Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוסטריה, או "10 הימים של M340I" (+ביקור ב bmw welt ו-motorworld munich)

פוסטים מומלצים

פורסם

אזהרה חמורה! שרשור זה מלא בבדיחות לא מצחיקות, תיאורים מפורטים של דברים שוליים למדיי ובכללי - עיסוקו ברכב מגיע מאוחר מהצפוי. במידה והנך מעוניין/נת בביקורת על הרכב - רד למטה עד לכותרת בשם "עכשיו לרכב"!

(במידה והצלחתם לעלות על הרפרנס בכותרת השרשור - פנקו את עצמכם במשהו נחמד בסופ"ש הקרוב :) )

פרולוג

בעיקרון לא תיכננתי לצאת לחופשה. אחרי שנה מפרכת במוסד האקדמי ששמו מתחרז ב"אקורדיון" עלתה בי ההבנה שאני צריך למקד את עצמי בלימודים אקדמאיים. אחרי הכול, רכבי יוקרה-ספורט לא ייפלו עליי מהשמיים ויוקר המחייה בארץ הקודש דורש מקצוע מניב ע"מ להתקיים בכבוד... או בכלל. לכן כאשר אימי היקרה העלתה הצעה לטוס לחופשה משפחתית במינכן או אוסטריה אני סירבתי להצטרף. אחרי כמה ימים אבא שלי ניגש אליי ומסר לי שאמא החליטה שאני יוצא לחופשה בין אם אני רוצה או לא. הטוויסט הוא שהפעם נשכור רכב שאני אבחר (ואשלם עליו כפי שגיליתי מאוחר יותר) ואני אנהג בו בנוסף לאבי שיהיה הנהג הראשי. תשובתי הייתה שהיות ואני נוהג כעת על פחית ליסינג חלושה, ערומה אך חינמית לחלוטין (רנו מגאן 2023 עם ביטוח, דלק וטיפולים חינם לגמרי)((רכב חברה)) אין לי שום רצון לנהוג על פחית דומה בארץ זרה. פה הופתעתי לגלות שאוכל לבחור כל רכב שאוכל לשלם עליו, לא משנה איזה.

פה החלו הדגדוגים שכל חובב רכב מרגיש כאשר פוגשת בו הזדמנות לערער את שגרת הנהיגה הקיימת שלו. הזדמנות לנהוג על רכב שלעולם לא אוכל להרשות לעצמי. הזדמנות "לקחת את הפניות" כמו שעושים המושפעים בנס הרים והמקצוענים במסלול. הזדמנות להרגיש שאני באמת חובב רכב!

אז אמרתי כן.

התוכנית הייתה פשוטה למדיי - רכב אחד לי ולאחי הקטן (על הכוונת הייתה bmw z4) ורכב סטיישן או סדאן להורים. התוכנית הזאת עפה מהר מאוד מהשולחן אחרי שאבא שלי סירב (ובצדק) לשחרר אותי על כבישי אירופה ללא השגחה וגם כי זו חופשה משפחתית. שרשור שאני פתחתי בפורום זה ממש אישש את הטענה הזאת. לכן עברנו לתוכנית אחרת - רכב סדאן גדול ונעים, שיהיה בו גם כוח וגם ניחוח יוקרתי. לאחר חיפוש באתר של SIXT הגענו לכלה המיועדת. AUDI A6 SEDAN. עברו להם שבועיים שבהם טרם הזמנו את הרכב וכאשר הגיע הזמן להזמין אותו נכנסנו לאתר והופתענו כאשר האאודי החביבה נעלמה. פאק. אבל אז קרה נס. ראיתי בדיוק בתחתית הדף רכב שלא הופיע שם קודם לכן. היה ניתן להשכיר אותו לנהג בן 22. ולא האמנתי למראה עייני - BMW M340i Touring. מכונית M לייט עם 370 כ"ס, צבע שחור סקסי ומספיק מקום מאחורה בשביל שתי מזוודות ושני טרוליז כי זה מרכב סטיישן. הזמנו את הרכב, סימנתי את היעדים שאני רוצה לבקר בהם במינכן לפני שניקח את הרכב והתפללתי שחובבי הלאחוח ממפרץ עדן לא ישביתו לי את נתב"ג לפני שאני טס.

