Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 17.12.2024 בשעה 08:23, Cranky_CPA כתב:

אתה יודע מה בכלל המשמעות של המילה התעמרות? 

יאללה, בוא ניתן גם לכל מי שיש לו פתיל קצר תו נכה. בעצם, בוא ניתן לכל המדינה תו נכה, כי לפי הקריטריונים שלכם כולם פה נכים ממילא – כאבי גב, כאבי ברכיים, גב, רגליים, עצבניים, לחוצים, ולא יודעים לעמוד בתור.

טיילתי חודש בטוקיו, ולא ראיתי רכב אחד חונה על המדרכה או מישהו שחותך בתור כי יש לו תו נכה. מדהים, אה? כנראה הפטנט הישראלי עדיין לא הגיע לארץ השמש העולה. 

ניכר שלא פגשת אנשים שסובלים מפוסט טראומה. יש דרך לטפל בזה, בעיקר על ידי חשיפה ודה סנסיטיזציה, אבל לא תמיד אנשים פונים לטיפול (לשמחתי בשנים האחרונות המודעות עלתה משמעותית) וגם כשפונים זה לוקח זמן.

מה המשמעות של זה? שבן אדם נמצא עכשיו בשופרסל בפתח תקווה, ומחכה בתור לקופה, מישהו לא שם לב ומתנגש בעגלה שלו בקטנה, והמח שלו מיד מפעיל הקשרים לכךש הוא בכלל בג'באליה והוא צריך להיות דרוך והישרדותי. התגובה לכך יכולה להיות זעם, אלימות מילולית ואפילו פיזית, לא כי הוא רוצה, אלא כי הוא באמת פגוע ופצוע באופן שלא נראה לעין כלפי חוץ. החוסר הכרה שלך בכך שהוא סובל רק גורם לאותו אדם להרגיש רע יותר ואף לא לפנות לטיפול אלא להצטמצם ולנתק את עצמו מהחברה. 

@ברווז אני מניח שאתה ספציפית לא דיברת על אנשים כאלו בהודעה מעל

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • מעניין 1
  • תגובות 682
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעיה האמיתית היא הזיופים, הוצאת תו נכה במירמה.

הפרמטרים לזכאות לקבלת נכות  בדרגות השונות הוחלטו ע"י מיטב הרופאים ביישראל לאורך השנים. תמיד יש "פיספוסים" לפה ולשם,

אבל  זה לא מה שגרם לקפיצה מטורפת בכמות התוי נכה ב 2-3 שנים האחרונות,

זה לא קשור  לכמות האנשים שגדלה ואפילו לא למלחמה הנוכחית, פשוט יש כמות גדולה מאוד של זיופים וגם של ניצול התו ע"י בני משפחה כשהנכה לא ברכב!

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מעניין בעיניי איך לא עושים את האבחנה בין נכה (נניח) בכסא גלגלים לצמיתות (שוב נניח שיתוק שכרגע עדיין אין תרופה למצב) שאז התו צריך להיות לצמיתות ושובעם אישור חניה בכל מקום.
לבין נכה עקב מחלה שעוברת ואז כן לצערינו להטריח את בעל התו פעם ב לבוא ולהביא אישורים שעדיין התו נצרך, 

ואבחנה נוספת מי באמת זקוק לניידות או לא, ושוב בביטוח לאומי עובדים לא מעט אנשים (חלקת אני מניח גם מקצועיים עד מאוד) שיטרחו לעבוד (אולי) מעט קשה יותר ולתת חוות דעת מהירות.

לצערי אחותי חלתה בזמנו בסרטן (ב"ה החלימה) קיבלה תו נכה, ניצלה אותו רק כשלא הייתה ברירה וביום שהיא "החלימה" התו נזרק לפח.
צריך הרבה אבל הרבה פקחים שיבדקו (כמו את הבנות הצעירות ההם) האם החונה הוא אכן משתמש בתו בהתאם לחוק.

פורסם

כן עושים הבחנה בין מחלה שגורמת לנכות זמנית לבין נכות לצמיתות!

אני מכיר חולי סרטן לדוגמה חולי סרטן "קשים" שקיבלו תו לצמיתות וחולי סרטן "קלים" שקיבל נכות זמנית שלא מקנה להם תו נכה.

ויש כמובן עוד אין ספור מחלות ופציעות.

יש הבדל בין הכרה בנכות של משרד הביטחון (ונפגעי פעולות איבה) לבין נכים מביטוח לאומי לגבי הזכאות לתו נכה.

במשרד הביטחון ההתנאים לקבלת תו נכה מאוד ברורים די נוקשים ומחייבים בדיקה פיזית של רופא/ים בוועדה.

נכי בטוח לאומי לאחר קבלת הנכות צריכים לגשת וועדת ניידות במשרד הבריאות שכוללת בדיקת רופא.

