Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל הסיכונים שצויינו לעיל אמנם קיימים, אבל מכוניות כיום (במיוחד המשפחתומטיות היפניות/קוריאניות שנפוצות בהשכרה) אינן רגישות כמו לפני 20-30 שנה ויכולות לספוג הרבה התעללות מבלי להתרגש. אישית, אם יש לי אפשרות לקנות רכב מהשכרה שבדקתי ולשלם עליו מחיר נמוך מספיק כדי שישאיר תקציב לתיקונים בהמשך - זה עדיף על לקנות מהנהג הישראלי הממוצע שבכלל לא יודע איפה נמצאת הידית של מכסה המנוע או מה הכתובת של המוסך. הכל יחסי בחיים וזה לא יותר מניהול סיכונים פשוט שאנשים כמונו עם קצת הבנה בכלי רכב יכולים לעשות.

לא הייתי רוכש רכב כזה מבלי לבצע נסיעת מבחן, בדיקה ויזואלית, וקריאה מדוקדת של הניירת המעטה ככל שתהיה שמגיעה איתו. מי שחושב שהוא הולך לדפוק את המערכת ומדלג על השלבים האלה בשביל לזכות במחיר נמוך, מעלה את הסיכון  שלו להתאכזב.

ואנקדוטה קצרה לאיזון: לפני כמה שנים רכשנו לאמא דריש סקודה רומסטר שמורה בקנאות ומטופלת במוסכים מורשים בלבד לפי השעון ע"י משפחה אשכנזית למופת. יחד עם זאת, לעשות לה ישור קו קטן, טיפול ראשון וטסט עלה לנו קרוב לאלפיים שקל - וזה עוד במוסך רון שכנראה גבה כמה אחוזים פחות ממוסכי היבואן. האוטו כולו עלה 22 אלף, וזה לא שהיו לו תקלות אלא סה"כ הגיע הזמן לקצת תחזוקה שוטפת. קיבלנו את זה בהבנה כי אנחנו יודעים מה זה לרכוש אוטו ישן עם 180 אלף ק"מ והרגשנו ששילמנו עליו את מה שהוא היה שווה (קצת מעל המחירון דאז). אבל אם היינו בראש של הישראלי הממוצע, כלומר להוריד את המוכר במחיר ואז להיכנס וליסוע - זה היה מאד מאכזב לשלם 10% מעלות הרכב השמור והמטופל הזה לכאורה כבר בשבוע הראשון לבעלות.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבא שלי החזיק 2 רכבים עם היסטורית השכרה מאלדן.

הראשון היה מאזדה 3 דור ראשון מנוע 1.6 אקטיב במשך 3 שנים.

השני קיה ריו 1.4 LX שנתיים.

בשני המקרים לא היו שום בעיות מכניות במהלך תקופת האחזקה.

מה שכן תאי הנוסעים לא נראו בשיאם.

כמובן נרכשו במחיר נמוך והעסקה הייתה טובה סה"כ. 

פורסם
לפני 6 שעות, zaf כתב:

ככל הנראה לא ראית מספיק רכבים בשוק הפרטי אחרי ששימשו אמא וכמה ילדים קטנים.

לפחות אצל החברות יש ״השבחה״ שניתן להתעקש עליה (ניקוי ריפודים, שובר לצמיגים, ניטרול ריחות, תיקונים קטנים)

הפוקוס 2002 דור ראשון שקניתי לאשתי, נקנתה מחברת ״טראפיק״ שנסגרה, הייתה בת 18 חודש ו 30 אלף קילומטר (עוד נותר בה חוזה הליסינג הראשון של איזו חברה קטנה), נמכרה עם קרוב ל 200 אלף בסוף 2008., עם ספר טיפולים מלא, רק טיפולים שוטפים עד שנתה האחרונה אצלנו שאז הוחלף קוייל (שהיה מקורי) ותוקן מאוור רדיאטור

ראיתי וגם ראיתי

גם מאלו אני לא קונה.

יש גם אנשים ששומרים על הרכבים שלהם

גם מבפנים וגם מבחוץ. לפעמים זה עולה עוד כמה שקלים אבל מעולם לא התפשרתי על זה.

ההשבחות של חברות הליסינג... שומר נפשו ירחק באיכות העבודה. גם בפנים הרכב וגם בטיפולי מרכב פחחות וצבע. הכל ברמה מאוד נמוכה ותאמין לי שאני מכיר את הנושא מקרוב, גיסי מנהל את אחד הסניפים הכי גדולים של חברה ידועה בתחום. 99 אחוז זה זבל ואת האחוז הנותר מעבירים למקורבים 

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 4 שעות, TZR84 כתב:

אבא שלי החזיק 2 רכבים עם היסטורית השכרה מאלדן.