פרק 1: מינכן

לאחר נחיתה ב 12 בלילה ביום ראשון, ניווט תחב"צ עד למלון ושינה מעולה התחלנו את יום מספר 1 במינכן. הוחלט שביום הזה נבקר ב BMW Welt ומשם ניסע לקניון רים ארקדן. הניווט לwelt הוא דיי פשוט. עולים על קו ה U באן U2 עד שמגיעים לתחנת הפארק האולימפי-צנטרום. ביציאה מהתחנה בדיוק עומד המבנה המופלא שנקרא "עולם ה BMW".

בעיקרון זוהי תצוגה חינמית לחלוטין שבה BMW מציגה את הרכבים החדשים מכל המותגים שלה (BMW, MINI, Rolls Royce) וגם רכבים ואופנועים אחרים בולטים של החברה. היופי הוא שניתן להכנס ולשבת בחלק גדול מאוד של הרכבים ובאמת לחוות את הרכבים הללו בצורה טובה. כמובן שאני ואבא התלהבנו מאוד מהמקום וביזבזנו שם שעות בצילומים, התפעלות וגם ניצלנו את ההזדמנות לבדוק האם נצליח להדחף למכונית ששכרנו.

image.thumb.jpeg.10b432535192c817d35ab836f5a0d922.jpeg

image.thumb.jpeg.35c0d7d7b8cb67b61cc0ce2aedd46fc0.jpeg

image.thumb.jpeg.c2bef275e6a143345b8f337a7640b2c9.jpeg

image.thumb.jpeg.18d665e65b1c92f630ce33b8e5c1575b.jpeg

כמות התמונות משם באמת עצומה וכך גם גודל התצוגה. אך יש עוד ביקור במקום חשוב ולכן אאלץ לחסוך מכם תמונות מהוולט כדי שאוכל לכתוב את היומן מסע הזה בצורה מסודרת. לאחר ביקור קצר בחנות המזכרות יצאנו לקניון ובילינו שם עד הערב. אך זה לא עיקר הסיפור לכן נדלג על זה.

ביום השני הוחלט לשחרר את אמא למסע שופינג בשעה שאני, אבי ואחי הקטן יוצאים למסע לעבר מוטורוורלד. הניווט לשם היה מעניין כי מוטורוורלד נמצאת בפרברי העיר מינכן, ממש בתחנה האחרונה באיזור M של העיר. במקרה ממש קנינו כרטיסים שתקפים רק לאיזור M והתמזל מזלינו במקרה זה שלא פיספסנו את התחנה. מהתחנה הלכנו לנו כ 20 דקות תוך ניווט בין איזורי המגורים. בדרכינו שמנו לב לרכב חריג בנוף שאני מצטער שלא צילמתי באותו רגע - דודג' צ'אלנג'ר הלקאט! באמצע אירופה...(???) אני מודה שהייתי מופתע לחלוטין שבים רכבי היוקרה הגרמניים שזורמים ללא הפסקה ברחובות מינכן נתקלתי לפתע במאסל קאר אימתני שצריכת הדלק שלו יכולה לדרדר משפחה ממוצעת לעוני. מתאים היות ואנחנו בדרך למקום שאוגר מכוניות מפוצצות ראשים. בסופו של דבר אכן הגענו לארץ המובטחת ואת פנינו קיבל רכב שבהחלט סימן לנו שיש לנו יום ארוך לפנינו...

image.thumb.jpeg.7b47e3f40f7da81486917781d32adbea.jpeg

חייב להודות שמייבאך G-CLASS זו אחלה דרך להתחיל סיור במקום שמלא עד אין קץ ברכבים ייחודיים. WIFI חופשי גם סייע להרים את האווירה (ולעדכן את הסטורי באינסטגרם גם כן. אוח, הצעירים האלה...) ומהר מאוד הבנתי שאני במקום שנמצא ב Level אחר לחלוטין מכל מה שהכרתי טרם אותו רגע. השפע המוטורי פשוט בלתי ניתן לתיאור. רכבי ספורט, רכבי סופר, רכבי הייפר, מאסל קארס קלאסיות, אגדות JDM, פרארי, למבורגיני, קורבט, מוסטאנג, שלבי, קאמרו, מקלארן,  אסטון מרטין והרשימה עוד ארוכה ומפוארת. אפילו הכיור בשירותים מעוצב בתור צמיג ספורט קונטקט של קונטי. התמונות מדברות בעד עצמן.

