Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלומות. 

חדשות לבקרים אני נתקל בעיתונות המקומית בכתבה מסוג "הצילו מרעישים פה עם המכוניות" או "מבצע אכיפה על מכוניות משופרות". 

בכנות, התעצבנתי כבר. שיפסיקו לבכות, כל הצדדים. 

פניתי למשרד התרבות והספורט, בתמימותי, עם הצעה- ציטוט:

"לכבוד אנשי לשכת שר התרבות והספורט,

שלום רב.

אני מזהה 2 מצוקות אשר יכולות לפתור זו את זו, כאשר מעמידים אותן "ראש בראש".

זה לא סוד שיש צורך בכספים נוספים לקופה הציבורית. זו המצוקה המדינתית.

באשר למצוקה השנייה: יש בארץ ציבור שלם המשווע לפתרונות בתחום הספורט המוטורי.

פיתוח של התחום, הסדרה של מגרשי מרוצים, אישור והסמכת מכוני בחינה לשינויים לרכבים- כל אלו פתרונות שייטיבו עם קהל לא קטן של אנשים וגם יכניסו כספים ישירים (חלפים, בדיקות) ועקיפים (דלק ועוד) לקופה.

פיתוח התחום:

בעולם יש כמה מסלולי מירוצים ברמה עולמית המהווים מוקד תיירות בפני עצמו, כמו הנורבורינג בגרמנייה.

פיתוח תחום הספורט המוטורי יוכל להביא לארצנו גם תיירים יעדיים, ובהחלט למשוך תיירים שהגיעו לארץ לדברים אחרים אך רוצים להנות קצת- בין אם בצפייה בתחרויות או בהשתתפות פעילה.

הסדרת מגרשים:

המשטרה עורכת מדי זמן מבצעי אכיפה עבור רכבים משופרים שעושים מרוצים ברחובות הערים, פשוט כי אין להם מקום אחר, ייעודי, שבו יוכלו להנות מהרכבים שלהם.

יש לא מעט בעלי רכבים שהיו שמחים לנסוע על מסלול מירוצים באופן חוקי, וכרגע אין באפשרותם.

מסלול תקני יוכל גם לשמש כמסלול להוראת נהיגה מתקדמת, נושא שבעצמו לדעתי אמור להיות חלק מרישיון הנהיגה של כל נהג בישראל (למידה איך לצאת מהחלקות, בלימת חירום נכונה ועוד), דבר שגם הוא יכול להכניס כספים נוספים לקופה.

אישור והסמכת מכונים לשינויים:

כיום, יש לא מעט רכבים משופרים על הכביש. המצב היום אומר שכל המשפרים הם עבריינים, שכן השיפורים מבוצעים באופן לא חוקי. סביר להניח שגם החלקים נרכשים באופן לא חוקי, מסייעים להעלמת מיסים והכנסות ועוד.

כאשר יוסדר הנושא, ניתן יהיה לבצע שיפורים למכוניות בארץ, על פי קריטריונים שייבחרו – וייאכפו! חזק מאד, שיהיו נכונים והגיוניים- אין בעייה לשפר הספק מנוע, בתנאי שמשפרים את מנגנון הבלמים בהתאמה, מידת הצמיגים וכדומה. את הרכיבים ניתן יהיה להתחיל לייבא ולשווק בחנויות הרגילות בישראל, דבר שיכניס עוד כספים לקופת המדינה, יעזור למנוע פשיעה רגילה וכלכלית וייתן פתרון לתופעות כמו רעשים מטרידים משיפורים לא מפוקחים (אגזוזי לחץ ועוד)."

תאריך הפנייה- 17/12/24. כבר שכחתי שפניתי...

היום קיבלתי תשובה לקונית משהו. ציטוט:

"

שלום רב,

ראשית תודה על פנייתך למשרדנו ועל הצעותיך לקידום הספורט המוטורי בישראל.

משרד התרבות והספורט פועל לאסדרה, פיתוח וקידום הספורט המוטורי בישראל באמצעות הרשות לנהיגה ספורטיבית לרבות הפניית משאבים ותקציבים לטובת התחום, ובהתאם לחוק הנהיגה הספורטיבית.