להבנתי "הפריצה הגדולה" במערכת היא בזה שאפשר באיזור האישי לבקש קבלת תו נכה על סמך מסמכים רפואיים ומבלי בדיקה פיזית של רופא

ופה מתחילה הרמאות. ועל זה יש להוסיף את אלו שפשוט מזייפים תו נכה פקטיבי לחלוטין.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 18 דקות, EliC25 כתב:

ניכר שלא פגשת אנשים שסובלים מפוסט טראומה.

קראתי לעומק את מה שכתבת. 

אתה צודק. 

לא חשבתי על זה כשהגבתי. נתת לי חומר למחשבה. שיניתי את דעתי בהתאם. 

אני הבנתי "הפתיל הקצר של הישראלי הממוצע", כשאתה דיברת על משהו אחר. 

לפני 18 דקות, EliC25 כתב:

@ברווז אני מניח שאתה ספציפית לא דיברת על אנשים כאלו בהודעה מעל

אפילו לא חשבתי עליהם, כשדיברתי. אמרתי- אתה 100% צודק.

• אהבתי 4

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 52 דקות, ברווז כתב:

שהיא, לתפיסתך?

לפני כשעה, nadavd4 כתב:

הבעיה טמונה בקומבינות וב abuse שעושים כאן בתו נכה

.....

לפני 52 דקות, ברווז כתב:

בכל מקרה, הבירה זה כנראה טוב בשביל להאריך את הפתיל

אם הוא פוסט-טראומטי לא בטוח שזה יהיה לו טוב.
ליד מקום המגורים הקודם שלי היה אדם מבוגר שהיה מסתובב שיכור בשעות הערב ו"מחפש" עוברי אורח, מהר מאוד זה התפתח לקללות/אלימות/הטרדות מצידו ולצערי גם מאנשים שלא מכירים את הבחור או (בצדק) מאנשים שפחדו שיקרה להם משהו.

מי שהצליח לדבר איתו, גילה שמדובר בהלום קרב ממלחמת יום כיפור שלטענתו חברים שלו נהרגו ומאז הוא סובל מפוסט-טראומה, והבחור מוכר לרשויות אבל לצערי הן לא עושות כלום.

לבחור כזה לחלוטין מגיע פתור מתור, אבל אלכוהול לא הייתי נותן לו...

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • אהבתי 1
פורסם

ואיך אתה מציע לשנות את זה בדיוק?

הקומבינות והאביוז הם תוצאה של מנטליות, של ניצול ע"י אנשים. 

בדיוק כמו שיש אנשים שלא יעיזו לתפוס חניית נכים, כמעט בכל מקרה ומצב, יש אנשים שיעשו הרבה כדי לקבל כזה תו ואת ההטבות שהוא נותן. 

איך תחנך את האנשים? 

• אהבתי 1

פורסם
Just now, ברווז כתב:

ואיך אתה מציע לשנות את זה בדיוק?

הקומבינות והאביוז הם תוצאה של מנטליות, של ניצול ע"י אנשים. 

בדיוק כמו שיש אנשים שלא יעיזו לתפוס חניית נכים, כמעט בכל מקרה ומצב, יש אנשים שיעשו הרבה כדי לקבל כזה תו ואת ההטבות שהוא נותן. 

איך תחנך את האנשים? 

שאלה מצוינת, ועל זה הדיון - הציעו כאן כבר כמה פתרונות החל מאכיפה ועד שינוי הפרוצדורה של קבלת תו כדי להקשות על קומבינות.

כולנו מסכימים ששינוי קריטריונים למשהו ששרירותית נראה "נכון" למישהו כאן (ולא נכון ל10 אחרים) לא יטפל בבעיה הזאת במאומה.

פורסם (נערך)

אחד הסימנים של התפוררות החברה.

ככה זה היה גם ביוון לפני שהם נכנסו לצרות - כל ה"לא פריירים" רימו את מוסדות המדינה - את מס הכנסה, ביטוח לאומי וכו' ובסוף המדינה הגיע לחדלות הפרעון.

הבעיה היא לא העבריינים המקצויים אלא חצי מיליון אנשים "נורמטיביים" לכאורה, שלא מפריע להם לרמות ולהתחזות לנכים.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • אהבתי 2
  • מעניין 1

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני שעתיים, nadavd4 כתב:

הציעו כאן כבר כמה פתרונות החל מאכיפה

מעולה, ע"י מי בדיוק? 

כי משטרת בנגביר, זה לא ממש מעניין אותם. 

גם לפני עידן בנגביר, זה לא ממש עניין אותם. מעדיפים לדפוק קופה על נהגים שנסעו קצת מהר. 

העירייה? 

הפקחים מאויימים ע"י חלק מהעבריינים האלו, ויש מקומות שהם אפילו לא מסתובבים לתת דוחו"ת בכלל בגלל זה. 