image.thumb.jpeg.e4bb5bcdbfffcb3e9b58a282c30558d4.jpeg

image.thumb.jpeg.52758232b0b5a95122c2d7ce613bbd7a.jpeg

image.thumb.jpeg.d8a17789bdd0f4826513283baa4602ef.jpeg

image.thumb.jpeg.42d251f413a6c423dc3c33872db5e4d5.jpeg

image.thumb.jpeg.4b65aa383364edba98cbde6659b60cd4.jpeg

image.thumb.jpeg.3e016c0e4905dd6419270a031ffbbb28.jpeg

image.thumb.jpeg.b9011d16284d8da1477b88d6e6d86006.jpeg

באמת שאני יכול לכתוב פה מאמרים באורך אקדמי לגבי כל העושר המוטורי שהיה שם, האווירה, הכמות, התחושות בגוף אבל את זה אתם בעצמכם חייבים להרגיש. אני ממליץ לכל אחד ואחד מגולשי הפורום הזה שטרם ביקרו במינכן או שטרם ביקרו בשתי התערוכות הללו - לבקר בהן. הכניסה היא חינמית לחלוטין בשתיהן והרווח כולו שלכם.

אך פה מסתיימת לה הפינה המוטורית של מינכן. כעת נעבור לכוכבת השרשור והסיבה שבגללה בכלל הסכמתי לעלות על המטוס.

פרק 2: M רויאל (אני לעולם לא אפסיק לרפרנס כותרות של סרטים, בוא נראה מי מכם יינחש את כולם נכונה)

לאחר ימים מופלאים במינכן עשינו צ'ק אאוט, יצאנו לכיוון שדה התעופה ולקחנו את האוטו המדובר. והראש שלי התפוצץ. אני חושב שהגיעה העת לספק לכל אלה שדילגו על ההקדמה שלי את מה שהם רוצים ולהדגיש בפונט ברור ונראה בקלות שעכשיו הגיעה הזמן לדון בנושא ה"אמיתי" של השרור.

עכשיו לאוטו!!!!!

האוטו המדובר הוא BMW M340i חדש דנדש (שנת 24) עם 12 אלף על הצג, 370 כ"ס שבאים ממנוע 3 ליטר, 6 צילינדר בטור עם טורבוצ'ארג'ר שבועט את הרכב עם מומנט של 500NM ב 5 אלף סל"ד. ובתור נולד לליסינג שהרכב הכי חזק שיצא לי לנהוג בו הוא עם 115 כ"ס ביום טוב - מדובר במטוס קרב, מכונת מירוץ, ספיד דימון ששורף דלק כמו פירומן... במצב ספורט. הופתעתי לגלות שבמצב הרגיל (comfort) הרכב נעים ורך מאוד על הכביש, כמעט כאילו הוא מרחף מעל הקרקע. הגימור יוקרתי עם מושבי עור, חומרים איכותיים ונעימים למגע, הנדסת אנוש מדהימה שגורמת לחווית הנהיגה להרגיש מ ע ו ל ה. הרכב מרווח מאחורה והישיבה במושבים האחוריים נעימה גם בנסיעות ארוכות (לא שיצא לי לשבת שם הרבה, פירוט בהמשך) והטכנולוגיה כמו הקרנת ה HUD על השמשה בצד הנהג ומערכות הבטיחות מראות שהגרמנים הביאו את מלאכת עיצוב וייצור הרכב לרמת האומנות. אבל במצב ספורט נזכרים שמדובר במכונית שיש לה תג של M מאחורה, בצדדים ובמסך הפתיחה. והו, שעוברים למצב ספורט המכונית דואגת שלא תשכח את זה. האגזוז נפתח ורעש המנוע הזועם מתגבר. ההיגוי נעשה כבד ומדוייק ובשילוב עם הגה עבה ומתקשר מרגישים את הכביש בידיים. דוושת הגז נהיית רגישה למגע וכל תנועה של הרגל מזניקה את הרכב בתאוצה מדהימה. ידיות העברת ההילוכים קליקיות ולחיצה עליהן גורמת לך להרגיש כאילו אתה משגר רקטה אל עבר החלל החיצון. הבלמים חזקים וקאליפרים בצבע כחול הם גורם מזהה לכך שלא מדובר בגרסאות שאנו מקבלים בארץ הקודש - מדובר במוטנט שמתעקש להראות לך שלמרות שהוא לא M3, הוא ראוי להערכה. בשנייה שאתה לוחץ על הגז בפעם הראשונה ומרגיש את ההיגוי הכבד אתה עלול לחשוב שאתה לא נהג טוב כפי שאתה חשבת שאתה טרם עלית על הרכב. קל לנהוג ברנו ליסינג עם היגוי קל ומנותק עם 115 סוסים ולהרגיש שומאכר בכביש 6. אבל עם מר M אתה חוזר לצניעותך, אתה מרגיש שאתה בליגה שגדולה עלייך ואתה תפספס את ההנאה האמיתית שברכב. או אז משיב לך מר M את הביטחון. אתה אומנם לא נהג טוב כפי שחשבת אבל מר M עומד לצידך. הוא נותן לך את הביטחון שברגע שתתקוף פנייה בעיקול הרים יותר מידיי חזק - הוא ייתערב ויחזיר אותך למקום מבטחים. כשאתה תיסע מהר מידיי הוא יתריע לך שאתה מסתכן בקנס. וכשתנסה לחנות במקום צר הוא יתריע לך שאתה צריך לתקן את עצמך. אבל כשתעלה על האוטובאן ותרצה לטוס - הוא ייתן לך את מלוא עוצמתו. כשתרצה לתקוף את הפנייה שוב - הוא יספר לך בדיוק מה הולך בכביש דרך ההגה. וכשתרצה לנהוג בנינוחות ולהנות מהנוף - הוא יהיה רב חובל שיוביל אותך ברכות ונעימות אל היעד הבא. אתה לא תהיה הנהג הטוב ביותר - אבל מר M ייגרום לך להרגיש שאתה כל יכול. ובאמת הרגשתי שאני תמיד בשליטה. גם בפניות, גם בחניות, גם במיהרויות וגם בפקקים הרגשתי שאני בידיים טובות. ולטעמי - זה הרכב הטוב ביותר שיכלתי לבחור. קיבלתי את כל מה שרציתי וגם נתתי למשפחה שלי את מה שהם רצו. הרכב הזה הוא לא פשרה, נהפוכו - הוא הטוב מכל העולמות. והוא מהמם ביופיו. (מסתבר שיש מגבלה על כמות התמונות שניתן להעלות... אופס. טוב, אעלה את התמונות של מר M בתגובה הבאה)

