Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"מוסכניקים" עד הבית, טיפולים ברחוב - כן או לא?

elera

פוסטים מומלצים

למה לא ? אם יש לו יידע והוא יודע לטפל בתקלה/טיפולים שוטפים מה המניעה ? עדיף מוסכים שאתה מגיע עד אליו ובמקרה הטוב אתה מחכה כמה שעות ומקרה הפחות טוב משאיר את הרכב שם כמה ימים ללא רכב חלופי, חוץ מזה שקורעים במחיר ועל כל נגיעה קלה במפתח בוקסות צריך לשלם טבין ותקילין.

היום ראיתי חשבונית של מישהו שלקח את הרכב בשביל להחליף קויל תקול 291 ש"ח "עבודה". הזוי

בכל מקרה אם מצאת מוסך הגיוני וישר שזה קשה למצוא היום אז עדיף, אם לא בוודאי שיש העדפה למוסך נייד (לא בהכרח שכולם אמינים, אבל בד"כ יש יותר אמון מאשר מוסך רגיל)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טיפול של שמן פילטרים ופלאגים- מישהו שיודע מה הוא עושה ויש לו ידע מתאים וכלים מתאימים יכול לעשות את זה על המדרכה ועם מספיק סבלנות לעשות עבודה טובה.

אממה- דברים שדורשים קצת מעבר לזה ו/או תקלות שלפתע נתקלים בהם עלולים ליצור בעיה כי:

מדרכה זה לא ליפט. ארגז כלים זה לא מוסך. זה פחות נוח, לפעמים מאוד מאתגר. במוסך יש את כל הכלים הנכונים לעבודה נכונה ונוחה. בבית מתחת לבוקים- לא. ואז כשנתקלים בבלת"ם מתחילים לאלתר. אילתורים לפעמים מצליחים ולפעמים לא. 

כשזה הרכב שלך והידיים שלך והסבלנות שלך- יש מצב שתשקיע יותר תשומת לב ולא תעגל פינות. כשמישהו בא עד אליך "לעשות את העבודה" הוא ינסה להמנע מלהגיד לך "תשמע, אני משאיר את הרכב ככה, מחר אני אחזור עם עוד צינור/כלי/בורג" ואז מתחילים אילתורים ועיגולי פינות.

רוצה לאמר בחפירה שלי שלדעתי ונסיוני אדם שעושה במוסך עבודה 100%, מתחת לבוקים על המדרכה יעשה 90% ואף פחות.

שוב, אם זה אתה והרכב שלך, אז תשקיע יותר ותדע שאם צריך לא לעגל פינות אז הרכב יחכה עוד יום. מישהו חיצוני ישאף לסגור את הרכב באותו מעמד גם אם אין לו 100% מהכלים זמינים.

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מי שיודע שיהנה, אך בעת מכירת רכב אולי יתקל בקשיים. אישית רכב שהוה מטופל ״בבית״ כניראה היה נפסל.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני אישית השתמשתי בשירותי מוסך נייד ,כשנתקעתי בסופש עם רכב ללא אלטרנטור והייתי צריך דחוף את הרכב לראשון בבוקר.

המוסך השיג אלטרנטור בשבת,והגיע בשעות הערב להחלפת האלטרנטור,מועיל זה כן.

אם תרצו המלצות על המוסך הנייד מוזמנים לפנות בפרטי

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, yulianx כתב:

מי שיודע שיהנה, אך בעת מכירת רכב אולי יתקל בקשיים. אישית רכב שהוה מטופל ״בבית״ כניראה היה נפסל.

אין מוסכים רשמיים שנותנים שירות כזה?

למה זה נחשב "חאפרי"?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מכיר.