הראשון היה מאזדה 3 דור ראשון מנוע 1.6 אקטיב במשך 3 שנים.

השני קיה ריו 1.4 LX שנתיים.

בשני המקרים לא היו שום בעיות מכניות במהלך תקופת האחזקה.

מה שכן תאי הנוסעים לא נראו בשיאם.

כמובן נרכשו במחיר נמוך והעסקה הייתה טובה סה"כ. 

מדובר בשני סוסי עבודה שימשיכו לנסוע גם על שמן חמניות.
לא הייתי אומר שזה מקרה מייצג.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 10 שעות, Derish כתב:

אישית, אם יש לי אפשרות לקנות רכב מהשכרה שבדקתי ולשלם עליו מחיר נמוך מספיק כדי שישאיר תקציב לתיקונים בהמשך - זה עדיף על לקנות מהנהג הישראלי הממוצע שבכלל לא יודע איפה נמצאת הידית של מכסה המנוע או מה הכתובת של המוסך

נקודה טובה שאני רוצה להתייחס אליה. 

כשאתה קונה מפרטי (אבל פרטי באמת זאת אומרת אוטו שנמכר על ידי אותו אחד שהשתמש בו מקודם) יש לך אפשרות לסנן את אותם המוכרים שלא יודעים איפה נמצאת הידית של מכסה המנוע, ואחרי שעברת כמה כאלה אתה מגיע לאחד שכן יודע וקונה ממנו. 

כשהרכב נמכר על ידי סוכן כלשהו (לא משנה אם זה היה מהשכרה, ליסינג, טרייד אין וכו') אתה תשמע רק מלל מכירתי ולא תקבל שום מידע על עברו של הרכב (לאו דווקא כי מסתירים, פשוט הסוכן בעצמו לא יודע).

עד כה לא קניתי שום רכב שלא ישירות מהבעלים שלו. 

אני לא יוצא בהכרזות ש"לעולם לא אקנה" אבל בנתיים כל המכוניות שקניתי היו פרטיות, רכישה מסוכנות/מגרש/טרייד וכו' בכלל לא הייתה על הפרק ולא ירדתי לרזולוציה אם המכוניות שהם מציעים היו בהשכרה או "רק ליסינג", מבחינתי זה אותו דבר בדיוק.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 6 שעות, סולל הדרך כתב:

ההשבחות של חברות הליסינג.

בזמנו כשרכשתי את הפוקוס,  זה לא היה, אבל מסכים בהחלט שהיום זה לא ״פנינה״ אבל לצערי גם מוכרים פרטיים לא ממש ״משביחים״ את הרכב לקראת מכירה, בעיקר מזניחים - כי עוד רגע מוכרים וחבל להשקיע.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

רכב טוב זה רכב שלא צריך השבחה לקראת מכירה

תכנס בכל רגע נתון לכל אחד משלושת הרכבים שלנו.

פנים הרכב תמיד נקי (מאוד). לא אוכלים ברכב# אין כתמים על המושבים. על הפלסטיק תמיד יש רענון של sun of a gun.

אף רכב לא שרוט, לא דפוק והם כולם מטופלים בזמן ובדר"כ גם במורשה יבואן.

אלו הרכבים שאני קונה ומוכר

• אהבתי 4
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

כן בדיוק, לא צריך שום השבחה, מצב ש"לא הרסו מראש" עדיף על המצב של "הרסו ותיקנו אחר כך". 

• אהבתי 2

פורסם

נכון, וזה לקונה הממוצע, מסע ייסורים ממושך למציאת בוקי ודומיו (כולל אותי 😃)

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

מדובר בשני סוסי עבודה שימשיכו לנסוע גם על שמן חמניות.
לא הייתי אומר שזה מקרה מייצג.

דווקא מתוך ה-5 אנשים שדיברתי איתם על הנושא, לשניים מהם יש סקודה ראפיד, והמסקנה היא אותה מסקנה כמו שאר היפניות/קוריאניות- אין בעיות מיוחדות. 

לפני שעתיים, Buki כתב:

כשאתה קונה מפרטי (אבל פרטי באמת זאת אומרת אוטו שנמכר על ידי אותו אחד שהשתמש בו מקודם) יש לך אפשרות לסנן את אותם המוכרים שלא יודעים איפה נמצאת הידית של מכסה המנוע, ואחרי שעברת כמה כאלה אתה מגיע לאחד שכן יודע וקונה ממנו. 