פרק 3: No Country for Ars Man

תרבות הנהיגה המקומית באוסטריה וגרמניה תפסה אותי בהפתעה. מלבד נושא הפנייה הלא-מוגנת בצמתים (שלמזלי באתי מוכן אליה לאחר קריאה בפורום. תודה אנשים!) לא ציפיתי לכזאת... הרמוניה בנהיגה. למשאיות יש נתיב שהוא כמעט אקסקלוסיבי להן בכבישים מהירים וברוב המקטעים אסור למשאיות לעקוף. צד שמאל כמעט תמיד פנוי והרוב המכריע של הנהגים משתמש בו לעקיפה בלבד ולא "מתמקם" על הנתיב. העקיפות עצמן תכליתיות לגמרי - אין כמעט מצב בו נהג מחליט שהוא עוקף חצי מדינה. יוצא לנתיב שמאל, עוקף את הרכבים בצד ימין וחוזר לנתיב. כמובן שאני נטשתי כל אינסטינקט ישראלי ופשוט העתקתי את מה שראיתי בדרכים ויישמתי בעצמי בנהיגה. מסתבר שאחרי שתי נסיעות על ההגה אבא שלי החליט שמדובר ב "אוטו לצעירים" ושלאדם כמוהו אין שום סיבה לנהוג. כמובן שיש לו נהג צמוד ונוף אוסטרי כפרי מהמם להנות ממנו אז אפשר להבין מדוע הוא מיהר לנטוש את תפקיד הנהג. נו שוין, יותר הגה בשבילי. האוטו עצמו באופן מפתיע לא אכל יותר מידיי דלק, נהגנו למלא את המיכל כל יומיים וכל פעם זה היה חצי מיכל (30 ליטר) מחיר הדלק באוסטריה היה בערך 1.5 יורו לליטר - לא כלכך רחוק ממחירי ארץ ישראל. רמת הדרכים והכבישים באוסטריה פחותה במעט מגרמניה אבל היא מפצה על כך בכבישים טכניים מופלאים. הדירה ששכרנו הייתה ממוקמת בכפר בשם גוסאו שכדי להגיע אליו היה צריך לנהוג דרך קרחת יער בכביש דו צדדי אך חד נתיבי. גם אז תרבות הנהיגה המקומית הייתה מסבירת פנים - רכבים גדולים ורחבים ירדו לשוליים ונתנו לרכבים קטנים מהם לעבור, במידה והתחלת לחצות גשר המתינו לך בסבלנות עד שתסיים, וגם אם נהגת לאט מהנהוג (מה שקורה כאשר אתה לא מכיר את הדרך וטרם התרגלת לאוטו) פשוט מחכים להזדמנות חוקית לעקוף אותך. בלי צפצופים מיותרים, בלי הבהובים, בלי אצבע שלישית ובלי ברכות לשושלת האימהית שלך. מחכים, עוקפים, וממשיכים. כעת אחרי ששבתי לארץ אני מתקשה להתרגל לעובדה שלנהוג במהירות החוקית בכביש בין עירוני מזכה אותי בצפירות זועמות... יעבור לי בקרוב כנראה. בכל מקרה הנקודה שאני רוצה להעביר היא שאם נרצה - אין זו אגדה, אולי עדיף באמת שנתחיל לנהוג כמו הגרמנים והממשלה שלנו תתחיל להתייחס לתשתיות הכביש בצורה ראויה. ככה אולי נפסיק את מגפת תאונות הדרכים שמפילה חללים כל יום. וגם נוריד את מחירי הביטוח.

