Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ערכת התנעה לרכבי בנזין - האם מתאים גם לרכב דיזל?

מעבר לפיתרון נפתר ע"י איציק נ.,

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ושנה טובה

רכשתי "בוסטר" לרכב, ורק אחרי שהגיע, גיליתי שהוא מיועד עבור רכבי בנזין ורכבים חשמליים (עד 4000 סמ"ק).

זרם התחלתי 400A - זרם שיא: 1500A.

יש לי רכב דיזל 2000 סמ"ק (טורבו), האם עלי לרכוש מכשיר מותאם? למה זה משנה למכשיר החשמלי איזה סוג מנוע יש לרכב?

שאלתי חברים, חלק אומרים שזה לא מתאים לרכב דיזל, ויש טוענים שכן.

עם מי האמת?

פורסם

אין דבר כזה בוסטר לרכב דיזל או בנזין פשוט מאוד המנוע דיזל יותר קשה והסטארטר צורך יותר חשמל אותו דבר גם הנפח מנוע

וכמובן שזה תלוי אם המצבר מרוקן לגמרי אוטו חם או קר  לכן אין בזה כלל קבוע תצטרך לבדוק אם ספציפי זה טוב על הרכב שלך במצבר גמור

• אהבתי 1
  • פיתרון
פורסם

הנתונים על הנייר הם בגדר המלצה בלבד, מה שקובע זה מה שקורה בפועל - מניע או לא מניע.

אתה יכול להטעין את הבוסטר ל 100%, לגשת לרכב - לנתק מצבר ולחבר את הבוסטר במקומו ולנסות להניע. אם הניע - הרווחת.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 1 דקה, איציק נ. כתב:

אתה יכול להטעין את הבוסטר ל 100%, לגשת לרכב - לנתק מצבר ולחבר את הבוסטר במקומו ולנסות להניע. אם הניע - הרווחת.

תודה על התשובה.

רק מברר: לנתק מצבר זה בסדר? הבנתי שגם כשמינים עם בוסטר, המצבר עדיין נצרך.

כלומר, אם אנתק ולא יניע, אולי זה בגלל שהמצבר לא מחובר?

פורסם (נערך)

אוקיי.

ולמה שיהיה הבדל לבוסטר איזה מנוע יש לרכב? למיטב ידיעתי, המצבר גם יכול להיות זהה לשני הרכבים.

עריכה אחרונה על ידי מחפש חדש
פורסם
לפני 3 דקות, מחפש חדש כתב:

תודה על התשובה.

רק מברר: לנתק מצבר זה בסדר? הבנתי שגם כשמינים עם בוסטר, המצבר עדיין נצרך.

כלומר, אם אנתק ולא יניע, אולי זה בגלל שהמצבר לא מחובר?

לפעמים - לא תמיד - המצבר יוצר עומס בעצמו, ודווקא ניתוק שלו יכול לעזור לבוסטר.

מתי זה קורה ? כשהמצבר קרוב למצב של "מת לגמרי".

כשהמצבר עוד חי אבל "חצי קלאץ'" עדיף להשאיר אותו מחובר (לפחות בניסוי הראשון של ההתנעה עם הבוסטר).

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 7 דקות, מחפש חדש כתב:

ולמה שיהיה הבדל לבוסטר איזה מנוע יש לרכב? למיטב ידיעתי, המצבר גם יכול להיות זהה לשני הרכבים.

כמה חשמל בהנעה הרכב צורך וגם במצבר יש סוגים

• רעיון טוב! 1
פורסם

איזה בוסטר ואיזה רכב?

עקרונית 1500 אמפר פיק אמור להצליח להניע בקלות 2000 סמק דיזל.

ויחד עם זאת. יש בוסטרים שכתוב עליהם גם 4000 פיק ולא מוציאים יותר מ500-600

.

פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

לפעמים - לא תמיד - המצבר יוצר עומס בעצמו, ודווקא ניתוק שלו יכול לעזור לבוסטר.

מתי זה קורה ? כשהמצבר קרוב למצב של "מת לגמרי".

כשהמצבר עוד חי אבל "חצי קלאץ'" עדיף להשאיר אותו מחובר (לפחות בניסוי הראשון של ההתנעה עם הבוסטר).

נניח והשתמשת בשיטה הזאת, אחרי שהנעת עם המצבר המנותק והבוסטר, איך אתה מחזיר את המצבר למערכת? בזמן שהרכב מונע? נראה לי טריקי.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

נניח והשתמשת בשיטה הזאת, אחרי שהנעת עם המצבר המנותק והבוסטר, איך אתה מחזיר את המצבר למערכת? בזמן שהרכב מונע? נראה לי טריקי.

מדומם מנוע, ומחבר את המצבר

פורסם
בתאריך 9.10.2024 בשעה 16:58, איציק נ. כתב:

הנתונים על הנייר הם בגדר המלצה בלבד, מה שקובע זה מה שקורה בפועל - מניע או לא מניע.

עשיתי בדיוק את מה שרשמת כאן עם ההארלי שלי. ניתקתי לגמרי את המצבר, חיברתי את הבוסטר נוקו שלי וניסיתי להתניע.
החדשות הטובות, הבוסטר התניע בקלות את המנוע.
החדשות הרעות, שרפתי את מודול ההצתה שלי או מה שנקרא בלשון מקצועית CDI ועכשיו לך תמצא כזה.

• רעיון גרוע 1

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לפני 33 דקות, Cerebral Cortex כתב:

עשיתי בדיוק את מה שרשמת כאן עם ההארלי שלי. ניתקתי לגמרי את המצבר, חיברתי את הבוסטר נוקו שלי וניסיתי להתניע.
החדשות הטובות, הבוסטר התניע בקלות את המנוע.
החדשות הרעות, שרפתי את מודול ההצתה שלי או מה שנקרא בלשון מקצועית CDI ועכשיו לך תמצא כזה.

אני לא יודע איך זה עובד בהארלי אבל במכוניות לא נשמע עד היום שזה גורם לנזק.

• רעיון גרוע 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...