אז בעניין הזה, מאיפה הגיעה התהיה בתחילת השרשור?

כי חבר התעניין במאזדה 2 וטויוטה יאריס 3-4 שנים על הכביש, ופנה אליי לעזרה. חיפשנו רק פרטיות מיד 1, אחרי 10 טלפונים בערך אתה מבין שלא רק שלא תקבל מוכרים שיודעים איפה הידית של המכה מנוע, אלא יהיה לך מזל אם תקבל רכב שבאמת יד 1, לא עבר תאונות חמורות, ושטופל בזמן. וגם אם איכשהו כן תמצא כזה שלא רוצה 10 אלף מעל המחירון המשוקלל, הוא גם ימכור את הרכב ב-3 ימים הקרובים. 

אחרי שהוא כבר התייאש משקרנים, פתאום יד 1 מהשכרה ב-15-20 אלף פחות מ-יד 1 פרטית, לא נשמע רע כול כך. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

ביקשת חוויות אישיות.

אז הנה אחת לא מייצגת:

המאזדה שבחתימה נרכשה ישירות מ"באדג'ט", לפני 14 שנה (בשנת 2011).

יוצאת השכרה, אבל "ארוכת טווח" (היה לה דלקן וטלפון קבוע).

היו לה כמעט 100 אק"מ על השעון, והמחיר היה כמעט 30 אחוזים מתחת למחירון דאז.

היא עברה "השבחה", ובשנים הראשונות נראתה מצויין.  מבפנים היא היתה נראית כמו חדשה, כולל השטיחים המקוריים מהיצרן, בלי אף שריטה על שום פאנל.

היתה לה כוויה קטנה מסיגריה בפינה השמאלית-עליונה של ריפוד הגג הפנימי. אפשר לראות זאת עד היום, וזה מרגיז אותי גם אחרי 13 שנה 😁

אחרי זמן, "חידוש הלכה" של ההשבחה התחיל להתפוצץ ולהתקלף באיזור הגומיות, ואחרי זה גם באיזור מכסה המנוע.

קיבלתי (במהלך המיקוח) "2 טיפולים חינם".

כשהגיע הזמן לטיפול ראשון, הלכתי עם השובר שקיבלתי למוסך שהם מטפלים בו (זה מוסך מורשה יבואן, אבל של יבואן אחר, לא של מאזדה. נשמור את שמו במערכת).

חשבתי להשאיר את האוטו וללכת, מנהל העבודה אמר לי "שב, תשתה קפה, אנחנו תוך חצי שעה מסוימים"...

צפיתי בהם מרוקנים את השמן, וממלאים חדש מתוך בקבוק גנרי, מרכיבים פילטר חליפי בלי שום כיתוב עליו, מנגבים יפה ומביאים לי את המפתחות.

אמרתי יפה תודה, וקבעתי למחרת תור למוסך מורשה מאזדה, שטיפל באוטו מאז ועד היום....

אציין, שלא היו לי תקלות (כמעט בכלל, עד היום) בגלל האחזקה הקלוקלת לעיל, אבל זה כנראה יזקף לזכות המותג, ולא לזכות הבעלים הקודם.

האוטו היום עם 303 אק"מ, והייתי שמח לקנות אחד כזה נוסף,  אם תובטח אותה השתלשלות עניינים.

עריכה:

קיבלתי את האוטו עם 4 צמיגי gt חדשים לגמרי במסגרת "ההשבחה".

אחרי טיול חורף ראשון הם נמסרו לאימוץ והוחלפו ברבעיים קונטי אקו קונטקט. אז גם מהבחינה הזו- כן  אתה תקבל את המוצר הזול ביותר.

עריכה אחרונה על ידי natco
  • אהבתי 3

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 59 דקות, davemustaine87 כתב:

אז בעניין הזה, מאיפה הגיעה התהיה בתחילת השרשור?

כי חבר התעניין במאזדה 2 וטויוטה יאריס 3-4 שנים על הכביש, ופנה אליי לעזרה. חיפשנו רק פרטיות מיד 1, אחרי 10 טלפונים בערך אתה מבין שלא רק שלא תקבל מוכרים שיודעים איפה הידית של המכה מנוע, אלא יהיה לך מזל אם תקבל רכב שבאמת יד 1, לא עבר תאונות חמורות, ושטופל בזמן. וגם אם איכשהו כן תמצא כזה שלא רוצה 10 אלף מעל המחירון המשוקלל, הוא גם ימכור את הרכב ב-3 ימים הקרובים. 