אפילוג

אני כותב את השרשור הזה בשעת לילה מאוחרת, מבסוט עד השמיים שסיימתי לבנות את הלגואים שקניתי (קונינסג ג'סקו וניסאן GT-R R32) וגם שהדוד חסן חתם טופס טיולים אצל השטן. במבט לאחור אני מבין שאני צריך הפסקה של כמה שנים טובות מחופשות בחו"ל - הטיסות במחלקת תיירים נוראיות, לטוס בגיל 22 עם ההורים ואח בן 18 יוצרות בעיות רציניות בחופשה ואני צריך להיות מפוקס על דרכי האקדמית ואיך אני נכנס לשוק העבודה בתחום שאני אוהב ושיוכל לסדר לי עתיד טוב יותר ולהעלות אותי בסולם הכלכלי-חברתי. אלה הרבה מחשבות מלחיצות לבחור צעיר וחרדתי שאפוף בפחדים של חוסר הצלחה ותחושת פספוס במידה ולא אצליח להגשים את יעדי הקריירה האלה, אבל החוויה המוטורית הזאת לא רק שהצילה את החופשה שלי ומנעה ממנה להפוך לכישלון מוחלט, אלא גם נתנה לי יעד לסמן. היא חידדה את ההבנה שלי שיש לי לאן לשאוף, לאן להתקדם בעתיד שבו אני עמדתי ביעדים החשובים של לימודים-קריירה-דירה. אני אצטרך לנתק את הלב והראש מתחביב הרכב לשנה הקרובה כדי שאוכל למצוא עבודת סטודנט ולהשקיע בתואר התובעני שלי את המיטב. אבל אני יודע שאם אני אעמוד ביעד הזה של עבודת סטודנט ודירה לפני גיל 25 - אני ומר M ניפגש שנית. אבל הפעם הזאת תהיה במגרש הבייתי שלי, בתנאים שלי, בלי חברת השכרה ובלי פחד של ארץ זרה. רק אני ומר M. אז באמת נוכל להכיר זה את זה כמו שצריך. וזה לא יהיה זבאנג וגמרנו, זה יהיה ארוך טווח.

תודה שקראתם! Stay cool! נולד לליסינג - אאוט.

⠀⢀⠔⠂⠉⠉⠉⠉⠑⠢⡄⣀⠔⠊⠁⠀⠒⠤⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⡰⠁⠀⠀⠀⠀⢀⣀⣀⣀⠘⡇⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠘⢆⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠁⠀⠀⣠⠔⠉⠁⠀⠀⠀⠉⠉⠲⣤⠖⠒⠒⠒⠲⠬⣧⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⢣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠙⢦⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⣠⠔⣊⠭⠭⠭⠭⢭⣛⠩⣉⠲⣇⠀⠀⢀⣶⠶⢦⣶⢷⣤⡀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⢸⣵⣉⡤⠤⢤⣤⣤⣤⣬⠵⠮⣶⣌⣇⠐⣫⣶⣭⣭⣍⡑⢼⠁⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠈⣅⠲⣿⣞⣿⣉⣿⠀⠀⠘⡎⣇⡜⣿⣾⣿⣹⡇⠈⣽⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠓⠤⢈⣉⣛⣓⣂⣒⣊⡽⠂⢹⣛⠛⢛⠛⣒⣩⠞⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠠⠤⠂⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣀⠼⠁⠀⠀⠀⠈⠫⡁⠐⠛⠁⠱⡀⠀⠀⠀⠀
⢠⢶⠭⠭⣄⣀⠀⠀⠀⠤⠒⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠀⠀⠀⢰⢻⠄⠀⠀⠀
⠀⠘⢦⣙⠲⠤⣍⡉⠑⠒⠢⠤⠤⠤⣀⣀⣀⣀⣀⣀⣀⣀⣀⠔⣡⠊⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠈⠉⠢⢄⡈⠉⠁⠀⠀⠒⠒⠦⠤⠤⠤⠤⠤⠤⠤⠤⠊⡸⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠙⠒⠂⠤⠤⠤⠤⢄⣀⣀⡤⠤⠤⢤⠤⠚⠅⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⠤⠒⠓⢤⠞⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⡠⢄⡠⢶⡁⠀⣀⣀⡀⢑⠢⣄⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠘⣆⠀⠣⢶⠕⢋⢔⡵⠗⠁⠀⠈⠳⡀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⢣⠀⠘⣖⡝⠁⠀⢀⠔⠀⠀⠀⠘⣆⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣸⠀⠀⠈⠑⠤⢠⠃⠀⣠⠞⢀⠄⠈⢆

