Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לאחר שרכשתי רכב חשמלי, אני מחפש עמדת טעינה, יש לי לוח חד פאזי 40*1 (התקנה תיהיה סופר פשוטה בצינור ישיר קיים מארון החשמל מטרים בודדים למיקום המיועד לעמדת ההטענה).

ממה שאני מבין עמדת הטעינה היא בסוף "שקע הזרמה גדול " המטען הוא בכלל ברכב,  האם יש באמת הבדלים מהותיים בין כל המוצרים בשוק במקרה פשוט כמו שלי?  

אני צריך סוס עבודה ל3-4 שנים הקרובות לא מעניין אותי העתיד כי זה כבר יהיה במקום אחר עם עמדה חדשה .

יצרנים /ספקים ספציפיים שעדיף לדבוק בהם? 

האם יש הבדלים באיכות האפליקציות שליטה?  הגנת הפחת שבפנים?  /דברים נוספים שכאלה שכלולים ברב העמדות האלה?

עריכה אחרונה על ידי yb

פורסם
לפני 53 דקות, yb כתב:

לוח חד פאזי 40*1

איזה אוטו קנית?

באיזה מהירות אתה חושב שהוא יטען מעמדת טעינה שתתקין?

מ 1X40 אתה יכול למשוך עם כבל סבתא 16 אמפר ואז ישאר לצריכה של כל הבית 24 אמפר שזה גבולי. 

הטעינה תהיה בהספק 3.6KW. 

בשביל להטעין סוללה של 60KW. נגיד מ 20% ל 100% צריך משהו כמו 14 שעות. בפועל יותר כי זה מטעין קצת יותר לאט מהנקוב. 

האם חשבת לשדרג את הבית לתלת פאזי 3X25?

זה סיפר לא זול, יש תשלום אגרה לחברת החשמל ותשלום לחשמלאי שיכין את הבית לביקורות חברת החשמל, יתקין לוח חדש ויחלק את שלושת הפאזות בין הצרכנים בצורה שווה. 

לגבי העמדה עצמה. מניח שבסוף כן תעבור לתלת פאזי.

יש עמדות תלת פאזית פשוטות ללא אפליקציה. חבירת - זה מטעין. לא חבירת - לא מטעין. בחלק מהמכוניות (אולי בכולן, לא יודע) אפשר שממשק הרכב עצמו להגיד שעות טעינה, נגד שהטעינה תתחיל ב 1 בלילה כשכל הצרכנים הכבדים בבית כבר כבויים או אם יש לך תעריפים מוזלים בלילה (תעו"ז) אז הטעינה  תתחיל לאחר תחילת התעריף המוזל.

יש עמדות עם נעילה בציפ NFC. 

אפליקציה מאפשרת לנהל את שעות הטעינה, את ההספק, לא בטוח שאתה צריך את זה. 

פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

איזה אוטו קנית?

באיזה מהירות אתה חושב שהוא יטען מעמדת טעינה שתתקין?

מ 1X40 אתה יכול למשוך עם כבל סבתא 16 אמפר ואז ישאר לצריכה של כל הבית 24 אמפר שזה גבולי. 

הטעינה תהיה בהספק 3.6KW. 

בשביל להטעין סוללה של 60KW. נגיד מ 20% ל 100% צריך משהו כמו 14 שעות. בפועל יותר כי זה מטעין קצת יותר לאט מהנקוב. 

האם חשבת לשדרג את הבית לתלת פאזי 3X25?

זה סיפר לא זול, יש תשלום אגרה לחברת החשמל ותשלום לחשמלאי שיכין את הבית לביקורות חברת החשמל, יתקין לוח חדש ויחלק את שלושת הפאזות בין הצרכנים בצורה שווה. 

לגבי העמדה עצמה. מניח שבסוף כן תעבור לתלת פאזי.

יש עמדות תלת פאזית פשוטות ללא אפליקציה. חבירת - זה מטעין. לא חבירת - לא מטעין. בחלק מהמכוניות (אולי בכולן, לא יודע) אפשר שממשק הרכב עצמו להגיד שעות טעינה, נגד שהטעינה תתחיל ב 1 בלילה כשכל הצרכנים הכבדים בבית כבר כבויים או אם יש לך תעריפים מוזלים בלילה (תעו"ז) אז הטעינה  תתחיל לאחר תחילת התעריף המוזל.

יש עמדות עם נעילה בציפ NFC. 

אפליקציה מאפשרת לנהל את שעות הטעינה, את ההספק, לא בטוח שאתה צריך את זה. 

הרכב mg zs ev עם הסוללה הקטנה 45, 

הטעינה כמובן תיהיה איטית מאוד בלילה לרב וזה מספיק לגמרי (כמו שהטווח של הרכב מספיק בשבילי), הבית מיועד לפינוי בינוי לכן כל ההכנות לעתיד ושדרוגים פחות רלבנטי ,  כרגע מחפש עמדה הטענה פשוטה ואמינה עם אפליקציה בשביל הנוחות.

פורסם
לפני 45 דקות, yb כתב:

הבית מיועד לפינוי בינוי לכן כל ההכנות לעתיד ושדרוגים פחות רלבנטי ,  כרגע מחפש עמדה הטענה פשוטה ואמינה עם אפליקציה בשביל הנוחות.

ממש (אבל ממש) לא ממליץ על פתרון כזה לאורך זמן, מה עוד שאין אפליקצייה.