אחרי שהוא כבר התייאש משקרנים, פתאום יד 1 מהשכרה ב-15-20 אלף פחות מ-יד 1 פרטית, לא נשמע רע כול כך. 

כן זה מובן. כשמחפשים רכב ספור מבוקש זה המצב. 

אף פעם לא טענתי שכל רכב שיוצא מהשכרה יהיה עם בעיות ובלאי מטורף, מי שלא מפריע לו עניין ההשכרה ומגיע לעסקה עם "סט כלים" בסיסי לקניית רכב שיש להרבה חברי פורום, כנראה יכול למצוא רכב סביר.

אני כנראה הייתי מתפשר על דגם ועל שנתון אבל לא על השכרה, אבל זה שיגעון פרטי שלי.

לפני 27 דקות, natco כתב:

המאזדה שבחתימה נרכשה ישירות מ"באדג'ט", לפני 14 שנה (בשנת 2011).

וואלה לפני 14 שנה...? לא הייתה לך דייהו רייסר עד לא מזמן?😁

פורסם (נערך)

אתה משווה פה תפוחים למלפפונים...
הטענה יוצאת מנקודת הנחה שרכב שהוא לא השכרה/ליסינג מטופל פונקט על השעון עם החלפים הכי איכותיים שיש במוסכי מעבדה. המציאות שכולנו מכירים את הנפשות הפועלות במדינה הזו מוכיחה את ההפך. אפשר לספר אנקדוטות אישיות עד מחר, אבל כולנו יודעים שרוב הישראלים מתייחסים לרכב כפח מתכת שנע מא׳ לב׳ ולא מטפלים בו כאנשי הפורום, עזוב טיפולים שוטפים, מה עם לשמור על פנים הרכב? רוב הרכבים נראים כמו מזבלה. ולעומת זאת, רכבים שכן מטופלים באדיקות ושמורים לרוב יבטאו את זה במחיר.
אז מה מהות ההשוואה בדיוק? הרי בסוף פרמטר המחיר זה מה שהכי משמעותי לרוב האנשים. אז השאלה היא ״האם אני קונה רכב פח מפרטי במחיר x או שאני קונה רכב פח מחברה במחיר x-~15%?״ בוודאי שתביא את הזול יותר, זו אותה נבלה.
עריכה: עכשיו אני רואה שזה תואם 1:1 את מה שפות״ש סיפר על החבר עם חיפושי היאריס

״פלוס״ של חברות הוא העובדה שהם יעשו הכל בשביל לבצע את המכירה (לטוב ולרע).
שחיפשתי להחליף את הגטס האמינה היה נדיר לפגוש רכב מפרטי שלא שבור/מלוכלך/חסר אבזור וכו׳. דוגמא נהדרת הייתה שלאחד הרכבים שראיתי היה חסר הכיסוי תא מטען (ככה קוראים לזה? הparcel shelf קיצר), שאלתי ״איפה זה?״ אמר ״אין, מאיפה אני אביא״. באופן מפתיע, היה אותו תרחיש לרכב זהה שהלכתי לראות בחברת הליסינג. כשאמרתי על זה, פשוט הלכו ופירקו מרכב אחר זהה בשביל לקדם את העסקה. שזו ממש לא אנקדוטה אישית, הרי כל מי שהיה בחברה והתעקש מעט על ״תוספים והשלמות״ לפני המכירה גילה שהם מתכופפים, זה בוטנים בשבילם.
וזה תופס על המון. יש דנט/גירוד/שיפשוף ברכב פרטי? יש מה יש, אתה קונה as is. אותו דבר בחברה? זה שטויות עבורם לסדר את זה (איכות העבודה זה כבר נושא אחר..)

עריכה אחרונה על ידי YoJ
פורסם
לפני 26 דקות, Buki כתב:

וואלה לפני 14 שנה...? לא הייתה לך דייהו רייסר עד לא מזמן?😁

וואו. בנאדם. 

יש לך זיכרון מדהים.

הדייהו היתה של אשתי והיתה איתנו במקביל לרכב שלי (ההונדה, ואחרי זה המאזדה).

אחרי שהדייהו קיפחה את חיה בתאונה (בסביבות 2012) היו לאשתי הטריוס, והאקסנט.

מעניין שזכרת דווקא את הדייהו האומללה...

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 18 שעות, zvit כתב:

זהו - שלא.

איך בדיוק? הרי הן מחויבות בביטוח צד ג'.

https://www.gov.il/he/pages/procedure_regarding_third_party_insurance_for_vehicles_intended_for_leasing

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...