אה רגע, הבטחתי לכם תמונות!

image.thumb.jpeg.59c44e6088803a80c323dfd701bd112c.jpegimage.thumb.jpeg.6e7a0f9b6099b3fcb76f90876d15eb82.jpegimage.thumb.jpeg.2d7532198b2e31b987c93d1ebdd27eea.jpegimage.thumb.jpeg.ca68e180e2ee15fe19ba328733eebb21.jpegimage.thumb.jpeg.664d59026d9c9c6035a8cb8a9273261c.jpegimage.thumb.jpeg.b299e63b92f663d308b0d05e388c6f85.jpeg

• אהבתי 4
  • מעניין 3
  • רעיון טוב! 2

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

פורסם

389 סוסים, אבל מי סופר... 😜

ה-340 טורינג זה יופי של אוטו. פרקטי, נוח, חזק ודי מהנה.

אנחנו כרגע עם X3 M40d, שנמסר לנו עם 29 ק"מ בלבד (בזכות החברים בתחנה במינכן). לא רע בכלל, אבל פחות כיף מה-340.

• אהבתי 2

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תתפלא - גם באירופה יש חובבי אמריקאיות וגם לאירופה יש ייבוא אישי - וזה הדודג' שראית.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ממש הרגע חזרתי מטיול  שהתחיל ממינכן וסובב את אוסטריה,איטליה הצפונית ושוויץ 

כבישים מדהימים.

נוף מדהים.

תרבות נהיגה מדהימה(ולא רק נהיגה :) )

בירות מעולות וזולות

והכי חשוב BMW M440 עם 386 כוחות סוס והנעה 4X4.

הטיול תוכנן להתחיל בגרוסקגנקר אך ככל הנראה למזלי הוא היה סגור ביום שנתחתנו (ועוד שבוע אחרי זה) אך המלון היה ממש בצד הדרומי של הכביש, מה שאילץ אותנו לנסוע בכביש הצידי לגרוסקגנקר, עד עכשיו אני בטוח שממש התמזל מזלנו ותפסנו שלג אמיתי לחלוטין בתחילת ספטמבר!!!

אגב, ישנתי במלון MOTORWORLD וזה המלון שהכי לא אהבתי מכל ה12 מלונות שישנו בהם בטיול הזה.

תמונה אחת של היפיופה לצד השלג :)

נ.ב 

הרכב שמיש בצורה לא נורמלית

הגענו עם שתי טרולי,מזוודה גדולה(לדרישת זת זוגתי) וסאפ (בגודל מזוודה גדולה נוספת) במהלך הטיול כמובן היה גם ציידנית ברכב והמון בקבוקי שתיה.

הרכב איכסן הכל בקלות ,הרכב נוח לנהיגה ארוכה(הגענו בשיא ל6 שעות נהיגה ביום)וכל זה מספק לי האצה של 4.5 שניות למאה

1727680479149.jpg

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 30.9.2024 בשעה 10:22, slavai כתב:

אגב, ישנתי במלון MOTORWORLD וזה המלון שהכי לא אהבתי מכל ה12 מלונות שישנו בהם בטיול.

1727680479149.jpg

יכול לפרט מדוע לא נהנתם במלון Motorworld? אני בדיוק מתכנן טיול נוסף לאיזור וחשבתי שיהיה נחמד בעיקר לילדים ללון שם לילה בהתחלה.

