Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעשים וקרקושים ברכב חדש איך יוצאים מזה?

TZR84

פוסטים מומלצים

אשתי בשנה הקרובה ממלאת תפקיד זמני של עובדת ברילוקיישן ובמסגרת התפקיד היא קיבלה את הרכב שלה בליסינג מהמעסיק.

מדובר על טויוטה יאריס קרוס 24 עם 14,000. עד כאן הכל בסדר הבעיה שתא הנוסעים ממש בלתי נסבל לשהייה. אני לא מדבר על רעשי רוח או מנוע שאלו מוכרים וידועים בעקבות בידוד לא מצטיין.

תדמיינו תא נוסעים של מונית עם 300KM שלא מפסיק לקרקש בנסיעה די רגילה בעיר על כל בור, אבן ומהמורה. דווקא בנסיעה בינעירונית רב הרעשים נבלעים ברעשי הרקע ופחות מורגשים.

המון רעשים של פלסטיקים רועדים, קרקושים, חריקות וכו'. חלק מגיעים מאחורי הדשבורד או מדיפוני הדלתות ואי אפשר לאתר אותם.

קצין הרכב שמע את כל הרעשים ומסכים שזה לא מצב נורמלי רכב בן שנה. הרכב הוכנס למוסך יבואן לבדיקה וחזר אותו דבר למעט חלון אחד שגם קרקש והם סידרו משהו בגומיה (לא ברור מהדוח שצורף).

ביקשה להחליף לרכב אחר כרגע לא מאושר. יש משהו לעשות בנדון? הרכב ללא התקנות מקומיות הנראות לעין ולא נראה לי שהרכב נסע בשטח או עבר חיים קשים אצל הנהגת הקודמת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאשתי יש יאריס קרוס.

זה הרכב. נקודת התורפה שלו היא אכן תא נוסעים פחות מוצלח. ועדיין אשתי מאד מרוצה למרות החסרונות.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מוזר, נסעתי ביאריס שהייתה רכב מבחן וקרוס מונית ולא שמתי לב לרעשים חריגים מהפלסטיקה.

הקירקושים מהיום הראשון?

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, yulianx כתב:

מוזר, נסעתי ביאריס שהייתה רכב מבחן וקרוס מונית ולא שמתי לב לרעשים חריגים מהפלסטיקה.

הקירקושים מהיום הראשון?

יוליאן, יש מצב שהרעש מהנסיעה בספייסטאר כנראה הרג לך את התדר של הרעשים ? ;-) 😄 

• מצחיק 2

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, איציק נ. כתב:

יוליאן, יש מצב שהרעש מהנסיעה בספייסטאר כנראה הרג לך את התדר של הרעשים ? ;-) 😄 

יש לי את הקקטוס לרפרנס.😀

והאמת אני סופר רגיש לזימזומים קרקושים ברמה מוגזמת.

• מצחיק 1

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש ריקול על נקודת ריתוך בכנף אחורית, יש מצב שפירקו את חלקי הפנים כדי לטפל בנקודה הזו וההרכבה לא נעשתה כראוי.

• מעניין 4
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 שעות, yulianx כתב:

הקירקושים מהיום הראשון?

לא יודע. קיבלה את הרכב כשהוא בערך שנה על הכביש עם 14KM

אבל מהרגע הראשון שהוא אצלנו זה ככה כן. ממש קשה להתעלם מזה נשמע כמו ריקשה בתאילנד. צריך לנסוע עם מוזיקה חזקה כדי להסוות את זה. לא נעים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצלי באיביזה עם 9000 קילומטר, חדשה מהחברה, לפעמים יש זמזומים או רעשים מהפלסטיקה, בסל"ד מסויים, 

אבל זה חולף כשנוסעים בכביש איכותי.. ולדעתי זה גם תלוי במזג האוויר (חום או קור).

יש מצב שאתה מצלם/מקליט את הרעשים האלה? תוהה כמה זה רועש.

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איכות הפלסטיקה. ככל שהפלסטיק יותר זול ויש בו פחות את המרכיב שהופך אותו ליותר גמיש כך הוא מרעיש יותר ונהיה שביר יותר עם השנים

(מי שלא פירק דשבורד לפיג'ו 205  בשביל לפתור נזילה בלית ברירה ברדיאטור חימום לא יבין שביר מהו). 2 שלבים לפתרון. אחד זה לאתר מאיפה הרעשים,  ברגים קצת משוחררים, מגע בין חלק לחלק וכו'. ברגים לחזק. ולשאר קונים ספריי סיליקון נוזלי ומרססים על כל הפלסטיקים מהאזור שמרעיש. יפחית חיכוך ורעש יחד. מנסיון זה עוזר ברמה מסוימת, וזה אומר מישהו שצריך שקט של אולפן הקלטות בתוך הרכב.