כי אני לא יודע מה רמת המקצועיות של הבן אדם.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חלק גדול בנושא זה היכרות עם המוסכניק

אני מכיר מישהו שהוא מוסך נייד ויש לו ברכב ציוד שלא מבייש מוסך

אבל הוא לא עושה עבודות גדולות בבית לדוגמא החלפת קלאצ הוא עושה במוסך

דברים קטנים הוא עושה ליד הבית 

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, אורח לרגע כתב:

טיפול של שמן פילטרים ופלאגים-

וגם זה בעייתי מבחינת איכות הסביבה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש כמה שאלות שהייתי שואל (עקרונית גם לגבי מוסך רגיל, אבל שם די ברור שהתשובה חיובית) - וזה לגבי ביטוח של המכונאי - הן לפציעתו והן אחריות מגצועית. לאור ההגבלות בחוק על תיקוני דרך אני חושש שאינם מבוטחים. כם לא ברור לי מצבו המשפטי של בעל הרכב אם יש הסתבכות בגלל תיקון כזה, למשל האם הוא חשוף לתביעה אם המכונאי נפצע.

ציטוט

תיקון רכב בדרך תק' (מס' 3) תש"ל-1970

154. (א)  לא יתקן אדם רכב בדרך או במקום חניה ציבורי.

(ב)  נתקלקל רכב בדרך, תוך כדי נסיעתו, קלקול קל המעכב את התחלת הנסיעה או המשכתה, מותר לתקנו במקום שאירע הקלקול, ובלבד שלא ייגרמו על ידי כך מטרד או אי-נוחות לעוברי דרך או במקום החניה הציבורי ושהרכב יישאר באותו מקום אך לזמן הדרוש לתיקונו ולא למעלה מעשרים וארבע שעות, ובלבד שמקום התיקון איננו קטע דרך הגובל עם מוסך או בית מלאכה לתיקון רכב.

(ג)   אדם המתקן רכב או מחליף גלגל לא יימצא בכביש באופן שגופו בולט אל מחוץ לדופן הצדדי של הרכב כלפי זרם התנועה, אלא אם אין דרך סבירה אחרת לבצע את התיקון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 54 דקות, sperial כתב:

אחריות מגצועית

זה מלשון שהרכב עלול ’לגהץ’ אותו?

• מצחיק 2

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עוד דבר שתהיתי הוא אם פעילות מתחת לשמיים, במקום עם יותר רוח או זיהום, היא לא אידיאלית כשעובדים על דברים יותר משמעותיים, כגון פירוק מנוע.

לא שמוסכים הם הדבר הכי נקי בעולם, עם מסנני אויר ואנשים בחליפות חדר נקי.

אבל רעיונית, ההבדל בין:

ErSDd0H.jpeg

gRz8SfR.jpeg

לפני כשעה, sperial כתב:

תיקון רכב בדרך תק' (מס' 3) תש"ל-1970

154. (א)  לא יתקן אדם רכב בדרך או במקום חניה ציבורי.

טוב, לגבי זה, נניח שיש לך רחבת כניסה צמודה למדרכה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, אורח לרגע כתב:

מדרכה זה לא ליפט. ארגז כלים זה לא מוסך. זה פחות נוח, לפעמים מאוד מאתגר. במוסך יש את כל הכלים הנכונים לעבודה נכונה ונוחה. בבית מתחת לבוקים- לא. ואז כשנתקלים בבלת"ם מתחילים לאלתר. אילתורים לפעמים מצליחים ולפעמים לא. 

זה בדיוק.

לעבוד ללא שולחן עבודה מסודר/עגלת כלים עם משטח עבודה. ללא אזור/מכונה לניקוי מכלולים. ללא אפשרות לשטוף חלקים וללא ניקוז.זה לא שאין מוסכים שנראים כמו מוסכי מדרכה, אבל גם בהם יש לפחות ליפט , מקור כח חשמלי ופנאומטי.

לא הייתי מטפל ברכב שלי גם לא ברחבת החניה שלי למרות שיש לי מקום מקורה (אבל צפוף) . 

אם בכל זאת אתה רוצה לעבוד ליד הבית - אז עם סידור דומה לסככת טיפולים בפיטס כזו:

image.png.c0ab1cfecfab4bcee62d8a63d351e56f.png

image.png.2fb92d966889f41657d8061b47ddf4f9.png

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...