להלן קישור לאתר הרשות לנהיגה ספורטיבית, בו ניתן ללמוד על היקף ותוכן פעילות הרשות לנהיגה ספורטיבית:

https://www.gov.il/he/departments/units/the_sports_driving_authority/govil-landing-page'"

תרגום: "תZדיין בסבלנות", נחשו אתם על איזו מילה הדגש.

זהו, פרקתי קיטור. אוף איתם.

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

האוכלוסיה ש"משפרת" אגזוזים לא תשלם תמורת שימוש במסלולים - ימשיכו להתפרע ברחובות הערים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 5
  • רעיון גרוע 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בוקר טוב אליהו....

הרכבת הזו של ספורט מוטורי בארץ נוסעת במעגלים כבר הרבה מאוד שנים.

גם מעט התחנות בהן הרכבת הזו עצרה ועשתה משהו, זה הישג די גדול בתרבות המוטורית הציונית.

גם יוזמות לשת"פ עם הרש"פ ולעשות אצלם מסלול שפחות כפוף לתקנות הקשוחות שלנו לא צלחו.

בשורה תחתונה ספורט מוטורי זה סיפור יקר שדורש הרבה השקעה של כסף והרבה משמעת של אימונים.

כל המרעישים למיניהם לא באמת מעוניינים בנהיגה במסלול, אלא ב'דאווינים' בשכונה.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

האוכלוסיה ש"משפרת" אגזוזים לא תשלם תמורת שימוש במסלולים - ימשיכו להתפרע ברחובות הערים.

אכיפה ללא פשרות. 

וכן, זה נכון, אבל - ויש פה אבל. 

Just now, BoazB11 כתב:

בוקר טוב אליהו....

במלא הכנות, אתה טועה פה.

זה פשוט "בזמן הנכון", ולא "בוקר טוב אליהו". 

אלו מצוקות שיכולות לפתור אחת את השנייה- הזמן הנכון מבחינת הגדלת הכנסות המדינה. לפני המלחמה לא הייתה לאף אחד שום סיבה לעשות משהו, כלשהו, עם הסיפור הזה. אבל כשנלחמים על כל שקל לתקציב, ומקורות מימון-אין, זה נראה כמו בדיוק הזמן להראות יצירתיות ויוזמה, ולעשות משהו שיכול להיטיב עם כולם (הרוב, יותר מדוייק). 

Just now, BoazB11 כתב:

בשורה תחתונה ספורט מוטורי זה סיפור יקר שדורש הרבה השקעה של כסף והרבה משמעת של אימונים.

כל המרעישים למיניהם לא באמת מעוניינים בנהיגה במסלול, אלא ב'דאווינים' בשכונה.

נכון. דורש השקעה ומחזיר את ההשקעה. 

אתה מדבר על משמעת. חלק מהדברים שכתבתי שם היו- "קורס נהיגה מתקדמת", שזה דבר שלא מצריך "משמעת אימונים", ולחלוטין בכנות אני מאד רוצה לעבור את הקורס הזה אך אין אחד קרוב למקום מגורי. לדעתי הכנה יש גם לחייב נהגים חדשים לעבור את הקורס הזה כתנאי לקבלת הרישיון, על מנת להקנות להם מספר כלים שחשוב שיהיה להם ושלא נותנים בלימודי תפעול הרכב (קרי, לימודי הנהיגה). ויש כאלו. 

הנורמטיבים ירצו לשפר בצורה חוקית- יותר קל בחיים מול הטסטים וכולי. מעבר לעובדה שהשיפורים ייבדקו למטרת בטיחות. 

הלא נורמטיבים, תמיד יהיו- אבל יהיה הרבה יותר קל "לברווז" אותם. 

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, ברווז כתב:

אכיפה ללא פשרות. 

יש לך חשבון פייסבוק?

מכיר "חיפאים מצייצים המקורי"?

