Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות לגבי טיפול 15K טיפול ראשון לפולסווגן טי רוק

MJ01

פוסטים מומלצים

מוסכים מומלצים לקונצרן VAG

IMG_0175.thumb.jpeg.ade5a495fe9617106ced2920ee896a0c.jpeg

בצפון יש לך את מוסך שליין, מורשה יבואן. 

בתאריך 20.1.2025 בשעה 18:00, MJ01 כתב:

אני אשמח להמלצה למוסך בקריות \ חיפה.

מוסך שליין.
מומלץ בקבוצות בעלי רכבי קבוצת פולקסווגן.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, mcaspi כתב:

נכון שבעל רכב צריך לספק את החשבונית של הטיפול, אבל הוא לא צריך "לוודא שמופיע שם השמן לפי תקן היצרן, ומסנן שמן לפי תקן היצרן וכד׳", כי הוא לא איש מקצוע בנושא, ואין לו מושג בדברים האלו, אלא למוסכניק הכללי.  נכון ש"אם הנתונים הרלוונטים לא מופיעים, היבואן רשאי להתעלם בנימוס", הוא יכול לומר לבעל הרכב "הכל על חשבונך", והמוסכניק הכללי יצטרך בסופו של דבר להתמודד עם זה.

המכונאי הכללי הוא צד ג' בעניין.

איזה צד לעניין, הוא עבר הכשרה בצ'מפיון? הוא מחובר למחשבי היצרן? הוא מעודכן ע"י היצרן בעדכונים הקשורים לאחזקת הרכב? 

קשקוש מוחלט שלא מעוגן בכלום ושום דבר. על אותו משקל פותח השרשור רשאי לתבוע אותך על עצת אחיתופל, במידה ויאמץ אותה ויידרש לליקוי ברכבו בתקופת האחריות. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Toyota Avensis 2.0 AT  

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, mcaspi כתב:

תצטרך לשלם כדי להחזיר את הרכב כמה שיותר מוקדם לפעולה תקינה, ואז אותו מוסכניק יהיה במריבה מול צ'מפיון ומולך בבית המשפט.

מעדיף לשלם עוד כמה מאות ולהיות בראש שקט.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 שעות, menir1 כתב:

איזה צד לעניין, הוא עבר הכשרה בצ'מפיון? הוא מחובר למחשבי היצרן? הוא מעודכן ע"י היצרן בעדכונים הקשורים לאחזקת הרכב? 

קשקוש מוחלט שלא מעוגן בכלום ושום דבר. על אותו משקל פותח השרשור רשאי לתבוע אותך על עצת אחיתופל, במידה ויאמץ אותה ויידרש לליקוי ברכבו בתקופת האחריות. 

אם הוא לא עבר הכשרה ע"י צ'מפיון, למה הוא קיבל את הרכב? אז לקבל את הרכב, ולא להיות אחראי על העבודה? באיזה תחום זה קיים שבעל מקצוע לא אחראי על העבודה שלו?

לא מעוגן בכלום ושום דבר? אדם שגרם לך לנזק אחראי לנזק שהוא גרם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 דקות, mcaspi כתב:

למה הוא קיבל את הרכב?

כי הוא בעל ניסיון ברכבי הקונצרן ולא התחיל אתמול על פי סרוטים ברשת.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפות״ש, לדעתי ומניסיון של הרבה שנים עם רכבי הקבוצה, אני חושב שיש עליהום מוצדק-ולא-מוצדק על מוסכי היבואן. 

מחד, נכון שעלות הטיפול ברכב במוסכים אלו יקרה יותר, ולעיתים בהגזמה. מנגד, העלות נגזרת ממחיר לשעתון עבודה שקובע היצרן. לכן, כשאתה רוכש רכב מסוג מסוים, עלייך גם לברר כמה עולה להחזיק אותו משמע - עלות מחיר טיפולים וחלפים.

כמו כן, לגבי איזושהי התייחסות מעט מזלזלת במוסכי היבואן, אני מכיר זאת ויש בכך מן האמת, בסוף עם מספרים אי אפשר להתווכח... מנגד, אני חושב שזאת הכללה לא הוגנת. יש מוסכים טובים ומכונאים טובים, כמו שיש כאלו שלא. בנוסף, וזה משהו שנוטים לשכוח וקצת להמעיט בערכו, למכונאים בצ׳מפיון יש יתרון בדמות ידע עדכני, הכשרות ויכולת לפנות ליבואן וליצרן. תרצו או לא - זה יתרון, שעליו משלמים יותר. לצד זאת כמובן שמשתמשים בחלקים איכותיים בהקפדה על הוראת היצרן.

בשורה התחתונה, הדילמה הזאת שלך עולה לא לראשונה.

מאחר שמדובר בטיפול ראשון, ומניסיון עם מוסכי צ׳מפיון, הם יידעו להסתדר עם טיפול קטן. אז מציע לך לפנות למוסך יבואן, ההפרש בעלות לא מטורף. ככה תנוח דעתך ולא תחשוש לגבי האחריות, בתקווה שלא תאלץ לממשה. בנוסף, במעמד הביקור תבקש הנחה - ומאמין שתקבל, הרי הם ירצו להרוויח אותך בתור לקוח חדש.

ומה יהיה עד לטיפול הבא, תדע בעוד שנה...

עריכה אחרונה על ידי HaimO
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 21.1.2025 בשעה 18:10, zaf כתב:

מוסכים מומלצים לקונצרן VAG

IMG_0175.thumb.jpeg.ade5a495fe9617106ced2920ee896a0c.jpeg

בצפון יש לך את מוסך שליין, מורשה יבואן. 

מוסך שליין.
מומלץ בקבוצות בעלי רכבי קבוצת פולקסווגן.

לגבי שליין , שמעתי עליו ופניתי להצעת מחיר. הוא יצא הכי יקר מכהשלושה בחיפה קריות.

• מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה משווה למוסכים ברשת היבואן?

כי אם אתה מוכן לטפל במתמחה, אז בקבוצה, הצפוניים ממליצים על גרישה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מוסכי היבואן מחוייבים לתת הצעה נוספת, עם חלפים חלופיים שמאושרים על ידי היצרן. לשיקולך.

זה עשוי להוזיל (בטיפול הראשון) בכמה עשרות שקלים.

ולא, אני לא הייתי מטפל אצל המתמחים (המעולים, מתוך היכרות) בזמן האחריות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, pasat04 כתב:

מוסכי היבואן מחוייבים לתת הצעה נוספת, עם חלפים חלופיים שמאושרים על ידי היצרן

נתקלתי כבר בהצעה כזאת של חלפים חלופיים והופתעתי לראות שבמקרים מסויימים מדובר בחלפים סיניים שהם לא באותה איכות. ההמלצה שלי - מסנן שמן ואוויר - רק OEM/מקורי. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Toyota Avensis 2.0 AT  

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מבקש רק מקורי.

פות"ש רצה להוזיל, וזו הייתה הדרך, ולהשאר במורשה יבואן.

בשביל כמה עשרות שקלים (ויותר) בשנה, לא שווה להתעסק עם סירוב לרצון טוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...