Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוקוס 2016- ראש מנוע שהוחלף לפני שנתיים וחצי כנראה הלך שוב

Daniel s.

פוסטים מומלצים

הקדמה: כידוע הייתה תקלה סדרתית בתכנון בלוק המנוע ב 1.5 אקובוסט של פורד (קוגה, פוקוס) ולאחר תביעה ייצוגית גדולה דלק מוטורס היבואנית הרחיבה את האחריות על הכשל הספציפי -שאופיין בירידת מפלס נוזל הקירור, אובדן כח ועשן לבן רב מהאגזוז- ודופק את האטם ראש מנוע ובמקרים החמורים יותר את ראש המנוע ל עד 10 שנים מתחילת מועד האחריות או 160,000 ק''מ המוקדם מביניהם, או תיקון חד פעמי על חשבונם או החזר למי שטיפל ויש לו הוכחות שזה בעקבות התקלה הנ''ל.

לגוף העניין, בבעלותי פורד פוקוס 2016 1.5 (בערך 150,000 ק''מ) מעל שנה שבאמצע 2022 הוחלף לה חצי מנוע באחריות היבואן בעקבות התקלה המדוברת, הייתה די סבבה במשך הזמן שהיא בבעלותי,כבר לפני כמעט שנה שמתי לב שמפלס הנוזל קירור טיפה נמוך אז קניתי מייד נוזל קירור ומילאתי ככה פעם בתקופה, שמתי לב שהנוזל קירור יורד טיפטיפה כל פעם, לצערי לא ייחסתי לזה חשיבות מרובה מחוסר הבנה, עד שאתמול בעיצומה של עליה ממושכת (כביש 1 לכיוון י-ם בין הפיצול מכביש 6 ליציאה ל 431 לראשל''צ מודיעין) אני מרגיש שהרכב לא סוחב, לא מעלה טורים בלחיצה על המצערת, חשבתי שנדמה לי והכל רגיל ואז אני מסתכל במראה ומבחין בענן ענק של עשן לבן מאחוריי, מייד עצרתי בצד וכיביתי הרכב, חשבתי אולי התחמם המנוע או שחסר שמן (אני לא מבין גדול בתחום😅) פתחתי את מכסה המנוע ושמתי לב שהנוזל קירור ממש על המינימום חיכיתי שהמנוע יתקרר קצת והוספתי מי קירור, בדקתי שמן והיה מספיק, ניסיתי להדליק שוב את המנוע הוא התניע אבל זייף וקירטע, לחצתי על הדוושה בפארקינג והסתכלתי אחורה ושוב יצא ענן של עשן לבן מהאגזוז, הבנתי שאני לא נוסע מכאן עם הרכב...

הזמנתי גרר שלקח אותו למוסך מורשה שאני מכיר, התקשרתי לבחור במוסך סיפרתי לו מה קרה אמר לי שיבדוק ויעדכן, הוא התקשר אליי בבוקר ואמר לי שעשו בדיקות ושורה תחתונה צריך להחליף את אחד מסלילי ההצתה ואת כל הפלאגים בעלות של 1,300₪ -בלי להבין יותר מדי היה לי מוזר שזו הבעיה וזה מה שיפתור אותה- אבל אמרתי לעצמי הם מבינים יותר ממני, החליפו לי ושילמתי כמו ילד טוב.

הערב אני נוסע על הרכב מתניע חלק ב''ה ונוסע בעיר כרגיל, כולי מבסוט שסודר העניין ואז אני עולה איזו עליה קטנה ליד הבית ופתאום שוב אבדן כח והמון עשן לבן (איזה באסה🤯)!!... השארתי למוסכניק הקלטה נזעמת לפי מה הוא החליט שהפלאגים יפתרו את הבעיה וזה, הוא אמר לי שהוא התייחס וטיפל רק בבעיה של זיוף המנוע ולגבי העשן צריך לבדוק שוב🥵...

מתוך תסכול מהפינג פונג הזה ומהכסף שנשפך לי והולך להישפך לי (ממה שראיתי תקלה כמו שלי נאמדת בעלות של אפי' עד 10,000₪😰), החלטתי שאני אלך מחר למישהו יותר 'חאפר' שינסה לסדר לי את התקלה הזאת במחיר פחות כואב,

אבל עכשיו -לפני שאני מתחיל ללכת למוסכים למיניהם- התיישבתי קצת לקרוא בפורום מה הכיוון של התקלה שיש לי ונתקלתי בתוכן של התביעה הנ''ל, הופתעתי לראות שיש אצלי -בפוקוס שהוחלף בה חצי מנוע לחדש לפני כולה שנתיים וחצי- בדיוק את אותם הסימפטומים המתוארים בתלונות התובעים בעלי הפוקוסים והקוגות עם הבלוק הישן כמצויין ב'הקדמה' למעלה וכפי שניתן לקרוא בהרחבה במכתב שקיבלתי מדלק מוטורס לפני כמה חודשים: 17387112538671536933772052885352.thumb.jpg.28bcef52d5b3e37a208c57795bf05129.jpg1738711284384332102045720419567.thumb.jpg.8a3aeba83f9330e78299868a643575dd.jpg

אחרי שראיתי את זה אני מתחיל לקוות שלמרות שמצויין במפורש שההחלפה על חשבונם היא חד פעמית אולי אולי בגלל שזה ממש הזוי ולא הגיוני ששוב הולך ראש מנוע -או מה שזה לא יהיה- שנתיים וחצי אחרי שהחברה החליפה לחדש, אולי יסכימו להחליף לי שוב על חשבונם כי הרכב עדיין תחת האחריות המורחבת (בתוך 12 חודש ממועד ההודעה, בתוך 10 שנים ממועד תחילת האחריות [2016], ובתוך מגבלת הק''מ הכלולה באחריות המורחבת [160,000]), וגם תכל'ס קיבלתי את המכתב הנ''ל אחרי שהחליפו לי את את החצי מנוע אז אולי אני זכאי... תקוות של אדם מיואש🙄

מה אומרים, יש לי סיכוי או שאני חולם באספמיא??

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מהניסיון שלי עם פורד לדעתי הם המצטיינים בשירות ואחריות מכל מה שהכרתי מהשאר, כך שאני מקווה שהמקרה שלך יכלל במסגרת האחריות ורצון טוב.

לפי מה שהובן שהאחריות היא "החלפה חד פעמית" אבל יש סיכוי כלשהו תיגש למרכז השירות תבדוק ותעדכן, בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מעדכן שהכנסתי את הרכב למוסך רכב דוד מורשה פורד מאזדה קיבלו אותי יפה מאד,  הכניסו את הרכב לדיאגנוסטיקה והגישו בקשה לאחריות היבואן, מתברר שהעשן היה כהה והסיבה ככל הנראה עומס שמן😅 ... (מקווה שלא נהרס משהו רציני), אז הכל טוב ולא צריך החלפת מנוע, וחוץ מזה אמרו לי אח"כ שדלק מוטורס לא אישרו את הבקשה בכלל כי הרכב כבר עבר החלפת חצי מנוע באחריותם...

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...