אז בין פרסומת של ספרית למודעה של לק -ג'ל תמצא לא מעט תלונות על ה"משברים" שאכן שוברים את השינה בשכונות מסויימות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כאחד שהחל דרכו ב״מרוצי אשקלון״ אני יכול להעיד שמשפרי מערכות הפליטה כמעט ככלל אינם חלק מפעילות סדורה במסלולים הקיימים כיום. 

ישנם 3 מסלולים חוקיים היום, בשדה תימן, ערד ופצאל.  מעבר לפעילות מאורגנת של ליגות והדרכות מסלול יש לא מעט ימי מסלול פתוחים לכל (בתיאום מראש) , 

אחוז ה ״משוברות״ המשתתפות , ואני לא מדבר על בעלי מספר אפור שרכבם נבנה למסלול, נמוך עד כדי אפסי.

גם מי ש ״רץ״ בכבישי נהיגה,  מסוימים, אלה בדרך כלל לא ״המשוברות״ עליהן מלינים. לכן יש הגיון באכיפת חוקי הרעש. וגם בהצעה לתקנן בחוק את נושא תקנה 380 ולהסמיך סדנאות. 

ניתן להרכיב מערכות פליטה גם מבלי להסיר חלקים כמו רזונטורים ודודים. למי שהפרוטה מצויה בכיסו, אקרפוביץ ורמוס מיובאות באופן סדיר ועומדות בתקנים. 

כל האמור אינו באשר לבוני מכוניות למסלול ממילא, אינן מורשות לכביש ומי שעוסק בתחום לא לוקח סיכונים מיותרים (אם כי יש כאלה המחזיקים מכונית חזקה אבל לא רועשת, אפילו צולמו באחד השרשורים כאן) 

לפני 3 שעות, ברווז כתב:

פיתוח של התחום, הסדרה של מגרשי מרוצים, אישור והסמכת מכוני בחינה לשינויים לרכבים- כל אלו פתרונות שייטיבו עם קהל לא קטן של אנשים וגם יכניסו כספים ישירים (חלפים, בדיקות) ועקיפים (דלק ועוד) לקופה

כבר יש,

פצאל , פחות נגיש למי שלא רוצה לעבור בכבישי השומרון.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 23 דקות, sperial כתב:

תמצא לא מעט תלונות על ה"משברים" שאכן שוברים את השינה בשכונות מסויימות.

אני שומע אותם מהחלון, לא צריך לקרוא תיאורים של הרעש :LOL: יש מירוצי אופנועים באיזור שלי.

לפני 19 דקות, zaf כתב:

ישנם 3 מסלולים חוקיים היום, בשדה תימן, ערד ופצאל.  

אה, ומה יעשו כל בעלי המשוברות מאיזור הצפון? ששם גם אני גר? יחד עם אוכלוסיה שאוהבת לשפר? 

פורסם
לפני 54 דקות, ברווז כתב:

לדעתי הכנה יש גם לחייב נהגים חדשים לעבור את הקורס הזה כתנאי לקבלת הרישיון

אם כבר, כדאי לעשות את זה אחרי שנה או שנתיים שיש רישיון.

ככה כבר התרגלו לכביש ומבינים אותו ואת מה שעושים.

במקום הזה יש אפשרות יעילה לשפר.

נהג ביום הראשון לרישיון לא יוכל להתקדם הרבה מעבר למה שמורה הנהיגה מלמד אותו (או לפחות הרבה פחות ממישהו שכבר נוהג שנתיים).

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם
לפני 5 דקות, Froyne כתב:

נהג ביום הראשון לרישיון לא יוכל להתקדם הרבה מעבר למה שמורה הנהיגה מלמד אותו (או לפחות הרבה פחות ממישהו שכבר נוהג שנתיים).

איך להימנע מהחלקה על כביש רטוב, והצד השני של הקסטה- איך לצאת ממצב של החלקה על כביש רטוב. בתפעול פיזי, לא בתיאוריה. לא יעיל? לא חשוב לדעתך לנהג חדש להבין?  וזו רק דוגמא אחת. חשוב לדעתי לעשות ריענון, אולי כתנאי לסיום ה"נהג חדש", אבל הקורס הבסיסי צריך להיות כתנאי לרישיון. 