דרך אגב זה שרכב חדש לא אומר שהוא לא פורק. חלק לא מבוטל מהרכבים עוברים התקנות והתאמות לארץ, וברגע שמתקין פירק פלסטיקים וחיפויים זה עניין של מזל על איזה מתקין נפלת, ובהתאם הרעשים.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 45 דקות, נירו72 כתב:

דרך אגב זה שרכב חדש לא אומר שהוא לא פורק. חלק לא מבוטל מהרכבים עוברים התקנות

אתה צודק.

אבל היום, להערכתי האישית, אני חושב שפחות מרכיבים אביזרים כמו פעם. לדוגמה מובילאיי שמגיע מקורי.

Seat Ibiza 2024 - DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 31 דקות, saar5555 כתב:

אתה צודק.

אבל היום, להערכתי האישית, אני חושב שפחות מרכיבים אביזרים כמו פעם. לדוגמה מובילאיי שמגיע מקורי.

יש עדיין קטע שלא מובן לי שמחליפים מערכות מולטימדיה מקוריות בהתקנות מהארץ. לפעמים אפילו ירידה ברמה. למה, אין לי מושג.

אולי עניין של תקנות, שפה עברית, או פוליטיקת שת"פים. כך או כך, למה שלא ישאלו לקוח מה מעדיף לפני שמפרקים לו את הרכב החדש?

• מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 דקות, נירו72 כתב:

יש עדיין קטע שלא מובן לי שמחליפים מערכות מולטימדיה מקוריות בהתקנות מהארץ. לפעמים אפילו ירידה ברמה. למה, אין לי מושג.

אולי עניין של תקנות, שפה עברית, או פוליטיקת שת"פים. כך או כך, למה שלא ישאלו לקוח מה מעדיף לפני שמפרקים לו את הרכב החדש?

המולטימדיה המקורית שמגיעה מהיצרן היא לרוב מאוד יקרה ובחלק מהמקרים אין תמיכה מלאה ב AA ו CP, אז בחלק גדול מהמקרים היבואן מעדיף רדיו פשוט מהיצרן + החלפה מקומית במערכת זולה שנותנת מענה ללקוחות קצה בהקשר של תוכנת ניווט והזרמת מוזיקה. האיכות פחות מדברת אליהם, זה בעיקר הפיצ'רים שצריך שיהיו שם.

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, איציק נ. כתב:

אז בחלק גדול מהמקרים היבואן מעדיף רדיו פשוט מהיצרן + החלפה מקומית במערכת זולה שנותנת מענה ללקוחות

מעניין כמה לקוחות היו מסכימים לזה אם היו יודעים מראש ורואים מה מתקין מקומי עושה לרכב החדש שלהם, ואיך. ויצא לי להיות כזה לפני מיליון שנה בערך בטויוטה. שלא נדבר על ההתעסקות עם הצמות המקוריות ולעתים בהחלפות משלהם מסין. וזה ראיתי בעיניים שלי על רכב חדש. ואחרי זה כשאומרים שרכב חדש מקרקש, באמת שאין לי מושג למה .. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, נירו72 כתב:

, למה שלא ישאלו לקוח מה מעדיף לפני שמפרקים לו את הרכב החדש?

מסכים איתך לחלוטין. כבר יצא לי להגיד בסוכנות.. איך שהאוטו יורד מהאוניה, ככה תביאו לי אותו. בלי להתקין כלום.

אבל יש דברים שכנראה מחוייבים לעשות.

יש התקנות אולי. לא יודע. אולי אי אילו דרישות של היבואן או חברות ביטוח. 

לגבי האוטו שלי.. אז חיישני רברס ומצלמה אחורית בהתקנה מקומית. שזה לדעתי כן עלול לגרום לקרקושים האלה.

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Seat Ibiza 2024 - DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באוקטביה שלנו התקינו בבונדר ע"י היבואן מצלמת רוורס תת רמה שמבטלת את החיווי של חיישני רוורס מקוריים. 

הדביקו את המודול עם דו"צ.

בנסיעה לגולן הדו"צ נפל ופתאום רעשים הזויים. כאילו נתפס משהו במאוורר של המזגן.

בין היתר שברו גם קליפסים בפאנלים שנופלים עלינו מדי פעם.

וזה אוטו חדש מהניילון, שמגיע מאובזר מאוד מהיצרן, ולא התקינו לו מובילאיי או איתוראן.

הזיה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • מבאס 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...