Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"מוסכניקים" עד הבית, טיפולים ברחוב - כן או לא?

elera

פוסטים מומלצים

לפני 29 דקות, Deutz912 כתב:

מעודדים. תסגרו את הפורום "טכני" עזבו לכו למוסך

לא צריך להיסחף.

החלפת נורות, פלגים, סלילי הצתה (קויל), או התקנות חשמל פשוטות ניתן לבצע גם ללא כניסה למוסך, למי שמבין באמת מה הוא עושה. (ורצוי שיהיה לו לפחות קורא תקלות על מנת לא לנחש ולהחליף סתם וללא צורך) 

לא הייתי ממליץ, למרות שיש כאן בעלי ידיים טובות לבצע דברים מורכבים. לא כולם כאן כמו אלי שיודעים להחליף רצועות תזמון, ולהחליף מכלולי מתלה ובלמים. אבל גם אותם בעלי ידע ויכולת לא עובדים ברחוב בדרך כלל אלא במקום סגור/חניה סגורה פרטית.

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 דקות, zaf כתב:

לא צריך להיסחף.

החלפת נורות, פלגים, סלילי הצתה (קויל), או התקנות חשמל פשוטות ניתן לבצע גם ללא כניסה למוסך, למי שמבין באמת מה הוא עושה. (ורצוי שיהיה לו לפחות קורא תקלות על מנת לא לנחש ולהחליף סתם וללא צורך) 

לא הייתי ממליץ, למרות שיש כאן בעלי ידיים טובות לבצע דברים מורכבים. לא כולם כאן כמו אלי שיודעים להחליף רצועות תזמון, ולהחליף מכלולי מתלה ובלמים. אבל גם אותם בעלי ידע ויכולת לא עובדים ברחוב בדרך כלל אלא במקום סגור/חניה סגורה פרטית.

לא נסחפת בכלל, דבר שני - לא בהכרח בכלל שאותם "בעלי ידע" בד"כ עובדים במקום סגור.. יש הרבה בפורום ומחוצה לו שיודעים ויש להם ידיים טובות ולא בהכרח שיש מקום סגור, דבר שלישי תזמון לא דומה כלל למכלולי מתלה ובלמים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, elera כתב:

עוד דבר שתהיתי הוא אם פעילות מתחת לשמיים, במקום עם יותר רוח או זיהום, היא לא אידיאלית כשעובדים על דברים יותר משמעותיים, כגון פירוק מנוע.

לא שמוסכים הם הדבר הכי נקי בעולם, עם מסנני אויר ואנשים בחליפות חדר נקי.

אבל רעיונית, ההבדל בין:

ErSDd0H.jpeg

gRz8SfR.jpeg

טוב, לגבי זה, נניח שיש לך רחבת כניסה צמודה למדרכה.

מעולם לא ראיתי מוסך נקי כל כך ומוסך מדרכה מבולגן כל כך.

• מצחיק 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההבדל הגדול הוא למי שייך הרכב.
אני עושה הכל על הרכבים שלי בחניה שלי. לא עובד על רכבים של אחרים.
לא הייתי מסכים ש"איש מקצוע" יבוא לעבוד בחניה שלי. כשאני צריך עזרה - הולך למוסך אמיתי.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 24 דקות, amosbmw כתב:

ההבדל הגדול הוא למי שייך הרכב.
אני עושה הכל על הרכבים שלי בחניה שלי. לא עובד על רכבים של אחרים.
לא הייתי מסכים ש"איש מקצוע" יבוא לעבוד בחניה שלי. כשאני צריך עזרה - הולך למוסך אמיתי.

ואם יש לך חבר (בתשלום כמובן) שאתה מכיר אותו ואתה יודע שהוא מכונאי לא היית נותן לו לעבוד על הרכב שלך (לא הבנתי מה זה משנה אם החניה שלך) ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא. אין אפשרות לגבות תשלום על עבודה שנעשית מחוץ לבית עסק. אין לזה כיסוי ביטוחי.

ואם כבר יש משהו שאני לא עושה בעצמי, אז זה בגלל שצריך ציוד שנמצא רק במוסך ולא ניתן להביא אותו לשטח.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במילה אחת ״אין אחריות״ 

בכמה מילים הסיפור שלי החליף לי מר מידרכה טיימינג הרס תמונע החליף פעמיים סטרטר כדי להחזיק סטרטר ולאבחן במחשב עד שנישרף הסטרטר ולא לקח אחריות-נזק מיותר של כמה אלפים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 21 שעות, elera כתב:

מה דעתכם על התופעה. רעיון רע, טוב, לא זה ולא זה?