הבעייה נמצאת הרבה יותר אצל אלו שרק קיבלו את הרישיון, מאשר כאלו שכבר צברו קצת ניסיון- אלו שרק קיבלו את הרישיון הרבה יותר מועדים למצוא את עצמם בסיטואציות מסובכות עבורם, ללא גרם של ניסיון או יכולת ניתוח של המצב כי לא מלמדים אותם את זה. שם הבעייה הגדולה יותר. 

פורסם
לפני 13 דקות, BoazB11 כתב:

אבל מה עם החשבון? שולמן ישלם??

אני יודע שלימודי נהיגה זה עסק יקר. היום עוד יותר ממה שהיה בזמני, אני מאמין. 

אבל, אני משוכנע שאנשים ישלמו את זה עבור הקטנת הסיכון להיות מעורב בתאונה. 

פלוס, אם משרד התחבורה היה שווה משהו, הוא היה נכנס לעניין ומסבסד חלק מזה. זה לחלוטין בתחום אחריותו.

• מצחיק 1

פורסם

בעבר עלתה הצעה באחד הפורומים לפלס את עזה ולהפוך אותה למסלול מירוצי אופנועים. אני חושב שהחלק הראשון כבר הושלם במימון ממשלתי, כך שכעת הגיע זמנם של היזמים הפרטיים להיכנס עם תכניות לחלק השני.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 3 שעות, Froyne כתב:

אם כבר, כדאי לעשות את זה אחרי שנה או שנתיים שיש רישיון.

ככה כבר התרגלו לכביש ומבינים אותו ואת מה שעושים.

במקום הזה יש אפשרות יעילה לשפר.

אני חושב שאתה טועה. 

אחרי שהבן שלי הוציא רשיון נהיגה ונהג כחודשיים אולי קצת יותר (רוב הזמן אני הייתי המלווה ) 
נסענו ביחד לטיול מסלול ברומניה (לפני עידן המסלולים בארץ ) עם מדריכים ישראליים ל4 ימי מסלול מרוכזים 

את הדרך הלוך וחזור לשדה התעופה עשינו ברכב שלי כאשר הוא נוהג. 
אני יכול להגיד לך שהיה הבדל מהותי בין הנסיעה לשדה (נהג חדש , מהוסס , לא מרים מבט ועוד בעיות )
לנסיעה בחזרה מהשדה הביתה (נהג בטוח , מרים מבט )

בנוסף הוא היה הנהג עם השיפור הכי גדול בזמנים , בין המסלול הראשון למסלול האחרון. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

פריקת עול צריכה להיות אצל מבקר משרד התחבורה או מבקר הרשות לנהיגה ספורטיבית.

מבחינת מה צריך להיעשות או מה אתה ברווז יכול לעשות, זה בעיקר לפעול מקומית/מוניפיציאלית, ולדרוש שיהיו אירועים או מקום שבהם הם יוכלו להרעיש.

מבחינת העירייה אין להם כל כך הרבה כלים לעבוד איתם אז מאוד קשה באמת למצוא את הטריקים והשטיקים שיש להם בחוקי עזר עירוניים. הכוח מרוכז יחסית בידייה של הממשלה. סוג של ביצה ותרנגולת.

אנקדוטה קטנה, למשטרות הצפוניות יש לו"ז די קבוע בנוגע לאכיפת רעש. כן האכיפה קורית על בסיס שבועי אבל לפעמים הם יוצאים מהתחנות ועושים מבצעי עומק.

אם אני לא טועה (אמור להיות פוסט בנושא בבלוג שלי) מדובר על חודשי יולי-אוגוסט-ספטמבר ותחילת השנה ינואר-פברואר-מרץ. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

שלחתי את הבן שלי לקורס באלטרנטיבי מיד בסיום תקופת הליווי.

אין שום סיבה לדחות מעבר לכך.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...