Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות לגבי טיפול 15K טיפול ראשון לפולסווגן טי רוק

MJ01

פוסטים מומלצים

שלום,

התייעצות לגבי טיפול 15K טיפול ראשון לפולסווגן טי רוק, מנוע 1500 טורבו.

קיבלתי הצעת מחיר ממוסך מרכזי:

מוחלף "בורג " לא ברור לי איזה והיועצת לא ידעה להגיד חוץ מזה שעלות ו כ20 שח, הערכתי בורג אגן שמן.

פילטר שמן

שמן

כל זה 900-1000 שח.

שאלתי לגבי פילטר אוויר ופילטר מזגן, נאמר כי מוחלפים בטיפול 30K.

בבקשה דעתכם, לדעתי מחיר מוגזם.

בבקשה דעתכם גם על פילטר אוויר ומזגן, עד היום תמיד הייתי מחליף כל שנה, עכשיו שינו לפעם בשנתיים ועוד לרכב עם מנוע טורבו...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש הבדל במחירים בין המוסכים המורשים שווה לבדוק עוד.

מה רשום ספר רכב?

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קיבלתי משני מסכים מורשים- האחד 920 שח השני 949 שח. הזוי...

מחיר חלפים 414 ש"ח (שמן, פילטר שמן, פילטר מזגן ובורג אגן שמן)

מחיר עבודה 400 שח כאשר מוסך אחד רשם 1.5 שעות ומוסך שני 2 שעות. 

לא יודע, מנסיון החלפת שמן לוקחת גג 30 דקות.

פשוט חוצפה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ליצרן יש שעתון שלפיו נקבע המחיר.

אם זה המחיר אז אין מה לעשות. אתה יכול ללכת למורשה כללי וכנירטה יצא זול יותר, אבל כאשר הרכב באחריות- הייתי מטפל ביבואן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשהגעתי לטיפול שגרתי לארונה 1.0 של ההורים שלי אצל ״מוסך רון״ לפני מספר שנים, הוא לא החליף מסנן אוויר, וכששאלתי מדוע הוא הסביר לי שבמנועים האלה מחליפים כל טיפול שני. יכול להיות שהעיקרון זהה למנועי ה-1.5 החדשים.

אני בניגוד ל- @yulianx כן הייתי הולך למוסך שאינו מורשה יבואן, גם כאשר הרכב באחריות. המון רכבים באחריות מטפלים במוסכים כאלו, גם בטיפול הראשון שלהם, והאחריות נשמרת משום שאלו מוסכי מורשה משרד התחבורה.

כל ההפחדה של ״רצון טוב״ במקרה של אסון כבר לא עובדת עליי אישית מזמן. ההתנהלות, היחס, התמחור המוגזם וחוסר המקצועיות המאוד ניכר של מוסכי מורשה יבואן בכלל (וצ׳מפיון מוטורס בפרט) לא שווה לי את הסיכון למימוש ״רצון טוב״.

במידה ותרצה המלצות למוסך שמומלץ לרכב שלך, נא ציין את אזורך ונעזור לך. 

2016 BMW M235i.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, MJ01 כתב:

כאשר מוסך אחד רשם 1.5 שעות ומוסך שני 2 שעות.

מה יהיה? מי מפקח על הבדיחות הללו? טיפול ראשון הוא לא בד"כ שעה ופחות? אין סיכוי לטיפול ראשון של שעתיים. שני כנראה מחרטט ללקוחות עם עלות ש"ע נמוכה מאחרים. מאחל לו ייצוגית יפה.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, Fraysa כתב:

כשהגעתי לטיפול שגרתי לארונה 1.0 של ההורים שלי אצל ״מוסך רון״ לפני מספר שנים, הוא לא החליף מסנן אוויר, וכששאלתי מדוע הוא הסביר לי שבמנועים האלה מחליפים כל טיפול שני. יכול להיות שהעיקרון זהה למנועי ה-1.5 החדשים.

אני בניגוד ל- @yulianx כן הייתי הולך למוסך שאינו מורשה יבואן, גם כאשר הרכב באחריות. המון רכבים באחריות מטפלים במוסכים כאלו, גם בטיפול הראשון שלהם, והאחריות נשמרת משום שאלו מוסכי מורשה משרד התחבורה.