מי תביא, כח של מג"ב בשביל לפקח על החניות (נכים\אדום-לבן\מקום אסור\גרוטאה וכולי)?

ובתקופה כמו זו שלנו, שראש הממשלה בעצמו מעיד במשפט פלילי; ששר המשפטים מסרב להיענות לפסיקת בית המשפט; כשמערכת המשפט כולה מותקפת מכל כיוון אפשרי וכמה שלא חשבנו שאפשרי, אתה בא לדבר על אכיפה כאופציה ריאלית?... 

לפני שעתיים, nadavd4 כתב:

ועד שינוי הפרוצדורה של קבלת תו כדי להקשות על קומבינות.

מי שממציא מלכודת עכברים יותר טובה, צריך לצפות שימציאו עכבר יותר טוב. 

לי אין רעיון או פתרון להציע. 

כל מה שאני יכול לעשות זה פשוט להיות בנאדם ולא לתפוס חניות נכים. הצד השני של המטבע, אני גם לא מעיר לאף אחד שכן תופס חניית נכים כי אני לא יודע ולא מעניין אותי מה מצבו (בקטע הטכני של הקשר החנייה, לפחות). 

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 2
  • משעמם 1

פורסם (נערך)

אני כתבתי שיש לי פתור מתור. לי יש בעיה שלפעמים יש התפרצויות כעס. קשה לי לעמוד בתור.

אני אדם שנראה רגיל בלי בעיות. ב 2017 הייתה לי התפרצות בבנק. לא הבנק שלי.

לקח שעתיים לפתוח חשבון. שהגעתי להפקיד תציק. הפקידה אמרה שיש בעיה.

ולי זה כבר היה עובר. אז התפרצתי. אחותי הרגיעה אותי. וטיפלה בבעיה.

אני לא השתמשתי בפתור מתור. באותו יום. עמדתי כמו כולם. אולי אם האיתי משתמש המצב היה שונה.

אנשים שמכירים אותי. אומרים שאני מפחיד. בעת כעס.  אף פעם לא קיללתי או שלפתי חפץ. לעבר אנשים.

היום אני משתדל להיות רגוע. ומוצא את עצמי מרגיע אנשים. 

מה שאני יכול להגיד זה. שאני מצטער. על זה שהתפרצתי על הפקידה בבנק. לא הגיע לה את זה.

אתמול חיקיתי מחוץ למרפאה. 20 דקות בחוץ. בשביל להיות ראשון בתור לבית המרקחת.

אז יש מצבים נדירים שמשתמש. בפתור מתור. אבל לא שולף אותו בכל מקום.

בכביש אני אדם רגוע. נותן לאנשים להשתלב. לא צופר סתם. וגם אם משהו טעה בדרך  אדיב כלפו.

גם בכרטיסים. פטור מתור. יש זיופים. נתקלתי בכתבה אתמול.

אני מתמודד נפש.

עריכה אחרונה על ידי yor2
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם (נערך)

האקטואליה. 

לא הקואליציה. 

התנהלות אנשים שמצופה מהם לשמש דוגמא לציבור.

את אותם הדברים הייתי אומר לו היה מדובר על לפיד, בנט, ליברמן ושות' לו היו נוהגים באותו האופן. 

שר משפטים שמסרב להישמע להוראות בית משפט, אם לו מותר- למה שאני אצטרך לציית?  אז בית המשפט אמר. אז מה. 

או המשטרה, שמימים ימימה היא לא הארגון הכי שקוף או יעיל במדינה, וזה רק נהיה יותר חמור. 

מעולם לא כתבתי דברים טובים פה על המשטרה. נחש מה דעתי עליהם היום. 

לו לא היו הנקודות שציינתי, ושוב- ללא קשר לזהות האנשים בתפקידים, עוד איכשהוא- ניחא. 

אם באווזים נפלה שלהבת, מה יגידו חזירי הבר?

ואיך בדיוק לשיטתך העירייה קשורה ל"קואליציה"? הם הגוף שאחראי על אכיפת החנייה. 

מדובר על אכיפה, כשכרגע אין שום גוף שמעוניין לבצע את זה, ולמעשה כל מי שרק יכול מנסה להרחיק את יעילות האכיפה כמה שרק אפשר. 

דיברנו על אכיפה, עניתי למה זה לא ישים כרגע.

אבהיר פעם נוספת: 

אין שום קשר לזהות האנשים הספציפים. אני מדבר על המעשים ועל ההשלכות, ללא קשר למי ביצע את המעשים.

באמת שלא צריך לקחת כל דבר לכיוון הפוליטי. מודה, אני התחלתי! עם ההערה שלי על בנגביר. 

זה לא אומר שהמשטרה לפניו הייתה ארגון יעיל ו\או מועיל... 

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 1

פורסם

אמרתי קודם: אין לי. 

כל מה שאני יכול לעשות זה לא להיות חלק מהבעייה. זה הכל. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...