Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכוונה היא רק לגורמים שנובעים מחווית ההשכרה עצמה שהרכב עבר, לעומת בעלות פרטית. 

זאת אומרת, עוגמת נפש שנבעה בגלל שקרים של המגרש, שגיליתם בדיעבד, לא נחשב. 

סתם תהיה שיש לי, כי אני שבוי בקונספציה שרכב מהשכרה זה רכב שעובד קשה, ולאורך זמן הבלאי יראה את אותותיו לעומת רכב פרטי ש(אולי) עבד פחות קשה מרכב מהשכרה. אבל המציאות של אנשים שאני מדבר איתם, מראה לי אחרת. יצא לי לדבר בעיקר בעבודה עם 4-5 אנשים שרגילים לקנות רכבים מהשכרה/ליסינג והם לא אומרים על איזה חווית אמינות גרועה עם הרכבים הללו, גם לא בחלק מהם אחרי 4-5 שנים של בעלות. 

אז סתם מעניין אותי מה החוויה שלכם? 

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטער שלא קניתי בשוק החופשי אבל זה בגלל העלות שקניתי בה את הרכב ולא בגלל ההיסטוריה שלו..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

קניתי לא מעט פעמים. רובם שימשו במשפחה כמעט עד גריטה. אף פעם לא הצטערתי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

סע לנתבג תראה איך העובדים מתייחסים לרכבים האלו ואז תבין למה להתרחק בכל מחיר. 

תקופת הרצה - תשכח מזה

שילוב לרוורס בעמידה מלאה ולא בגלישה - לא יקרה

טיפול כל 20 אלף במקום 15? קיבלת

טיפולים ותיקונים הכי זולים שיש בשימוש החומרים הכי זולים

שטיפה במנהרת 24/7 פעם בשבוע (כל החלפת שוכר)

המנהרה כמובן משתמשת בחומרים הכי זולים

קריעתתתתת האוטו בכל הזדמנות (נסיעה למוסך, נסיעה לטרמינל 3)

לא יודע אם מה שאני כותב משכנע מספיק, הרי שורה תחתונה אדם מגיע למגרש ורואה רכב יפה (אחרי ״השבחה״), מבטיחים לו שעבר את כל הטיפולים בזמן וזה אוטו מאוד מאוד שמור….

אבל אחרי שנה וחצי שעבדתי שם - אמליץ לכולם להימנע מקניית רכב השכרה לשעבר. 

• רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

ככלל מסכים עם הכותב שמעלי. יחד עם זאת, ראוי לציין הבדל ניכר בטיפול ברכבים בין חברות ההשכרה ה"גדולות" לבין חברות ההשכרה ה"קטנות" כמובן מבלי להזכיר שמות. 

פורסם

רכבי השכרה/ליסנג עובדים מאוד קשה.

יחד עם זאת. עבור הורדה הוגנת במחיר זה עסקה סבירה למשתמש הממוצע

לא מתאים למי שפדנטי על רכביו

• אהבתי 1

.

פורסם

מספיק לשבת ברכב השכרה שכל הריפודים מטונפים והפלסטיקים שרוטים שבא לי להקיא.

לא בכזה גועל אני רוצה לבלות על הכביש.

והס מלהזכיר את רמת התחזוקה ואופי הנהיגה.

בחיים לא קניתי ליסינג או השכרה ולא מתכנן בעתיד לעשות את זה, אלא אם יש לך מידע פנימי על רכב ספציפי וגם אז רק מליסינג של נהג יחיד

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 56 דקות, yahaga כתב:

ככלל מסכים עם הכותב שמעלי. יחד עם זאת, ראוי לציין הבדל ניכר בטיפול ברכבים בין חברות ההשכרה ה"גדולות" לבין חברות ההשכרה ה"קטנות" כמובן מבלי להזכיר שמות. 

עבדתי באחת הגדולות (לדעתי הכי גדולה) - כן ראוי לציין שיש מעקב מתי רכבים יגיעו למוסך או שנניח רכב שעוד 500 קמ אמור להיכנס לטיפול לא יגיע לשוכר שצריך אוטו לחודש. 

מנגד - לא ישלחו את האוטו לטיפול ישר ב 15, אלא ב 17,18 נניח. 

הגענו פעם אחת למצב של רכב עם 32 אלף קמ (שוכר חודשי ארוך טווח), התקשרנו אליו כדי לוודא מתי לתאם החלפת רכב (בשביל הטיפול), הופתע שהתקשרנו כי זו פעם ראשונה שמדברים איתו על הנושא הזה. 