פורסם
בתאריך 2.10.2024 בשעה 14:31, blackpolo כתב:

יכול לפרט מדוע לא נהנתם במלון Motorworld? אני בדיוק מתכנן טיול נוסף לאיזור וחשבתי שיהיה נחמד בעיקר לילדים ללון שם לילה בהתחלה.

קודם כל נפלנו על פקיד לא נעים בלשון המעטה.

שנית, המלון בנוי בתוך מבנה נוסף!

כלומר, מבנה בתוך מבנה.

אמנם יש חלון בחדר אך מהחלון רואים עמודי בטון,רצפת בטון ועוד חלון.

מעבר לחווית המוזיאון, המלון לא מצטיין בכלום והייתי מגדיר אותו כמלון לשים ראש בלבד.

פורסם
לפני 10 שעות, slavai כתב:

קודם כל נפלנו על פקיד לא נעים בלשון המעטה.

שנית, המלון בנוי בתוך מבנה נוסף!

כלומר, מבנה בתוך מבנה.

אמנם יש חלון בחדר אך מהחלון רואים עמודי בטון,רצפת בטון ועוד חלון.

מעבר לחווית המוזיאון, המלון לא מצטיין בכלום והייתי מגדיר אותו כמלון לשים ראש בלבד.

אתה צודק אך עם זאת

המלון עולה 400-500 ללילה

מחיר נמוך מאוד למערב אירופה

אמנם לא נמצא במיקום מרכזי, אבל גם מלונות אחרים שנמצאים במיקומים לא מרכזיים עולים סכום דומה או גבוה יותר.

ביחס לזה, הרמה מאוד גבוהה, מלון חדיש ונקי, לגבי הנוף מהחדר, עניין של מזל, יש כאלה שמקבלים נוף יותר יפה למתחם עצמו, אני קיבלתי חלקית למתחם עצמו וחלקית לעמודי בטון.

לא הבנתי מה זה אומר שהמלון נמצא בבניין אחר, יש מעלית סמוך לקבלה ומשם מגיעים לחדר, זה בנייין שצמוד למתחם של ה motorworld, כנראה החדר שקיבלתם אכן בעורף ולא עם ״נוף״ למתחם.

בנוסף יש חדר כושר, קטן אבל קיים.

Miata ND2

פורסם (נערך)

בדיוק עשיתי טיול דומה בספטמבר... לצערי קיבלתי 420d (הזמנתי i430 :() פעם הבאה השקיע יותר ואקח M כלשהו..

ביקרתי ב-Stelvio Pass באיטליה (חובה!) וב-Furka Pass בשוויץ, כמובן שלג מטורף ומסלולי נהיגה מושלמים.

image.thumb.png.281cdfbbd54c6b2814734f182ebba4a6.pngimage.thumb.png.7997e6dca461c3027ad1678fb3386aaf.png

עריכה אחרונה על ידי DC10
פורסם
לפני 15 שעות, DC10 כתב:

בדיוק עשיתי טיול דומה בספטמבר... לצערי קיבלתי 420d (הזמנתי i430 :() פעם הבאה השקיע יותר ואקח M כלשהו..

ביקרתי ב-Stelvio Pass באיטליה (חובה!) וב-Furka Pass בשוויץ, כמובן שלג מטורף ומסלולי נהיגה מושלמים.

image.thumb.png.281cdfbbd54c6b2814734f182ebba4a6.pngimage.thumb.png.7997e6dca461c3027ad1678fb3386aaf.png

סיפור דומה

הזמנתי 430I בתקווה לקבל 430 דיזל.

הגענו לשדה ואין כלום וקיבלנו 420D.

לאחר שראיתי את הרכב והבת זוג ראתה את האכזבה בעיניים היא התעקשה שנחזור לסיקסט.

הנציג שטיפל בנו אמר להמתין 45 דקות ונקבל M440 כשדרוג :))))))))))

לפני 17 שעות, Or05230 כתב:

אתה צודק אך עם זאת

המלון עולה 400-500 ללילה

מחיר נמוך מאוד למערב אירופה

אמנם לא נמצא במיקום מרכזי, אבל גם מלונות אחרים שנמצאים במיקומים לא מרכזיים עולים סכום דומה או גבוה יותר.

ביחס לזה, הרמה מאוד גבוהה, מלון חדיש ונקי, לגבי הנוף מהחדר, עניין של מזל, יש כאלה שמקבלים נוף יותר יפה למתחם עצמו, אני קיבלתי חלקית למתחם עצמו וחלקית לעמודי בטון.

