Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני מספר חודשים התחלתי סוג של עסק שמספק שירותי ייעוץ מסויימים.

עד כה, הכל היה תקין עם הלקוחות שיש לי (משלמים בזמן, הכל טוב, כולם מרוצים).

אחד הלקוחות הראשונים שלי (לאחר השירות) קיבל חשבונית ממני בתחילת אוקטובר (פלוס 30, כלומר תשלום עד תחילת נובמבר). בין לבין הוא לא כתב שום דבר, לא יצר קשר, ההנחה שלי שזה ישולם בזמן, נכון? מגיע מועד התשלום של החשבונית, אני יוצר קשר במייל ושואל אם יש בעיות עם הלינק לתשלום (תצורה מנומסת של Where the f**k is my money), והלקוח כמובן "רגע, לא היה אמור להיות סכום שונה" - הוא לא מציין שום דבר מעבר לזה - לא שואל אם זה אמור להיות X במקום Y, לא מבקש הסבר על התשלום, סתם כזה "מבט מופתע".

אני מסביר שוב את התמחור בצורה מנומסת מאוד (ותאמינו לי שזה לא מורכב).

הוא לא חוזר אלי למשך מספר ימים, אני שוב שולח מייל, והוא עונה "תתקשר אלי".

אני כמובן מנסה להתקשר, מספר פעמים (אני בפגישה... תחזור עוד חצי שעה, חוזר עוד חצי שעה, הוא מנתק... אתם יודעים על מה אני מדבר). אני אפילו מנסה לחזור אליו יום אחר כך.

אני שולח לו עוד מייל, ועד כה (כבר 5 ימים אין תגובה בכלל).

בפגישה הראשונית התרשמתי שהוא בסדר דווקא, אהבתי שהוא התעניין ושואל. מוזר.

אני שוקל כמה דברים, חלקם אני מעדיף מאוד לא לעשות, אבל אני כן אציין את האפשרויות שיש לי:

1. אני יכול להלשין לגוף מסויים שיקבור להם משלוחים - יכול לגרום להם נזק קשה ביותר (אני לא תחת NDA אבל אולי עדיין יש בעיה חוקית כאן - לא יודע). יש כאן בעיה שלדעתי אני אפילו לא יכול לאיים או לרמוז בזה, בגלל שכנראה מדובר בסחיטה.

2. לפנות למישהו אחר בחברה? הייתי בקשר 100% איתו בלבד עד כה. זה מרגיש לא מקצועי לעשות את זה... מצד שני - שיקוף.

3. תביעה? אני לא בישראל כפי שצויין, וגם אם הייתי, אין לי רצון לבזבז זמן וכסף על זה.

פורסם

מה המטרה שלך?

אתה רוצה להמשיך לעבוד איתו בעתיד, או רק לקבל את הכסף ולהיפרד לשלום?

מהתשובה נגזרת דרך הפעולה.

את הקטע של ״הלשנה״ הייתי דוחה עד לרגע שבו אתה מבין שאין סיכוי לראות את הכסף ואתה מסתפק בנקמה. וגם אז לא בטוח שזה שווה, אם למשל זה יגיע ללקוחות אחרים שכך אתה נוהג וכו׳.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מהלשנה תשכח. אתה צריך לדאוג איך אתה מקבל מה שמגיע לך ולא איך אתה משקיע עוד כדי לגרום נזק.

מה תפקיד אותו איש קשר, מה הסכום והאם תהיה המשכיות לעבודה המשותפת (ויש דרכים להבטיח תשלום. השאלה היא אם יש המשכיות ואם אתה מעוניין בה בכלל)?

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

מה המטרה שלך?

אתה רוצה להמשיך לעבוד איתו בעתיד, או רק לקבל את הכסף ולהיפרד לשלום?

מהתשובה נגזרת דרך הפעולה.

את הקטע של ״הלשנה״ הייתי דוחה עד לרגע שבו אתה מבין שאין סיכוי לראות את הכסף ואתה מסתפק בנקמה. וגם אז לא בטוח שזה שווה, אם למשל זה יגיע ללקוחות אחרים שכך אתה נוהג וכו׳.

בראש ובראשונה לקבל את הכסף, אם זה אומר לפעול בדרכים שינתקו יחסים אז שיהיה, אחרת מה המשמעות להמשך התעסקות אם גם כך אין תשלום.

לפני 13 דקות, Night Driver כתב:

מהלשנה תשכח. אתה צריך לדאוג איך אתה מקבל מה שמגיע לך ולא איך אתה משקיע עוד כדי לגרום נזק.

מה תפקיד אותו איש קשר, מה הסכום והאם תהיה המשכיות לעבודה המשותפת (ויש דרכים להבטיח תשלום. השאלה היא אם יש המשכיות ואם אתה מעוניין בה בכלל)?

איש הקשר הוא מנהל תפעול.

הסכום מעל 3K דולר, לא בשמיים, אבל זה כסף שצריך להגיע אלי.

פורסם

זה סכום שבהחלט מצדיק מאבק על הגבייה.

אני הייתי פונה לכספים ואם לא עוזר גם למנכ"ל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 15 דקות, LaCoco כתב:

בראש ובראשונה לקבל את הכסף, אם זה אומר לפעול בדרכים שינתקו יחסים אז שיהיה, אחרת מה המשמעות להמשך התעסקות אם גם כך אין תשלום.

מצויין. אז תרשה לעצמך לכתוב מכתבים תקיפים (או טלפונים ישירים) ולכלול בנמענים גם מנהלים אחרים.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• אחראי פורום
פורסם

כשיש לי מקרה כזה, מוציא מייל שמכותבים עליו כל מי שיש לי מהחברה כולל הסורר, כתוב בפשטות "איקס לא עונה לי ואני מפנה את העניין אליכם".

במאה אחוז מהמקרים איקס חוזר אליי עם התנצלות פלוס תשלום מטופל.

• רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 18 שעות, LaCoco כתב:

2. לפנות למישהו אחר בחברה? הייתי בקשר 100% איתו בלבד עד כה. זה מרגיש לא מקצועי לעשות את זה... מצד שני - שיקוף

מי שלא מקצועי זה הוא. כאשר בעל תפקיד בחברה לא מבצע את עבודתו ולא זמין כנדרש, עושים אסקלציה למי שמעליו.

אם רוצים לשמור איתו על יחסים תקינים בשביל העתיד, לא חייבים לכתב את כל העולם ואישתו, אפשר לעשות את זה בצורה עדינה יחסית, לשלוח רק לאדם אחד, לנסח את זה בצורה של ״אני מבין ש-X  מאוד עמוס וכו׳... תלוי בצרכים שלך.

• תוכן חדש...