כל ההפחדה של ״רצון טוב״ במקרה של אסון כבר לא עובדת עליי אישית מזמן. ההתנהלות, היחס, התמחור המוגזם וחוסר המקצועיות המאוד ניכר של מוסכי מורשה יבואן בכלל (וצ׳מפיון מוטורס בפרט) לא שווה לי את הסיכון למימוש ״רצון טוב״.

במידה ותרצה המלצות למוסך שמומלץ לרכב שלך, נא ציין את אזורך ונעזור לך. 

העניין שגם פה בפורום היו כמה מקרים שהערימו קשיים כאשר גילו שהרכב לא טופל ביבואן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלו המחירים במוסכים ברשת היבואן אצל כל היצרנים. 

רכשת מכונית חדשה במיטב כספך. תוכל לחסוך עד 400 ש"ח אם תטפל במוסך כללי שהינו מורשה משרד התחבורה. בשביל קצת יותר משקל ליום (בהנחה שאתה מטפל פעם בשנה), ממליץ לך להישאר ברשת היבואן, לפחות כל עוד אתה באחריות, אלא אם אתה יכול לטפל במוסך מומחה כמו "רון" או "אופיר המכונאי האקדמאי", שבהם איכות הטיפול תהיה גבוהה יותר כאשר יש למוסכים אלו התמחות ארוכת שנים במכוניות VAG. 

אם אתה גר רחוק מהמרכז, ממליץ לך לשלם כשקל יותר ליום ולהבטיח שאם תזדקק להפעלת אחריות לא תצטרך להוכיח שטיפלת לפי מפרט היצרן. 

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Toyota Avensis 2.0 AT  

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באמת? אם בעל הרכב צריך להפעיל אחריות יצרן, הוא זה שאמור לפנות ליבואן. היבואן יבדוק ויראה שאין נתונים שבעל הרכב טיפל במכונית (כי הרי מוסך כללי לא מחובר לרשת היבואן), ואז בעל הרכב צריך לספק את החשבונית של הטיפול והוא צריך לוודא שמופיע שם השמן לפי תקן היצרן, ומסנן שמן לפי תקן היצרן וכד׳. ואם הנתונים הרלוונטים לא מופיעים, היבואן רשאי להתעלם בנימוס.

המכונאי הכללי הוא לא צד בעניין.

• רעיון טוב! 2

Subaru BRZ 2.4 6MT | Toyota Avensis 2.0 AT  

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון שבעל רכב צריך לספק את החשבונית של הטיפול, אבל הוא לא צריך "לוודא שמופיע שם השמן לפי תקן היצרן, ומסנן שמן לפי תקן היצרן וכד׳", כי הוא לא איש מקצוע בנושא, ואין לו מושג בדברים האלו, אלא למוסכניק הכללי.  נכון ש"אם הנתונים הרלוונטים לא מופיעים, היבואן רשאי להתעלם בנימוס", הוא יכול לומר לבעל הרכב "הכל על חשבונך", והמוסכניק הכללי יצטרך בסופו של דבר להתמודד עם זה.

המכונאי הכללי הוא צד ג' בעניין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואז אותו מוסכניק יציג לך מקט שלא מאושר ע״י היבואן, ומה תעשה? תהיה בבעיה גדולה.

הרי אותו מוסכניק לא יתחיל במריבות מול צמפיון במקומך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי במשפט בעל הרכב יהיה אחראי להוכיח שדרש מהמוסך הכללי באופן ברור ושאינו משתמע לשתי פנים לעבוד לפי מפרט היצרן. 

כל מקרה של באתי למוסך נתן לי הצעה 350 שקל (כשאצל היבואן זה תומחר בפי 4) תפורש כנראה כהקטנת ראש.

אם המוסך הכללי יכתוב בחשבונית בדיוק לפי מפרט היצרן, ובפועל יכול להיות שישים דברים אחרים כמו שמן לא בתקן, את זה כבר יהיה יותר קשה להוכיח. (אבל עדיין אפשרי).

ואם שם זיוף שלא ביודעין? בכלל נכנס כאן צד ג של צד ג'. 

כאב ראש מוחלט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...