לא הבנתי מה זה אומר שהמלון נמצא בבניין אחר, יש מעלית סמוך לקבלה ומשם מגיעים לחדר, זה בנייין שצמוד למתחם של ה motorworld, כנראה החדר שקיבלתם אכן בעורף ולא עם ״נוף״ למתחם.

בנוסף יש חדר כושר, קטן אבל קיים.

שילמנו 750 ש"ח ללילה על המלון.

בטיול הזה היינו בלא פחות מ12 מלונות(חלקם זולים בהרבה)

המלון לא זול בשום צורה(ביחס לכל המתחרים הזולים שהיינו בהם)

ויחד עם זאת פשוט גרוע.

נ.ב- גם במינכן היקרה הייתי במלונות טובים יותר וזולים יותר....

פורסם
לפני 13 דקות, slavai כתב:

סיפור דומה

הזמנתי 430I בתקווה לקבל 430 דיזל.

הגענו לשדה ואין כלום וקיבלנו 420D.

לאחר שראיתי את הרכב והבת זוג ראתה את האכזבה בעיניים היא התעקשה שנחזור לסיקסט.

הנציג שטיפל בנו אמר להמתין 45 דקות ונקבל M440 כשדרוג :))))))))))

זה הטעות שלי, לקחתי מסניף קטן בתוך העיר... ועוד שהחזרתי את הרכב עדכנו אותי על שריטה של 10 ס"מ מתחת לבאמפר (100 אחוז לא אני עשיתי אבל אין לי איך להוכיח..)

פורסם
לפני 5 דקות, DC10 כתב:

זה הטעות שלי, לקחתי מסניף קטן בתוך העיר... ועוד שהחזרתי את הרכב עדכנו אותי על שריטה של 10 ס"מ מתחת לבאמפר (100 אחוז לא אני עשיתי אבל אין לי איך להוכיח..)

בתקופה האחרונה הם באמת קטנוניים.

מצאו לי מיקרו שריטה על השמשה הקדמית

רק מוכיח לפעמים הבאות כמה חשוב להמשיך לרכוש ביטול השתתפות......(או שאולי זה גם התוכנית שלהם 🤔)

פורסם
לפני 1 דקה, slavai כתב:

בתקופה האחרונה הם באמת קטנוניים.

מצאו לי מיקרו שריטה על השמשה הקדמית

רק מוכיח לפעמים הבאות כמה חשוב להמשיך לרכוש ביטול השתתפות......(או שאולי זה גם התוכנית שלהם 🤔)

בדיוק, זה מה שאעשה פעם הבאה ואקח M440 (בתקווה שלא אקבל דיזל 🙄)

פורסם (נערך)

בפעם האחרונה שנסעתי לחו"ל והשכרתי רכב כחלק מביטוח הנסיעות לחו"ל הוספתי ביטול השתתפות עצמית.
העלות נמוכה בהרבה ממה שמציעות חברות ההשכרה.
גם לי "מצאו" שריטה קטנה בג'אנט שהחזרתי את הרכב ורצו לחייב אותי ב1000~ שקלים בערך, פניתי לחברת הביטוח בארץ והם שילמו את הנזק. נדרשתי לשלם השתתפות עצמית של 50 יורו מצידי, כן אני יודע שזה מצחיק לשלם השתתפות עצמית כאשר מפעילים ביטוח ביטול השתתפות עצמית אבל זה מה יש.
עדיין בטוטאל זה יצא זול בהרבה. שווה לכם לבדוק את האופציה הזו להבא.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 2 דקות, farkash7 כתב:

בפעם האחרונה שנסעתי לחו"ל והשכרתי רכב כחלק מביטוח הנסיעות לחו"ל הוספתי ביטול השתתפות עצמית.
העלות נמוכה בהרבה ממה שמציעות חברות ההשכרה.
גם לי "מצאו" שריטה קטנה בג'אנט שהחזרתי את הרכב ורצו לחייב אותי ב1000~ שקלים בערך, פניתי לחברת הביטוח בארץ והם שילמו את הנזק. נדרשתי לשלם השתתפות עצמית של 50 יורו מצידי, כן אני יודע שזה מצחיק לשלם השתתפות עצמית כאשר מפעילים ביטוח ביטול השתתפות עצמית אבל זה מה יש.
עדיין בטוטאל זה יצא זול בהרבה. שווה לכם לבדוק את האופציה הזו להבא.

כמובן שעשיתי ביטול השתתפות עצמית עם AIG (עושה בכל נסיעה), אבל עדיין זה מבאס שהם שולחים לך על שריטה קטנה 1600 יורו!!

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...