בדקנו, מסתבר שהאוטו אצלו 32 אלף קמ בלי שום טיפול. 

אני לא יודע כמה נזק זה עושה בטווח הארוך, אבל הייתי מעדיף לקנות רכב מבן אדם שפוי, עדיפות להיסטוריית טיפולים, כמובן דוח סליקה (בעבודה הם תיקנו במוסך שלהם אז לדעתי אתה לא נחשף לתיעוד של כל הפגיעות והפגמים ברכב במהלך השנים) בשביל ראש שקט לאורך שנים. 

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

הזכרת לי את זה:

• אהבתי 1

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
לפני שעה, iEminem כתב:

אני לא יודע כמה נזק זה עושה בטווח הארוך, אבל הייתי מעדיף לקנות רכב מבן אדם שפוי, עדיפות להיסטוריית טיפולים, כמובן דוח סליקה (בעבודה הם תיקנו במוסך שלהם אז לדעתי אתה לא נחשף לתיעוד של כל הפגיעות והפגמים ברכב במהלך השנים) בשביל ראש שקט לאורך שנים. 

נראה לי שהיום חברות השכרה/ליסינג מחויבות להביא שמאי במידה ומדובר בתאונה, ככה שכל תאונה תופיע בדוח סליקה. כמדומני זה התחיל ב2019 או 2020

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

קודם כל יש לחלק בין ליסינג להשכרה

ליסינג - יכול להיות לפעמים נהג יחיד ושפוי ורגוע לא כל מי שנוסע על רכב ליסינג מתנהג אליו באכזריות

השכרה- שם עיקר הבעיה לדעתי זה שהרכב מחליף הרבה נהגים יכול להיות לפעמים נהג אחר כל יום וזה מאוד משמעותי.....(מלבד כל הזלזול בתחזוקת הרכב שהזכירו פה)

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, iEminem כתב:

תקופת הרצה - תשכח מזה

שילוב לרוורס בעמידה מלאה ולא בגלישה - לא יקרה

טיפול כל 20 אלף במקום 15? קיבלת

טיפולים ותיקונים הכי זולים שיש בשימוש החומרים הכי זולים

שטיפה במנהרת 24/7 פעם בשבוע (כל החלפת שוכר)

המנהרה כמובן משתמשת בחומרים הכי זולים

קריעתתתתת האוטו בכל הזדמנות (נסיעה למוסך, נסיעה לטרמינל 3)

אתה כמובן צודק לגמרי, וזה לא חדש לי. אין ספק שהרכבים האלה עובדים קשה

אבל בשורה התחתונה, לפחות ממה שאני נחשפתי אליו, אלו דברים שנשמעים רע על הנייר אבל אין להם השפעה בטווח הבינוני על אמינות הרכב. אולי תהיה להם השפעה כשהרכב יהיה בגיל 10 ומעלה. 

ככה גם פה בשרשור, אני מאמין שיש לא מעט חברי פורום שעבר אצלם רכב יוצא ליסינג/השכרה ואני לא רואה פה יותר מדי תגובות שהרכב היה צרה צרורה. 

פורסם
לפני שעתיים, DareDevil כתב:

נראה לי שהיום חברות השכרה/ליסינג מחויבות להביא שמאי במידה ומדובר בתאונה, ככה שכל תאונה תופיע בדוח סליקה. כמדומני זה התחיל ב2019 או 2020

זהו - שלא.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 4 שעות, סולל הדרך כתב:

שכל הריפודים מטונפים והפלסטיקים שרוטים שבא לי להקיא.

ככל הנראה לא ראית מספיק רכבים בשוק הפרטי אחרי ששימשו אמא וכמה ילדים קטנים.

לפחות אצל החברות יש ״השבחה״ שניתן להתעקש עליה (ניקוי ריפודים, שובר לצמיגים, ניטרול ריחות, תיקונים קטנים)

הפוקוס 2002 דור ראשון שקניתי לאשתי, נקנתה מחברת ״טראפיק״ שנסגרה, הייתה בת 18 חודש ו 30 אלף קילומטר (עוד נותר בה חוזה הליסינג הראשון של איזו חברה קטנה), נמכרה עם קרוב ל 200 אלף בסוף 2008., עם ספר טיפולים מלא, רק טיפולים שוטפים עד שנתה האחרונה אצלנו שאז הוחלף קוייל (שהיה מקורי) ותוקן מאוור רדיאטור

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...