מ לליטר בנסיעות משולבות.

היתה לי אינסיגניה עם מנוע 2000 טורבו, 260 כ"ס והנעה כפולה קבועה, עשתה 9 ק"מ לליטר ממוצע עם יתרון קל לנסיעות עירוניות, לפי מחשב הדרך המהירות הממוצעת שלי היתה 43 קמ"ש לאורך 9 החודשים שהחזקתי אותה.

לגבי הפג'ו- אם אתה מחזיק אותה 4-5 שנים אתה בהחלט צריך להיות מודאג מהרצועת טיימינג, ישנה ודאות כמעט מתמטית שהרצועה תתפורר בתקופתך, עד לפני כמה שבועות הייתי שותף להמלצה להחליף טיימינג כל 60 אלף קילומטר ולעשות טיפול כל 10000 (כן זה יקר ובעיקר מעצבן ואתה חייב במוסך החברה כדי שתוכל לקבל את השתתפות היבואן בתביעה הייצוגית שרצה כעת נגד תאגיד סטלניס, אמנם זה לא לקראת סיום אבל מניסיון עבר הפשרות האלו תמיד כוללות סעיף עמידה בטיפולים אצל מוסך היבואן או יכולת להוכיח עמידה בסטנדרטים של היבואן כולל מקט"ים של השמנים וחלקי החילוף)

לפני כמה שבועות ראיתי בקבוצת אופל ישראל בפייסבוק תמונה שצולמה עם אנדוסקופ שבה רואים את רצועת הטיימינג באופל קורסה 2020 שחולקת מנוע עם הפג'ו שקנית, הרכב היה אחרי 43000 ק"מ והרצועה היתה סדוקה, מפוררת שחסרים לה חלקים, ברכב הזה הנזק כבר התחיל להצטבר. ראינו כלים שנדלקה להם מנורת לחץ שמן עוד לפני טיפול 45000, והלך להם כבר המנוע.

מדובר במנוע חולה מיסודו, אני ממליץ להחליף שמנים כל 10000 וטיימינג אחרי 45000, ולדרוש לקבל את הטיימינג שפורק, שיהיה לך בצד ליום שבו צמטרך להוכיח שהטיימינג גרם לנזק בתביעה עתידית כנגד לובינסקי ותאגיד סטלניס.

פורסם
לפני 5 שעות, chezik כתב:

כתוב יפה ומושקע, אבל איכשהו משהו בשני המשפטים האלה קצת הצחיק אותי

אם העליתי לך חיוך על הפנים זה כבר טוב😉

לפני שקניתי את הפיג'ו ישבתי וחפרתי במידע עליו ברשת וגם כאן בפורום.

ברמת העיקרון, ברכב שלי אמורה להיות רצועת טיימינג משודרגת ללא הבעיות שהוזכרו לעיל אבל נחיה ונראה.

סוף כל סוף, הרי קניתי צרפתייה, ועוד מרצון! ככה שכל בעיה היא לגמרי באחריותי😆 אבל אולי זה כבר קשור לשרשור שמדבר על המכה השנייה.

לפני 4 שעות, Haim_gds כתב:

1 ליטר ל-4 ק"מ בצ'רי

1 ליטר ל5.5 בפיג'ו.

לפני שעה, Haim_gds כתב:

אתה בטוח במספרים האלה?

ה E350 שלי (בת ה 17...) עם מנוע בנזין 3.5 ליטר עושה כ 12 ק"מ לליטר בינעירוני, הצריכה הגבוהה ביותר שהייתה לי בנסיעה עירונית (פקק+מזגן+זינוקים) הייתה כ 7 ק"מ לליטר וגם זה ממש מקרה קצה.

להזכירך, מנוע בנזין 3.5 ליטר עם 272 כ"ס....

לצערי בטוח בכך לחלוטין.

בהמשך השבוע אחרי הטיפול אעלה לכאן גם חישוב של עלות וכמות דלק וכמה ק"מ מעודכן ותוכל לראות.

לפני 30 דקות, Roycohen1979 כתב:

הצרי לא עושה 4 ק"מ לליטר, אמנם זה רכב שנחשב צמא אבל זה לא סילברדו.

יש לי אחת כזו בעבודה, עושה ממוצע 9.5 ק"מ לליטר בנסיעות משולבות.

היתה לי אינסיגניה עם מנוע 2000 טורבו, 260 כ"ס והנעה כפולה קבועה, עשתה 9 ק"מ לליטר ממוצע עם יתרון קל לנסיעות עירוניות, לפי מחשב הדרך המהירות הממוצעת שלי היתה 43 קמ"ש לאורך 9 החודשים שהחזקתי אותה.