אך לצרכים שציינת יתכן ועמדה ניידת תיתן מענה, כל עוד מחליפים את התקע המצורף בתקע-שקע שוקו.

https://greengoenergy.co.il/shop/מטענים-לרכבים-חשמליים/מטען-לרכב-חשמלי-מסוג-כבל-סבתא-type-2-type-2-באורך-5-5/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=22240001982&utm_content=733247200497&utm_term=&adgroup=176691849564&gBraid=0AAAAADyJKZUf7dXOSFtEH6_rU5o5pfEiq&gad_source=1&gbraid=0AAAAADyJKZUf7dXOSFtEH6_rU5o5pfEiq

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, waterman כתב:

ממש (אבל ממש) לא ממליץ על פתרון כזה לאורך זמן, מה עוד שאין אפליקצייה.

אך לצרכים שציינת יתכן ועמדה ניידת תיתן מענה, כל עוד מחליפים את התקע המצורף בתקע-שקע שוקו.

https://greengoenergy.co.il/shop/מטענים-לרכבים-חשמליים/מטען-לרכב-חשמלי-מסוג-כבל-סבתא-type-2-type-2-באורך-5-5/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=22240001982&utm_content=733247200497&utm_term=&adgroup=176691849564&gBraid=0AAAAADyJKZUf7dXOSFtEH6_rU5o5pfEiq&gad_source=1&gbraid=0AAAAADyJKZUf7dXOSFtEH6_rU5o5pfEiq

כבל סבתא כפתרון הטענה קבוע לא נשמע הרעיון שכדאי לבנות עליו , קראתי איפשהו שזה גם לא חוקי להטעין יותר משעתיים רצוף (אולי עם שקע שוקו אין מגבלה כזאת רק בשקע "רגיל") . 

אני מחפש פתרון פשוט אבל "נכון", ממה שראיתי עמדות עם מפרט סטנדרטי (עמדה עם כבל 5 מ' ומעלה, אפליקציה וכו'...) נדרש עולה בין 1500 ל2000 שח רק לא ברור מה מכל המוצרים טוב וכדאי באמת.

לפני 48 דקות, zvit כתב:

קרא כאן וכאן

העמדה החד פאזית 11kw במחיר באמת מעולה , השאלה אם לא נדרשת עמדה 22kw כי היא "מתאמצת פחות "  ( ציטוט לא מדוייק מאחד מהאתרים שמוכרים עמדות, לא ברור אם הכוונה לאורך חיי מוצר או אחר או סתם מילות שיווק).

עריכה אחרונה על ידי yb

פורסם

עמדות טעינה 11KW ו 22KW הן תלת פאזיות. 

אני לא סגור לגמרי שאפשר לחבר כל עמדה תלת פאזית לחד פאזי ואז היא תתפקד כחד פאזית  או שצריך עמדה חד פאזית יעודית. 

בעמדות חד פאזיות ההספק הוא 3.6KW או 7.2KW. 

אם אני לא טועה MG ZS לא תומכת בטעינה תלת פאזית בכל מקרה. 

אם כן ניתן לחבר עמדה תלת פאזית לחד פאזי אז 11KW תתפקד כ 3.6 ו 22KW תתפקד כ 7.2. 

לפני 5 שעות, waterman כתב:

כל עוד מחליפים את התקע המצורף בתקע-שקע שוקו.

יכול להיות שהתכוונת לשקע סיקון כחול?

אם לא, מה תתן החלפה לשקע שוקו? זה שקע אירופאי בייתי סטנדרטי דומה לישראלי רק עם מיקום הארקה שונה. 

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

עמדות טעינה 11KW ו 22KW הן תלת פאזיות. 

אני לא סגור לגמרי שאפשר לחבר כל עמדה תלת פאזית לחד פאזי ואז היא תתפקד כחד פאזית  או שצריך עמדה חד פאזית יעודית. 

בעמדות חד פאזיות ההספק הוא 3.6KW או 7.2KW. 

אם אני לא טועה MG ZS לא תומכת בטעינה תלת פאזית בכל מקרה. 

אם כן ניתן לחבר עמדה תלת פאזית לחד פאזי אז 11KW תתפקד כ 3.6 ו 22KW תתפקד כ 7.2. 

אם לא, מה תתן החלפה לשקע שוקו? זה שקע אירופאי בייתי סטנדרטי דומה לישראלי רק עם מיקום הארקה שונה. 

מקריאה בנושא של עמדות הטענה:

כן ניתן לבחור בעמדה בין מצב תלת פאזי לחד פאזי בחלק גדול מהן.

פורסם
לפני 9 שעות, Buki כתב:

בוקר טוב,

אכן הכוונה לשקע/תקע סיקון כחול עם הגבלת טעינה לאיזור 13 אמפר, קרי בסביבות 3 קוו״ט.

תודה על התיקון, כנראה שחלק מיכולותי לבצע ריבוי משימות - נשחקו עם הזמן 😄

בעיקרון, מתקן נייד לאורך זמן = פתרון שגוי.

אכן במרבית ׳עמדות הקיר׳ התלת-פאזיות ניתן להטעין חד-פאזית. יש שידגישו שזו תכונה של הרכב הנטען יותר משל העמדה עצמה.

לפני 6 שעות, yb כתב:

מקריאה בנושא של עמדות הטענה:

כן ניתן לבחור בעמדה בין מצב תלת פאזי לחד פאזי בחלק גדול מהן.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...