אני לא מתכוון לענייני מצבר או פילטרים, אלא יותר מזה. התעסקות מתחת למכסה שסתומים, ועוד.

זה רעיון מעולה כל עוד זה מיושם בצורה נכונה.

חלק גדול מהטיפולים ברכב הם פשוטים ולא צריך להיות גאון גדול לעשות אותם, בטח לא בעידן היו טיוב. 

טיפול שגרתי למשל - פשוט וקל. אתה גם תחסוך המון כסף וגם תוכל לקנות חלפים איכותיים שתרצה, סיכוי גם שתעשה את זה יותר טוב מאשר במוסך אם פשוט תקפיד על הכללים.

בעולם העניין של טיפול עצמי ברכב מאוד מאוד מקובל, בארץ מעקמים לך פרצוף.

בעיה נוספת: אין תנאים פיזים מתאימים בהרבה מקרים.

לעשות את זה במדרכה שחצי גוף שלך יוצא לכביש זה לא עסק, ככל שהתנאים שלך טובים יותר - חניה פרטית, רצוי מקורה, רצוי רחבה, רצוי עם נקודת חשמל ומים קרובות ומקום סמוך לאחסון כלים- אז העבודה תהיה טובה יותר. מי שיכול גם להתקין ליפט כלשהו בחניה הפרטית שלו בכלל...

בחול בהרבה מקומות יש המון שטח ואז אפשר לעבוד בשקט על הרכבים בלי כל שנייה שמישהו יצטרך שתזוז או תזיז את הרכב.

אז אני בעד, תלוי למה איפה ומי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, zaf כתב:

לא כולם כאן כמו אלי שיודעים להחליף רצועות תזמון, ולהחליף מכלולי מתלה ובלמים. אבל גם אותם בעלי ידע ויכולת לא עובדים ברחוב בדרך כלל אלא במקום סגור/חניה סגורה פרטית.

וגם אני כבר כמעט ולא עובד בחניה של הבית... זה בהחלט לא תנאים אידיאלים, וככל שאני מתבגר זה ברור לי יותר.

אין על נוחות של מוסך, עגלת כלים מתגלגלת עם כל מה שאני רק צריך. ברז מים, וכמובן איוורור וצל בימים חמים.

עם זאת - דברים פשוטים אני עדיין עושה בחניה בבית.

לפני 3 שעות, om2 כתב:

מעולם לא ראיתי מוסך נקי כל כך ומוסך מדרכה מבולגן כל כך.

כי זה תולדה של AI

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעיקרון אני נגד החאפריות הזאת, ממש שונא אותה.

הלכתי פעם לאחד באיזור שעושה בחצר שלו ותוך 5 דקות ברחתי משם ולא אחזור לעולם.

אבל לידי יש מוסך נייד עם כלים שלא מביישים אף מוסך ובעיקר מקצועיות ויושרה שקשה למצוא גם במוסכים. ניסיתי להסתדר עם מוסכים, אבל הלכה למעשה הוא הוכיח הכירות מעמיקה עם הרכב שלי מעל ומעבר לכל מוסך אחר כולל גבע.

הוא עובד עם כל הכלים הנדרשים, בסוג של חניה פרטית עם גג וברז מים.

אחד כזה מהווה אלטרנטיבה שאי אפשר להתעלם ממנה.

אני מאוד משתדל להסתדר במוסך מסודר, אבל לעיתים אני מגיע אליו מחוסר אלטרנטיבה מספיק מקצועית וישרה.

• מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואני מכיר מישהו שיש לו "מוסך" בחצר (זה העבודה שלו כל היום מגיעים אליו רכבים) והוא מקצוען ברמה מאוד גבוהה (מתמקצע ברוב סוגי הרכבים) מא' עד ת', עושה הכל כולל החלפת גיר/מנוע (אין לו ליפט), והוא גם לא יקר ואמין מאוד, ברור שאם צריך משהו מקצועי אני הולך אליו ולא ל"מוסך" שקורע במחיר ולא בהכרח אמין.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

החלום שלי היה מוסך ביתי סטייל המוסכים הביתיים האמריקאים. אזור מקורה וסגור עם דלת רחבה נגללת שניתן לסגור.

לצערי, היכולת להגיע לכזה לא ממש קיימת. אבל מוסכי מדרכה קיימים בהרבה מקומות ובחלקם בהחלט יש בעלי מקצוע טובים, אבל לא הייתי סמוך על איכות העבודה כשאין תנאים נאותים.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...