לגבי הפג'ו- אם אתה מחזיק אותה 4-5 שנים אתה בהחלט צריך להיות מודאג מהרצועת טיימינג, ישנה ודאות כמעט מתמטית שהרצועה תתפורר בתקופתך, עד לפני כמה שבועות הייתי שותף להמלצה להחליף טיימינג כל 60 אלף קילומטר ולעשות טיפול כל 10000 (כן זה יקר ובעיקר מעצבן ואתה חייב במוסך החברה כדי שתוכל לקבל את השתתפות היבואן בתביעה הייצוגית שרצה כעת נגד תאגיד סטלניס, אמנם זה לא לקראת סיום אבל מניסיון עבר הפשרות האלו תמיד כוללות סעיף עמידה בטיפולים אצל מוסך היבואן או יכולת להוכיח עמידה בסטנדרטים של היבואן כולל מקט"ים של השמנים וחלקי החילוף)

לפני כמה שבועות ראיתי בקבוצת אופל ישראל בפייסבוק תמונה שצולמה עם אנדוסקופ שבה רואים את רצועת הטיימינג באופל קורסה 2020 שחולקת מנוע עם הפג'ו שקנית, הרכב היה אחרי 43000 ק"מ והרצועה היתה סדוקה, מפוררת שחסרים לה חלקים, ברכב הזה הנזק כבר התחיל להצטבר. ראינו כלים שנדלקה להם מנורת לחץ שמן עוד לפני טיפול 45000, והלך להם כבר המנוע.

מדובר במנוע חולה מיסודו, אני ממליץ להחליף שמנים כל 10000 וטיימינג אחרי 45000, ולדרוש לקבל את הטיימינג שפורק, שיהיה לך בצד ליום שבו צמטרך להוכיח שהטיימינג גרם לנזק בתביעה עתידית כנגד לובינסקי ותאגיד סטלניס.

אני מדבר על נסיעה עירונית, לא על בין עירונית.

גם ברכב שלי הצריכה הבין עירונית ממש טובה והמשולבת לא רעה בכלל.

בשבילי ש-90% מהנסיעה זה בעירוני זה ממש הבדל.

אמנם אני לא נוסע הרבה אבל עדיין יש הבדל גדול בין 1 ל-4 לבין 1 ל5.5/6.

ולגבי הרצועה, כמו שכתבתי למעלה.

אגב, אם אחד ממנהלי הפורום צופה, אפשר בבקשה לתקן את הפונט לגודל נורמלי בהודעה הראשונה?

אין לי מספיק הודעות בפורום על מנת לבקש את זה בפנייה ישירה.

תודה רבה מראש

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 דקות, Olórin the grey כתב:

לפני שקניתי את הפיג'ו ישבתי וחפרתי במידע עליו ברשת וגם כאן בפורום.

ברמת העיקרון, ברכב שלי אמורה להיות רצועת טיימינג משודרגת ללא הבעיות שהוזכרו לעיל אבל נחיה ונראה.

לפני כחצי שנה שקלתי קניית אופל קורסה חדשה לאשתי, סוכן המכירות אמר לי שיש רצועות משודרגות לרכבים החדשים וכשעושים טיימינג מקבלים רצועה משודרגת. אמרתי נניח והלכתי לבדוק.

נכנסתי למוסך אופל שבו הייתי מטפל באינסיגניה שלי ושאלתי לגבי הנושא, לא היה להם שום מושג לגבי רצועה משודרגת, מדובר במוסך מורשה של היבואן.

בדקנו מקט"ים, אם יש רצועה משודרגת יש לה מק"ט חדש, אחרת איך מבדילים- לא היה מק"ט אחר לרצועת טיימינג, יש מק"ט אחד בלבד כך שהסיפור נשמע יותר כמו עניין של סוכני מכירות ולא משהו שירד לשטח, אם כן לארץ זה לא הגיע.

בנוסף אדם חכם אמר לי שהיבואן והיצרן נזהרים בתקופה של תביעה ייצוגית פתוחה, כל מה שהם יעשו יהפוך להיות הכרה בתקלה, כלומר אם ייצרו רצועה משודרגת אזי הם יודעים שיש בעיה עם הרצועה הישנה, ואז זה יהיה נגדם בתביעה.

אם ימליצו החלפת רצועות טיימינג יזומות לרצועה החדשה- אזי יש בעיה ברצועה הישנה, ובגלל זה לא זימנו את כל הלקוחות להחלפת טיימינג אפילו שזה לכאורה יעזור להם לשמור על אמינות המנועים (בהנחה ובאמת יש רצועה כזו).

בנוסף אם הם יתחילו ותקן בחינם מנועים שקרסו מחוץ לטווח האחריות אז הם מודים בתקלה, אם הם יצמצמו את טווח רצועת הטיימינג (כרגע המלצת היצרן היא 105000 ק"מ אם אני לא טועה) אז הם מודים בבעיה, ובגלל זה זאת התקופה הכי מסוכנת ללקוחות, הסיכוי לקבל מהם איזושהי אחריות או מחווה של רצון טוב היא נמוכה כדי שלא ישתמשו בזה בטענה כנגדם בתביעה הייצוגית המתקיימת.

בכל מקרה בהצלחה, מדובר ברכב מפנק, מרווח וחסכוני.

תסע בדרכים טובות...

• רעיון טוב! 1
פורסם

לפני חצי שנה בדקתי החלפת רכב ליסינג כי קצת קשה לי עם האלנטרה היברידית כי היא סדאן.

הליסינג הציעו לי להחזיר את האלנטרה ולקחת aircross 1.2.

העלות היתה כל כך מזעזעת, שלא האמנתי לו. שילוב מחיר שנגזר מחיר גבוה לליסינג ככל הנראה, וצריכת דלק גבוהה... גם המס קפץ עם היעדר ה500 שח הנחה על ההיברידי ומחיר מחירון הזוי עוד יותר מהאלנטרה.

בסכום הזה הייתי מחזיר אלנטרה היברידית וקונה מה שבא לי וחוסך המון.

לא בא לבאס, אבל ה1.2 זה טעות,  כבוגר c4 1.2 לא פיקאסו אני מקווה שההפרש במחירים מ1.6 מצדיק את זה. כי ב5008 הוא יסע עוד יותר קשה. המנועים שהחזיקו יותר מעמד זה האטמוספריים של 80 כס, וה110 כס. ה130 כס לא שורדים. אז לא רוצה לחשוב על 1.2 שנמצא ב5008.

תחבק את ההמלצה פה, תעשה טיפול כל 10אלף, אפילו רק שמן ופילטר ורק בלובינסקי. סיכוי מסויים שחלק מההשקעה תחזיר את עצמה במכירה או שיהיה יותר קל למכור.

בלובינסקי אמרו לי שיש לקוחות שעושים אצלם רק טיפולים בסיסים, לא ברקסים , לא שמן ברקס וכו. רק מה שקשור למנוע.

פורסם

לגבי הרצועה היא אכן שונה ממה שהיה בריקול של 2020,  היא נראית אחרת.

אבל עדיין, אי אפשר לדעת האם היא תחזיק מעמד בהתאם להוראות יצרן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 8 שעות, KipodYam כתב:

לא בא לבאס, אבל ה1.2 זה טעות,  כבוגר c4 1.2 לא פיקאסו אני מקווה שההפרש במחירים מ1.6 מצדיק את זה. כי ב5008 הוא יסע עוד יותר קשה. המנועים שהחזיקו יותר מעמד זה האטמוספריים של 80 כס, וה110 כס. ה130 כס לא שורדים. אז לא רוצה לחשוב על 1.2 שנמצא ב5008.

כשקניתי דווקא חשבתי על ה-1.6 פרימיום אבל ה-1.2 זה מה שהיה במלאי.

זה היה או זה או לחכות ל-5008 החדש שהגיע בחודש/חודשיים האחרונים, כלומר קצת פחות מעשי.

בכל מקרה, יש על הרכב אחריות של 3 שנים שזה הזמן שאני הולך להחזיק בו פלוס מינוס ועם כמות הנסועה שלי אני לא צופה בעיות מיוחדות.

לפני 4 שעות, fanmanuv כתב:

אני לא מצליח להבין. רכב שהמנוע שלו הוא קטסטרופה וזאת הבחירה?

וואו, יש לי כל כך הרבה משפטי תגובה שצועקים לי בראש עד שהתחרשתי לגמרי😂

(אני מרגיש קצת כמו צ'נדלר בפרק שבו אסור לו להיות ציני)

אם אני לא טועה, יש כאן איזה שרשור אחזקה מקביל שמדבר על רכב אמין מאוד, תזכיר לי איך קוראים לו?

אגב, כשביררתי על 7 מקומות אחד הרכבים הראשונים שקפצו לי לראש היה דווקא הדאצ'יה בגלל שהוא ידני ויש לי רשיון לכזה.

אחרי שראיתי ביקורות עליו וגם נסעתי עליו קצת, (יש לגיס של אחי) ירדתי ממנו מאוד מהר.

תשמע, אני מבין אותך, אבל אם אני כבר קופץ אל התהום בעיניים פקוחות לפחות שאהנה בדרך.

עכשיו אני הולך לחפש את האשכול הנחמד הזה עם הבדיחות על הרומניות...

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...